22 Temmuz 2026 Çarşamba

16:57   ÇANKAYA BELEDIYESI BAŞKAN VEKILLIĞI’NE HALDUN GÜLER SEÇILDI   16:56   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ SERBEST BıRAKıLDı   15:39   KıLıÇDAROĞLU’NDAN YENI PARTIYE ILIŞKIN ILK DEĞERLENDIRME: “AYRıLANLAR HAKKıNDA OLUMSUZ YORUM YAPMAYACAĞıZ"   15:37   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, SIYASI PARTI TURUNU TAMAMLADıKTAN SONRA AÇıKLAMA YAPACAK   15:35   ADALET BAKANı GÜRLEK AÇıKLADı: ANKARA’DAKI HELIKOPTER KAZASıNDA PILOT EMEKLI ALBAY YAŞAMıNı YITIRDI   15:33   GÖREVDEN ALıNAN CHP AKSARAY İL BAŞKANı ÖZDEMIR PARTI BINASıNDAN AYRıLDı   13:25   ÖRSAN ÖYMEN ÖLÜMÜNÜN 39. YıLıNDA ANıLDı: "GERÇEĞIN PEŞINDEN GITMEYI GAZETECILIĞIN VAZGEÇILMEZ ILKESI OLARAK GÖRDÜ"   13:23   DERVIŞOĞLU’NDAN KURTULMUŞ’A: "AĞZıNA KADAR GAFLET DOLU BU DÜZENLEME FIKRINI, TÜRK MILLETININ MI, İMRALı’NıN Mı ONAYıNA SUNACAKSıNıZ?"   13:15   ÖZGÜR ÖZEL’IN YENI PARTI AÇıKLAMASı DÜNYA BASıNıNDA: MUHALEFET LIDERI, ERDOĞAN’A KARŞı YENI BIR PARTI KURACAK   13:12   "AHBAPLAR SUÇ ÖRGÜTÜ" SORUŞTURMASıNDA ECE ÜNER, FATIH PORTAKAL, FEYZA ALTUN, GÖKHAN ÖZOĞUZ VE ÖYKÜ SERTER’IN IFADELERINE BAŞVURULACAK   17:04   ÖZGÜR ÖZEL IL BAŞKANLARıYLA TOPLANDı: BUGÜN TÜRKIYE’DE BIR ‘YENI’ KURULUYOR   17:02   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ, “DEVLETI AŞAĞıLAMA” VE “HALKı YANıLTıCı BILGIYI ALENEN YAYMA” SUÇLARıNDAN GÖZALTıNA ALıNDı   17:01   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARıNDAN, NUMAN KURTULMUŞ ILE GÖRÜŞMEYE ILIŞKIN AÇıKLAMA   16:58   ÖZGÜR ÖZEL’IN YENI PARTI AÇıKLAMASıNıN ARDıNDAN CHP’DEN ILK ISTIFA MURAT BAKAN’DAN   16:56   SUAT KıLıÇ’TAN ÖZGÜR ÖZEL AÇıKLAMASı: “CHP’DE KALMAK IÇIN BÜYÜK MÜCADELE VERDILER AMA KıLıÇDAROĞLU YÖNETIMI ILE ANLAŞMAK MÜMKÜN OLMADı”   14:48   ÖZGÜR ÖZEL, CHP GRUP TOPLANTıSıNA GIRERKEN "HER SON BIR BAŞLANGıÇTıR" MESAJı VERDI   14:47   CHP’DEN EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNı DÜZENLEYEN KANUN TEKLIFINE ŞERH: "BU BIR ZAM DEĞILDIR"   14:46   NUMAN KURTULMUŞ’UN DEVLET BAHÇELI’YI ZIYARETI BAŞLADı: "TERÖRSÜZ TÜRKIYE" GÜNDEMI MASADA   14:45   DEM PARTI İMRALı HEYETI, ÖCALAN’ıN DEĞERLENDIRMESINI PAYLAŞTı: "KARŞıLıKLı HASSASIYETLERIN GÖZETILDIĞI YASAL BIR ZEMININ OLUŞTURULMASıNıN VAKTI GELMIŞTIR"   16:43   MUSTAFA BOZBEY HAKIM KARŞıSıNDA... CHP’LI ZEYBEK: "BILINÇLI BIR ŞEKILDE OLDUBITTI YARATıLMAYA ÇALıŞıLDı, NE YAPARLARSA YAPSıNLAR BOYUN EĞMEYECEĞIZ"  
 
     
   

Yankı Bağcıoğlu: “TSK her zaman güçlüdür. Bu gücün sürdürülebilir olması için stratejik adımların hızla atılması gerekir”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “Sadece TSK`nın harbe hazırlık durumu değil, stratejik savunma sanayi projeleri de en üst önceliğimiz olmalıdır. Ancak bu şekilde etkili ve gerçekçi bir savunma politikası oluşturulabilir. TSK her zaman güçlüdür fakat bu gücün sürdürülebilir olması için stratejik adımların hızla atılması gerekir. Milli güvenliğimiz için siyasi ayrışmalara değil, milli mutabakata ihtiyacımız var” dedi.

 

Tarih : 11 Aralık 2024 Çarşamba 09:42   Okunma : 4446

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “Sadece TSK`nın harbe hazırlık durumu değil, stratejik savunma sanayi projeleri de en üst önceliğimiz olmalıdır. Ancak bu şekilde etkili ve gerçekçi bir savunma politikası oluşturulabilir. TSK her zaman güçlüdür fakat bu gücün sürdürülebilir olması için stratejik adımların hızla atılması gerekir. Milli güvenliğimiz için siyasi ayrışmalara değil, milli mutabakata ihtiyacımız var” dedi.

CHP Milli Savunma Bakanlığı`ndan (MSB) Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri`nin (TSK) harekat etkinliğini artırmaya yönelik önerilerini sunduğu bir yazılı basın açıklaması yaptı. Bağcıoğlu`nun açıklamaları şöyle:

“Bölgemizde her geçen gün daha karmaşık hale gelen çok boyutlu tehditler, Türkiye`nin milli güvenliğini ciddi şekilde etkileyebilir. TSK`nın her zaman harbe hazır olduğunu biliyoruz ancak harekat ihtiyaçlarının daha etkili ve hızlı bir şekilde karşılanması için bazı önemli eksiklerin hızla giderilmesi gerekiyor. Bu kapsamda, Savunma Sanayi İcra Komitesi`nin (SSİK) işleyişine dair önemli bir düzenleme yapılmalıdır. Harekat ihtiyaçlarını belirleme makamı olan kuvvet komutanlarının, SSİK karar mekanizmasına doğrudan katılımı sağlanmalı ve bunun için gerekli yasal düzenlemeler ivedilikle hayata geçirilmelidir. Bölgedeki diğer devletlerin gerçekleştirdiği operasyonlardan çıkarılan dersler, Türkiye`nin savunma projelerine ışık tutmalıdır. Özellikle tank modernizasyonları, zırhlı muharebe araçları, insansız kara araçları (İKA) ve mühimmat üretimi gibi alanlarda projelerin süratlendirilmesine ihtiyaç vardır.”

"Modern 8x8 zırhlı muharebe araçları ve ağır silahlı ZMA`ların tedarik projeleri hızla tamamlanmalıdır”

Bağcıoğlu, konu başlıkları ve önerilerini şöyle sıraladı:

“Tank modernizasyonları: Farklı tiplerdeki tanklarımıza yönelik iyileştirme ve modernizasyon projeleri daha fazla geciktirilmemelidir. Zırhlı muharebe araçları: Türkiye, dünyanın en iyi ağır zırhlı personel taşıyıcı araçlarını üretiyor ancak ordumuzda sadece Kirpi gibi nakliye araçları mevcut. Modern 8x8 zırhlı muharebe araçları ve ağır silahlı ZMA`ların tedarik projeleri hızla tamamlanmalıdır. İnsansız kara araçları (İKA): Ukrayna-Rusya savaşı, İKA`ların savaş sahasındaki etkinliğini bir kez daha göstermiştir ancak bu alanda Türkiye`de istenen ilerleme sağlanamamıştır. Yerli mühimmat üretimi: Ukrayna`nın mühimmat tedarikindeki zorlukları nedeniyle harekât etkinliğinin azaldığı görülmüştür. Bu nedenle, özellikle yerli üretim hassas güdümlü mühimmat projeleri ve diğer mühimmat stokları, olası harekat ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde artırılmalıdır.”

"Milli güvenliğimiz için siyasi ayrışmalara değil, milli mutabakata ihtiyacımız var”

Bağcıoğlu, bu projelerin gecikmesinin TSK`nın operasyonel etkinliğini olumsuz etkileyebileceğini belirterek “Harekat ihtiyaçları sahada icra edilen operasyonları yürüten makamlar tarafından belirlenmeli ve projelere öncelikler bu talepler doğrultusunda verilmelidir. Milli güvenliğimiz için bu tür önlemler artık ertelenemez bir zorunluluk haline gelmiştir. Bölgede, özellikle Suriye ve Irak`taki terör örgütlerinin oldu bittilerine ve bazı devletlerin bu yapılar üzerinden gerçekleştirdiği provokasyonlara karşı, Türkiye`nin her zaman hazırlıklı olması gerekiyor. Bu doğrultuda, sadece TSK`nın harbe hazırlık durumu değil, stratejik savunma sanayi projeleri de en üst önceliğimiz olmalıdır. Ancak bu şekilde etkili ve gerçekçi bir savunma politikası oluşturulabilir. TSK her zaman güçlüdür fakat bu gücün sürdürülebilir olması için stratejik adımların hızla atılması gerekir. Milli güvenliğimiz için siyasi ayrışmalara değil, milli mutabakata ihtiyacımız var.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA