29 Temmuz 2026 Çarşamba

14:35   CHP İLKE VE DEMOKRASI HAREKETI’NDEN YENİ PARTI AÇıKLAMASı: “İKI CEPHEDE MÜCADELE IÇIN ÜYELERIN BIR KıSMı CHP’DE KALACAK”   14:32   MERSIN ÇEVRE PLATFORMUı: PLASTIK ATıK ITHALATıNı DURDURUN   14:30   ZELENSKIY, TRUMP ILE PATRIOT HAVA SAVUNMA SISTEMI VE RUSYA-UKRAYNA BARıŞ SÜRECINI ELE ALDı   14:27   FILENIN EFELERI, VNL ÇEYREK FINALINDE SLOVENYA’YA 3-0 YENILEREK ELENDI   12:58   MUĞLA’DA ORMAN YANGıNı ALEVLERI SARDı: FETHIYE-ANTALYA KARA YOLU ULAŞıMA KAPATıLDı, EVLER BOŞALTıLıYOR!   12:20   SINEM DEDETAŞ NEDEN GÖZALTıNA ALıNDı? ÜSKÜDAR BELEDIYESI OPERASYONUNA İBB VE DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI   12:05   MERSIN’DE İLAÇLAMADA DIJITAL DEVRIM: HAŞERE MÜCADELESI ARTıK ANLıK TAKIP EDILIYOR!   11:40   PROF. DR. MEHMET HABERAL CHP’DEN İSTIFA ETTI! SERT SÖZLERLE VEDA: "BUTLANLA YÖNETILIYOR"   11:29   BACAĞıNı KAYBETMEK ÜZEREYDI! MERSIN’DE MUCIZE OPERASYONLA HAYATA TUTUNDU   06:46   İKI İLÇE BELEDIYE BAŞKANı CHP’DEN İSTIFA EDEREK YENİ PARTI’YE GEÇTI!   16:36   YENİ PARTI YDK TOPLANTıSı YAPıLDı   16:36   MANISA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı DUTLULU, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:35   DORUK MADENCILIK IŞÇILERI, ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı ÖNÜNDE: "PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR GELIŞME OLMAZSA FARKLı AKSIYONLAR ALACAĞıZ"   16:34   TGC: GAZETECILIK FAALIYETININ SORUŞTURMA KONUSU HALINE GETIRILMESI KABUL EDILEMEZ   16:33   HATAY’DA CHP’LI ÜÇ MERKEZ ILÇE BAŞKANı VE YÖNETIMI PARTILERINDEN ISTIFA ETTI   15:39   RıZA AKPOLAT: “ÖZGÜR ÖZEL YENI BIR YOL AÇMıŞTıR. BU YOLDA YÜRÜYEN TÜM DOSTLARA SELAM OLSUN”   15:38   CHP YOZGAT İL BAŞKANLıĞı GÖREVINDEN ALıNAN YAŞAR: “YOLUMUZA DAHA GÜÇLÜ DEVAM EDECEĞIZ”    15:36   RıZA AKPOLAT: “‘CHP’NIN 38. KURULTAYı’YLA ILGILI KONUŞ, ÇıK’ DENILDI"   15:34   MECLIS’TE YENI OTURMA DÜZENI BELLI OLDU: CHP’LILER DEM ILE MHP ARASıNDA OTURACAK   15:32   TÜLAY HATIMOĞULLARı: "ÇERÇEVE YASADAN BEKLENTIMIZ BUGÜNÜN GEÇIŞINI DÜZENLERKEN YARıNıN DEMOKRATIK DÜZENINI GÜVENCEYE ALMAKTıR"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nden LGS`ye hazırlanan öğrencilere destek


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, dezavantajlı ve rehberlik birimi olmayan okullara rehberlik hizmeti sağlıyor. Bu kapsamda Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`ndeki rehberlik öğretmenleri, Şehit Mustafa Asım Uslu Ortaokulu`nda Liselere Giriş Sınavı`na (LGS) hazırlanan öğrencilere sınav hakkında bilgi verdi. 

 

Tarih : 4 Şubat 2025 Salı 09:55   Okunma : 1168

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, kentin dezavantajlı bölgelerinde yer alan ve rehberlik birimi olmayan okullara rehberlik hizmeti sağlıyor. Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`ndeki rehberlik öğretmenleri, yaptığı sunumlarla Liselere Giriş Sınavı`na (LGS) hazırlanan öğrencilere destek sunuyor. Bu kapsamda öğretmenler, Tarsus Kargılı Mahallesi`ndeki Şehit Mustafa Asım Uslu Ortaokulu`nda Liselere Giriş Sınavı`na (LGS) hazırlanan öğrencilere sınav hakkında bilgi verdi. 

7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katılım sağladığı programda; LGS öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler, hangi tür liselerin sınavlı alım yaptığı, soru dağılımı, süre, puanlama sistemi, sürenin verimli kullanımı, sınav kuralları, tercih ve yerleştirme işlemleri ele alındı.

Öğrencilere verimli çalışma teknikleri, günlük konu tekrarı ve düzenli soru çözümü, kodlayarak çalışmanın önemi anlatılırken, yeni nesil sorular hakkında örnekler verildi. Tarsus`tan Anamur`a kadar hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`nin rehberlik birimi öğretmenleri, yıl boyu rehberlik hizmeti olmayan okullara destek sunmaya devam edecek.

"Sunum içeriklerini öğrenci ihtiyacına göre belirliyoruz"

Büyükşehir Belediyesi Yenice Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni İpek Ay İlker, sunumlara düzenli olarak devam edeceklerini belirterek, "Öğrencilere LGS tanıtımını yaparak, verimli çalışma tekniklerinden bahsettik. Rehberlik hizmeti olmayan okullarla her ay düzenli olarak iletişim halinde olup, sunumlarımıza devam edeceğiz. Sunum içeriklerini öğrenci ihtiyacına göre belirliyoruz" dedi.

LGS sürecinde bu desteklerin süreceğini kaydeden İlker, "Onlar da dezavantajlı bölgelere böyle bir hizmeti getirdiği için Vahap Başkanımıza teşekkürlerini ilettiler. Kent genelinde rehber öğretmeni olmayan dezavantajlı bölgelere bu hizmeti vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"Anlatılanlar sayesinde artık sınavda stres yaşamıyorum"

Rehberlik merkezinin verdiği eğitimlerden yararlanan öğrenciler ise memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:  

-Hira Balpetek: "Spor Lisesi`ne gitmek istiyorum. Verimli çalışma teknikleri işime yaradı. LGS ile ilgili birçok bilgi edindim. Ders tekrarlarının nasıl işe yaradığını öğrendim. Okulumuza düzenli olarak gelip rehberlik hizmeti verecekler." 

-Muhammed Musa Ekmekçi: "Sınavlardan önce çok fazla stres yaşıyorum. Üzerimdeki baskı yüzünden zorlanıyordum, ama şimdi anlatılanlar sayesinde artık sınavda stres yaşamıyorum. Verimli çalışma hakkında konu tekrarı, günlük soru çözümü, zorlandığımız derslere yönelmemiz gerektiğini anlattılar." 

-İbrahim Ebrişim: "Allah izin verirse doktor olmak istiyorum. Bunun için dedikleri gibi zaten çalışıyordum. Biraz daha verimli çalışacağım. Burada anlatılanlar işime yarayacak. Daha çok ders çalışasım geliyor. Büyükşehir Belediyesi`nden hocalarımız düzenli olarak geliyor." 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA