8 Eylül 2026 Salı

15:40   TOROSLAR’DA ULAŞıM STANDARDı YÜKSELIYOR: MERKEZDEN KıRSALA KESINTISIZ YOL SEFERBERLIĞI!   14:10   TÜRK MOBILYASıNA DıŞARıDA DEV TALEP! O ÜLKEDE İHRACAT REKORLARı ALTÜST OLDU   13:20   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: ’103 YıLLıK ÇıNAR HALKıN İNANCıYLA GÜÇLENMEYE DEVAM EDECEK’   12:50   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN KÖPRÜ VE OTOYOL SATıŞLARıNA SERT TEPKI: ’SEÇIM EKONOMISI İÇIN MILLETIN MALı SATıLıYOR!’   12:10   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN O MAHALLEDE KRITIK HAMLE! YOLLAR SıFıRLANDı, TEHLIKE SAÇAN ENGELLER TEK TEK KALDıRıLDı   11:59   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN OVP ÇıKıŞı: “2027 BÜTÇESINDE GIZLI BIR SENARYO MU VAR?”   11:25   MERSIN’DE EĞITIM ALAN GENÇLER İŞ DÜNYASıYLA BULUŞTU: İSTIHDAMA GEÇIŞ ARTıK DAHA KOLAY!   11:01   ÜÇAY MÜHENDISLIK CEO’SU TURAN ŞAKACı: ’ELARIS ILE ELEKTRIKLI ARAÇ MIMARISINE YÖN VERIYOR, ŞARJ AĞıMıZı YÜZDE 58 BÜYÜTÜYORUZ’   10:52   TELEFON VE TABLET KULLANAN GENÇ KıZLAR İÇIN TEHLIKE BÜYÜYOR! MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN HAYAT KURTARAN PROJE   10:50   MERSIN’DE EĞITIMIN SEYRINI DEĞIŞTIRECEK ZIYARET: İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI SAHAYA İNDI!   10:49   ERDEMLI HAYVAN YAŞAM ALANı’NDA DÖNÜŞÜM: HAYAKF BAŞKANı NESRIN ÇıTıRıK ÇALıŞMALARı YERINDE İNCELEDI   10:48   GEÇERSIZ OYLAR DENGELERI DEĞIŞTIRDI! ÜSKÜDAR’DA BAŞKAN VEKILLIĞI SEÇIMINDE İKINCI TUR HEYECANı   10:45   MERSIN’DE 8 AY ÖNCE BAŞLAYAN SESSIZ DEVRIM: ’YAĞ GIBI AKıYOR, SıFıR EMISYON’   11:36   MERSIN’E MEGAKENT DOKUNUŞU: MÜFTÜ DERESI YAŞAM VADISI’NDE GERI SAYıM BAŞLADı!   11:10   GAZIANTEP’TE ASGARI ÜCRETLI BABADAN ÇARESIZLIK DILEKÇESI: ’ÖTANAZI İSTIYORUM!’ KONU TBMM’DE   11:10   GAZIANTEP’TE ASGARI ÜCRETLI BABADAN ÇARESIZLIK DILEKÇESI: ’ÖTANAZI İSTIYORUM!’ KONU TBMM’DE   10:50   MGM’DEN KRITIK UYARı: O İLLERDE SAĞANAK, SEL VE HEYELAN RISKI! HAVA SıCAKLıKLARı ANIDEN DÜŞÜYOR   10:40   30 YıLLıK KÖPRÜ VE OTOYOL GELIRI ELDEN GIDIYOR! YENI PARTI’DEN ÇOK SERT KARARNAME TEPKISI   10:25   FILENIN SULTANLARı ÜST ÜSTE 2. KEZ AVRUPA ŞAMPIYONU! MERSIN DEV EKRANDA TEK YÜREK OLDU   10:15   CHP’LI TÜRKER ATEŞ’TEN OVP TEPKISI: ’SANAYICI VE ÜRETICI NEFES ALAMAYACAK!’  
 
     
   

CHP İl Belediye Başkanları Toplantısı Burdur’da başladı


CHP İl Belediye Başkanları Toplantısı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında Burdur’da yapılıyor.

 

Tarih : 1 Ağustos 2024 Perşembe 16:06   Okunma : 1275

(BURDUR) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Burdur`da CHP İl Belediye Başkanları Toplantısı`nda, "Konu başlığımız süt hayvancılığı, süt besiciliği ve özellikle de et yetiştiricilerinin temel sorunlarının çözüm önerileri. CHP olarak artık tematik toplantılarımızın hiçbirinde sorunun kendisini konuşmayacağız. Çözüme ilişkin geliştirdiğimiz modelleri de bu toplantıların sonucunda şekillendirip uygulamaya geçirdiğimizi belirtmek istiyorum. Düzenli olarak her ay Türkiye`deki bir il belediyesinde bu konuyu tartışacağız" dedi.

Burdur Belediye Başkanlığı`nın ev sahipliğinde, belediyeler arasındaki dayanışma ve iş birliğini artırmanın yanı sıra tecrübe paylaşımlarında bulunmak amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, şunları söyledi:

"2019 yerel seçimlerinden sonra CHPli belediyeler olarak belediyecilik anlayışımızı değiştirip temel belediyecilik hizmetleri yapmanın yanı sıra insana, doğaya, sokak canlarına, engelli yurttaşlarımıza, ihtiyaç sahiplerine, öğrencilere dezavantajlı gruplara tarıma, hayvancılığa kısacası hayata dair her şeye kafa yoran bir belediyecilik anlayışını ortaya koyduk. Önce sorunları tespit eden, ardından da sorunları çözerek halkın refahını arttırmayı hedefleyen bir belediyecilik anlayışıyla Türkiye`deki yurttaşlarımızı huzura kavuşturmaya çalıştık. Pandemide, orman yangınlarında, asrın felaketi sayılan 6 Şubat depreminde belediyelerimiz adeta seferber oldu ve nerede neye ihtiyaç varsa belediyelerimiz oradaydı. 2023 kurultayı sonrasında da siz değerli genel başkanımızın önderliğinde değişimi yerele de yansıtıp ve bu hisle 47 yıl sonra halkın iktidarını CHP`ye geçirdik. Ve CHP olarak belediye sayımızı neredeyse iki katına, nüfusu yöneten belediyeler anlamında yüzde 65`e, ekonomiyi yöneten belediyeler anlamında da yüzde 85`e ulaştık. Bizim yükümüz ağır, görevimiz zor. Ancak bizler yerel yöneticiler olarak, belediye başkanları olarak bu görevi layıkıyla yaparak partimizi iktidara taşıyacak ve sosyal demokrat yönetim anlayışıyla bugün ayağına gittiğimiz üreticinin fasulyesinin 8 lira etmediği yerde hakkını alabildiği bir Türkiye`yi halkımıza sunacağız.

"Gündemimiz tarım ve hayvancılık ve yerel yönetimlerin tarım ve hayvancılığa etkisi"

2019 seçimleri sonrası 11 il belediye başkanı olarak kendi aramızda başlattığımız ancak konulu gündemli toplantılarıyla hem tecrübe paylaşımı yaptığımız hem de bilgi birikimini birbirimize aktardığımız toplantılarımızı 2024 seçimlerinden sonra 21 il belediye başkanı olarak Genel Başkan`ımızın ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımızın önderliğinde temalı toplantılara dönüştürerek bilgi birikimimizi çoğaltmak ve tecrübelerimizi birbirimize aktarmak yönünde daha kurumsallaşmayı hedefledik. Bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda ev sahipliğini bize layık gören başta Sayın Genel Başkanımız ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımıza teşekkür ediyorum. Konumuz ve gündemimiz tarım ve hayvancılık ve yerel yönetimlerin tarım ve hayvancılığa etkisi. Bunu konuşacağız. Bu konu üzerinde kafa yoracağız ve üreticiyle tüketicinin halkasını daraltıp üreticinin mutlu olduğu, tüketicinin daha ucuza satın alabildiği bir sistemi kurup vatandaşımıza hizmet etmiş olacağız."

"CHP olarak artık tematik toplantılarımızın hiçbirinde sorunun kendisini konuşmayacağız"

CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, şunları söyledi:

"Konu başlığımız süt hayvancılığı, süt besiciliği ve özellikle de et yetiştiricilerinin temel sorunlarının çözüm önerileri. CHP olarak artık tematik toplantılarımızın hiçbirinde sorunun kendisini konuşmayacağız. Çözüme ilişkin geliştirdiğimiz modelleri de bu toplantıların sonucunda şekillendirip uygulamaya geçirdiğimizi belirtmek istiyorum. Biz yerel seçimlere giderken halkçı belediyecilik anlayışımızın içinde üç temel kavram ortaya koymuştuk. Bunlardan bir tanesi de kalkınma belediyeciliğiydi. Kalkınma belediyeciliğinin temel özelliğini de Türkiye`nin gayrisafi milli gelirinin arttırılmasına görüyoruz. Bunun önemli başlıklarından bir tanesi de tarımsal üretimin gerek hayvancılık, gerek bağımsızlık ama özellikle de tarımsal üretimin bütünüyle arttırılmasıyla ilgili de yeni yaklaşımlar ve yeni çözüm önerilerinin kamuoyuyla paylaşıldığı bir dönemin içinden geleceğiz. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde 1`inden az olmamak üzere tarım- hayvancılığa doğrudan destek gerekirken bu desteklerin büyük bir çoğunluğunun hibe biçiminde olması gerekirken maalesef son yıllarda gördüğünüz gibi neredeyse yüzde 25`ler seviyesinde tarımsal destek. Bu da bizim girdi maliyetlerimizin artmasına, ürünlerdeki özellikle de temel girdiler dediğimiz çiftçinin, hayvancının, besicinin temel girdilerindeki ciddi biçimiyle bir sıkılaşmaya yol açmaktadır.

"Bugünkü konularımızdan bir tanesi genç istihdamın giderek yok olması"

Bugün konu başlıklarımızdan bir tanesi yanlış ekonomik politikalar ve yanlış eğitim politikaları yüzünden kırsal mahallelerimizde ya da köylerimizdeki genç istihdamın giderek yok olması ve tarımın özellikle de hayvancılık ve besiciliğin bir genç işçilerin, genç ailelerin giderek köyleri terk etmesiyle ilgili de önümüzdeki süreçteki CHP`nin politikalarını birlikte tartışacağız ve konuşacağız. CHP Yerel Yönetimler Birimi olarak biz bundan sonra yine Türkiye`nin önemli bir sorununu bir başka şehirde Türkiye gündemine getireceğiz. Sayın Genel Başkanımızın da talimatlarıyla düzenli olarak her ay Türkiye`deki bir il belediyesinde bu konuyu tartışacağız. Bunlar yapılırken tabii aynı zamanda 14 büyükşehir belediye başkanımız da düzenli olarak bir araya geliyor. Onlar da kendileri açısından büyük şehirlerdeki bu sorunları çözüyorlar."

İl Belediye Başkanları Toplantısı`nda Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan, Burdur Ticaret Odası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp ve Burdur Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kazım Üstüner de birer konuşma yaptı. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. 

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Özgür Özel

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA