18 Kasım 2025 Salı

20:25   BAŞKAN SEÇER’IN YÜREK BURKAN KAYBı: DOÇ. DR. ARZU SEÇER’E SON VEDA   16:06   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI SONA ERDI   16:04   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN AŞEVINE ZIYARET   16:02   BEŞIKTAŞ JK: SERGEN YALÇıN, BU SABAH ANJIYO OPERASYONU GEÇIRDI   16:01   MUAZZEZ ABACı, ANKARA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:59   EGE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCI KÖYÜ’NDE, DEPREMZEDE ÖĞRENCILERDEN GERIYE DÖNÜK KIRA ISTENDI   15:57   36 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN AKADEMISYEN EMRAH GÜLSUNAR HAKKıNDA ILK DURUŞMADA TAHLIYE KARARı VERILDI   15:56   VELI AĞBABA: BELEDIYE BAŞKANLARıMıZıN 70 YıLLıK MALLARıNA EL KONULDU VE BU ORGANIZE KÖTÜLÜĞÜ AKP YAPıYOR   13:35   ARA TATILDE ZUMBA KIDS COŞKUSU: ÇOCUKLAR VE AILELERI ENERJI DEPOLADı   11:40   MUAZZEZ ABACı’NıN SON ŞARKıSı: ANKARA’DA SESSIZ VEDA   11:25   BAŞKAN VAHAP SEÇER’IN ACı GÜNÜ: KARDEŞI ARZU SEÇER’I KAYBETTI   10:18   MERSIN’DE KADıNLARA GÜÇLÜ BIR SES: ‘HAYıR DEME SANATı’ ATÖLYESI BAŞLADı   01:02   MERSIN’DE KADıNLAR BISIKLETLE HAYATA KATıLıYOR   19:35   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KILIS’TE SERT ÇıKıŞ: “BU KUMPASA TESLIM OLMAYACAĞıZ, BIR DEVRI KAPATıP YENISINI AÇACAĞıZ!”   17:19    MERSIN’IN GIZLI HAZINESI: TARIHI KILIKYA YOLU DOĞASEVERLERI BULUŞTURUYOR   17:17   “GÜNEŞ BALÇıKLA SıVANMAZ” – MANSUR YAVAŞ’TAN KILIS’TE SERT MESAJLAR   16:59   “HATIMOĞULLARı: MUHALEFETE BASKı BARıŞı SABOTE EDIYOR   15:43   “MECLIS’TE TARIHI AN: GÜLCAN KıŞ’TAN MERSIN İSYANı”   10:08   MERSIN’DE SATRANÇ FıRTıNASı: 9. ULUSLARARASı TURNUVA REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   23:31   “VAHAP SEÇER’DEN MEZITLI’YE GÜÇLÜ MESAJ: ‘HIZMET BIZIM, DESTEK HALKıN’”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir`in Otizm Aile Danışma Merkezi`nde “Duyu Bütünleme Terapisi” veriliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Otizm Aile Danışma Merkezi`nde “Duyu Bütünleme Terapisi” veriliyor. Hizmetten tüm engel gruplarındaki 0-72 ay arası çocuklar faydalanabiliyor.

 

Tarih : 10 Temmuz 2024 Çarşamba 09:57   Okunma : 635

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Otizm Aile Danışma Merkezi`nde “Duyu Bütünleme Terapisi” veriliyor. Hizmetten tüm engel gruplarındaki 0-72 ay arası çocuklar faydalanabiliyor. 

Büyükşehir Belediyesi`nin 2019 yılında başlayan Duyu Bütünleme Terapisi hizmeti ile binin üzerinde seans gerçekleştirildi. Otizm Aile Danışma Merkezi`nde çocuklar her hafta 1 seans şeklinde 12 seans terapi hizmeti alıyor. Çok maliyetli olan, materyal gerektiren ve uzman sayısı az olan bu alanda desteklendiği için aileleri sevindiren duyu bütünleme hizmetine talep her geçen gün artıyor. Hizmetten faydalanmak isteyen aileler, Otizm Aile Danışma Merkezi`ne gelerek başvuruda bulunabilecek.

Otizm Aile Danışma Merkezi`nde Ergoterapist Kutlay Karakoyun, duyu bütünleme terapisinin Otizm Aile Danışma Merkezi`nde en çok rağbet gören alanlarından biri olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

“Çeşitli gelişim geriliği olan ya da olmayan çocukların bazen duyusal problemleri olur. Bunları daha kolay tolere edebilmesi, hayata adapte olması için geçerli olan bir terapi yöntemi. Haftalık 30 çocukla çalışıyorum. Her biri 12 seans alıyor. Öncelikli olarak aile ile beraber çocuğun hayatını öğreniyoruz. Daha sonra çocuğun neye ihtiyacı olduğuna karar veriyoruz. Bütün eğitime bireysel olarak karar veriliyor. Çocuğun gelişim basamakları değerlendirip daha ileriye gidebilmesi için destekliyoruz. Terapi içerisinde çocuğa beceriler kazandırıyoruz, öğretiyoruz. Öğrenme sürecinin de devam ettirebilmek için ailelere ev programı vererek takip ediyoruz. Buradaki süreç bittikten sonra aileleri yalnız bırakmıyoruz. Tekrar gerekli olduğunda uzaktan desteklemeye devam ediyoruz. Biz sadece çocuğun belli alanlarını destekleyebiliyoruz. Bu süreçte özel eğitim, dil konuşma terapisi ve dışarıda aldığı eğitimlerle çocuk birçok alanda destekleniyor. Bu süreçte ailelerimizle iş birliği içerisindeyiz. Çocuğumuzun gelişim basamaklarını takip ediyoruz ve gelişimini her alanda desteklemeye çalışıyoruz.”

 



 


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA