6 Aralık 2025 Cumartesi

15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”  
 
     
   

Kent Lokantaları`nda kuyruk uzadıkça uzuyor... Yurttaşlardan iktidara tepki: "Masal anlatıyor, milleti kandırıyor, oyun oynuyorlar"


Ekonomik koşullar her geçen gün ağırlaşırken, yurttaşlar daha ucuz yemeğe ulaşabilmek için Kent Lokantaları önünde uzun kuyruklar oluşturmaya devam ediyor. Çapa`daki lokanta önünde kuyrukta bekleyenler vatandaşlar, uygulamaya ilişkin memnuniyetlerini dile getirirken; iktidarın vaatlerine karşı tepkili. Elfida Etiman, "Mehmet Şimşek masal anlatıyor. Bana masal anlatma Mehmet Bey. Milleti kandırıyorlar, oyun oynuyorlar" derken; enflasyonun tek haneye düşeceğinden umudunun olmadığını söyleyen Osman Ersoy, "Sindirella`nın sihirli çubuğu vardır. Vururlarsa, öyle bir sihir, büyü varsa belki enflasyon düşer. Bu şekilde olmaz" diye konuştu. Orhan Eşkin ise "Sömüre sömüre milletin kemiklerinde ilik kalmadı” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 1 Ekim 2024 Salı 09:30   Okunma : 627

Haber: Hakan KAYA/Kamera: Mehmet ÇALPAR

(İSTANBUL)- Ekonomik koşullar her geçen gün ağırlaşırken, yurttaşlar daha ucuz yemeğe ulaşabilmek için Kent Lokantaları önünde uzun kuyruklar oluşturmaya devam ediyor. Çapa`daki lokanta önünde kuyrukta bekleyenler vatandaşlar, uygulamaya ilişkin memnuniyetlerini dile getirirken; iktidarın vaatlerine karşı tepkili. Elfida Etiman, "Mehmet Şimşek masal anlatıyor. Bana masal anlatma Mehmet Bey. Milleti kandırıyorlar, oyun oynuyorlar" derken; enflasyonun tek haneye düşeceğinden umudunun olmadığını söyleyen Osman Ersoy, "Sindirella`nın sihirli çubuğu vardır. Vururlarsa, öyle bir sihir, büyü varsa belki enflasyon düşer. Bu şekilde olmaz" diye konuştu. Orhan Eşkin ise "Sömüre sömüre milletin kemiklerinde ilik kalmadı” ifadelerini kullandı.

Yurttaşlar, yüksek enflasyon ve pahalılık karşısında ay sonunu getirmeye çalışırken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen günlerde Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi`nde yaptığı konuşmada enflasyona karşı halktan “biraz sabırlı” olmalarını isteyerek "2026 sonunda tekrar enflasyonu tek haneye indireceğiz" ifadelerini kullandı. Maaşları enflasyon karşısında günden güne azalan yurttaşlar karınlarını doyurabilmek için 4 çeşit yemeği 40 liraya yiyebildiği İBB`nin Kent Lokantaları önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Çapa`daki Kent Lokantası`nda kuyrukta bekleyen yurttaşlara hem kent lokantalarını hem de iktidar sözcülerinin açıklamalarını sorduk. Yurttaşların verdiği yanıtlar şöyle:

"Enflasyon tek haneye düşmeyecek! onu çok bekleriz"

Gültekin Kaya: Kent lokantasında yemek ucuza geliyor. Hem emekliye hem de öğrenciye hitap ediyor. O yüzden iyi. Maliye Bakanı`nın anlattıkları hikaye. Emeklinin durumunu düşünsün ona göre konuşsun. Emekliyim, 2 bin 500 lira zam verdi. Emekli olsan ne olacak? 25 senedir emekliyim aldığım para 14 bin lira. Enflasyon da düşmeyecek, tek haneye de düşmeyecek. Onu daha çok bekleriz. Bizim çocuklarımız, torunlarımız görsün yine bize yeter.

Hüseyin Hacı Bektaşoğlu: Kent lokantaları bizim için çok iyi oldu. Bekarlar için çok iyi oldu. Evde yemek yapmıyoruz gelip burada rahat rahat yemek yiyoruz. 4 çeşit yemek yiyorsun 40 lira. Dışarıda yesen 90-100 lira. Enflasyonun düşmesi çok iyi olur ama tahmin etmiyorum düşeceğini. Olur mu olmaz mı bilemiyorum.

"Mehmet Şimşek masal anlatıyor"

Elfida Etiman: Ben memleketime gidemedim.15 günde bir memleketime gidiyordum, AKP geldikten sonra 3 defa memleketime gidebildim. Memleketin durumunu düşün. Millet Türkiye`den kaçıyor. Benim imkanım olsa ben de gideceğim ama gidemiyorum. Mehmet Şimşek masal anlatıyor. Bana masal anlatma Mehmet Bey. Geçti Bolu`nun pazarı. Kimi kandırıyorlar ya. Milleti kandırıyorlar, oyun oynuyorlar.

"Sindirella`nın sihirli çubuğunu vururlarsa belki enflasyon düşer"

Osman Ersoy: Zekatla, fitreyle hayır oluyorsa bazıları bilsinler cennete böyle gidiliyor. Sadece maddi yönle bakmamak lazım. İnsanlan maddi olarak bakıyor ama bunun bir de maneviyatı var. Sindirella`nın sihirli çubuğu vardır. Vururlarsa, öyle bir sihir, büyü varsa belki enflasyon düşer. Bu şekilde olmaz.

"Bize bunu layık gördüler"

Cahit Kangal: Kent lokantaları çok güzel. Fiyatları da uygun. Emeklilere şu anda zor durumda olanlara bir hizmet. Maddi sıkıntılar olmasa bu kuyrukta bizim ne işimiz var. Dışarıda ucuz ve uygun fiyatlar olsa, aldığım para güzel olsa bu kuyruğa girmeye gerek yok. Ama bize bunu layık gördüler. Daha fazla söylemeyeyim. Hiç hapse girmedim, bundan sonra da girmeyelim. Çünkü en ufak bir şeyde hemen tak diye içeri atıyorlar. Ben Mehmet Şimşek`e inanmıyorum. Benim kesinlikle onların söylediklerine şu kadarcık bile güvenim yok. Çünkü bizim enerji kaynaklarımız yok. Doğal gazımız yok. Petrolümüz yok. Öyle olunca paranın büyük bir kısmı oraya gidiyor zaten. Dolayısıyla bize rahat yok.

"Sömüre sömüre milletin kemiklerinde ilik kalmadı"

Orhan Eşkin: Mehmet Şimşek önce kendini düzeltsin de sonra memleketi düzeltsin. Sömüre sömüre milletin kemiklerinde ilik kalmadı. Daha neyini düzeltecekler? Hiçbir şeyi güven vermiyor. Enflasyon tek haneye düşmez, daha beter olacak. Ben esnafım bak kuyrukta duruyorum. Yanımda 15 kişi çalıştırıyordum. Bak, Kent lokantalarında yemek yiyoruz. Bu hale düştük.

"Halkın gazını almak için konuşuyorlar"

Kemal Şahin Talan: Kent lokantaları şu anda halkın açlık sorunlarını gideriyor. Kent lokantaları olmasa 40 liraya çoğu kimse 4 çeşit yemek yiyemezdi, aç kalırdı. Aslında kent lokantalarıyla belediye, hükümetin üstündeki yükü de alıyor. Ama hükümet buna karşı çıkıyor. Aslında hükümetin yapması lazım bunları. Halkın bu sorununa hükümetin çare bulması lazım. Mehmet Şimşek daha önce de bir sürü şey dedi ama hiçbir dediği çıkmadı. Konuşmak için konuşuyorlar. Halkın gazını almak için konuşuyorlar. Yapacakları hiçbir şey yok.

"Para varsa enflasyonda bir nebze düşer"

İsmini vermek istemeyen vatandaş: Enflasyonun tek haneye düşeceğini hiç zannetmiyorum. Önce sokağa inip bakmaları lazım. Ben emekli memurum, dışarıyı gözlüyorum maalesef o biraz zor. Her şey zaten paraya dayanıyor. Para varsa enflasyonda bir nebze düşer.

"22 senedir Mehmet Şimşek bu zamana kadar neden düzeltmemiş?"

İsmini vermek istemeyen başka bir vatandaş: Benim burada hastam var. O yüzden Kent Lokantası`nda yemek yiyorum. Ama okulların, üniversitelerin olduğu böyle yerler için çok önemli. 40 liraya iki simit alamıyorsun, burada 40 liraya karnını doyuruyorsun. Mehmet Şimşek çok geldi gitti. 22 senedir Mehmet Şimşek bu zamana kadar neden düzeltmemiş? Ben mi yıktım bu memleketi? Yıkan onlar.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA