8 Eylül 2026 Salı

15:40   TOROSLAR’DA ULAŞıM STANDARDı YÜKSELIYOR: MERKEZDEN KıRSALA KESINTISIZ YOL SEFERBERLIĞI!   14:10   TÜRK MOBILYASıNA DıŞARıDA DEV TALEP! O ÜLKEDE İHRACAT REKORLARı ALTÜST OLDU   13:20   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: ’103 YıLLıK ÇıNAR HALKıN İNANCıYLA GÜÇLENMEYE DEVAM EDECEK’   12:50   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN KÖPRÜ VE OTOYOL SATıŞLARıNA SERT TEPKI: ’SEÇIM EKONOMISI İÇIN MILLETIN MALı SATıLıYOR!’   12:10   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN O MAHALLEDE KRITIK HAMLE! YOLLAR SıFıRLANDı, TEHLIKE SAÇAN ENGELLER TEK TEK KALDıRıLDı   11:59   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN OVP ÇıKıŞı: “2027 BÜTÇESINDE GIZLI BIR SENARYO MU VAR?”   11:25   MERSIN’DE EĞITIM ALAN GENÇLER İŞ DÜNYASıYLA BULUŞTU: İSTIHDAMA GEÇIŞ ARTıK DAHA KOLAY!   11:01   ÜÇAY MÜHENDISLIK CEO’SU TURAN ŞAKACı: ’ELARIS ILE ELEKTRIKLI ARAÇ MIMARISINE YÖN VERIYOR, ŞARJ AĞıMıZı YÜZDE 58 BÜYÜTÜYORUZ’   10:52   TELEFON VE TABLET KULLANAN GENÇ KıZLAR İÇIN TEHLIKE BÜYÜYOR! MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN HAYAT KURTARAN PROJE   10:50   MERSIN’DE EĞITIMIN SEYRINI DEĞIŞTIRECEK ZIYARET: İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI SAHAYA İNDI!   10:49   ERDEMLI HAYVAN YAŞAM ALANı’NDA DÖNÜŞÜM: HAYAKF BAŞKANı NESRIN ÇıTıRıK ÇALıŞMALARı YERINDE İNCELEDI   10:48   GEÇERSIZ OYLAR DENGELERI DEĞIŞTIRDI! ÜSKÜDAR’DA BAŞKAN VEKILLIĞI SEÇIMINDE İKINCI TUR HEYECANı   10:45   MERSIN’DE 8 AY ÖNCE BAŞLAYAN SESSIZ DEVRIM: ’YAĞ GIBI AKıYOR, SıFıR EMISYON’   11:36   MERSIN’E MEGAKENT DOKUNUŞU: MÜFTÜ DERESI YAŞAM VADISI’NDE GERI SAYıM BAŞLADı!   11:10   GAZIANTEP’TE ASGARI ÜCRETLI BABADAN ÇARESIZLIK DILEKÇESI: ’ÖTANAZI İSTIYORUM!’ KONU TBMM’DE   11:10   GAZIANTEP’TE ASGARI ÜCRETLI BABADAN ÇARESIZLIK DILEKÇESI: ’ÖTANAZI İSTIYORUM!’ KONU TBMM’DE   10:50   MGM’DEN KRITIK UYARı: O İLLERDE SAĞANAK, SEL VE HEYELAN RISKI! HAVA SıCAKLıKLARı ANIDEN DÜŞÜYOR   10:40   30 YıLLıK KÖPRÜ VE OTOYOL GELIRI ELDEN GIDIYOR! YENI PARTI’DEN ÇOK SERT KARARNAME TEPKISI   10:25   FILENIN SULTANLARı ÜST ÜSTE 2. KEZ AVRUPA ŞAMPIYONU! MERSIN DEV EKRANDA TEK YÜREK OLDU   10:15   CHP’LI TÜRKER ATEŞ’TEN OVP TEPKISI: ’SANAYICI VE ÜRETICI NEFES ALAMAYACAK!’  
 
     
   

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu: Akdeniz Belediyesi`nde kayyum ataması sonrası 150 işçinin görev yeri değiştirildi


Akdeniz Belediyesi`ne kayyum olarak atanan Zeyit Şener`in, 150 işçiyi farklı alanlarda görevlendirdiği öne sürüldü. DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, "25 gündür Akdeniz Belediyesi`nde ağır vasıtaları kullanacak kimse yok, hizmet üretecek sosyolog, psikolog, mimar, mühendis kalmadı çünkü hepsi sürgün edildi" dedi.

 

Tarih : 3 Şubat 2025 Pazartesi 16:50   Okunma : 998

(MERSİN) - Akdeniz Belediyesi`ne kayyum olarak atanan Zeyit Şener`in, 150 işçiyi farklı alanlarda görevlendirdiği öne sürüldü. DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, "25 gündür Akdeniz Belediyesi`nde ağır vasıtaları kullanacak kimse yok, hizmet üretecek sosyolog, psikolog, mimar, mühendis kalmadı çünkü hepsi sürgün edildi" dedi.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü önünde bir araya geldi.

Gruptakiler, tutuklanan Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız yerine görevlendirilen Zeyit Şener`i, aralarında psikolog, sosyolog, mimar, mühendis, gazeteci gibi meslek gruplarından kişilerin de olduğu 150 işçiyi, farklı alanlarda görevlendirdiği gerekçesiyle protesto etti. 

"Akdeniz Belediyesi işçileri yalnız değildir", "Emeğe saygı", "Mobbinge ve işçi kıyımına son” yazılı pankart açan gruptakiler adına açıklama yapan Kemal Göçmen, "Akdeniz Belediyesi`ne kayyum atanması sonrası, çok geçmeden bir hafta içerisinde işçilere yönelik ağır mobbing ve hak ihlalleri gerçekleşmeye başlamıştır. Tarafımıza ulaşan bilgilere göre aralarında psikolog, sosyolog, mimar, mühendis, gazeteci, proje uzmanı, sekreter, büro personeli, kalem çalışanları da olmak üzere yaklaşık 150 işçi görev yerinden alınarak belediyenin Çevre Koruma Birimi`nde süpürge ve çöp kamyonunun arkası gibi işlere sürgün edilmiştir. Sürgün edilenler içerisinde hamile kadın, yaşlı ve sağlık durumu elverişli olmayan kişiler gözetilmeksizin yıldırmalara devam edilmektedir” diye konuştu.

Göçmen, işçilere yönelik hak ihlallerinin sonlandırılmasını ve işçilerin eski görevlerine iade edilmesini istedi. 

Belediyeye kayyum atanmadan önce başkan yardımcılığı görevini yürüten Orhan Sanrı ise "Eş başkanlarımızla çalışan, onlarla aynı fotoğraf karesine giren arkadaşlar cezalandırılıyor. Tek suçları seçilmiş eş başkanlarla aynı fotoğraf karesine girmektir" diye konuştu.

"Akdeniz Belediyesinde hizmet üretecek sosyolog, psikolog, mimar, mühendis kalmadı çünkü hepsi sürgün edildi"

Protestoya katılan DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan ise şunları söyledi:

“Akdeniz Belediyesi 25 gündür abluka altında. Yaşama dair her şeye düşman olan kayyum önce kadın müdürlüğünü dağıttı. Çünkü kayyum kadın düşmanıdır. 25 gündür Akdeniz Belediyesi hizmet üretemiyor. Çünkü kayyum hizmet düşmanıdır. 25 gündür Akdeniz Belediyesi`nde ağır vasıtaları kullanacak kimse yok. Çünkü hepsi sürgün edildi. Akdeniz Belediyesinde hizmet üretecek sosyolog, psikolog, mimar, mühendis kalmadı çünkü hepsi sürgün edildi. Kayyum emek düşmanıdır. 9 aydır eş başkanlarımızla uyumlu çalışan müdürleri zorla ücretsiz izne gönderdiler. Bunlar ne Allah`tan korkuyor, ne kuldan utanıyor. Eğer kayyumda Alllah korkusu olsaydı, kuldan utanma olsaydı engelli Akdeniz Belediyesi personelini asansörü olmayan binaya göndermezdi.” 

Akdeniz Belediyesi Kadın Danışma Merkezinden temizlik işlerine sürülen bir kadın çalışan da çalışanların sürekli baskı altında olduğunu ifade etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA