23 Ocak 2026 Cuma

10:34   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ŞEFKAT ELI: 1.181 HANEYE TEMIZLIK, 162 KADıNA BAKıM”   10:15   MERSIN’DE KıRSAL ÜRETIME GÜNEŞ ENERJISI DESTEĞI: 1.160 ÜRETICIYE IŞıK OLDU   10:02   “TORBA YASAYA İSYAN: EMEKLIYE SADAKA, VARLıK FONU’NA SıNıRSıZ YETKI”   17:38   TOROSLAR’DA BEBEKLERE HAYATA GÜVENLI BAŞLANGıÇ: “YENI DOĞAN ÇANTASı” PROJESI   16:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DE HÜZÜN: ŞADIYE KARABUDAK’A VEDA   16:39   BAKAN TUNÇ: “MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA VERILEN KARAR, ADALETIN GECIKMEDEN VE EKSIKSIZ ŞEKILDE TECELLI ETTIĞININ AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:38   CHP’LI AKAY VE TANAL’DAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLARıN ÖZEL SEKTÖRE GEÇIŞLERININ SıNıRLANDıRıLMASı IÇIN KANUN TEKLIFI   15:35   İSTINAF, MATTIA AHMET MINGUZZI’NIN KATILLERINE VERILEN 24’ER YıL HAPIS CEZASıNı HUKUKA UYGUN BULDU   15:32   TGC: "BASıN KARTı SAHIPLERININ YEŞIL PASAPORT KAPSAMıNA ALıNMASı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜÇLENDIRILMESI ANLAMıNA GELECEKTIR"   13:28   DOKTOR DERTLI HASTA DERTLI... KıRıMLı: ZORUNLU OLARAK TAZE MEYVE SEBZE YIYIN, PROTEIN AĞıRLıKLı BESLENIN DIYORUZ, AMA IMKANLARı YOK. BU BATAN BIR GEMININ IÇINDEN KAŞıKLA SUYU BOŞALTMAYA BENZIYOR   13:27   KAMER GENÇ’IN VEFATıNıN 10’UNCU YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL:    10:59   “GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’YE TARIHI TEKLIF: BORÇ KRIZINE SOSYAL DEVLET ÇÖZÜMÜ”   10:28   MERSIN’DE SIVRISINEĞE KARŞı ORTAK MÜCADELE: BÜYÜKŞEHIR’DEN BILINÇLENDIRME HAMLESI   10:21   “KARTALKAYA FACIASıNıN YıLDÖNÜMÜNDE DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLISTE VICDAN ÇAĞRıSı: ‘İÇIMIZDEKI YANGıN SÖNMEDI’”   09:28   ATLANTIK’TE 10 TON KOKAIN: İSTANBUL’DA DEV SORUŞTURMA, 10 TUTUKLAMA!   17:04   KARTALKAYA OTEL YANGıNı FACIASıNıN 1. YıLı... CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "TURIZM BAKANı MEHMET NURI ERSOY, YARGıLANACAKTıR, YARGıLANMADAN BU DOSYA KAPANMAYACAK"   17:02   ÜMIT ÖZDAĞ: "MILLI BIRLIĞIMIZI EN FAZLA ZEDELEYEN HUSUSLARıN BAŞıNDA IKTIDARıN MUHALEFETE KARŞı UYGULADıĞı DÜŞMAN CEZA HUKUKU GELMEKTEDIR"   17:01   TURAN TAŞKıN ÖZER’DEN "SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK" AÇıKLAMASı: "TÜM KURUMLARıN ELINI TAŞıN ALTıNA KOYUP IVEDI KARARALAR ALMASı GEREKIR"   16:55   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIMSE BENIM KÜRT KARDEŞIMIN IRADESINI IPOTEK ALTıNA ALAMAZ, KÜRTLERIN TEK TEMSILCISIYMIŞ GIBI KONUŞAMAZ   12:37   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “TÜRK BAYRAĞı’NA YAPıLAN ALÇAK EYLEMI LANETLIYORUZ”  
 
     
   

Bakırhan: “Kimin tartışma sürecinin bir sürece evrilmemesini istediğini Akdeniz Belediyemize dönük bu operasyonla görüyoruz”


DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları ile dört meclis üyesinin gözaltına alınmasını İmralı görüşmeleri üzerinden değerlendirerek “Davası olmayan, belediye eş başkanı olmadan önce avukatlık yapan bir arkadaşımız eş başkanımız ve belediye meclisi üyeleri sabahın dördünde gözaltına alınıyor, belediye de arama yapıyorlar. Şimdi kimin bu tartışma sürecinin bir sürece evrilmemesini istediğini Akdeniz Belediyemize dönük bu operasyonla hep birlikte görüyoruz” diye konuştu.

 

Tarih : 10 Ocak 2025 Cuma 16:11   Okunma : 605

(ANKARA) - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları ile dört meclis üyesinin gözaltına alınmasını İmralı görüşmeleri üzerinden değerlendirerek, "Davası olmayan, belediye eş başkanı olmadan önce avukatlık yapan bir arkadaşımız eş başkanımız ve belediye meclisi üyeleri sabahın dördünde gözaltına alınıyor, belediyede arama yapıyorlar. Şimdi kimin bu tartışma sürecinin bir sürece evrilmemesini istediğini Akdeniz Belediyemize dönük bu operasyonla hep birlikte görüyoruz" diye konuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Mezopotamya Haber Ajansı ve Jinnews`u ziyaret etti. Bakırhan ziyaretinde gazetecilerin karşılıksız halkın haber alma hakkını yerine getirdiğine değinerek "Umarım daha özgür bir ortamda gazetecilerin katledilmediği, tutuklanmadığı, haklarında her gün yakalama, arama kararlarının verilmediği günleri de hep birlikte görürüz" dedi.

“İktidarı samimi olmaya çağırıyoruz”

Basın çalışanlarını ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakırhan, Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları ile dört belediye meclis üyesinin gözaltına alınmasına ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti:

"Davası olmayan, belediye eş başkanı olmadan önce avukatlık yapan bir arkadaşımız eş başkanımız ve belediye meclisi üyeleri sabahın dördünde gözaltına alınıyor, belediyede arama yapıyorlar. Şimdi kimin bu tartışma sürecinin bir sürece evrilmemesini istediğini Akdeniz Belediyemize dönük bu operasyonla hep birlikte görüyoruz. Tekrar ediyoruz biz asla bu kayyumcu anlayıştan bu gözaltı, tutuklama operasyonlarından yılmayan bir gelenekten geliyoruz. Bunu defalarca anlattık, kanıtladık bu yol değil. Bu meseleleri çözmez. Halkın iradesini gasp etmek, halkın iradesini kumpas kurmak, halkın iradesine kumpasla yalanla, dolanla almak demokrasi değil. Yerel yönetimlerin özgürlüğü değil, tam tersine halkın iradesine büyük bir saygısızlıktır. İktidarı bundan vazgeçmeye çağırıyoruz. Samimi olmaya çağırıyoruz, ciddi olmaya çağırıyoruz. Bir taraftan bir tartışma süreci yaşanacak diğer taraftan operasyonlar yapılacak, belediye eş başkanlarımız gözaltına alınacak. Gün yok ki bu haberler Türkiye kamuoyuna yansımasın. Bu yoldan onları vazgeçmeye çağırıyoruz, samimiyete, ciddiyete davet ediyoruz. En son söyleyeceğim sözü söylüyorum. Biz bu uygulamalardan pes etmeyiz, yılmayız. Defalarca denediniz, sonuç almadınız. Defalarca kayyum atadınız ama halk yeniden yine daha güçlü bir şekilde kendi iradesini temsil edecek yöneticiler seçti. Buna saygı duyun saygı gösterin."

Hatimoğulları, Akdeniz Belediyesi`ne gidecek

Bakırhan, Akdeniz Belediyesi`ne gidilip gidilmeyeceğine ve DEM Parti`nin yaşanlara ilişkin yol haritasının ne olacağı sorusu üzerine bir grup milletvekili ve bölgedeki oy veren halkın zaten alanda olduğunu söyledi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları`nın da Akdeniz Belediyesi`ne giderek süreci yakından takip edeceğini vurgulayan Bakırhan, “Ben halkın iradesine sahip çıkacağını bu gözaltılar ve protestolar karşısında pes etmeyeceğini, iradesini sahipleneceğini düşünüyorum. Burada asıl bizim ne yapmamızdan çok iktidarın ne yaptığını ne yapacağını sormak gerekiyor. Bu yol yol değil tekrar ediyoruz. Umarım bu mesajımızı alırlar” diye konuştu. 

İmralı`ya ne zaman tekrar gidileceği ve siyasi partilerle yapılan görüşmelerde af ile silah bırakma çağrısı konularının gündeme gelip gelmediği sorusuna Bakırhan, "Kamuoyu çok hızlı ilerliyor keşke her şey öyle hızlı ve kolay ilerleyebilseydi" dedi. 

Bakırhan, Selahattin Demirtaş başta olmak üzere Figen Yüksekdağ, Leyla Güven ve cezaevinde bulunan bütün siyasi aktörlere heyetin ulaşacağını ve onları da bu tartışma süreciyle ilgili bilgilendirileceğini söyledi. Siyasi tutukluların cezaevinde olmalarının onların bu sürecin dışında olduğu anlamına gelmediğine dikkat çeken Bakırhan, "Biriz beraberiz ortak bir akılla bu tartışmaları yürütmeye çalışıyoruz ve öyle de yapmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

İmralı Heyeti`nin ikinci kez gidip gitmeyeceği henüz belli değil

Bakırhan, İmralı Heyeti`nin ikinci kez gidip gitmeyeceğini bilmediklerini belirterek “Biz İmralı`nın kapısına vurulan kilidin artık kırılması ve açılmasını istiyoruz. Eğer gerçekten bu tartışmalar bir sürece evrilecekse önce sayın Öcalan`ın kendi rolünü oynayabileceği koşulların yaratılması gerekir. O kilidin anahtarı da iktidarın elindedir” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA