8 Nisan 2026 Çarşamba

16:13   KADıN ÇALıŞANLAR VE ÇIFTÇILER İÇIN POZITIF GÜNDEM: MILLETVEKILI UYSAL’DAN DESTEK MESAJı   16:12   ALI MAHIR BAŞARıR: "POLISLERIMIZ DÜN ŞEHIT OLSAYDı BUNUN HESABıNı KIM VERECEKTI? YETKILI KIŞILER BU REZALETI AÇıKLASıN"   16:12   İBB DAVASıNDA 18. GÜN...NECATI ÖZKAN VE ULAŞ YıLMAZ ARASıNDA “HÜSEYIN GÜN” DIYALOĞU: “SEPETLEDIĞIMIZ’ BEYEFENDI, ŞU ANDA YÖNETICIMIZ OLARAK BURAYA KONDURULDU”   16:11   MESLEK FABRIKASı DIRENIŞINE SOKAK SANATÇıLARıNDAN DESTEK: “MESLEK FABRIKASı SIYASI ÇEKIŞMELERE ALET EDILMELI”   16:09   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU:    16:08   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... ALI BABACAN: TÜRKIYE, SAVAŞTA DEĞILKEN, ADETA BIR SAVAŞ EKONOMISINI YAŞADı, YAŞAMAYA DA DEVAM EDIYOR   16:07   ÖZGÜR ÖZEL: ’GÜNDEMIMIZDE ARA SEÇIM YOK’ DEMEK YÜRÜTMENIN YASAMAYA MÜDAHALESIDIR   14:16   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN POLIS HAFTASı MESAJı   12:29   ÇÖPTEN EKONOMIYE: TOROSLAR’DA SıFıR ATıK HAMLESI BÜYÜYOR   12:18   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞI DENETIMI: SAĞLıĞı TEHDIT EDEN ÜRÜNLERE GEÇIT YOK   11:26   KANSERE KARŞı DIKIŞ MAKINESIYLE SAVAŞ AÇTı! AKDENIZ’DE AZMIN ZAFERI   11:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL YAPıM EKIPLERI MEZITLI YENI MAHALLE’DE YOL YENILEME ÇALıŞMASı GERÇEKLEŞTIRDI   11:24   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ KURSLARı İSTIHDAMıN YOLUNU AÇıYOR    11:23   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDA KOSTÜMLER USTA ELLERDE HAYAT BULUYOR   01:23   TARSUS’TA YENI DÖNEMIN ŞIFRELERI BELLI OLDU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ‘ORTAK AKıL’ VE ‘ŞEFFAFLıK’ VURGUSU!   17:01   MERSIN’DE DEV PRÖMIYER: EFSANEVI SILAHŞÖR CYRANO BU KEZ BALE ADıMLARıYLA DÖNÜYOR!   16:16   DILEK KAYA İMAMOĞLU: “SILIVRI 1 NO’LU SALON’DA TARIHE GEÇECEK BIR HUKUK GARABETI YAŞANıYOR”   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSRAIL BAŞKONSOLOSLUĞU’NA SALDıRı GIRIŞIMI AÇıKLAMASı: “HANGI GEREKÇEYLE VE KIME YÖNLENDIRILIRSE YÖNLENDIRILSIN KıNıYORUZ”   15:34   MAHMUT TANAL’DAN "ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE OPERASYON" AÇıKLAMASı: "BIZ BU HUKUKI OLMAYAN, KEYFI VE SIYASI SORUŞTURMALARDAN ALNıMıZıN AKıYLA ÇıKACAĞıZ"   15:29   İBB DAVASı’NDA 17. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN SAVCıLıĞA: “BU DAVA ÇÖKMÜŞTÜR. ÇÖKEN BIR ŞEY DAHA VARDıR, O DA IDDIA MAKAMıDıR”  
 
     
   

Polonez işçileri açlık grevine devam ediyor...


Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan ve 146 gündür hakları için mücadele eden Polonez işçilerinin Çatalca Adliyesi önündeki açlık grevi sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, açlık grevini sürdüren işçileri ziyaret etti. Taşçıer, "Tam beş gündür İçişleri Bakanına ulaşamıyorum. Dönmüyor telefonlarımıza. Niye? Dönemez. Dönemez çünkü yaptığının anayasal suç olduğunu o da çok iyi biliyor. Ne diyecek bana? Sayın Bakan `niye bu işçilerin Ankara`ya yürümesine izin vermiyorsunuz` dediğimde ne diyecek? Elimizde Anayasa Mahkemesi kararı var daha önce yaşanmış" dedi.

 

Tarih : 12 Aralık 2024 Perşembe 15:47   Okunma : 717

Haber: Hakan KAYA / Kamera: Mehmet ÇALPAR 

(İSTANBUL) - Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan ve 146 gündür hakları için mücadele eden Polonez işçilerinin Çatalca Adliyesi önündeki açlık grevi sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, açlık grevini sürdüren işçileri ziyaret etti. Taşçıer, "Tam beş gündür İçişleri Bakanına ulaşamıyorum. Dönmüyor telefonlarımıza. Niye? Dönemez. Dönemez çünkü yaptığının anayasal suç olduğunu o da çok iyi biliyor. Ne diyecek bana? Sayın Bakan `niye bu işçilerin Ankara`ya yürümesine izin vermiyorsunuz` dediğimde ne diyecek? Elimizde Anayasa Mahkemesi kararı var daha önce yaşanmış" dedi.

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan ve 146 gündür hakları için mücadele eden Polonez işçilerinin, Çatalca Adliyesi önündeki açlık grevi sürüyor. 146 Polonez gıda fabrikası işçisi, 146 gündür hakları için mücadele ediyor. Fabrika önünde haftalar süren eylem sonrası işçiler, seslerini duyurmak için Ankara`ya yürümek istemiş, Ankara`ya hareket etmelerine izin verilmeyince Çatalca Adliyesi adliye önünde kefenli açlık nöbetine başlamışlardı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, kefenli açlık grevi sürdüren işçilere destek için direniş çadırını ziyaret etti. 

"116 saattir açlık grevindesiniz. Buradan duymayan kulaklara bir kez daha seslenelim sendikalılık suç değildir"

Ziyaret sırasında TEK GIDA-İŞ Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu ile birlikte bir açıklama yapan Taşcıer şunları söyledi:

"Bugün sizin yaşadığınız bu dram karşısında birilerinin utanması gerekiyor. Çünkü sizin talebiniz güvenceli bir çalışma. Sizin talebiniz hakkınız olanı alma. Anayasanın size verdiği sendikalılaşma hakkı ve insan onuruna yaraşır bir ücret ve çalışma koşulları. Ne yaptılar? Önce 13 arkadaşınızı sendikalı olduğu için işten attılar. Sonra siz bu mücadelenizi büyüttünüz. 140 gündür bu haksızlığa karşı direndiniz. Ve az önce başkanımızın da ifade ettiği gibi bana 116 saattir açlık grevindesiniz. Buradan duymayan kulaklara bir kez daha seslenelim. Sendikalılık suç değildir. Siz suç işlemediniz. Siz hak yemediniz. Tam tersi hakkı olanı almak için tam 116 saattir aç susuz bu mücadelenizi sürdürüyorsunuz. Ve biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi. Sermayeyle, emek karşı karşıya gelirse, biz emeğin yanındayız, onun için bugün buradayız, onun için sizin yanınızdayız. Ve haklı mücadelenizde de her zaman yanınızda olacağız.

"Tam beş gündür İçişleri Bakanına ulaşamıyorum. Dönmüyor telefonlarımıza. Niye? Dönemez"

Anayasal hakkınızı almak için Ankara`ya yürümek istiyorsunuz ve biliyoruz ki altı gündür polis barikatlarıyla engelleniyorsunuz. Benzer bir olayı biz Soma faciası sonrası da yaşamıştık. Bağımsız maden işçileri Ankara`ya yürümek istediklerinde polis barikatlarıyla karşı karşıya kaldılar. Sonra dava açtıklarında Anayasa Mahkemesi dedi ki hayır toplantı ve yürüyüş yapma özgürlüğünüz var sizin. Bakın sizin bugün aynı zamanda başka anayasal haklarınız evet şirket tarafından sendikal haklarınız engellenmeye çalışıyor ama bu ülkeyi yönetenler sizin başka anayasal haklarınıza da engel olmaya çalışıyor. Tam beş gündür İçişleri Bakanına ulaşamıyorum. Dönmüyor telefonlarımıza. Niye? Dönemez. Dönemez çünkü yaptığının anayasal suç olduğunu o da çok iyi biliyor. Ne diyecek bana? Sayın Bakan `niye bu işçilerin Ankara`ya yürümesine izin vermiyorsunuz` dediğimde ne diyecek. Elimizde Anayasa Mahkemesi kararı var daha önce yaşanmış. Ama biz yine de haklarımızı aramak için mücadele edeceğiz. Yine Sayın Bakandan bu hakkınızı vermesi için talepte bulunacağız. Ve siz hakkınızı kuruşu kuruşuna alana kadar omuz başında olacağız. Yaşasın örgütlü mücadeleniz, yaşasın sendikacılık ve sonunda bütün bu emeklerin zafere ulaşacağı güne kadar mücadeleye devam."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA