12 Ocak 2026 Pazartesi

13:45   İRAN’A YÖNELIK ASKERI MÜDAHALE IDDIASı… İRAM ARAŞTıRMACıSı ORAL TOĞA: “ASKERI MÜDAHALE IHTIMALI DÜŞÜK DEĞIL, IDDIADAN DAHA FAZLA AMA KESIN OLACAK DEMEK IÇIN DE ERKEN”   13:44   CHP’NIN EMEKLILER IÇIN "MECLIS’I TERK ETMEME" EYLEMI SÜRÜYOR... ENSAR AYTEKIN: “EMEKLIYI AYAĞA KALDıRMAK CHP IKTIDARıNDA BIZIM GÖREVIMIZ OLACAK”   13:42   PıNAR BULUNMAZ’ıN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ... ABI ERDAL SEVIM’DEN ÇAĞRı: "PıNAR’ıN ADALETININ ARTıK SAĞLANMASıNı ISTIYORUZ"   13:40   ABD BAŞKANı TRUMP: “İRAN, MÜZAKERE ETMEK ISTIYOR, BIR TOPLANTı AYARLANıYOR; ANCAK YAŞANANLAR NEDENIYLE GÖRÜŞMEDEN ÖNCE HAREKETE GEÇMEMIZ GEREKEBILIR"   13:36   EKREM İMAMOĞLU: "CUMHURBAŞKANLıĞı ADAYLıĞıM KESIN BIÇIMDE DEVAM ETMEKTEDIR"   12:18   4 GOLLÜ ZAFER! AKDENIZ BELEDIYE SPOR LIDERLIĞINI PEKIŞTIRDI   11:20   “CHP’DEN 2026 SEÇIM HAMLESI: ADALET, DEMOKRASI VE GÜVENLIK İÇIN YOL HARITASı”   10:35   “MERSIN’DE SPOR DOLU BIR YıL: ULUSLARARASı ORGANIZASYONLARDAN REKORLARA”   09:59   “BAŞKAN ALTıOK: DAHA TEMIZ, DAHA SAĞLıKLı YUMURTALıK”   22:58   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN KÖKSAL AILESINE DESTEK: ‘GEÇMIŞ OLSUN’ ZIYARETI”   17:35   “DENIZLI MEYDANı ‘İSTIFA’ SESLERIYLE YANKıLANDı: ÖZEL’DEN TÜRKIYE’YE YÖNETIM MESAJı”   15:59   12 PARTI’DEN HALEP ÇıKıŞı: “SAVAŞ SUÇLARı DURDURULSUN, HALKLARıN BARıŞı KAZANSıN”   10:17   “VERGI VE SGK BORCU OLAN ESNAF SISTEM DıŞıNA İTILIYOR”   10:11    “BEYAZ BASTONLA BIR ADıM: MERSIN’DE EMPATI DENEYIMI”   22:47   MERSIN GAZETECILER CEMIYETI’NDEN 10 OCAK MESAJı: “GAZETECILIK KAMU ADıNA SORUMLULUK GEREKTIRIR”   19:38   “ÜLKE TARıMSıZ, TARıM MÜHENDISSIZ OLMAZ: 180 YıLLıK EĞITIM GELENEĞI ALARM VERIYOR”   17:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI 2025 YıLıNDA İKLIM VE SıFıR ATıK YÖNETIMINDE ÖNE ÇıKTı   17:01   TARSUS GERI DÖNÜŞÜM ATÖLYESI’NDE HER MALZEME DEĞER KAZANıYOR    16:55   CHP MERSIN İL GENÇLIK KOLLARı: KYK BURSU, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ IHTIYAÇLARıNı KARŞıLAMAK ZORUNDADıR!   16:52   KORAL ÖMÜR’DEN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı  
 
     
   

İbrahim Kaboğlu`ndan “Ahmet Özer” açıklaması


İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu, gözaltında alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında bilgi almak için Vatan Caddesi`ndeki İl Emniyet Müdürlüğü`ne geldi. Kaboğlu, “Ahmet Özer`in evinden sabahın köründe celp edilmesi, Anayasamız açısından hiçbir biçimde dayanağa sahip bulunmamaktadır. Benim İstanbul Barosu Başkanı olarak Emniyet Müdürlüğü`nün kapısında yarım saat bekletilmekle ve hiçbir sorumludan bilgi alamamış olmakla kuşkuların, uygulanan işlemlerin Anayasa`ya aykırılığını pekiştirmektedir” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 30 Ekim 2024 Çarşamba 13:17   Okunma : 669

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: ONUR DURSUN

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, “PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olduğu” iddiasıyla bu sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı. Vatan Caddesi`deki İl Emniyet Müdürlüğü`ne sevk edilen ve işlemleri süren Özer için CHP`lilerin bekleyişi sürüyor.

“Anayasada dayanağı yok”

İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu da bilgi almak için İl Emniyet Müdürlüğü`ne geldi. Daha sonrasında gazetecilere açıklama yapan Kaboğlu, bütün işlemlerin Anayasa Madde 2 çerçevesinde yapılması gerektiğine dikkat çekti. Kaboğlu, şunları söyledi:

“Öncelikle benim bir hukukçu, baro başkanı olarak olup bitenler konusunda İstanbul Emniyet Müdürü`nden, İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden bilgi almak hakkımdır fakat bu bilgiyi alamamış bulunuyoruz. Bu bilgiden İstanbul Emniyet Müdürlüğü bizi yoksun kılmış bulunuyor. O nedenle bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. Çünkü baro olarak Anayasamıza göre, Avukatlık Kanunu`na göre insan haklarını istemek, korumak ve geliştirmesine katkıda bulunmak, görev ve sorumluluğumuzdur. Kuşkusuz Emniyet; yasama, yürütme, yargı, insan hakları için vardır. İnsan haklarının koruyucusudur. Ne var ki bugün sabah 05.00`ten itibaren tanık olduğumuz olaylar, uygulamalar gerek belediye binasına, makam odasına giriş tarzı kapının kırılarak girilmesi gerekse Prof. Dr. Ahmet Özer`in evinden sabahın köründe celp edilmesi, anayasamız açısından hiçbir biçimde dayanağa sahip bulunmamaktadır. Belediye Başkanımız görevi başındadır. Belediye Başkanımız pekala herhangi bir suç kuşkusu durumunda davet edilir ve her makama gelip ifade verebilecek konumdadır.

“Serbest bırakılsın”

Burada bu işlemler ve özellikle benim İstanbul Barosu Başkanı olarak Emniyet Müdürlüğü`nün kapısında yarım saat bekletilmekle ve hiçbir sorumludan bilgi alamamış olmakla bu kuşkuların, uygulanan işlemlerin anayasaya aykırılığını pekiştirmektedir. Ben buradan İstanbul Emniyet Müdürü`nü, İstanbul Başsavcılığı`nı ve diğer yargı makamlarını göreve davet ediyorum. Anayasal görev ve yetki sorumluluğuna davet ediyorum. Prof. Dr. Ahmet Özer İstanbul`dadır, makamının başındadır. Onu serbest bıraksınlar. Eğer herhangi bir iddia varsa o iddiayı işleme, anayasamıza göre ve yasalarımızın belirlediği çerçeveyle yerine koysunlar. Yoksa sonradan ‘Yanlışlık oldu, soruşturma başlatıldı bu işlemi yapanlar aleyhine` diye birtakım açıklamalar yapılmasın. Erkenken, geç olmadan, daha fazla gecikmeksizin bu konuda kamuoyunu aydınlatmalılar ve hemen belediye başkanımızı serbest bırakmalılar. Eğer gizlilik kararı varsa o zaman gizlilik kararı konusunda İstanbul Barosu Başkanı herhangi bir bilgi sahibi olamıyor da Emniyet, hangi savcıyla bu işi yürütüyor, o da ayrıca üzerinde durulması gereken bir konudur. Benim sözlerim açıktır. Anayasamıza göre hepimiz görev, yetki ve sorumluluklar sahibiyiz ve en başta insan haklarını korumakla görevli olan Emniyet gelmektedir. Emniyet`in bütün yetkililerini ve savcılığı Anayasamıza saygıya davet ediyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA