15 Ocak 2026 Perşembe

15:37   DEM PARTI MILLETVEKILI KOCA: "MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞLETMECILIĞI’NDE 185 IŞÇI, DAHA INSANI ÇALıŞMA KOŞULLARı ISTEDIKLERI IÇIN IŞTEN ÇıKARıLDı"   15:35   ÇYDD: "BIR KADıN HAKIMIN, ERKEK BIR SAVCı TARAFıNDAN SILAHLı SALDıRıYA UĞRAMASı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETIN BOYUTUNU ÇARPıCı BIÇIMDE GÖZLER ÖNÜNE SERMIŞTIR"   15:33   GÜLIZAR BIÇER KARACA: SIZ ATATÜRK’TEN, İSTIKLAL MARŞı’NDAN, ATATÜRK’ÜN GENÇLIĞE HITABESI’NDEN NE ISTIYORSUNUZ?   15:31   İHD ESKI İZMIR ŞUBE EŞ BAŞKANı ALI AYDıN, ÇIĞLI’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ SıRASıNDA ÖLDÜRÜLDÜ   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ‘AKDENIZ ULUSLARARASı TEKSTIL FUARı’NıN AÇıLıŞ TÖRENINE KATıLDı   15:23   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SOKAK HAYVANLARı IÇIN KURULAN DOĞAL YAŞAM ALANLARıYLA ILGILI KRITIK UYARıLARDA BULUNDU   13:26   KESK MERSIN’DE HAYATı DURDURDU: "BU KAYNAKLAR HALKıN DEĞIL, BIR AVUÇ ASALAĞıN CEBINE GIDIYOR!"   13:19   ADD MERSIN ŞUBESI’NDEN ZÜBEYDE HANıM ANıSıNA ANLAMLı ZIYARET: "BIR MILLETIN KADERINI BÜYÜTTÜ"   13:01   PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ, EKREM İMAMOĞLU’NA VERILDI... "ÖDÜLÜ DEMOKRASI IÇIN YıLMADAN MÜCADELE EDEN VATANDAŞLARıMıZA ITHAF EDIYORUM"   12:53   DEM PARTILI VARLI’DAN AILE VE SOSYAL HIZMETLER, ADALET VE İÇIŞLERI BAKANLARıNA "ROJIN KABAIŞ" SORUSU: ROJIN’IN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ NEDEN AYDıNLATıLMAMAKTADıR?   12:52   ÜSKÜDAR’DA OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖREVDEN EL ÇEKTIRILDI   12:50   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... MAHMUT ARıKAN: "BUGÜN İRAN’DA YAŞANANLARA KARŞı SUSKUN KALANLARDA, ALKıŞLAYANLARDA BILSIN KI, YARıN SıRADAKI HEDEF KENDILERIDIR"   10:24   “AKBELEN KAVŞAĞı’NA İLK TARIH: 2026 SÖZÜ, 8 YıLLıK BEKLEYIŞE SON VERECEK MI?”    09:46   MERSIN’DE YENI YıLıN İLK KONSERI: KENT ORKESTRASı’NDAN NOSTALJIK ESINTILER   20:09   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU SERBEST, İKI İSIM TUTUKLANDı!   19:59   YÖK’TEN ÜNIVERSITELERE CUMA NAMAZı DÜZENLEMESI: EĞITIM VE İNANÇ BIRLIKTE KORUNACAK   19:50   MERSIN, 2025’I SANATLA DOYURDU: 2026’DA DAHA BÜYÜK VIZYON GELIYOR   16:38   CHP’LI ATALAR’DAN E-TICARETTE GÜMRÜK MUAFIYETININ KALDıRıLMASıNA TEPKI: "UYGULAMADAN DERHAL VAZGEÇILMELIDIR"   16:37   MURAT ÇALıK’ıN AMELIYATı SONRASı AVUKATı KOÇHAN’DAN AÇıKLAMA GELDI   16:35   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “İSTANBULLULARı DARBENIN 300’ÜNCÜ GÜNÜNDE MEYDANA AKMAYA DAVET EDIYORUM”  
 
     
   

CHP`li Gülcan Kış, Bolu`daki yangını TBMM gündemine taşıdı


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Bolu Kartalkaya`daki Grand Kartal Otel yangınında 76 vatandaşın hayatını kaybetmesiyle ilgili sorumluların ortaya çıkarılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi`ne araştırma ve soru önergesi sundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın denetim süreçlerindeki ihmallerine dikkat çeken Gülcan Kış, "Gelişmiş ülkelerde böyle büyük bir felaket yaşandığında sorumlular anında tespit edilir, Türkiye`de ise 10 gün sonra açıklanacağı söyleniyor. Bakan derhal istifa etmelidir" diyerek tepki gösterdi.

 

Tarih : 22 Ocak 2025 Çarşamba 15:03   Okunma : 822

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, turistik tesislerin yangın güvenliği denetimlerinin ne kadar düzenli yapıldığını, Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın bu konuda yeterince sorumluluk alıp almadığını araştırmak için TBMM`ye araştırma önergesi sundu. Gülcan Kış, "Bu felaketin sorumluları bir an önce tespit edilmelidir. Eğer Bakanlık denetimleri tam anlamıyla yapmış olsaydı, 76 insanımız bugün hayatta olacaktı" ifadelerini kullandı.

Bakanlığın Grand Kartal Otel`in yangın güvenliği açısından yeterli olup olmadığını gerçekten denetleyip denetlemediğinin açığa çıkarılması gerektiğini söyleyen Gülcan Kış, denetim süreçlerinde itfaiyeden en son ne zaman rapor alındığını, otelin sahibi olan şirketin 2010 yılında tüzel kişiliğini değiştirdiğinde yangın güvenliği açısından ek bir inceleme yapılıp yapılmadığını sorguladı. CHP`li Kış, şunları kaydetti:

"Bu felakette denetimsizliğin payı var mı?"

"Bu felaketin sorumluluğu, yalnızca otel işletmecilerinin değil, denetimsizliğe göz yuman Bakanlığındır. Eğer bu otelde gerçekten bir denetim yapıldıysa ve her şey mevzuata uygunsa, bu yangın nasıl bu kadar büyük bir felakete dönüştü? Denetimler ya eksik yapıldı ya da ihmaller göz ardı edildi. Bakanlığın bu sorumluluktan kaçması kabul edilemez.

Gelişmiş ülkelerde bir gün içinde açıklanan sorumlular, Türkiye`de neden 10 gün boyunca tespit edilemiyor? Bu felakette denetimsizliğin payı var mı? Bakanlık bu süreçte ihmalleri ve denetim eksikliklerini açıklığa kavuşturmak zorundadır. Sorumlular belli ama açıklayamıyor musunuz?

Eğer bu kadar büyük bir faciada bile denetim eksikliği görmezden geliniyorsa, Bakanlık resmen suçu örtbas etmeye çalışıyor demektir. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 76 kişinin ölümüne sebep olan denetimsizlik nedeniyle derhal istifa etmelidir."

"Grand Kartal Otel, en son ne zaman yangın güvenliği açısından denetlenmiştir?"

Kış, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`un yanıtlaması için TBMM`ye bir de soru önergesi sundu. Önergede şu sorular yer aldı:

- Grand Kartal Otel, en son ne zaman yangın güvenliği açısından denetlenmiştir?

- Bu denetimlerde itfaiyeden yangın güvenliği raporu alınmış mıdır? Alındıysa içeriği nedir?

- Otelin sahibi olan şirketin tüzel kişiliği değişirken Turizm İşletme Belgesi güncellenmiş midir? Güncelleme sırasında yangın güvenliği ile ilgili ek belgeler istenmiş midir?

- 2021 ve 2024 yıllarında yapılan denetimlerde otelin yangın merdiveni ve tahliye sistemleri nasıl değerlendirilmiştir?

- Türkiye genelinde turizm işletme belgeli otellerin yangın güvenliği açısından ne sıklıkla denetlendiği ve bu süreçte hangi eksikliklerin tespit edildiği konusunda kamuoyuna bilgi verilecek midir?"

"Bu işin peşini bırakmayacağız"

Kış Türkiye`deki tüm turistik tesislerin yangın güvenliği açısından yeniden gözden geçirilmesi, denetim süreçlerinin şeffaf hale getirilmesi ve ihmallerin açığa çıkarılması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bu olay sadece bir otel yangını değil, bir denetim faciasıdır. Eğer Turizm Bakanlığı bu süreçte üzerine düşeni yapmadıysa, bunun hesabını vermelidir. 76 canımızın kaybının sorumlusu kimse, ortaya çıkarılmalı ve adalet sağlanmalıdır. Bu işin peşini bırakmayacağız."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA