9 Temmuz 2026 Perşembe

22:09   ADD’DEN 24 TEMMUZ İÇIN ’LOZAN BAYRAMı’ ÇAĞRıSı   09:21   HÜRMÜZ’DE SAVAŞ ALARMı! ABD İRAN’DA 80’DEN FAZLA HEDEFI VURDU, TAHRAN’DAN KÖRFEZ’DEKI ABD ÜSLERINE FÜZE MISILLEMESI   09:12   NEFES KESEN PENALTıLAR SONUCU İSVIÇRE TARIH YAZDı! ARJANTIN’IN ÇEYREK FINALDEKI RAKIBI BELLI OLDU   09:10   MERSIN’DE EMEKLILERE DÜNYA EMEKLILER GÜNÜ SÜRPRIZI! EMEKLI EVLERI’NDE KUTLAMA COŞKUSU YAŞANDı   01:01   TARSUS MECLISI’NDEN KRITIK KARARLAR: KÜLTÜR MERKEZI, 800 BIN AVROLUK AB PROJESI VE ÇIFTÇIYE ZIRAI DRON DESTEĞI   10:59   ANKARA’DA YARDıM ETMEK İSTERKEN ŞIDDET İDDIASı: PSIKOLOGUN KAFEDE YAŞADıKLARı YARGıYA TAŞıNDı   10:30   MEZITLI’DE MECLIS TOPLANTıSıNA YOĞUN KATıLıM! VATANDAŞLARDAN BAŞKAN AHMET SERKAN TUNCER’E GÜÇLÜ DESTEK   09:50   MERSIN’DE OTELLERE YANGıN GÜVENLIĞI DENETIMI: İTFAIYE EKIPLERI TÜM SISTEMLERI TEK TEK KONTROL EDIYOR   16:50   DİSK VERGI DAIRESI ÖNÜNDEN SESLENDI: GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET ISTIYORUZ   16:49   CASUSLUK DAVASı: CELSE ARASı DEĞIŞEN SAVCı, TÜM SANıKLARıN TUTUKLULUK HALLERININ DEVAMıNı ISTEDI   15:47   CHP YDK TEDBIR KARARLARıNA YAPıLAN ITIRAZLARı REDDETTI   15:44   İBB DAVASıNDA 62. GÜN: “SıRF İMAMOĞLU İNŞAAT’ıN GENEL MÜDÜRÜ OLMAM NEDENIYLE 16 AYDıR HAKSıZ YERE TUTUKLUYUM”   15:40   NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: ANKARA ZIRVESI’NIN ODAĞı VERILEN TAAHHÜTLERIN HAYATA GEÇIRILMESI OLACAK   15:39   MERSIN’DE "5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI" IÇIN HAZıRLıKLAR SÜRÜYOR   10:50   YUMURTALıK’TA NELER OLUYOR? BAŞKAN ERDINÇ ALTıOK SAHAYA İNDI, İLÇENIN ÇEHRESI DEĞIŞIYOR!   09:41   1 SIMIT PARASıNA 3 ÇEŞIT SıCAK YEMEK! MERSIN’DE O PROJE 7 MILYON BARAJıNı AŞTı   11:01   SOSYAL MEDYADAN DUYURDULAR: AKADEMISYEN YAZARLAR SIBEL ÖZBUDUN VE TEMEL DEMIRER GÖZALTıNA ALıNDı!   10:40   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TEKIRDAĞ CEZAEVI’NDE DIKKAT ÇEKEN ZIYARET!   10:33   MERSIN’DE ANNE ADAYLARıNA BÜYÜK KOLAYLıK: GEBELIK BOYUNCA ÜCRETSIZ SÜT DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı!   14:33   ÜRETICININ YÜZÜNÜ GÜLDÜREN HAMLE: MERSIN’DE O İLÇENIN YOLLARı BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI!  
 
     
   

Polonez işçileri açlık grevine devam ediyor...


Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan ve 146 gündür hakları için mücadele eden Polonez işçilerinin Çatalca Adliyesi önündeki açlık grevi sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, açlık grevini sürdüren işçileri ziyaret etti. Taşçıer, "Tam beş gündür İçişleri Bakanına ulaşamıyorum. Dönmüyor telefonlarımıza. Niye? Dönemez. Dönemez çünkü yaptığının anayasal suç olduğunu o da çok iyi biliyor. Ne diyecek bana? Sayın Bakan `niye bu işçilerin Ankara`ya yürümesine izin vermiyorsunuz` dediğimde ne diyecek? Elimizde Anayasa Mahkemesi kararı var daha önce yaşanmış" dedi.

 

Tarih : 12 Aralık 2024 Perşembe 15:47   Okunma : 894

Haber: Hakan KAYA / Kamera: Mehmet ÇALPAR 

(İSTANBUL) - Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan ve 146 gündür hakları için mücadele eden Polonez işçilerinin Çatalca Adliyesi önündeki açlık grevi sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, açlık grevini sürdüren işçileri ziyaret etti. Taşçıer, "Tam beş gündür İçişleri Bakanına ulaşamıyorum. Dönmüyor telefonlarımıza. Niye? Dönemez. Dönemez çünkü yaptığının anayasal suç olduğunu o da çok iyi biliyor. Ne diyecek bana? Sayın Bakan `niye bu işçilerin Ankara`ya yürümesine izin vermiyorsunuz` dediğimde ne diyecek? Elimizde Anayasa Mahkemesi kararı var daha önce yaşanmış" dedi.

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan ve 146 gündür hakları için mücadele eden Polonez işçilerinin, Çatalca Adliyesi önündeki açlık grevi sürüyor. 146 Polonez gıda fabrikası işçisi, 146 gündür hakları için mücadele ediyor. Fabrika önünde haftalar süren eylem sonrası işçiler, seslerini duyurmak için Ankara`ya yürümek istemiş, Ankara`ya hareket etmelerine izin verilmeyince Çatalca Adliyesi adliye önünde kefenli açlık nöbetine başlamışlardı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, kefenli açlık grevi sürdüren işçilere destek için direniş çadırını ziyaret etti. 

"116 saattir açlık grevindesiniz. Buradan duymayan kulaklara bir kez daha seslenelim sendikalılık suç değildir"

Ziyaret sırasında TEK GIDA-İŞ Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu ile birlikte bir açıklama yapan Taşcıer şunları söyledi:

"Bugün sizin yaşadığınız bu dram karşısında birilerinin utanması gerekiyor. Çünkü sizin talebiniz güvenceli bir çalışma. Sizin talebiniz hakkınız olanı alma. Anayasanın size verdiği sendikalılaşma hakkı ve insan onuruna yaraşır bir ücret ve çalışma koşulları. Ne yaptılar? Önce 13 arkadaşınızı sendikalı olduğu için işten attılar. Sonra siz bu mücadelenizi büyüttünüz. 140 gündür bu haksızlığa karşı direndiniz. Ve az önce başkanımızın da ifade ettiği gibi bana 116 saattir açlık grevindesiniz. Buradan duymayan kulaklara bir kez daha seslenelim. Sendikalılık suç değildir. Siz suç işlemediniz. Siz hak yemediniz. Tam tersi hakkı olanı almak için tam 116 saattir aç susuz bu mücadelenizi sürdürüyorsunuz. Ve biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi. Sermayeyle, emek karşı karşıya gelirse, biz emeğin yanındayız, onun için bugün buradayız, onun için sizin yanınızdayız. Ve haklı mücadelenizde de her zaman yanınızda olacağız.

"Tam beş gündür İçişleri Bakanına ulaşamıyorum. Dönmüyor telefonlarımıza. Niye? Dönemez"

Anayasal hakkınızı almak için Ankara`ya yürümek istiyorsunuz ve biliyoruz ki altı gündür polis barikatlarıyla engelleniyorsunuz. Benzer bir olayı biz Soma faciası sonrası da yaşamıştık. Bağımsız maden işçileri Ankara`ya yürümek istediklerinde polis barikatlarıyla karşı karşıya kaldılar. Sonra dava açtıklarında Anayasa Mahkemesi dedi ki hayır toplantı ve yürüyüş yapma özgürlüğünüz var sizin. Bakın sizin bugün aynı zamanda başka anayasal haklarınız evet şirket tarafından sendikal haklarınız engellenmeye çalışıyor ama bu ülkeyi yönetenler sizin başka anayasal haklarınıza da engel olmaya çalışıyor. Tam beş gündür İçişleri Bakanına ulaşamıyorum. Dönmüyor telefonlarımıza. Niye? Dönemez. Dönemez çünkü yaptığının anayasal suç olduğunu o da çok iyi biliyor. Ne diyecek bana? Sayın Bakan `niye bu işçilerin Ankara`ya yürümesine izin vermiyorsunuz` dediğimde ne diyecek. Elimizde Anayasa Mahkemesi kararı var daha önce yaşanmış. Ama biz yine de haklarımızı aramak için mücadele edeceğiz. Yine Sayın Bakandan bu hakkınızı vermesi için talepte bulunacağız. Ve siz hakkınızı kuruşu kuruşuna alana kadar omuz başında olacağız. Yaşasın örgütlü mücadeleniz, yaşasın sendikacılık ve sonunda bütün bu emeklerin zafere ulaşacağı güne kadar mücadeleye devam."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA