8 Ekim 2026 Perşembe

16:10   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE SANDıK MESAISI: VAHAP SEÇER’IN TUTUKLANMASıNıN ARDıNDAN YENI BAŞKAN VEKILI 15 EKIM’DE SEÇILIYOR   16:05   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KıRSALDAKI KıZ ÇOCUKLARı VE ANNELERINE PSIKOSOSYAL GÜÇLENDIRME EĞITIMI   15:46   MERSIN BAROSU’NDAN 3 BELEDIYE BAŞKANı İÇIN SERT TUTUKLAMA TEPKISI: ’HUKUK SIYASETE ALET EDILEMEZ!’   15:40   BOZYAZı’DA ULAŞıM DEVRIMI: 14 KILOMETRELIK GRUP YOLU ASFALTLANDı!   15:35   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN ADAYLıK TARTıŞMALARıNA FıRTıNA GIBI YANıT: ’KANUNI OLABILIR AMA MEŞRU DEĞIL!’   14:28   İBB DAVASı’NDA 94. GÜN: SILIVRI’DEKI YENI DURUŞMA SALONUNDA KRITIK ESENYURT GELIŞMESI!   11:05   FARE İSTILASı, POLISLE ÇATıŞMA VE BÜYÜYEN ÖFKE! FRANSA ÖĞRENCI EYLEMLERIYLE SARSıLıYOR   09:59   MERSIN’DE ANNELER VE ÇOCUKLAR İÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM FıRSATı: OYUN ATÖLYELERI DEVAM EDIYOR!   07:53   ÖSYM SON DAKIKA DUYURDU: 2026-KPSS LISANS SıNAV SONUÇLARı AÇıKLANDı! İŞTE SONUÇ SORGULAMA EKRANı   20:24   TUNCER BAKıRHAN’DAN SERT VURGUN ÇıKıŞı: ’20 MILYAR DOLAR GITTI, SPK BAŞKANı HALEN GÖREVDE!’   19:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SIVIL SIYASET VE DıŞ POLITIKA RESTI: ’MILLI İRADE HıRSıZLıĞıDıR!’   18:57   ANAYASA MAHKEMESI’NDEN YEREL MAHKEMEYE SERT İHTAR: "AYM KARARLARıNı UYGULAMAMA YETKISI YOK!"   10:20   MERSIN’DE DEPREM: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER VE 2 İLÇE BAŞKANı TUTUKLANDı!   08:20   MERSIN’DE BELEDIYE SORUŞTURMASıNDA SıCAK GELIŞME: 2 İLÇE BELEDIYE BAŞKANı TUTUKLANDı!   04:13   A MILLI TAKıM İTALYA DEPLASMANıNDAN ELI BOŞ DÖNDÜ: ULUSLAR LIGI’NDE KÖTÜ GIDIŞAT SÜRÜYOR!   11:28   MERSIN ADLIYESI ÖNÜNDE SLOGANLı DESTEK: BAŞKAN VAHAP SEÇER İÇIN YÜZLERCE KIŞI TOPLANDı   08:59   MERSIN’DE SıCAK GELIŞME! VAHAP SEÇER VE İLÇE BELEDIYE BAŞKANLARı ADLIYEYE SEVK EDILDI   02:01   YENI PARTI AKDENIZ’DE MEHMET GÜNER DÖNEMI RESMEN BAŞLADı..   01:59   ’TÜRKIYE VE MERSIN KAZANACAK!’ YENI PARTI TOROSLAR’DA ŞERIFE ARıCı YıLDıZ DÖNEMI BAŞLADı   02:35   33. ADANA ALTıN KOZA’DA ÖDÜLLER SAHIPLERINI BULDU: GECEYE DAMGA VURAN FILM VE İSIMLER BELLI OLDU!  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nden LGS`ye hazırlanan öğrencilere destek


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, dezavantajlı ve rehberlik birimi olmayan okullara rehberlik hizmeti sağlıyor. Bu kapsamda Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`ndeki rehberlik öğretmenleri, Şehit Mustafa Asım Uslu Ortaokulu`nda Liselere Giriş Sınavı`na (LGS) hazırlanan öğrencilere sınav hakkında bilgi verdi. 

 

Tarih : 4 Şubat 2025 Salı 09:55   Okunma : 1284

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, kentin dezavantajlı bölgelerinde yer alan ve rehberlik birimi olmayan okullara rehberlik hizmeti sağlıyor. Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`ndeki rehberlik öğretmenleri, yaptığı sunumlarla Liselere Giriş Sınavı`na (LGS) hazırlanan öğrencilere destek sunuyor. Bu kapsamda öğretmenler, Tarsus Kargılı Mahallesi`ndeki Şehit Mustafa Asım Uslu Ortaokulu`nda Liselere Giriş Sınavı`na (LGS) hazırlanan öğrencilere sınav hakkında bilgi verdi. 

7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katılım sağladığı programda; LGS öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler, hangi tür liselerin sınavlı alım yaptığı, soru dağılımı, süre, puanlama sistemi, sürenin verimli kullanımı, sınav kuralları, tercih ve yerleştirme işlemleri ele alındı.

Öğrencilere verimli çalışma teknikleri, günlük konu tekrarı ve düzenli soru çözümü, kodlayarak çalışmanın önemi anlatılırken, yeni nesil sorular hakkında örnekler verildi. Tarsus`tan Anamur`a kadar hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`nin rehberlik birimi öğretmenleri, yıl boyu rehberlik hizmeti olmayan okullara destek sunmaya devam edecek.

"Sunum içeriklerini öğrenci ihtiyacına göre belirliyoruz"

Büyükşehir Belediyesi Yenice Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni İpek Ay İlker, sunumlara düzenli olarak devam edeceklerini belirterek, "Öğrencilere LGS tanıtımını yaparak, verimli çalışma tekniklerinden bahsettik. Rehberlik hizmeti olmayan okullarla her ay düzenli olarak iletişim halinde olup, sunumlarımıza devam edeceğiz. Sunum içeriklerini öğrenci ihtiyacına göre belirliyoruz" dedi.

LGS sürecinde bu desteklerin süreceğini kaydeden İlker, "Onlar da dezavantajlı bölgelere böyle bir hizmeti getirdiği için Vahap Başkanımıza teşekkürlerini ilettiler. Kent genelinde rehber öğretmeni olmayan dezavantajlı bölgelere bu hizmeti vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"Anlatılanlar sayesinde artık sınavda stres yaşamıyorum"

Rehberlik merkezinin verdiği eğitimlerden yararlanan öğrenciler ise memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:  

-Hira Balpetek: "Spor Lisesi`ne gitmek istiyorum. Verimli çalışma teknikleri işime yaradı. LGS ile ilgili birçok bilgi edindim. Ders tekrarlarının nasıl işe yaradığını öğrendim. Okulumuza düzenli olarak gelip rehberlik hizmeti verecekler." 

-Muhammed Musa Ekmekçi: "Sınavlardan önce çok fazla stres yaşıyorum. Üzerimdeki baskı yüzünden zorlanıyordum, ama şimdi anlatılanlar sayesinde artık sınavda stres yaşamıyorum. Verimli çalışma hakkında konu tekrarı, günlük soru çözümü, zorlandığımız derslere yönelmemiz gerektiğini anlattılar." 

-İbrahim Ebrişim: "Allah izin verirse doktor olmak istiyorum. Bunun için dedikleri gibi zaten çalışıyordum. Biraz daha verimli çalışacağım. Burada anlatılanlar işime yarayacak. Daha çok ders çalışasım geliyor. Büyükşehir Belediyesi`nden hocalarımız düzenli olarak geliyor." 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA