2 Eylül 2026 Çarşamba

18:27   İMAMOĞLU’NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’ROTAMıZ NET: CUMHURIYET, DEMOKRASI, ADALET’   17:59   TMMOB’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ’NDE NET MESAJ: ’TÜRKIYE’NIN İHTIYACı GERÇEK VE KALıCı BIR TOPLUMSAL BARıŞ!’   17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’   14:39   CHP KADıN KOLLARı İL BAŞKANı GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN 1 EYLÜL MESAJı: ’BARıŞ SUSKUNLUK DEĞIL CESARETTIR’   14:19   CHP MERSIN İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, ADALET VE EŞITLIK İÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDECEĞIZ’   13:17   MERSIN BAROSU’NDAN YENI ADLI YıLDA SERT ÇıKıŞ: ’GECIKEN ADALET VE TUTUKLAMA TEDBIRI SıKıNTı YARATTı!’   11:25   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, AKDENIZ’IN VE DÜNYANıN ORTAK GELECEĞIDIR’   11:12   NECDET KıLıÇ’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı; AYRıŞMA DEĞIL DAYANıŞMA KAZANACAK..   10:48   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:45   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:44   BARıŞıN KENTI MERSIN’DEN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRı: ’BARıŞ, YARıNLARA BıRAKıLACAK EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:41   GÜROL AKBAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’WBARıŞ, GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:31   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı KADIR ÖZCAN: ’ATATÜRK’ÜN SÖZÜ BUGÜN EN BÜYÜK REHBERIMIZDIR’   10:30   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’ATATÜRK’ÜN BARıŞ VIZYONU İNSANLıĞıN TEK ÇıKıŞ YOLUDUR’   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN KıRTASIYE ALARMı: ’BIR ÇOCUĞUN TEMEL OKUL MASRAFı 7 BIN LIRAYı BULDU!’   09:51   TAŞ BINA’DAN KARAMANCıLAR KONAĞı’NA: MERSIN’IN MARKA KENT YOLCULUĞU BAŞLADı   01:44   TAHLIYE EDILMIŞTI, YENIDEN TUTUKLANDı! KOMEDYEN İMRAN DENIZ GÖKTAŞ HAKKıNDA YENI KARAR  
 
     
   

CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin: “Ne tepki gösterirlerse göstersinler, bizler halkın sesi olmaya devam edeceğiz”


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, yeni eğitim döneminin birçok sıkıntı ile açıldığını söyleyerek, “AKP iktidarının 22 yılda ülkede ki eğitim sistemini getirdiği durum ortada. Geçim sorunu yaşayan milyonlarca aile, çocuklarının eğitim harcamalarını karşılamakta zorlanmakta."

 

Tarih : 4 Eylül 2024 Çarşamba 12:09   Okunma : 1116

"Bu durumu göz önünde bulunduran Genel Merkezimiz ‘2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Başlarken Okulların ve Eğitimin Güncel Durumu’ konu başlığı ile rapor hazırlamıştır. Bu rapor, velilerin sesinin duyulması adına Belediye Meclis toplantılarında okunmaktadır.  Aynı şekilde Tarsus Belediye Meclisimizin Eylül ayı toplantısında söz alan Grup Sözcümüz ve Başkan Yardımcımız sayın Ali Uyan, vatandaşın sesi olacak raporu okurken, AKP’li ve MHP’li Meclis Üyelerinin tepkisiyle karşılaşmıştır! Ne tepki gösterirlerse göstersinler, bizler halkın sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Vatandaşların en temel ihtiyacı olan gıdayı dahi karşılamakta zorlandığını kaydeden CHP İlçe Başkanı Selahattin Şahin, yurttaşın onlarca sorunla boğuşurken, iktidarın eğitim sistemini yine kendi zihniyetine göre düzenlemeye çalıştığını belirterek, “Cumhuriyet kazanımlarından en önemlisi olan çağdaş ve eşitlikçi eğitim sisteminden uzak bir şekilde hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, eğitim sistemimize dayatılmaya çalışılmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak ihtiyaç analizi ve pilot çalışması yapılmamış, hazırlanma ve onaylanma süreci kalıtımcı ve şeffaf yürütülmemiş, kaynakçası, bilimsel dayanakları ve yazarları belli olmayan bu modele karşı, işlemin iptali için Danıştay’a dava açtık.

Bu modelin getireceği olumsuzluklar ortada. Vatandaşlarımızın ekonomik krizin çemberinde yaşadığı sorunlar belli. Eğitimin içerisine sürüklendiği problemleri toplumun geniş kesimi yaşamakta. İşte bunların kamuoyu ile paylaşılmasından bu kadar rahatsızlık duymak gerçekten birilerini ciddi şekilde rahatsız etmişe benziyor.

Belirtmek gerekir ki Cumhuriyet Halk Partisi grup sözcümüz sayın Ali Uyan Türkiye’de eğitim sisteminin çağdışı olmasından bahsetmiş, ifadelerinde hiçbir hakarete yer vermemiştir.

“Çağdışı” kelimesi Türk Hukuk Sistemi içerisinde hiçbir noktada bir hakaret niteliği taşımamaktadır. Ancak AKP grubu bu kelimeden anlam çıkarmaya çalışarak hakaret edildiğini iddia etmişlerdir.

Sonrasında hem Tarsus Belediye Başkanı sayın Ali Boltaç’a, hem makamına, hem de Tarsus halkına saygısızlık yapılarak oturum sonlanmadan meclis salonu terk edilmiş ve hemen akabinde Tarsus Belediye Başkanı sayın Ali Boltaç’ın meclisi yönetememesinden kaynaklı bu durumların yaşandığı ifade edilmiştir.

Tarsus Belediye Başkanımız sayın Ali Boltaç göreve geldiğinden bu yana siyasi görüş fark etmeksizin Tarsus’ta yaşayan her insanın, her canlının Belediye Başkanı olduğunun altını defalarca çizmiştir. Ancak grup sözcümüz sayın Ali Uyan’ın ifadelerinde hiçbir hakaret bulunmadığı açıkça ortada iken Belediye Başkanımız sayın Ali Boltaç da yalnızca bunu ifade etmiştir.

Yerel meclisler de TBMM’de olduğu gibi halkı temsil etmekte olup halkın sorunlarının konuşulacağı en önemli yerdir. Unutulmasın ki yerel meclisler Türkiye Büyük Millet Meclisinin bir yansımasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi gerek Yüce Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerekse de yerel meclislerde daima milletimizin sorunlarını, yaşadıklarını,  isteklerini, arzularını yerel ya da genel politika fark etmeksizin konuşmaya anlatmaya, tartışmaya devam edecektir.

Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademede ki mensupları olarak elbette halkın çektiği sıkıntıları gündeme taşımaktan geri durmayacağız. Mızrağın çuvala sığmadığı bu dönemde, ses yükseltmeye, doğruları söylemeye çekinmeyeceğiz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Selahattin Şahin, Tarsus

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA