15 Temmuz 2026 Çarşamba

10:38   ’GıDA GÜVENLIĞI TEHLIKEDE!’ CHP’LI DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE GıDA MÜHENDISLERI İÇIN KRITIK ÇAĞRı   10:23   METEOROLOJI’DEN SON DAKIKA UYARıSı: O BÖLGELERDE YAŞAYANLAR DIKKAT, BUGÜN HAVA TAMAMEN DEĞIŞIYOR!   08:01   2026 DÜNYA KUPASı’NDA İLK FINALIST BELLI OLDU! DEV MAÇTA FRANSA’Yı YıKAN İSPANYA FINALE UÇTU   06:51   ANKARA’DA SıCAK GECE! DEV OPERASYONDA ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı HÜSEYIN CAN GÜNER DAHIL 24 TUTUKLAMA   16:23   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞU’NA GENEL BAŞKANLıK YARıŞı TEKLIFI: "YÜZDE 90’ıN ALTıNDA OY ALıRSAM SIYASETI BıRAKıYORUM"   15:57   LINDSEY GRAHAM’ıN KıZ KARDEŞI, SENATO’DAKI KOLTUĞUNU GEÇICI OLARAK DEVRALACAK   15:49   GAZIOSMANPAŞA BELEDIYESI DAVASı… TUTUKSUZ SANıK ÖZER AYıK: “BıRAKıN 300 BIN DOLARı, HAKAN BAHÇETEPE’YE BIR SU BILE IÇIRMEDIM”   15:47   SOSYAL DEMOKRASI DERNEĞI’DEN, ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı GÜNER’E DESTEK   15:44   ÖZGÜR ÖZEL’DEN IKTIDARA: "MILLET KURTULUŞU SIZDE GÖRMÜYOR"   15:40   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... HATIMOĞULLARı: "1 EKIM’DE MECLIS AÇıLDıĞıNDA KÖK YASAYı GÜÇLENDIRECEK DÜZENLEMELERI HAYATA GEÇIRELIM"   14:01   TOROSLAR BELEDIYESI ZABıTA EKIPLERINDEN KAPSAMLı DENETIM   13:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI VE MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ARAÇ FILOSUNA YATıRıM   10:57   VAHAP SEÇER: “BIR KIMSE SUÇLULUĞU ISPAT EDILENE KADAR MASUMDUR”   10:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI MERCEK KURSIYERLERININ EL EMEĞI ÜRÜNLERI GÖRÜCÜYE ÇıKTı   23:29   ’MUSTAFA TURGUT’TAN EMINIZ: DÜRÜSTLÜĞÜNE GÜVENIMIZ TAM’   18:44   CHP’DE MAHKEME SÜRECI BAŞLıYOR! OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İÇIN YARıN BAŞVURU YAPıLACAK   16:52   ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı GÜNER’IN EMNIYET SORGUSU TAMAMLANDı: “İHALELERIN IPTALIYLE KAMU YARARı SAĞLANDı"   16:50   AĞBABA: EMEKLIYE VERILEN ZAM DEĞIL, YOKSULLUĞUN KALıCı HALE GETIRILMESIDIR   16:46   HALUK LEVENT’TEN GÖZALTı SONRASı ILK AÇıKLAMA: "ASıL BOMBAYı BEKLEYIN"   15:05   DILOVASı IÇIN ADALET NÖBETI 5. HAFTASıNDA... KARTALKAYA’DA EŞI VE KıZıNı KAYBEDEN ALTıN: "BIZE EKMEK, SU DEĞIL, ADALET LAZıM"  
 
     
   

DEM Parti Eş Genel Başkanları: “Sizlerin darbeci zulmünüze hiçbir zaman boyun eğmedik, eğmeyeceğiz”


DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları ile dört belediye meclis üyesinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Bakırhan, “Darbelerle bizi hizaya getirmeye çalışacağını zanneden acizlere, bir elinde kadife diğer elinde demir eldivenle dolaşan iktidara bir çift sözümüz var. Bu iki eli de çok iyi tanıyoruz ama siz de bizi çok iyi bilirsiniz. Sizlerin darbeci zulmünüze hiçbir zaman boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” dedi.

 

Tarih : 10 Ocak 2025 Cuma 09:59   Okunma : 975

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları ile dört belediye meclis üyesinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Hatimoğulları, Akdeniz belediye Eş Başkanlarımız Nuriye Aslan ve Hoşyar Sarıyıldız`ın gözaltına alınmasının halk iradesine yönelik yapılmış açık bir darbe olduğunu söylerken Bakırhan da ``Akdeniz`de yaşayan halkların siyasi iradesine yönelik sergilenen bu düşmanca tutumla demokratik siyasetin ve yerel yönetimlerin tasfiyesi hedeflenmektedir`` dedi.

Hatimoğulları: ``Bu ısrar halkın seçme ve seçilme hakkının elinden alınmasıdır"

Hatimoğulları, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, ``Her seçimde yenilgiye uğrasa da iktidar, kayyım darbesinde ısrarcı. Bu ısrar halkın seçme ve seçilme hakkının elinden alınmasıdır`` ifadelerini kullandı.

Yaşananları kent uzlaşısına saldırı olduğunu belirten Hatimoğulları, “Biz barış için yol almak isterken, halkın iradesine bir kez daha el uzatılmıştır. Her yerde bu kayyımcı anlayışa karşı durmaya, halkların iradesini savunmaya devam edeceğiz. Asla mücadeleden geri durmayacağız” dedi.

Bakırhan: ``Halkımızın iradesini her koşulda savunacağız``

 Akdeniz Belediye Eş Başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız ile Meclis üyelerinin siyasi kumpasla gözaltına alındığını kaydeden Bakırhan, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

``Akdeniz`de yaşayan halkların siyasi iradesine yönelik sergilenen bu düşmanca tutumla demokratik siyasetin ve yerel yönetimlerin tasfiyesi hedeflenmektedir. Darbelerle bizi hizaya getirmeye çalışacağını zanneden acizlere, bir elinde kadife diğer elinde demir eldivenle dolaşan iktidara bir çift sözümüz var. Bu iki eli de çok iyi tanıyoruz ama siz de bizi çok iyi bilirsiniz. Sizlerin darbeci pratiklerine, zulmünüze hiçbir zaman boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun kayyım darbelerine karşı mücadele edeceğiz, halkımızın iradesini her koşulda savunacağız.``



 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA