27 Ağustos 2026 Perşembe

09:05   MERSIN DÜNYA SINEMASıNıN ODAK NOKTASı OLUYOR! BÜYÜKŞEHIR İSPANYA’DA GÖVDE GÖSTERISI YAPACAK   06:31   MEHMET UÇUM’DAN AİHM AÇıKLAMASı: ’ANAYASA’NıN 90. MADDESI AİHM KARARLARıNA DAYANAK OLAMAZ’   01:29   FENERBAHÇE ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE! LYON DEPLASMANıNDA UNUTULMAZ GECE   01:25   YENİ PARTI’DE ÜYE PATLAMASı: 15 GÜNDE 500 BINI AŞARAK REKOR KıRDı!   01:20   MADEN İŞÇILERININ LIDERLERININ TUTUKLANMASıNA SERT TEPKI: ’HUKUKI DEĞIL, TAMAMEN SIYASI!’   01:18   ’DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı’NDAN BAĞıMSıZ MADEN-İŞ AÇıKLAMASı: ’ALıN TERI SUÇ DEĞILDIR’’   01:07   EMEP’TEN TTB’YE KRITIK ZIYARET: SAĞLıKTA YAŞANAN SORUNLAR VE EKONOMI MASAYA YATıRıLDı   01:05   A MILLI KADıN VOLEYBOL TAKıMı ALMANYA’Yı 3-1 MAĞLUP ETTI   01:02   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI! AYLIN NAZLıAKA’DAN SERT TEPKI: ’ASıL TRUVA ATı KIM AÇıK!’   22:59   SAADET PARTISI LIDERI ARıKAN KARS’TAN YÜKLENDI: ’24 YıL ÖNCE 3 Y İLE GELDILER, 13 Y İLE GIDIYORLAR!’   22:53   ŞILE’DE ’İHANET’ GERILIMI! AK PARTI’YE GEÇEN SACIT TERZI’YE SERT TEPKI: ’HALK BU İHANETI AFFETMEYECEK’   11:58   ’HER 100 TL BORCA 103 TL FAIZ!’ CHP’LI GÜLCAN KıŞ ACı TABLOYU AÇıKLADı: HAZINE İPOTEK ALTıNDA!   10:45   MILYONLARCA EMEKLI GEÇIM ÇıKMAZıNDA: ’BIZIM EMEKLILIĞIMIZ AHIRETTE’   10:30   AKDENIZ’DE KADıNLARA ÇAĞRı: ’ÖĞRENMEK VE ÜRETMEK İSTEYEN HERKESI BEKLIYORUZ’   10:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ YAZıLıM KURSU: MERCEK DİGEM EĞITIME DEVAM EDIYOR   10:20   SÜRÜCÜLERE NEFES ALDıRACAK GELIŞME: MOTORINDE İNDIRIM BEKLENTISI!   10:15   KAYSERI PıNARBAŞı’NDA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!   09:05   MERSIN’DE ÜRETICIYE NEFES ALDıRAN DESTEK! YÜZDE 90’LıK KAYBıN ÖNÜNE GEÇILIYOR   02:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETTE ’YENI YÜRÜYÜŞ’ HAMLESI: İKTIDAR MESAJıYLA RESMI HESAPLARı DUYURDU!   01:04   TARSUS’TA ULAŞıM KONFORU ARTıYOR: KILOMETRELERCE YOL BAŞTAN AŞAĞı DÜZENLENDI  
 
     
   

Lübnan`dan gemiyle getirilen Türklerin tahliye işlemleri tamamlandı


İsrail`in saldırdığı Lübnan`dan gemiyle Mersin`e getirilen Türklerin tahliye işlemleri tamamlandı. Lübnan`dan, 588`i TCG Bayraktar ile 378`i de TCG Sancaktar gemileriyle olmak üzere toplam 966 kişi tahliye edildi. Tahliyeye SAT komandoları da destek verdi.

 

Tarih : 11 Ekim 2024 Cuma 05:12   Okunma : 1210

HABER: MEHMET OFLAZ - KAMERA: CEMAL BERK AYTEKİN

(MERSİN) - İsrail`in saldırdığı Lübnan`dan gemiyle Mersin`e getirilen Türklerin tahliye işlemleri tamamlandı. Lübnan`dan, 588`i TCG Bayraktar ile 378`i de TCG Sancaktar gemileriyle olmak üzere toplam 966 kişi tahliye edildi. Tahliyeye SAT komandoları da destek verdi.

İsrail`in saldırdığı Lübnan`da yaşayan Türkler, Dışişleri Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığının koordinesinde Türk Deniz Kuvvetlerine ait TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileriyle tahliye edildi. 

İlk olarak, 588 sivili taşıyan ve dün sabah erken saatlerde Beyrut`tan yola çıkan TCG Bayraktar gemisi saat 21.00 sularında Mersin Limanı`na yanaşarak, yolcuları indirdi. İçinde 378 sivilin bulunduğu TCG Sancaktar gemisi de saat 02.20 sularında Mersin Limanı`na yanaştı.

Valizleri ve eşyalarıyla gelen yolculara gemiden inerlerken, görevliler yardım etti. Tahliye edilenler arasındaki yaşlı, çocuk ve engelliler, görevliler eşliğinde gemiden indirildi.

Yolculardan yaralı, rahatsızlanan veya tıbbi bakıma ihtiyacı olanlar, alanda bekletilen 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Diğerleri otobüslerle gidecekleri yerlere götürüldü.

Lübnan`dan ailesiyle ikinci gemide gelen Eyüp Sabri Kırgız, tahliye operasyonuna katılan ekiplerin kendileriyle yakından ilgilendiğini söyledi. Kırgız, "Onlar da 36 saattir uyumuyorlar. Uyumadılar ama bizi çocuk gibi uyuttular, yemeğimizi, suyumuzu yanımıza koydular. Herkese çok teşekkür ediyorum. Vatanımızda olmak çok güzel bir duygu. Allah vatanımıza, milletimize, devletimize zeval vermesin" diye konuştu. 

Yolculardan bazıları farklı illerdeki yakınlarının yanına gitmek için kentten ayrıldı, bazıları da konaklamaları için Mersin Valiliğince hazırlanan misafirhanelere götürüldü.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA