5 Temmuz 2025 Cumartesi

21:59   CHP’NIN ’’MILLET İRADESINI SAHIP ÇıKıYOR’’ MITINGI... EKREM İMAMOĞLU: BIZ TÜRKIYE’YI SADECE YÖNETMEK IÇIN DEĞIL; ONARMAK, IYILEŞTIRMEK, KALKıNDıRMAK IÇIN YOLA ÇıKTıK   19:45   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: ZALIMIN SONU YAKLAŞTıKÇA ZULMÜ ARTAR   19:38   "DARBE SÜRÜYOR. HALKıN IRADESI GASP EDILIYOR" DIYE PAYLAŞıM YAPAN TIMUR SOYKAN’A "HALKı YANıLTıCı BILGIYI ALENEN YAYMA" SUÇLAMASı   18:50   GAZETECI TIMUR SOYKAN, GÖZALTıNA ALıNDı   16:50   CHP MYK TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "‘BIRINCI PARTIYIM’ DIYENI SEÇIME BEKLIYORUM. KENDINE GÜVENENI SEÇIME BEKLIYORUM. KASıMPAŞA DELIKANLıSıYSAN SEÇIME BEKLIYORUM"   15:50   İSTANBUL TABIP ODASı CHP’LI BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONA TEPKI GÖSTERDI: BÖYLE GITMEZ! BASKıYLA, ZULÜMLE ABAT OLUNMAZ   15:30   ALI MAHIR BAŞARıR: “BIZE SAHIP ÇıKıN. BIZ ARTıK AKP’NIN YARGıSıNA DEĞIL; HALKıN TERAZISINE, YARGıSıNA GÜVENIYORUZ”   14:55   MEZITLI SOLI POMPEIPOLIS BEACH PARKı YENILENEN YÜZÜYLE ÇOK YAKıNDA HIZMETE AÇıLıYOR   14:45   YÜZME KURSLARıNıN 1. ETABı TAMAMLANDı, SERTIFIKALAR BAŞKAN YıLDıZ’DAN   14:35   19. ULUSAL DAĞCıLıK FESTIVALI, BÜYÜKŞEHIR’IN KATKıLARıYLA GERÇEKLEŞTI   14:25   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON...CHP ADANA İL BAŞKANı TANBUROĞLU: ZEYDAN KARALAR’ı TUTSAK EDEREK SESINI DUYURMAMAYA ÇALıŞMAYıN, ÇÜNKÜ O SES ADANA’DA MILYONLAR OLUR   13:05   AFAD: HATAY’ıN ANTAKYA ILÇESI AÇıKLARıNDA 3,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   12:49   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... KESK: HALKıN ÖZGÜR IRADESINI TANıMAYAN, DEMOKRASIYLE SORUNU OLAN BIR ZIHNIYETIN HALK IRADESINE DARBE GIRIŞIMIDIR   11:59   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... AVRUPA KONSEYI YEREL VE BÖLGESEL YÖNETIMLER KONGRESI BAŞKANı COOLS: YENI GÖZALTı DALGASı ILE YAPıLAN TASFIYEYI ŞIDDETLE KıNıYORUM   11:45   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... DEM PARTI: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNıN SÜREKLI OLARAK TEHDIT ALTıNDA TUTULMASı, YALNıZCA SIYASI PARTILERI DEĞIL, TÜRKIYE’NIN TOPLUMSAL BARıŞ VE DEMOKRATIK ÇÖZÜM UMUDUNU DA HEDEF ALMAKTADıR"   11:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, İKLIM KRIZINE KARŞı ALDıĞı ÖNLEMLERLE ‘A-’ PUANıNA YÜKSELDI   11:09   CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı   11:05   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ’’SEÇILMIŞLERE, TÜRKIYE HALKLARıNA YAPıLAN BU EZIYETTEN VAZGEÇILMELIDIR’’   10:16   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... VAHAP SEÇER: DEMOKRASIMIZ CIDDI BIR TEHDIT ALTıNDA   10:10   GÖZALTıNA ALıNAN ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı KARALAR: BENIM PARAYLA, PULLA, ÜÇKAĞıTLA IŞIM YOK  
 
     
   

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu: Akdeniz Belediyesi`nde kayyum ataması sonrası 150 işçinin görev yeri değiştirildi


Akdeniz Belediyesi`ne kayyum olarak atanan Zeyit Şener`in, 150 işçiyi farklı alanlarda görevlendirdiği öne sürüldü. DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, "25 gündür Akdeniz Belediyesi`nde ağır vasıtaları kullanacak kimse yok, hizmet üretecek sosyolog, psikolog, mimar, mühendis kalmadı çünkü hepsi sürgün edildi" dedi.

 

Tarih : 3 Şubat 2025 Pazartesi 16:50   Okunma : 429

(MERSİN) - Akdeniz Belediyesi`ne kayyum olarak atanan Zeyit Şener`in, 150 işçiyi farklı alanlarda görevlendirdiği öne sürüldü. DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, "25 gündür Akdeniz Belediyesi`nde ağır vasıtaları kullanacak kimse yok, hizmet üretecek sosyolog, psikolog, mimar, mühendis kalmadı çünkü hepsi sürgün edildi" dedi.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü önünde bir araya geldi.

Gruptakiler, tutuklanan Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız yerine görevlendirilen Zeyit Şener`i, aralarında psikolog, sosyolog, mimar, mühendis, gazeteci gibi meslek gruplarından kişilerin de olduğu 150 işçiyi, farklı alanlarda görevlendirdiği gerekçesiyle protesto etti. 

"Akdeniz Belediyesi işçileri yalnız değildir", "Emeğe saygı", "Mobbinge ve işçi kıyımına son” yazılı pankart açan gruptakiler adına açıklama yapan Kemal Göçmen, "Akdeniz Belediyesi`ne kayyum atanması sonrası, çok geçmeden bir hafta içerisinde işçilere yönelik ağır mobbing ve hak ihlalleri gerçekleşmeye başlamıştır. Tarafımıza ulaşan bilgilere göre aralarında psikolog, sosyolog, mimar, mühendis, gazeteci, proje uzmanı, sekreter, büro personeli, kalem çalışanları da olmak üzere yaklaşık 150 işçi görev yerinden alınarak belediyenin Çevre Koruma Birimi`nde süpürge ve çöp kamyonunun arkası gibi işlere sürgün edilmiştir. Sürgün edilenler içerisinde hamile kadın, yaşlı ve sağlık durumu elverişli olmayan kişiler gözetilmeksizin yıldırmalara devam edilmektedir” diye konuştu.

Göçmen, işçilere yönelik hak ihlallerinin sonlandırılmasını ve işçilerin eski görevlerine iade edilmesini istedi. 

Belediyeye kayyum atanmadan önce başkan yardımcılığı görevini yürüten Orhan Sanrı ise "Eş başkanlarımızla çalışan, onlarla aynı fotoğraf karesine giren arkadaşlar cezalandırılıyor. Tek suçları seçilmiş eş başkanlarla aynı fotoğraf karesine girmektir" diye konuştu.

"Akdeniz Belediyesinde hizmet üretecek sosyolog, psikolog, mimar, mühendis kalmadı çünkü hepsi sürgün edildi"

Protestoya katılan DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan ise şunları söyledi:

“Akdeniz Belediyesi 25 gündür abluka altında. Yaşama dair her şeye düşman olan kayyum önce kadın müdürlüğünü dağıttı. Çünkü kayyum kadın düşmanıdır. 25 gündür Akdeniz Belediyesi hizmet üretemiyor. Çünkü kayyum hizmet düşmanıdır. 25 gündür Akdeniz Belediyesi`nde ağır vasıtaları kullanacak kimse yok. Çünkü hepsi sürgün edildi. Akdeniz Belediyesinde hizmet üretecek sosyolog, psikolog, mimar, mühendis kalmadı çünkü hepsi sürgün edildi. Kayyum emek düşmanıdır. 9 aydır eş başkanlarımızla uyumlu çalışan müdürleri zorla ücretsiz izne gönderdiler. Bunlar ne Allah`tan korkuyor, ne kuldan utanıyor. Eğer kayyumda Alllah korkusu olsaydı, kuldan utanma olsaydı engelli Akdeniz Belediyesi personelini asansörü olmayan binaya göndermezdi.” 

Akdeniz Belediyesi Kadın Danışma Merkezinden temizlik işlerine sürülen bir kadın çalışan da çalışanların sürekli baskı altında olduğunu ifade etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA