11 Temmuz 2025 Cuma

15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:33   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"  
 
     
   

İbrahim Kaboğlu`ndan “Ahmet Özer” açıklaması


İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu, gözaltında alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında bilgi almak için Vatan Caddesi`ndeki İl Emniyet Müdürlüğü`ne geldi. Kaboğlu, “Ahmet Özer`in evinden sabahın köründe celp edilmesi, Anayasamız açısından hiçbir biçimde dayanağa sahip bulunmamaktadır. Benim İstanbul Barosu Başkanı olarak Emniyet Müdürlüğü`nün kapısında yarım saat bekletilmekle ve hiçbir sorumludan bilgi alamamış olmakla kuşkuların, uygulanan işlemlerin Anayasa`ya aykırılığını pekiştirmektedir” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 30 Ekim 2024 Çarşamba 13:17   Okunma : 583

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: ONUR DURSUN

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, “PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olduğu” iddiasıyla bu sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı. Vatan Caddesi`deki İl Emniyet Müdürlüğü`ne sevk edilen ve işlemleri süren Özer için CHP`lilerin bekleyişi sürüyor.

“Anayasada dayanağı yok”

İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu da bilgi almak için İl Emniyet Müdürlüğü`ne geldi. Daha sonrasında gazetecilere açıklama yapan Kaboğlu, bütün işlemlerin Anayasa Madde 2 çerçevesinde yapılması gerektiğine dikkat çekti. Kaboğlu, şunları söyledi:

“Öncelikle benim bir hukukçu, baro başkanı olarak olup bitenler konusunda İstanbul Emniyet Müdürü`nden, İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden bilgi almak hakkımdır fakat bu bilgiyi alamamış bulunuyoruz. Bu bilgiden İstanbul Emniyet Müdürlüğü bizi yoksun kılmış bulunuyor. O nedenle bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. Çünkü baro olarak Anayasamıza göre, Avukatlık Kanunu`na göre insan haklarını istemek, korumak ve geliştirmesine katkıda bulunmak, görev ve sorumluluğumuzdur. Kuşkusuz Emniyet; yasama, yürütme, yargı, insan hakları için vardır. İnsan haklarının koruyucusudur. Ne var ki bugün sabah 05.00`ten itibaren tanık olduğumuz olaylar, uygulamalar gerek belediye binasına, makam odasına giriş tarzı kapının kırılarak girilmesi gerekse Prof. Dr. Ahmet Özer`in evinden sabahın köründe celp edilmesi, anayasamız açısından hiçbir biçimde dayanağa sahip bulunmamaktadır. Belediye Başkanımız görevi başındadır. Belediye Başkanımız pekala herhangi bir suç kuşkusu durumunda davet edilir ve her makama gelip ifade verebilecek konumdadır.

“Serbest bırakılsın”

Burada bu işlemler ve özellikle benim İstanbul Barosu Başkanı olarak Emniyet Müdürlüğü`nün kapısında yarım saat bekletilmekle ve hiçbir sorumludan bilgi alamamış olmakla bu kuşkuların, uygulanan işlemlerin anayasaya aykırılığını pekiştirmektedir. Ben buradan İstanbul Emniyet Müdürü`nü, İstanbul Başsavcılığı`nı ve diğer yargı makamlarını göreve davet ediyorum. Anayasal görev ve yetki sorumluluğuna davet ediyorum. Prof. Dr. Ahmet Özer İstanbul`dadır, makamının başındadır. Onu serbest bıraksınlar. Eğer herhangi bir iddia varsa o iddiayı işleme, anayasamıza göre ve yasalarımızın belirlediği çerçeveyle yerine koysunlar. Yoksa sonradan ‘Yanlışlık oldu, soruşturma başlatıldı bu işlemi yapanlar aleyhine` diye birtakım açıklamalar yapılmasın. Erkenken, geç olmadan, daha fazla gecikmeksizin bu konuda kamuoyunu aydınlatmalılar ve hemen belediye başkanımızı serbest bırakmalılar. Eğer gizlilik kararı varsa o zaman gizlilik kararı konusunda İstanbul Barosu Başkanı herhangi bir bilgi sahibi olamıyor da Emniyet, hangi savcıyla bu işi yürütüyor, o da ayrıca üzerinde durulması gereken bir konudur. Benim sözlerim açıktır. Anayasamıza göre hepimiz görev, yetki ve sorumluluklar sahibiyiz ve en başta insan haklarını korumakla görevli olan Emniyet gelmektedir. Emniyet`in bütün yetkililerini ve savcılığı Anayasamıza saygıya davet ediyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA