19 Nisan 2025 Cumartesi

10:44   TESK GENEL BAŞKANı BENDEVI PALANDÖKEN: "KIRA STOPAJıNıN TAMAMEN KALDıRıLMASı GEREKIYOR"   10:41   CHP`LI TAŞCıER: “4,4 MILYON ÇOCUK ETE HASRET, 2 MILYON ÇOCUK MEYVE TÜKETEMIYOR, 1,8 MILYON ÇOCUK YENI KıYAFET ALAMıYOR”   10:04   İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "BEN CUNTA TANıMLAMASıNı EKSIK VE YETERSIZ BULURUM"   09:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, DENIZ KIRLILIĞIYLE MÜCADELE KONUSUNDA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:39   CHP`LI AŞKıN GENÇ`IN DINLEDIĞI ŞEHIT YAKıNı: “KAMUDA 28 YıL ÇALıŞTıM, 22 BIN LIRA EMEKLI AYLıĞı ALıYORUM… BIR EV KIRASı 15 BIN TL, NASıL YAŞAYACAĞıZ?”   09:28   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BAKAN: BIR INAT UĞRUNA TÜRKIYE`NIN 50 MILYAR DOLARıNı YAKTıLAR AMA ÇIFTÇININ ZARARı IÇIN ARAYAN SORAN YOK   23:58   ABD`NIN ŞAM BÜYÜKELÇILIĞINDEN SURIYE`YE SEYAHAT UYARıSı   23:29   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: AK PARTI DÖNEMINDE İBB`DE, `CUMHURBAŞKANLıĞı AILE FERTLERI`NE KEYFI ARAÇ TAHSISLERI YAPıLDıĞıNı TESPIT ETTIK   22:50   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı MEHMET PEHLIVAN: İMAMOĞLU`NUN DIPLOMASı HAKKıNDA RAPOR HAZıRLAYAN YÖK ÜYELERI HAKKıMDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   22:36   MUHARREM İNCE: FIZIK ÖĞRETMENLIĞINE 61, DIN KÜLTÜRÜNE 1802 ATAMA YAPARSAN BILIMDEN UZAKLAŞıRSıN   22:20   HATAYSPOR 2  -  3  KONYASPOR   22:07   GALATASARAY,  BODRUMSPOR`U 2-0 MAĞLUP ETTI   21:32   CHP`LI GÖKÇEN`DEN 3 EKIM`E ERTELENEN SARAÇHANE DURUŞMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: MAHKEMELER SUÇ OLMAYAN FIILLERI CEZALANDıRAMAYACAĞı IÇIN BERAAT KARARLARıNı GECIKTIRIYOR   21:23   GÖKÇE GÖKÇEN: "HUKUK ICAT EDIP GÜYA DOSTÇA UYARıLARLA INSANıMıZı TEHDIT ETMEK SUÇTUR"   21:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı, FILISTIN`E DESTEK IÇIN TAKSIM`E YÜRÜYECEK   21:07   İMAMOĞLU`NDAN IMZA KAMPANYASıNA DESTEK ÇAĞRıSı: BU IMZALAR BIR KIŞI YA DA PARTI IÇIN DEĞIL GÜZEL ÜLKEMIZIN YARıNLARı IÇIN ATıLıYOR   20:20   AHMET BARAN YAZGAN SAZLıDERE BARAJı`NDA: "SUYUMUZUN, TARLALARıMıZıN YOK OLMAMASı IÇIN DAVALARıMıZı AÇACAĞıZ"   20:12   CHP`LI VELI AĞBABA: İNŞALLAH 30 MILYON IMZAYı BULACAĞıZ VE 30 MILYON IMZAYı BULUNCA DA MEVCUT SEÇILEN CUMHURBAŞKANıNıN BIR MEŞRUIYETI KALMAYACAK     19:49   99 SANıKLı IKINCI SARAÇHANE DAVASı DURUŞMASı 3 EKIM`E ERTELENDI   19:22   İSTANBUL TABIP ODASı: TUTUKLU ÖĞRENCI ESILA AYıK SAĞLıK SORUNLARı NEDENIYLE SERBEST BıRAKıLMALıDıR  
 
     
   

Avukatlar, CHP İstanbul İl Başkanlığı binası davasının durdurulmasını istedi


31 Mart seçimlerinden önce servis edilen ve 2019`da CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde bir avukatlık bürosunda çekilen "para sayma" görüntüleriyle ilgili davanın görülmesine devam edildi. Avukatlar, siyasi partilerle ilgili denetim yetkisinin Anayasa Mahkemesinde (AYM) olduğunu, dolayısıyla oradan bir denetim raporu gelmeden yapılan bu yargılamanın yüksek mahkemeyi çiğnemek anlamına geldiğini yineleyerek yargılamanın durdurulmasını istedi.

 

Tarih : 29 Kasım 2024 Cuma 14:49   Okunma : 558

Haber: Edda SÖNMEZ 

2019`da CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde bir avukatlık bürosunda çekilen "para sayma" görüntüleriyle ilgili davanın  ikinci duruşması İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görüldü.

Maltepe eski Belediye Başkanı Ali Kılıç, Şişli eski Belediye Başkanı Muammer Keskin, CHP önceki dönem İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve CHP İstanbul eski İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu`nun danışmanı Can Poyraz duruşmasa hazır bulunurken, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi İsmail Emre Telci de CHP adına yer aldı. Çok sayıda partili izleyici olarak katıldı. 

Duruşmada savunma yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, o tarihlerde İstanbul İl Başkanlığı`nın başlatmış olduğu ‘Bir tuğla da sen koy` kampanyasına katkıda bulunduklarını, suçsuz olduğunu ve beraatına karar verilmesini istedi. Maltepe eski Belediye Başkanı Ali Kılıç, "O tarihlerde Maltepe Belediye Başkanı olarak görev yapıyordum. Alehime beyanları kabul etmiyorum. Beraatımı istiyorum" dedi. 

‘`Bağışı direkt başkan üzerinden yaptım``

Avukat Ahmet Özdemir, savunmasında CHP üyesi olduğunu ifade ederek, "CHP İstanbul İl Binası`nın alınma sürecinde katkıda bulundum. Bağışı direkt başkan üzerinden yaptım, Muammer Keskin`e elden verdim. Parti üzerinden bağış yapmadım. Suçsuzum ve beraatımı talep ederim`` şeklinde konuştu. Turgay Özcan ise o tarihlerde Küçükçekmece İlçe Başkanı olarak görev yaptığını belirterek, "Partimizin ‘Bir tuğla da sen koy` kampanyasına destek oldum. Kampanya kapsamında parti örgütlerinin mensupları gönüllü olarak partinin banka hesabına para yatırdım. Suçsuzum, beraatımı talep ederim`` ifadelerini kullandı.

Avukat Ergün Özer ise savunmasında, "Öncelikle elde edilen deliller yasa dışıdır. İddia makamı hiçbir soruşturma yapmadan iddianame hazırlamıştır. Yasa açık olduğu halde, iddia makamı bir takım yorumlar getirerek davayı sürdürmüştür. Ben doğrudan veya dolaylı yoldan herhangi bir parti yetkilisine para vermedim. Beraatimi talep ederim" dedi.

CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu`nun avukatları da müvekkillerinin yurt dışında bulunduğu için mazeretinin sayılmasını talep ettiklerini belirterek, eksik hususların giderilmesini istedi. Avukatlar dava hakkında durdurma kararı verilmesini de talep etti. Avukat Gözde Fil, geçen duruşmada, AYM`ye müzekkere yazılmasını talep etmişti. Para sayma konusuyla ilgili denetim yetkisinin AYM`de olduğu, dolayısıyla oradan bir denetim raporu gelmeden yapılan bu yargılamanın yüksek mahkemeyi çiğnemek anlamına geldiğini belirterek, yargılamanın durdurulmasını istemişti. Avukat Gözde Fil, aynı gerekçelerle bu duruşmada da yargılamanın durdurulmasını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, tüm savunmalar alındıktan sonra durma kararı konusunda bir karar verilmesine ve eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı 11 Nisan Cuma saat 10.00`a erteledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA