18 Eylül 2025 Perşembe

22:53   “FILISTIN KAN AĞLARKEN DOLMABAHÇE’DE TRUMP’ıN OĞLU ILE PAZARLıK YAPıYORLAR”   21:50   MANSUR YAVAŞ’TAN SERT TEPKI: “DÜŞÜNCEYI TUTUKLAYAMAZSıNıZ!”   21:42   MECLIS’TE AKADEMISYENLERDEN BARıŞ ÇAĞRıSı: “TORUNLARıMıZ İÇIN ÇÖZÜM ÜRETMELIYIZ”   21:22   BAŞKAN YıLDıZ’DAN SAĞLıKLı YAŞAM VE YEŞIL ULAŞıM MESAJı   20:54   MERSIN’DE HAREKETIN HAFTASı: SAHILDEN ZIRVEYE SAĞLıKLı YAŞAM RÜZGÂRı   20:33   MHP’DEN SERT TEMIZLIK: BAYRAMPAŞA OPERASYONUNDA GÖZALTıNA ALıNAN İKI İSIM PARTIDEN İHRAÇ EDILDI   15:08   YUMURTALıK’TA EĞITIMDE DEVRIM: ÜCRETSIZ LGS KURS MERKEZI AÇıLDı!   14:49   AKDENIZ’DE ATıKLA SAVAŞ 7/24 DEVAM EDIYOR: ÇÖP TAKSILERLE TEMIZLIKTE YENI DÖNEM!   14:38   “VATANDAŞ KIRAYA ÇALıŞıYOR”: GÜLCAN KıŞ’TAN BARıNMA KRIZI VE ENFLASYON GERÇEKLERINE SERT TEPKI   09:31   32 MERKEZDE ÜCRETSIZ EĞITIM, SOSYAL DESTEK VE GELECEĞE GÜVENLI ADıMLAR   22:32   BAŞKAN VAHAP SEÇER: “BU YATıRıM SADECE ALTYAPı DEĞIL, GELECEĞE ATıLAN IMZADıR”   15:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN ÇUKUROVA MAHALLESI’NE ESTETIK DOKUNUŞ   15:27   MEZITLI’DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı   14:53   YENIŞEHIR BELEDIYESI “ÇÖP EV” NITELIĞINDEKI MESKENDEN BIR KAMYON ÇÖP ÇıKARDı   14:50   MERSIN’DE ANNE VAHŞETI   14:48   ALI MAHIR BAŞARıR: "SAYıN KıLıÇDAROĞLU ARTıK DAVALARıN BITTIĞINI, ÖNÜMÜZE BAKMAMıZ GEREKTIĞINI SÖYLEMELIDIR"   14:47   GÜRSEL TEKIN’IN İSTANBUL İL KONGRESINI DÜZENLEMEK IÇIN YAPTıĞı BAŞVURU REDDEDILDI   14:44   GAZZE ŞAVAŞıNDA YENI AŞAMA: İSRAIL KARA HAREKATıNA BAŞLADı   11:19   AHKİB BAŞKANı GÜRKAN TEKIN’DEN KRITIK ÇAĞRı: DÖVIZ DÖNÜŞÜM DESTEĞI KALıCı HALE GELMELI   10:03   MERCEK’TE LEZZETLI BIR GELECEK: MERSIN’DE AŞÇıLıK HAYALLERI GERÇEK OLUYOR  
 
     
   

Gülüstan Kılıç Koçyiğit: "Meclis sarayın bando takımı değildir”


DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Meclis`teki şiddet olaylarından İçtüzük değişikliği ile ilgili sözleri nedeniyle Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş`u eleştirerek, “Meclis sarayın bando takımı değildir. Kendileri istedikleri yerlerde tek sesli bir koroyu oluşturabilirler ama bizler, bizi seçip gönderen halkımıza olan sorumluluğumuz gereği tek sesli koroya müsaade etmeyeceğiz. Asıl törpülenmesi gereken Genel Kurul mermerleri değildir. Meclis Başkanını mermerlerden vazgeçmeye asıl şiddetin AKP grubuna bakmaya ve oraya dönük söz söylemeye davet ediyoruz” dedi.

 

Tarih : 1 Ekim 2024 Salı 13:14   Okunma : 642

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Meclis`in yeni dönemine ilişkin TBMM`de basın toplantısı düzenledi. Koçyiğit, şunları söyledi:

"Parlamentoyu, parlamento olmaktan çıkarma anlayışının uzun süredir TBMM`de hakim olduğunu görüyoruz. Yasa yapma süreçlerini parlamentodan kaçırıp saraya taşıyan ve Meclis`i yasa yapma fabrikasına dönüştüren bir iktidar aklıyla karşı karşıyayız. İktidar özellikle yandaşlarına çıkar çevrelerine sermayeye hizmet eden yasa tekliflerini parlamentoya getirdi. Halkın aleyhine ne kadar yasa varsa çoğunluk gücüne yaslanarak çıkardı. Basın özgürlüğünden vergideki büyük adaletsizliğe, Kürtçe halay çekenlerin tutuklanmasından hayvan yasasına kadar her konuda bu Meclis`te söz söyledik ve etkin bir muhalefet sergiledik. Kürt sorunun demokratik ve barışçıl çözümü DEM Parti`nin en temel ilkelerinden biri olarak öne çıkıyor. Biz bunu en temel ilkemiz olarak kabul ediyoruz. Bizi bu başlığa sıkıştıran anlayışa rağmen de herkesin talebini bu Meclis kürsüsünde dillendirmeye çalıştık. DEM Parti grubu olarak, 6 bin soru önergesini 673 Meclis Araştırma Önergesini geçmiş dönemde verdik."

"Meclis sarayın bando takımı değildir"

Kılıç Koçyiğit, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş`un içtüzük değişikliğine işaret eden sözlerini de eleştirdi. Kılıç Koçyiğit şöyle konuştu:

"Parlamentodaki son şiddetten sonra tüzük değişikliği gündeme geldi. Bu değişikliğinin masumane parlamentodaki milletvekilinin söz haklarını genişletmeye, muhalefet etmeye dönük olmadığını çok iyi biliyoruz. Bu tüzük değişikliği muhalefetin sesini kısmak, parlamentodaki etkinliğini geriletmek ve parlamentoda kırıntı düzeyinde kalan denetim yetkisini de ortadan kaldırmak için yapıldığını iyi biliyoruz.

Meclis sarayın bando takımı değildir. Kendileri istedikleri yerlerde tek sesli bir koroyu oluşturabilirler ama bizler, bizi seçip gönderen halkımıza olan sorumluluğumuz gereği tek sesli koroya müsaade etmeyeceğiz.

Meclis Başkanı, normal koşullarda tarafsız ve bağımsız olmak zorundadır. Bütün milletvekillerin Meclis Başkanıdır. Şerafettin Can Atalay için yapılan olağanüstü Genel Kurul oturumunda, AKP milletvekillerinin uyguladığı şiddete karşı hiç ses çıkarmadığını bu anlamıyla AKP grubuyla aynı tutumu sergilediğini net bir şekilde gördük. Asıl törpülenmesi gereken Genel Kurul mermerleri değildir. Meclis Başkanını mermerlerden vazgeçmeye asıl şiddetin AKP grubuna bakmaya ve oraya dönük söz söylemeye davet ediyoruz."

"Türkiye halkları, iki çizgiye mahkum değildir" 

Koçyiğit, toplumun iki çizgiye mahkum olmadığını belirterek, "Bizler DEM Parti olarak üçüncü yol çizgimizi yeni dönemde daha da görünür kılmak istiyoruz. Üçüncü yol, ülkenin demokratik geleceği için önemli zemin olacaktır. Doğanın ve yaşamın hakkını üçüncü yol siyaseti savunabilir. İki çizgiye Türkiye halkları mahkum değildir" dedi. 

"Toplum karşıtı yasaları bir bir Meclis`ten geçirmeyi hedefliyorlar"

Koçyiğit, yeni dönemde Meclis`e birçok yasa geleceğini  kaydederek, "Toplum karşıtı yasaları bir bir Meclis`ten geçirmeyi hedefliyorlar. İçerisinde soyadı kanunun olduğu yargı paketi, öğretmenliği bitirecek olan Öğretmenlik Meslek Kanunu ve emeklilik gibi alanlarda düzenleme yaparak topluma saldırmaya devam edecekler. Bütçeye dönük özel bir hazırlık yaptık. Halkın bütçe hakkını savunacağız. Bütçe mücadelesini sokağa taşıyacağız" diye konuştu. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA