13 Mart 2026 Cuma

15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"   13:28   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… İMAMOĞLU’NDAN DURUŞMADA EKRANA YANSıTıLAN TABLOYA TEPKI: “BAŞSAVCı GÖRÜNÜMLÜ SIYASETÇININ LIDERLIĞINDE ÇALıŞAN SAVCıLıK YAPTı BUNLARı”   10:57   MERSIN’DE KALPLERI ISıTAN BULUŞMA: ÜÇ KUŞAK DOĞANıN KALBINDE BIRLEŞTI!   10:55   İBB DAVASıNDA 4. GÜN: SILIVRI’DE DUYGU DOLU ANLAR! "CUMHURBAŞKANı İMAMOĞLU" SLOGANLARı YÜKSELDI   09:36   BAŞKAN V. ŞENER MESAI ARKADAŞLARıYLA AYNı SOFRADA BULUŞTU   09:35    POTANıN PERILERI’NDEN DEV BAŞLANGıÇ! KANADA KARŞıSıNDA NEFES KESEN ZAFER  
 
     
   

Devlet Denetleme Kurulu ve TMSF`ye olağanüstü yetkiler veren kanun, Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girdi


TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan Devlet Denetleme Kurulu`nun (DDK) yetkilerini düzenleyen kanun, Resmi Gazete`de yayımlandı. DDK`ya her kademedeki kamu görevlisini görevden uzaklaştırma yetkisi verdiği için tartışılan düzenlemeye ilişkin CHP, Anayasa Mahkemesi`ne iptal ve yürürlüğü durdurma davası açacağını açıklamıştı.

 

Tarih : 4 Şubat 2025 Salı 01:20   Okunma : 544

(ANKARA) - TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan Devlet Denetleme Kurulu`nun (DDK) yetkilerini düzenleyen kanun, Resmi Gazete`de yayımlandı. DDK`ya her kademedeki kamu görevlisini görevden uzaklaştırma yetkisi verdiği için tartışılan düzenlemeye ilişkin CHP, Anayasa Mahkemesi`ne iptal ve yürürlüğü durdurma davası açacağını açıklamıştı.

Devlet Denetleme Kurulu Başkan ve Üyelerine İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanunun adı "Devlet Denetleme Kuruluna İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun" şeklinde değiştirildi.

Devlet Denetleme Kurulu (DDK), kamuya yararlı derneklerle vakıflarda, kooperatiflerde, birliklerde ve bu kurum ve kuruluşların her türlü ortaklık ve iştiraklerinde her türlü idari soruşturma, inceleme, araştırma ve denetleme yapabilecek.

Denetçiler, denetim ve soruşturma grupları içinde görev onayları ve/veya grup çalışma programlarıyla verilen konularda denetim, inceleme, araştırma ve soruşturma yapacak, denetlemelerde görevlendirildikleri konularla ilgili olarak kurum ve kuruluşlar ve bankalar dahil diğer gerçek ve tüzel kişilerle yazışma yapacak, bilgi ve belge ile açıklamalarda bulunulmasını isteyecek, raporlar hazırlayacak ve Kurul toplantılarında açıklamalarda bulunacak, mevzuatla verilen görevleri yapacak, Kurul başkanı ve ilgili Kurul üyesinin verdiği işleri yapacak.

Kurul üyeleri ve denetçiler denetim görevi gereğince denetim kapsamına dahil kurum ve kuruluşların teftiş, denetim veya bu maksatla kurulmuş birimlerinin görev, yetki ve sorumluluklarına sahip olacak.

İlgili Kurul üyesi veya denetçi, denetlemeler sırasında denetimi güçleştiren veya engelleyen davranışlarda bulunan, görevde kalması halinde kamu zararını artıracağı, suç delillerini karartacağı anlaşılan, kamu hizmetinin gerekleri yönünden görevi başında kalmasında sakınca görülen her kademe ve rütbedeki görevliler hakkında görevden uzaklaştırma tedbirinin uygulanmasını yetkili makamlara önerebilecek, memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında bu tedbiri uygulayabilecek. Görevden uzaklaştırma tedbirine ilişkin gerekçeli yazı, görevden uzaklaştırılanın atamaya yetkili amirine, Kurul Başkanına ve diğer ilgililere bildirilecek.

Denetlemeler sırasında görevden uzaklaştırma gerekçesinin ortadan kalkması, denetlemeler sonunda suç işlendiğinin belirlenememesi veya disiplin yönünden memurluktan çıkarma dışında bir ceza önerilmesi halinde ilgili denetim veya soruşturma grubunca hazırlanacak yazı veya rapor üzerine, görevden uzaklaştırılan, atamaya yetkili amir tarafından derhal görevine başlatılacak. Görevden uzaklaştırma tedbiri uygulamasına ilişkin iş ve işlemler öncelikle tamamlanacak.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu`nda değişiklikler

Düzenlemeyle Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu`nda değişiklik yapıldı. Buna göre, yaşlılık, malullük, ölüm aylığı almakta olan emekliler ile hak sahiplerine dosya bazında 12 bin 500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı, 2025 yılı Ocak ödeme döneminden geçerli olmak üzere 14 bin 469 liraya yükseltildi.

EÜAŞ`a yönelik düzenleme

Kanunla Elektrik Piyasası Kanunu`nda değişiklik yapıldı. Buna göre, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), TETAŞ`ın taraf olduğu mevcut sözleşmeler kapsamında imzalanmış olan enerji alış ve satış anlaşmalarını yürütecek. Elektrik enerjisi mübadele, ithalat ve ihracat anlaşmaları ile mevcut imtiyaz ve uygulama sözleşmeleri kapsamında enerji alış ve satış anlaşmaları imzalayabilecek.

TMSF`ye verilen hak ve yetkiler

Kanuna eklenen geçici madde ile, Türk Ceza Kanunu`nun "Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama", "Silahlı örgüt", "Silah sağlama" başlıklı hükümleri veya Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun`un "Terörizmin finansmanı suçu" başlıklı hükmünde düzenlenen suçların işlendiği hususunda kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığı halinde Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince şirketlere veya malvarlığı değerlerine kayyım atanmasına karar verildiği takdirde bu hükmün yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 5 yıl süreyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyım olarak atanabilecek. Bu halde kayyımlık hak ve yetkileri bakımından Bankacılık Kanunu`nda TMSF`ye verilen hak ve yetkiler kıyasen uygulanacak.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA