18 Kasım 2025 Salı

15:04   GELECEK PARTISI’NDEN ISTIFA EDEN BAĞıMSıZ İSTANBUL MILLETVEKILI DOĞAN DEMIR CHP’YE KATıLDı   15:02   ÖZDAĞ’DAN BAHÇELI’NIN "İMRALı’YA GITMEKTEN GOCUNMAM, ÇEKINMEM" AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:56   BAHÇELI: "ALıRıM YANıMA 3 ARKADAŞıMı KENDI IMKANLARıMıZLA İMRALı’YA GITMEKTEN BIR MASA ETRAFıNDA DA YÜZ YÜZE GELMEKTEN IMTINA ETMEM"   14:55   ÖZGÜR ÖZEL VE TÜLAY HATIMOĞULLARı HAKKıNDA DOKUNULMAZLıK DOSYASı TBMM BAŞKANLıĞı’NA GÖNDERILDI   14:51   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI, YARıN TÜRKIYE’YE GELIYOR   14:47   CHP, “ŞIMDI İKTIDAR ZAMANı” SLOGANıYLA 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A HAZıRLANıYOR   10:43   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KESINTISIZ SOKAK YENILEME HAMLESI   01:03   TARSUS’TA İSTIRIDYE MANTARı HASADı: BAŞKAN BOLTAÇ KURSIYERLERLE İLK ÜRÜNÜ TOPLADı   20:25   BAŞKAN SEÇER’IN YÜREK BURKAN KAYBı: DOÇ. DR. ARZU SEÇER’E SON VEDA   16:06   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI SONA ERDI   16:04   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN AŞEVINE ZIYARET   16:02   BEŞIKTAŞ JK: SERGEN YALÇıN, BU SABAH ANJIYO OPERASYONU GEÇIRDI   16:01   MUAZZEZ ABACı, ANKARA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:59   EGE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCI KÖYÜ’NDE, DEPREMZEDE ÖĞRENCILERDEN GERIYE DÖNÜK KIRA ISTENDI   15:57   36 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN AKADEMISYEN EMRAH GÜLSUNAR HAKKıNDA ILK DURUŞMADA TAHLIYE KARARı VERILDI   15:56   VELI AĞBABA: BELEDIYE BAŞKANLARıMıZıN 70 YıLLıK MALLARıNA EL KONULDU VE BU ORGANIZE KÖTÜLÜĞÜ AKP YAPıYOR   13:35   ARA TATILDE ZUMBA KIDS COŞKUSU: ÇOCUKLAR VE AILELERI ENERJI DEPOLADı   11:40   MUAZZEZ ABACı’NıN SON ŞARKıSı: ANKARA’DA SESSIZ VEDA   11:25   BAŞKAN VAHAP SEÇER’IN ACı GÜNÜ: KARDEŞI ARZU SEÇER’I KAYBETTI   10:18   MERSIN’DE KADıNLARA GÜÇLÜ BIR SES: ‘HAYıR DEME SANATı’ ATÖLYESI BAŞLADı  
 
     
   

Muharrem Erkek`ten Can Atalay çağrısı...


Burdur’da düzenlenen CHP İl Belediye Başkanları toplantısına katılan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, gündeme ilişkin ANKA Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu.

 

Tarih : 1 Ağustos 2024 Perşembe 11:20   Okunma : 927

HABER: İLEYDA ÖZMEN KAMERA: ÜNAL AYDIN

(BURDUR)- Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Anayasa Mahkemesi`nin Can Atalay kararına ilişkin "Can Atalay, Anayasa`ya, demokrasiye ve hukuka aykırı bir şekilde cezaevinde tutuluyor. Onun yeri Meclis`tir. Derhal Meclis`e gelmelidir" dedi. Erkek, SGK borçlarının ödenmesi için CHP`li belediyelere yazı gönderilmesiyle ilgili de Erkek, "Hiçbir engelleme bizim çalışmalarımızı durduramaz. Bütün engelleri aşarız ve biz halkçı belediyecilikle gereğini yaparız" diye konuştu.

Erkek, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın SGK prim borçlarıyla ilgili açıklamasının ardından CHP`li belediyelere borçların ödenmesi için yazı gönderilmesiyle ilgili şunları söyledi:

"Belediyeler bir kamu kurumudur. Bunu asla unutmamaları gerekiyor. 5 ay önce 6 ay önce akılları neredeydi? SGK borcu varsa da bu borçlar yapılandırılır. Çünkü siz vatandaşa hizmeti engellemek için girişimlerde bulunursanız yerel demokrasiye de darbe vurmuş olursunuz. Yerel yönetimler, yerinden yönetim, halka doğrudan hizmet… Bunları engellemek amacıyla hareket etmek demokrasi ile bağdaşmaz, adalet ile bağdaşmaz. Merkezi yönetimler yerel yönetimler ile dayanışma içerisinde halkın sorunlarını çözmek için birlikte çalışmaları gerekir. Ama hiçbir engelleme bizim çalışmalarımızı durduramaz. Bütün engelleri aşarız ve biz halkçı belediyecilikle gereğini yaparız."

"Hiçbir cana kıymayacağız"

Sokak hayvanları düzenlemesine de değinen Erkek, "Hiçbir cana kıymayacağız. Canlı-cansız hepimiz ekosistemin, doğanın parçasıyız. Birlikte yaşadığımız can dostlarımızın kasten nasıl yaşamlarına son verebiliriz? Onları kısırlaştıracağız, aşılayacağız ve uygun yerlerde yaşamaları için yoğun bir çaba sarf edeceğiz. Bu konuda hükümet de ilgili bakanlıklar da devlet de yerel yönetimlerle birlikte elini, gövdesini taşın altına sokmak zorunda. Amaçları farklı ama ben inanıyorum bu yerel seçimde seçmen, millet çok önemli bir mesaj verdi. Değişim talebi toplumda çok güçlü. Değişimin gücü ile ilk seçimde bu engellemeleri yapanlara karşı, yerel demokrasiye darbe vuranlara karşı; yerel yönetimlerin, belediyelerin kamu hizmeti yapmasını engelleme çabalarına karşı çok güzel bir ders verecek ilk seçimde" ifadelerini kullandı.

"Can Atalay, hukuka aykırı bir şekilde cezaevinde tutuluyor"

Anayasa Mahkemesi`nin Can Atalay hakkındaki verdiği karar hakkında da konuşan Erkek şunları söyledi:

“Anayasa Mahkemesi kararları tavsiye niteliğinde kararlar değildir.  AYM kararları bağlayıcıdır. Yürütme organını da bağlar, Meclis`i de bağlar, mahkemeleri de bağlar, gerçek ve tüzel tüm kişileri bağlar. Can Atalay, Anayasa`ya, demokrasiye ve hukuka aykırı bir şekilde cezaevinde tutuluyor. Onun yeri Meclis`tir. Derhal Meclis`e gelmelidir. AYM kararını uygulamadığınız zaman yargı bağımsızlığına en büyük darbeyi vurmuş oluyorsunuz ve hukuk devletini temelinden sarsıyorsunuz. Bunu yapmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Çok derin bir ekonomik kriz var, ekonomik krizin tedavisi de hukuk ve adalettir. Bunu asla unutmayacağız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA