26 Haziran 2026 Cuma

16:50   MURAT EMIR’DEN NATO ZIRVESI’NDE AKREDITASYON UYGULAMASıNA ELEŞTIRI: "BU OHAL, BU SıKıYÖNETIM NEREYE KADAR SÜRECEK?"   16:48   CHP, SOSYAL MEDYA YASASı’NıN IPTALI ISTEMIYLE AYM’YE BAŞVURDU   16:44   DILEK İMAMOĞLU: ADALET IÇIN ARTıK KAYBEDILECEK BIR SAATIMIZ BILE YOK   16:42   NATO’DAN "AKREDITASYON" AÇıKLAMASı: "EV SAHIBI ÜLKENIN GÖRÜŞLERINE BAŞVURULUR"   16:40   İZMIR’DE SON 3 AYDA 5 BELEDIYE BAŞKANıNA OPERASYON YAPıLDı   15:25   MSB: ASTSUBAY KENAN ŞAHIN ŞEHIT OLDU   15:19   GAZETECI TEVFIK YENER YAŞAMıNı YITIRDI   15:16   CHP’LI VEKILLERDEN GÖZALTı TEPKISI: "FETULLAHÇıLARıN YAPMADıKLARıNı YAPıYORLAR"   15:14   DEM PARTILI ÇIÇEK, NATO ZIRVESI GÖZALTıLARıNı VE ÖNLEMLERINI BAKAN ÇIFTÇI’YE SORDU   11:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN AKDENIZ ILÇESI MUHTARLARıNA ÖZEL PROGRAM   10:51   MERSIN KENT KONSEYI’NDE YENI DÖNEM   10:50   MESKİ YATıRıMLARı ULUSLARARASı HEYET TARAFıNDAN YERINDE INCELENDI   20:01   MERSIN’DE KRITIK YAZ ALARMı: ORMANLıK ALANLARA GIRIŞ YASAKLANDı, KADıNLAR HAREKETE GEÇTI!   18:48   A MILLI ERKEK VOLEYBOL TAKıMı, ÇIN’I 3-0 MAĞLUP ETTI   18:46   CHP GRUP BAŞKANVEKILI MURAT EMIR’DEN ERDOĞAN’ıN AÇıKLAMALARıNA TEPKI   18:44   CHP IL BAŞKANLARıNDAN GENEL MERKEZ’E: “GÖREVDEN ALMALARıNıZı, IHRAÇLARıNıZı TANıMıYORUZ”   18:42   NEW YORK’TA ZOHRAN MAMDANI’NIN DESTEKLEDIĞI SOL ADAYLAR ÖN SEÇIMI KAZANDı   15:38   CHP MALATYA’DA KAPı KRIZI: GENÇLIK KOLLARı "HAIN" YAZıLı DEV POSTER ASTı   15:37   CHP’DEN TEK CÜMLEYLE ISTIFA EDEN NIMET ÖZDEMIR, AK PARTI’YE KATıLDı   15:35   AHMET DAVUTOĞLU: "EĞER BIR YERE KENYA VE GÜNEY KORE DAVET EDILIYOR DA TÜRKIYE EDILMIYORSA VAH HALIMIZE"  
 
     
   

Lübnan`dan gemiyle getirilen Türklerin tahliye işlemleri tamamlandı


İsrail`in saldırdığı Lübnan`dan gemiyle Mersin`e getirilen Türklerin tahliye işlemleri tamamlandı. Lübnan`dan, 588`i TCG Bayraktar ile 378`i de TCG Sancaktar gemileriyle olmak üzere toplam 966 kişi tahliye edildi. Tahliyeye SAT komandoları da destek verdi.

 

Tarih : 11 Ekim 2024 Cuma 05:12   Okunma : 1093

HABER: MEHMET OFLAZ - KAMERA: CEMAL BERK AYTEKİN

(MERSİN) - İsrail`in saldırdığı Lübnan`dan gemiyle Mersin`e getirilen Türklerin tahliye işlemleri tamamlandı. Lübnan`dan, 588`i TCG Bayraktar ile 378`i de TCG Sancaktar gemileriyle olmak üzere toplam 966 kişi tahliye edildi. Tahliyeye SAT komandoları da destek verdi.

İsrail`in saldırdığı Lübnan`da yaşayan Türkler, Dışişleri Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığının koordinesinde Türk Deniz Kuvvetlerine ait TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileriyle tahliye edildi. 

İlk olarak, 588 sivili taşıyan ve dün sabah erken saatlerde Beyrut`tan yola çıkan TCG Bayraktar gemisi saat 21.00 sularında Mersin Limanı`na yanaşarak, yolcuları indirdi. İçinde 378 sivilin bulunduğu TCG Sancaktar gemisi de saat 02.20 sularında Mersin Limanı`na yanaştı.

Valizleri ve eşyalarıyla gelen yolculara gemiden inerlerken, görevliler yardım etti. Tahliye edilenler arasındaki yaşlı, çocuk ve engelliler, görevliler eşliğinde gemiden indirildi.

Yolculardan yaralı, rahatsızlanan veya tıbbi bakıma ihtiyacı olanlar, alanda bekletilen 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Diğerleri otobüslerle gidecekleri yerlere götürüldü.

Lübnan`dan ailesiyle ikinci gemide gelen Eyüp Sabri Kırgız, tahliye operasyonuna katılan ekiplerin kendileriyle yakından ilgilendiğini söyledi. Kırgız, "Onlar da 36 saattir uyumuyorlar. Uyumadılar ama bizi çocuk gibi uyuttular, yemeğimizi, suyumuzu yanımıza koydular. Herkese çok teşekkür ediyorum. Vatanımızda olmak çok güzel bir duygu. Allah vatanımıza, milletimize, devletimize zeval vermesin" diye konuştu. 

Yolculardan bazıları farklı illerdeki yakınlarının yanına gitmek için kentten ayrıldı, bazıları da konaklamaları için Mersin Valiliğince hazırlanan misafirhanelere götürüldü.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA