11 Mayıs 2026 Pazartesi

16:25   CHP, BURCU KÖKSAL’ı KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE DISIPLINE SEVK ETTI   16:23   “CASUSLUK” DAVASıNDA ILK DURUŞMA... EKREM İMAMOĞLU: "CASUSLUK IFTIRASı ARTıK BAŞKA BIR AŞAMADıR, AKLıN VE CIDDIYETIN TAMAMEN TERK EDILMESIDIR"   16:19   YAVAŞ’TAN ANKARA VALISI CANBOLAT’A HAYıRLı OLSUN ZIYARETI   16:15   ŞANLıURFA VALILIĞI: YARıNDAN ITIBAREN SURIYE ARAP CUMHURIYETI’NE PASAPORT ILE GIRIŞ VE ÇıKıŞ IŞLEMLERI BAŞLATıLACAK   16:13   FATIH ERBAKAN: BIBERIN, DOMATESIN FIYATı SAVAŞTAN DEĞIL; SIZIN BORÇ-FAIZ-ZAM-VERGI EKONOMINIZ YÜZÜNDEN YÜKSELIYOR   16:03   MERSIN’IN EN BÜYÜK KURBAN SATıŞ ALANLARıNDAN BIRI TOROSLAR’DA HIZMETE HAZıRLANıYOR   15:27   AKBELEN SAVUNUCUSU ESRA IŞıK HAKKıNDA TAHLIYE KARARı   15:25   “CASUSLUK” DAVASıNDA ILK DURUŞMA... SANıK GÜN, ETKIN PIŞMANLıK SORULARıNA "HATıRLAMıYORUM" YANıTıNı VERDI   15:23   “CASUSLUK” DAVASıNDA ILK DURUŞMA... SANıK HÜSEYIN GÜN: "AÇıK KAYNAKLARDAN ÜCRETSIZ SOSYAL MEDYA ANALIZI YAPTıRDıM. OLAYıN ÖZÜ BU"   15:21   CHP’LI KıŞ: "ASGARI ÜCRETLI, DAHA MAAŞı CEBINE GIRMEDEN BORCUNU DÜŞÜNMEYE BAŞLıYOR"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL, ÜMIT ERKOL’U CEZAEVINDE ZIYARET ETTI: “ERKOL’U ESIR TUTANLAR, ELLERINDE DELIL VARSA IDDIANAMEYI BIR AN ÖNCE YAZMALı”   12:32   MERSIN’DE GLUTENSIZ YAŞAMA ‘BÜYÜK’ DESTEK: DARıSEKISI’NDE ANLAMLı BULUŞMA!   11:46   MERSIN’DE SOKAK ÇıPLAK GERÇEKLE YÜZLEŞTI! DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN GÖRDÜĞÜ TABLOYU TEK CÜMLEYLE ÖZETLEDI: "VATANDAŞ ETIKET DEĞIL, GEÇIM DERDI OKUYOR!"   11:32   LÜKS VILLALARıN GÖLGESINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI! ’BURALAR ESKIDEN KÖYDÜ, ŞIMDI KOKUDAN RAHATSıZ OLUYORLAR’   11:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DUYGULANDıRAN ANNELER GÜNÜ PAYLAŞıMı: ANıTKABIR’DEN ANLAMLı KARE!   10:54   MERSIN VE ADANA EL ELE: CHP’LI GÜLCAN KıŞ SOKAKTA VATANDAŞıN NABZıNı TUTTU!   07:47   CHP’LI BELEDIYELERDEN DEV ATıLıM! 803 KREŞ, 100 BIN ÇOCUK!   07:40   SÜPER LIG’DE ŞAMPIYON GALATASARAY’A BIR TEBRIK DE TUNCER BAKıRHAN’DAN!   07:39   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON GALATASARAY’A TEBRIK MESAJı: ’EN İÇTEN DILEKLERIMLE KUTLUYORUM’   01:01   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘ANNELER GÜNÜ’ MESAJı  
 
     
   

Yunus Resul: "Türkiye`nin bizim için uçak veya gemi göndermesini bekliyoruz"


İsrail`in gece saatlerinde Lübnan`a başlattığı kara harekatı nedeniyle bölgede bulunanlardan yardım talepleri geliyor. Beyrut`ta yaşayan Türk uyruklu Yunus Resul, İsrail`in operasyon bölgesine biraz uzak olduklarını fakat bomba seslerini duyduklarını vurguladı. İsrail’in şimdilik Lübnan`ın güneyinde saldırılarını yoğunlaştırdığını belirten Resul, "Beyrut`a sadece hava saldırıları düzenleniyor" ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 1 Ekim 2024 Salı 02:38   Okunma : 837

HABER: HANDE ÖZTÜRK / KADİR DEVİR

(ANKARA) - İsrail`in Lübnan`da sürdürdüğü kara operasyonları sonrası, Türk uyruklu Yunus Resul, Beyrut`taki gelişmelere ilişkin ANKA Haber Ajansı`na konuştu. Annesi ile Beyrut`ta yaşayan Resul, "Operasyon noktasına biraz uzakta kalıyoruz fakat Beyrut`un güneyinde çok acı şeyler oluyor. Bomba seslerini duyabiliyoruz" dedi.

Beyrut`taki insanların ne yapmayı planladığı sorusuna yanıt veren Resul, "Aslında Lübnan`ı terk edebilenler ediyor fakat şimdilik tek bir şirket bunu gerçekleştirebiliyor hava yoluyla. 3 hafta sonraya kadar boş yer yok. Ayrıca, Lübnan`ın kuzeyindeki şirket de insanları sadece gemiyle/botla Türkiye`nin Mersin kentine götürüyor. Şimdilik biletler 300 dolar ama sanırım bu ücret 800 dolara kadar çıkacak. Buradan birisi bana ailesiyle gitmek istediğini söyledi fakat şirket birden fiyatları arttırmış. Uçak biletleri de çok pahalı ve hiç yer yok. Ayrıca, arabalarıyla Suriye`ye giden insanlar da var. Neredeyse 1 milyon kişi bu şekilde Suriye`ye gitti" diye konuştu.

Resul, bölgede ekonominin ve kaynakların çok kısıtlı olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Lübnan`ın dışına çıkabilen çıkıyor ama parası olmayanlar hiçbir şey yapamıyor. Türkiye`nin Lübnan Büyükelçiliği`nin bizim için uçak veya gemi göndermesini bekliyoruz. Günlerdir Beyrut`un önemli binalarına ve yerleşim yerlerine yapılan saldırılar bizler için korkutucu ve endişe verici oldu. Düşmanın insansız hava araçları gece gündüz Beyrut ve Beyrut banliyöleri üzerinde uçuyor, insansız hava araçlarının sesi çok yüksek ve insanlar uyuyamıyor. Ancak, ister güney Lübnan`dan ister Beyrut`un banliyölerinden olsun, etkilenen bölgelerden büyük bir göç var. Annem yaştan dolayı gelemez, çünkü bota binemez" dedi. 

"Büyükelçilikle temasa geçtik"

Büyükelçilikle temasa geçtik ve bize henüz bir tahliye planı olmadığını, ancak gerçekleşmesi halinde büyükelçiliğin resmi sayfasında ve sosyal medyada bir duyuru yapılacağını söylediler. Bunun yakında gerçekleşmesini umuyoruz. Ancak korku şu ki, tahliye edildiklerinde Lübnan`daki Türk vatandaşlarının çoğunun Türkiye`de yaşayacak evleri yok. Lübnan`daki işlerini kaybedebilirler, bu da bir çaresizlik"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA