11 Temmuz 2025 Cuma

15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:33   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılında kentin yeşil dokusunu güçlendirdi


Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi tarafından 2024 yılı boyunca kent genelinde yaklaşık 3 bin 200 ağaç dikilirken, 950 bin çalı grubu da ekildi. 1 milyon 900 bin mevsimlik bitki ile kentin renkleri çoğaltıldı. 50 kilometrelik refüj boyunca devam eden otomatik sulama sistemleriyle su tasarrufu sağlandı ve bitkilerin daha sağlıklı gelişimi desteklendi.

 

Tarih : 10 Ocak 2025 Cuma 09:14   Okunma : 600

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, 2024 yılında da kentin yeşil dokusunu güçlendirmek için çalıştı. Sorumluluk alanlarında bulunan her noktayı daha estetik ve canlı hale getirmek için çaba harcayan ekipler; parklar, bahçeler ve refüjleri binlerce ağaç ve rengarenk çiçeklerle süsledi.

2024 yılı boyunca Mersin`de yaklaşık 3 bin 200 ağaç dikimi yapılırken, 950 bin çalı grubunun ekimi gerçekleştirildi. 2024 yılının en önemli çalışmalarından biri de özellikle refüj sulama sistemleri oldu. 50 kilometrelik refüj boyunca otomatik sulama sistemleri devreye alındı. 

“2024`de Peyzaj Master Planı çerçevesinde önemli çalışmalar gerçekleştirdik”

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Vedat Doğan, 2024 yılı boyunca Peyzaj Master Planı çerçevesinde ve Stratejik Plan doğrultusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatarak, “Çalışmalardan en önemlileri; bitkilendirme, ağaçlandırma çalışmaları, sulama sistemlerinin kurulması, bitki bakım, onarım ve atölye çalışmalarıdır. 2024 yılı içerisinde en önemli husus, özellikle refüj sulama sistemlerinin tamamlanması olmuştur. Bu kapsamda refüjlerde daha önce arazözlerle yapılan ve vahşi sulama olarak tabir edilen sulama sistemlerinden, otomatik sulama sistemlerine geçiş yapılmıştır. Yaklaşık 50 kilometrelik refüjlerde otomatik sulama sistemi kurulmuştur. 67 adet açılan dikey ve yatay sondajlama çalışmaları neticesinde otomatik sulamaya geçilmiştir” diye konuştu.

Yıl boyunca Mersin`de ağaçlandırma çalışmalarına da önem verdiklerini belirten Doğan, “2024 yılı içerisinde yaklaşık 3 bin 200 adet ağaç dikimi gerçekleştirildi. Yine sorumluluk alanlarımızda bulunan park, bahçe, refüj ve kavşaklarda 950 bin çalı grubu bitkilerin ekimini ve peyzaj çalışmasını yaptık. Görselliği yüksek ve çevresel düzenlemelere etkisi olan yaklaşık 1 milyon 900 bin mevsimlik bitki dikimi gerçekleştirildi” dedi.

“Geçen yıl yaptığımız başarılı çalışmalar, 2025 yılında da artarak devam edecek”

Tema Park ile 68`liler Ormanı`nda yapılan yenileme ve düzenleme çalışmasının ardından vatandaşların kullanımına yeniden açıldığından söz eden Doğan, yaklaşık 17 bin metrekarelik alanda yer alan Hobi Park`ın da büyük ilgi gördüğünü dile getirdi. Büyükşehir`in kendi seralarında bitki üretim ve bakım çalışmalarına ağırlık verildiğini, atölyelerde yıl boyunca bin 400 adet kamelya ve bank üretildiğini aktaran Doğan, çeşitli kamu kurumları veya okullardan gelen talepleri de karşıladıklarını söyledi. Doğan,“Sorumluluk alanlarımızda bulunan park, yeşil alan, refüj ve kavşaklarda bitki korumaya yönelik çalışmalar ile ilaçlama ve gübreleme çalışmalarımız da devam ediyor. 2024 yılında yaptığımız bu başarılı çalışmalar, 2025 yılında da artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA