1 Haziran 2026 Pazartesi

20:46   İBB DAVASı’NDA 42’INCI GÜN... TUTUKLU ALPER AYDıN: “AK PARTI’YE DE CHP’YE DE IŞ YAPTıM, BEN REKLAMCıYıM"   20:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "MUTLAK BUTLAN" KARARıNA TEPKI GÖSTEREN ESKI 221 VEKILE TEŞEKKÜR   20:42   DORUK MADEN IŞÇILERININ BEYPAZARı’NDA BEKLEYIŞI SÜRÜYOR... İŞÇILER, PERŞEMBE GÜNÜ YıLDıZLAR HOLDING ÖNÜNDE TOPLANACAK   20:39   TBMM BAŞKANLıĞı GÜNDEME ALDı: CHP GRUP TOPLANTıSı’NDA ÖZGÜR ÖZEL KONUŞACAK   10:15   CHP’DE HAREKETLI GÜN: ÖZGÜR ÖZEL DÜĞMEYE BASTı! OLAĞANÜSTÜ KURULTAY VE YENI MYK HAMLESI   10:10   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM! ALI SAMSA KARAMEHMET SPOR SALONU BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI   05:39   HOPA’DAN KEMALPAŞA’YA DALGA DALGA YAYıLAN ÖFKE VE ÖZLEM: METIN LOKUMCU’NUN 15. YıLıNDA DIK DURUŞ!   04:59   ARDA GÜLER TARIH YAZDı! ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE DEV ONUR: REAL MADRID’IN GENÇ YıLDıZı ZIRVEDE   23:03   DEVLER LIGI’NDE TARIHI GECE: ŞAMPIYONLAR LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU!   22:17   İSTANBUL BAROSU’NDAN ’GEZI’ AÇıKLAMASı: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNı ORTADAN KALDıRMAYA KADAR VARDı!"   21:57   GEZI’NIN YıL DÖNÜMÜNDE TKP BEŞIKTAŞ’TA AÇıKLAMA YAPTı: "SAHTE HESAPLAŞMALARDAN KURTULMALıYıZ"   21:55   GEZI’NIN 13. YıLıNDA TAKSIM’DE AÇıKLAMA: GEZI, SADECE BIR PARK DEĞIL ADALET TALEBIDIR   21:49   TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’IN BAŞKANLıĞıNDA MYK TOPLANTıSı... ZEYNEL EMRE: YARıNDAN ITIBAREN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY IÇIN IMZA TOPLAMAYA BAŞLAYACAĞıZ   10:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ANKARA MESAJı: ’ASLA YALNıZ DEĞILDIR!’   21:02   ANKARA’DA TARIHI GÜN! GÜVENPARK’TAN ANıTKABIR’E ON BINLERIN YÜRÜYÜŞÜNDE BARIKATLAR YıKıLDı: ÇELENK KRIZINE ÖZGÜR ÖZEL’DEN FLAŞ HAMLE!   20:46   AVRUPA’DAN ANKARA ÇıKıŞı! ÖZGÜR ÖZEL’E DESTEK VERDILER: ’SINDIRILMEYI REDDEDEN BIR ÜLKENIN SESI...’   18:35   SIYASET KULISLERINI SALLAYAN İDDIA: CHP SEÇIMLERE GIREMEME RISKIYLE KARŞı KARŞıYA! O TARIHE DIKKAT...   17:38   SIYASET ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN MEYDANDA ŞOK SÖZLER: ’BU ERDOĞAN ILE MILLETIN MESELESIDIR!’   16:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE DEPREM ETKISI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU ’HELALLEŞME VE HESAPLAŞMA’ DIYEREK FITILI ATEŞLEDI! "KOYNUMDA BESLEDIĞIM..."   10:30   ESKI GENEL BAŞKANDAN ÖZGÜR ÖZEL İÇIN FLAŞ AÇıKLAMA: ’İNANCıM SONSUZ...’  
 
     
   

Avukatlar, CHP İstanbul İl Başkanlığı binası davasının durdurulmasını istedi


31 Mart seçimlerinden önce servis edilen ve 2019`da CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde bir avukatlık bürosunda çekilen "para sayma" görüntüleriyle ilgili davanın görülmesine devam edildi. Avukatlar, siyasi partilerle ilgili denetim yetkisinin Anayasa Mahkemesinde (AYM) olduğunu, dolayısıyla oradan bir denetim raporu gelmeden yapılan bu yargılamanın yüksek mahkemeyi çiğnemek anlamına geldiğini yineleyerek yargılamanın durdurulmasını istedi.

 

Tarih : 29 Kasım 2024 Cuma 14:49   Okunma : 844

Haber: Edda SÖNMEZ 

2019`da CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde bir avukatlık bürosunda çekilen "para sayma" görüntüleriyle ilgili davanın  ikinci duruşması İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görüldü.

Maltepe eski Belediye Başkanı Ali Kılıç, Şişli eski Belediye Başkanı Muammer Keskin, CHP önceki dönem İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve CHP İstanbul eski İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu`nun danışmanı Can Poyraz duruşmasa hazır bulunurken, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi İsmail Emre Telci de CHP adına yer aldı. Çok sayıda partili izleyici olarak katıldı. 

Duruşmada savunma yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, o tarihlerde İstanbul İl Başkanlığı`nın başlatmış olduğu ‘Bir tuğla da sen koy` kampanyasına katkıda bulunduklarını, suçsuz olduğunu ve beraatına karar verilmesini istedi. Maltepe eski Belediye Başkanı Ali Kılıç, "O tarihlerde Maltepe Belediye Başkanı olarak görev yapıyordum. Alehime beyanları kabul etmiyorum. Beraatımı istiyorum" dedi. 

‘`Bağışı direkt başkan üzerinden yaptım``

Avukat Ahmet Özdemir, savunmasında CHP üyesi olduğunu ifade ederek, "CHP İstanbul İl Binası`nın alınma sürecinde katkıda bulundum. Bağışı direkt başkan üzerinden yaptım, Muammer Keskin`e elden verdim. Parti üzerinden bağış yapmadım. Suçsuzum ve beraatımı talep ederim`` şeklinde konuştu. Turgay Özcan ise o tarihlerde Küçükçekmece İlçe Başkanı olarak görev yaptığını belirterek, "Partimizin ‘Bir tuğla da sen koy` kampanyasına destek oldum. Kampanya kapsamında parti örgütlerinin mensupları gönüllü olarak partinin banka hesabına para yatırdım. Suçsuzum, beraatımı talep ederim`` ifadelerini kullandı.

Avukat Ergün Özer ise savunmasında, "Öncelikle elde edilen deliller yasa dışıdır. İddia makamı hiçbir soruşturma yapmadan iddianame hazırlamıştır. Yasa açık olduğu halde, iddia makamı bir takım yorumlar getirerek davayı sürdürmüştür. Ben doğrudan veya dolaylı yoldan herhangi bir parti yetkilisine para vermedim. Beraatimi talep ederim" dedi.

CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu`nun avukatları da müvekkillerinin yurt dışında bulunduğu için mazeretinin sayılmasını talep ettiklerini belirterek, eksik hususların giderilmesini istedi. Avukatlar dava hakkında durdurma kararı verilmesini de talep etti. Avukat Gözde Fil, geçen duruşmada, AYM`ye müzekkere yazılmasını talep etmişti. Para sayma konusuyla ilgili denetim yetkisinin AYM`de olduğu, dolayısıyla oradan bir denetim raporu gelmeden yapılan bu yargılamanın yüksek mahkemeyi çiğnemek anlamına geldiğini belirterek, yargılamanın durdurulmasını istemişti. Avukat Gözde Fil, aynı gerekçelerle bu duruşmada da yargılamanın durdurulmasını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, tüm savunmalar alındıktan sonra durma kararı konusunda bir karar verilmesine ve eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı 11 Nisan Cuma saat 10.00`a erteledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA