26 Eylül 2026 Cumartesi

09:40   ’YETKI BEKLIYOR, TEMIZLIK BEKLEMIYOR’: MERSIN MAVI VATAN İÇIN SEFERBER OLDU   09:10   AKARYAKıTTA EŞEL MOBIL SONA ERIYOR: BENZINE TEK SEFERDE 12,48 TL ÖTV VE KDV ZAMMı GELIYOR!   21:10   VAHAP SEÇER MÜJDEYI VERDI: MEZITLI KENT MEYDANı 180 GÜN SONRA HIZMETE GIRIYOR!   16:28   YENİ PARTI’NIN ISMINE ITIRAZ AYM GÜNDEMINDE   16:26   YENİ PARTI, 973 ILÇEDE ÖN SEÇIM YAPACAK... MURAT EMIR: “HER ÜYEMIZIN SÖZ HAKKı VAR”   16:15   İBB DAVASı’NDA 87’INCI GÜN... MAHIR POLAT: "GÖREV SÜREM BOYUNCA HERHANGI BIR BASKı YAŞAMADıM"   13:40   DEM PARTI EŞ BAŞKANLARı’NDAN ŞANLıURFA’DAKI DEPREM SONRASı "DEPREME DIRENÇLI KENTLEŞME" ÇAĞRıSı   13:33   YENİ PARTI, 1-2 EKIM’DE YENI YASAMA YıLıNı DEĞERLENDIRECEK   13:32   YEĞENLERINE "CINSEL ISTISMAR" IDDIASıYLA YARGıLANAN SANıĞA BERAAT: KARAR ISTINAFA TAŞıNACAK   09:31   ’BAŞKAN SEÇER SILIFKE MUHTARLARıYLA BIR ARAYA GELDI: DEV ALTYAPı VE İMAR HAMLESI!’   16:47   PERVIN BULDAN: "BARıŞ ANNELERININ ıSRARı, HALKLARıN ORTAK UMUDUDUR. BU SESI BÜYÜTMEK, BARıŞı KALıCı KıLMAK HEPIMIZIN SORUMLULUĞUDUR"   16:43   ŞEREFLIKOÇHISAR BELEDIYE BAŞKANı MUSTAFA KOÇAK, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:42   İBB DAVASı’NDA 86’ıNCı GÜN... İMAMOĞLU, ESKI İBB GENEL SEKRETER YARDıMCıSıNA "SUÇ ÖRGÜTÜ" IDDIASıNı SORDU   14:46   MANISA’DA OKUL ÖNÜNDEKI SALDıRı... YENİ PARTI İSTANBUL MILLETVEKILI ÖZÇAĞDAŞ: "MESELE PROTOKOL IMZALANARAK ÇÖZÜLEMEZ"   14:44   ESKIŞEHIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜCE, ÖZGÜR ÖZEL’I ZIYARET ETTI   14:41   MANSUR YAVAŞ, CHP’DEN ISTIFA ETTI: "SIYASI YOLUMA BAĞıMSıZ OLARAK DEVAM ETTIĞIMI KAMUOYUNUN TAKDIRINE SUNUYORUM"   14:36   CHP SÖZCÜSÜ SARı: "CHP’DEN SEÇILMIŞ ARKADAŞLAR AKP’YE GIDIYORSA, BIR ÖZ ELEŞTIRI YAPıLMASı GEREKIR"   10:34   SPK SON DAKIKA AÇıKLANDı: TASFIYE EDILEN 131 FONDAKI MILYONLARı İLGILENDIREN SAYı BELLI OLDU!   10:12   168 LIRADAN 780 LIRAYA Mı ÇıKACAK? CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN AVRUPA OTOYOLU İÇIN KORKUTAN ÖZELLEŞTIRME UYARıSı   09:46   GELECEK İÇIN PEDALLADıLAR: MERSIN’DE ÖĞRENCILERDEN ÇEVRE DOSTU ULAŞıM MESAJı  
 
     
   

Paris`te İstanbul Evi açıldı...İmamoğlu: Olimpiyat halkalarını, Avrupa ve Asya`yı birbirine bağlayan köprüyü süslerken görmeyi hayal ediyorum


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliği ile Paris`in ünlü moda müzesi Palais Galliera`da "İstanbul Evi" açıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in de katıldığı açılışta konuşan İBB Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Paris`teki Eyfel Kulesi`nde olimpiyat halkalarını görmek, gerçekten ilham vericiydi. Halkaları bir gün İstanbul`da, Boğaz üzerinde Avrupa ve Asya`yı birbirine bağlayan köprüyü süslerken görmeyi hayal ediyorum. Avrupa Oyunları`na 2027 yılında İstanbul`da ev sahipliği yapmak, farklılıklarımıza rağmen, dostane rekabet ruhuyla birleşebileceğimizi tüm dünyaya kanıtlayan güçlü bir birlik sembolü olacaktır” dedi.

 

Tarih : 8 Ağustos 2024 Perşembe 01:14   Okunma : 915

(PARİS) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliği ile Paris`in ünlü moda müzesi Palais Galliera`da "İstanbul Evi" açıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in de katıldığı açılışta konuşan İBB Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Paris`teki Eyfel Kulesi`nde olimpiyat halkalarını görmek, gerçekten ilham vericiydi. Halkaları bir gün İstanbul`da, Boğaz üzerinde Avrupa ve Asya`yı birbirine bağlayan köprüyü süslerken görmeyi hayal ediyorum. Avrupa Oyunları`na 2027 yılında İstanbul`da ev sahipliği yapmak, farklılıklarımıza rağmen, dostane rekabet ruhuyla birleşebileceğimizi tüm dünyaya kanıtlayan güçlü bir birlik sembolü olacaktır” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliği ile Paris`in ünlü moda müzesi “Palais Galliera”da İstanbul Evi açıldı. İstanbul`da düzenlenecek olan 2027 Avrupa Oyunları`nın tanıtımı ve 2036`daki Olimpiyat Oyunları adaylığı için açılan İstanbul Evi için verilen resepsiyona katılanlar arasında Türkiye`nin Paris Büyükelçisi Yunus Demirer, OECD Büyükelçisi Kerem Alkin ve dünya şampiyonu atlet Sergey Bubka da vardı. İstanbul Evi`nin açılışında pek çok panel düzenlendi.

Tarihi belgeler ve görsel içeriklerle zenginleştirilmiş İstanbul Evi`nin açılışı; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İstanbul`un 17 ilçe belediye başkanının katılımıyla yapıldı.

Siyaset ve spor dünyasından birçok ünlü ismi bir araya getiren açılış töreninde; sırasıyla Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi Nenad Laloviç, Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) Başkanı Spyros Capralos, Olimpik Milli Kadın Voleybol Takımı eski kaptanı Esra Gümüş Kırıcı ve Ekrem İmamoğlu birer konuşma yaptı.

“Bu akşam, artık ‘İstanbul Evi` dediğimiz, Paris`teki bu güzel mekanda, sizlerin huzurunda konuşmak benim için bir ayrıcalık ve onurdur” diyen İmamoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Paris`teki Eyfel Kulesi`nde olimpiyat halkalarını görmek, gerçekten ilham vericiydi. Halkaları bir gün İstanbul`da, Boğaz üzerinde Avrupa ve Asya`yı birbirine bağlayan köprüyü süslerken görmeyi hayal ediyorum.

Avrupa Oyunları`na 2027 yılında İstanbul`da ev sahipliği yapmak, farklılıklarımıza rağmen, dostane rekabet ruhuyla birleşebileceğimizi tüm dünyaya kanıtlayan güçlü bir birlik sembolü olacaktır. İstanbul, Avrupa Oyunları`nı gençlere ilham vermek ve onları harekete geçirmek, topluluk ve ortak amaç duygularını beslemek için bir araç olarak kullanmayı amaçlamaktadır. Bu oyunlara ev sahipliği yapma onurunu bize bahşettikleri için, Başkan Capralos`a ve EOC`ye teşekkür ederim. İstanbul; kültürün, tarihin ve insan başarısının ebedi gücünün yaşayan bir kanıtıdır. İstanbul`un şehir manzarası, görkemli geçmişini anlatan tarihi anıtlarla bezelidir ve sporun neşesi ve heyecanı da her zaman bu zengin tarihle iç içe olmuştur. Spor, yüzyıllardır İstanbul`un kültüründe derin bir yer edinmiştir.

 ‘İstanbul 2027` hazırlıklarının en dikkat çekici yönlerinden biri de şehrin spor altyapısının dönüştürülmesidir. Avrupa Oyunları`nın en yüksek atletik performansı, seyir zevkini ve uzun vadeli sürdürülebilirliği teşvik eden bir ortamda düzenlenmesini sağlayacağız.

Şehrimiz, yeşil bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya kararlıdır. Hedefimiz, karbon ayak izlerini azaltmak, toplu taşımayı teşvik etmek ve tüm tesislerin herkes için erişilebilir olmasını sağlamaktır. Toplumsal cinsiyet eşitliği de önceliklerimizden biridir. Bu yıl Türkiye takımının yarısından fazlası kadın sporculardan oluşmaktadır. Olimpiyatların ruhuna uygun olarak, bu vizyonu benimseyelim ve İstanbul 2027 Avrupa Oyunları`nı, ortak bir amaçla bir araya geldiğimizde neler başarabileceğimizin parlak bir örneği haline getirmek için birlikte çalışalım. Sadece zafer için değil, aynı zamanda kolektif çabalarımızın neşesi, örnek davranışların eğitici değeri ve evrensel etik ilkelere saygı için de çaba gösterelim. İstanbul, 2027 ve sonrasında hepinize ev sahipliği yapmayı sabırsızlıkla bekliyorum."

İmamoğlu, konuşmasının ardından Özel`i platforma davet etti. Özel yaptığı konuşmada 2036 Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapmasını umduğunu belirtti. Özgür Özel, şunları söyledi:

"Paris`te çok güzel bir günü birlikte yaşıyoruz. Dostlarımızla bir aradayız, burada Paris`te. Olimpik ailesinden dostlarımızla buradayız. Önümüzdeki dönemde İstanbul`da Olimpiyatlar`a ev sahipliği yapmak istiyoruz. İstanbul`da spor oyunlarını ev sahipliği yaptığımız zaman çok mutlu oluyoruz."

Özel ve İmamoğlu, EOC Başkanı Capralos`a kıspet hediye etti. Paris`teki İstanbul Evi açılışı Karsu konseriyle sona erdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA