8 Kasım 2026 Pazar

16:40   ANTALYA’DAKI DEV ZIRVEDE TÜRKIYE RÜZGARı! TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI COP31 İÇIN SAHAYA İNIYOR   10:21   MÜSİAD 113. GİK TOPLANTıSı MERSIN’DE YAPıLDı: BAKAN BAYRAKTAR’DAN ENERJI VE CARI AÇıK MESAJı   21:45   MERSIN TICARET BORSASı’NDA 31 YıLLıK TARIHI DEVIR TESLIM: YENI BAŞKAN MÜNIR ŞEN OLDU!   21:38   BINLERCE KIŞI SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI DEV KORTEJLE BAŞLADı   21:32   MHP’LI LEVENT UYSAL MERSIN’IN ÜRETIM GÜCÜNÜ RAKAMLARLA AÇıKLADı: 2027 BÜTÇESINDE 7 DEV TALEP!   18:54   BAŞKENTTE KRITIK ZIRVE! TÜRKIYE VE AB YEREL YÖNETIMLERI İKLIM VE DEMOKRASI İÇIN BIR ARAYA GELDI   17:06   MEZITLI’DE İNSAN SAĞLıĞıNı TEHTIT EDEN ’ÇÖP EV’ OPERASYONU! EKIPLER ALARM VEREREK HAREKETE GEÇTI   16:55   ’BÜYÜKLERI KIBARLA DAVET EDIYORSUNUZ, ESNAFA ZULMEDIYORSUNUZ!’: MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER’DEN BAKAN ŞIMŞEK’E SERT BÜTÇE FıRÇASı   16:40   TBMM’DE BÜTÇE MARATONUNDA ’FON SKANDALı’ PATLAMASı: ’SORUMLULUK DA Mı TASFIYE EDILIYOR?’   16:36   GİŞKAD 20. YıLıNDA ANıTKABIR’DE: MÜRVET BEYDAĞı’NDAN TBMM ZIYARETI SONRASı DIKKAT ÇEKEN MESAJ!   16:03   BAKAN BAK MÜJDEYI VERDI: GSB BURS VE KREDI SONUÇLARı ERIŞIMDE!   10:36   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NDAN GÜNDEMI SARSACAK AÇıKLAMALAR: ’GERÇEKLER ORTAYA ÇıKTıKÇA CHP’YE GERI DÖNÜŞLER BAŞLADı!’   10:15   TOROSLAR’DA TEMIZLIK SEFERBERLIĞI BÜYÜYOR: BAŞKAN YıLDıZ ELINDE ÇÖP POŞETIYLE SAHAYA İNDI!   10:10   BU GECE YARıSı DEV İNDIRIM GELIYOR: FIYATLAR 100 TL’NIN ALTıNA İNECEK   06:59   ESKI BAKAN FATMA BETÜL SAYAN KAYA TUTUKLANDı   05:23   BEŞIKTAŞ CELTIC’E 87’DE YıKıLDı! UEFA AVRUPA LIGI’NDE İLK YENILGI   05:15   TRABZONSPOR SAHASıNDA KAYBETTI! AVRUPA’DA FREIBURG ŞOKU   12:06   AKDENIZ BELEDIYESI VE HAK-İŞ’TEN HAYATI ADıM: KıZıLAY KAN BAĞıŞı KAMPANYASıNA YOĞUN İLGI   09:55   TARIH, KÜLTÜR VE LEZZET BULUŞMASı: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI KAPıLARıNı ARALıYOR   23:58   MERSIN KENT YÖNETIMINE GENÇ DOKUNUŞ: 53 OYLA GÖREVE GELEN GÖRKEM YıLMAZ PROJELERINI AÇıKLADı  
 
     
   

Hakkında yakalama kararı çıkartılan Serhan Asker ifade verdi... " Halkın haber alma hakkını Halk TV olarak sonuna kadar savunacağız"


Halk TV Programcısı ve Halk TV İnternet Sitesi Sorumlu Müdürü Serhan Asker, 2021 yılında internet sitesinde çıkan bir haberin ‘zamanında kaldırılmadığı` gerekçesiyle hakkında açılan davanın ilk duruşmasında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle bugün Ankara Adliyesi`ne gelerek Nöbetçi Mahkeme`ye ifade verdi. Asker ifadesinin ardından serbest bırakıldı. ANKA Haber Ajansı`na konuşan Asker, "Birinci duruşmadan hemen sonra haber yayından kaldırılmadı diye, böylesine basit bir suçtan dolayı yakalama kararı çıkartılmış. Diğer duruşma için ‘zorla getirilme` kararı alınabilirdi. Çünkü mevzuatı da biliyoruz. Ama yakalama kararı tamamen sindirmeye yönelik. Ama kararlı bir şekilde halkın haber alma hakkını Halk TV olarak sonuna kadar savunacağız" dedi.

 

Tarih : 12 Mart 2025 Çarşamba 16:13   Okunma : 805

Haber: Esra TOKAT

(ANKARA) - Halk TV Programcısı ve Halk TV İnternet Sitesi Sorumlu Müdürü Serhan Asker, 2021 yılında internet sitesinde çıkan bir haberin ``zamanında kaldırılmadığı`` gerekçesiyle hakkında açılan davanın ilk duruşmasında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle Ankara Adliyesi`ne gelerek Nöbetçi Mahkeme`ye ifade verdi. Asker ifadesinin ardından serbest bırakıldı. ANKA Haber Ajansı`na konuşan Asker, "Birinci duruşmadan hemen sonra haber yayından kaldırılmadı diye, böylesine basit bir suçtan dolayı yakalama kararı çıkartılmış. Diğer duruşma için ‘zorla getirilme` kararı alınabilirdi. Çünkü mevzuatı da biliyoruz. Ama yakalama kararı tamamen sindirmeye yönelik. Ama kararlı bir şekilde halkın haber alma hakkını Halk TV olarak sonuna kadar savunacağız" dedi.

Halk TV Programcısı ve Halk TV İnternet Sitesi Sorumlu Müdürü Serhan Asker Hakkında, 2021`de Halk TV`de yayımlanan bir haber nedeniyle 2022 yılında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Başsavcılık tarafından 28 Ocak 2024`te ``İçerik, Yer ve Erişim Sağlayıcıları Sorumlularının Hâkim Kararını Belirtilen Şartlara Uygun Olarak ve Süresinde Yerine Getirmemesi” suçlamasıyla iddianame düzenlendi.

 Antalya 31. Asliye Ceza Mahkemesince davanın ilk duruşması dün yapıldı. Duruşmada Mahkeme Başkanı`nın, Serhan Asker hakkında yakalama kararı çıkarttığı öğrenildi. Hakkında çıkartılan yakalama kararını öğrenen Serhan Asker, Ankara Adliyesi`nde Nöbetçi Mahkemede ifade verdi. Asker ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

"Böylesine basit bir suçtan yakalama kararı çıkartılmış"

İfade sonrası ANKA Haber Ajansı`na konuşan Asker, şunları söyledi:

"Sabah avukatım aradı beni, ‘bugün bize düşen bir yakalama kararı ne yapalım` dedi. O zaman ‘direkt biz gidelim, bizi yakalamaya gelmesinler. Yakalama Bürosu`na geldim. Daha önce İzmir`de gözaltına alındığım dosyayla ilgili ki o gün Savcı`ya ben ifademi vermiştim. Bir haberin tekzibi ile ilgili yayından kaldırılması ile ilgili bizim internet sayfasında yayımlanan bir haberle ilgili bir soruşturmaydı bu. Ben o zaman internetin değil TV`nin sorumlu müdürü olduğumu ve bu haberin benimle ilgili olmadığını dile getirmiştim. Fakat ona rağmen Savcı iddianame hazırlamış. Dün de mahkeme görülmüş. Birinci duruşmadan hemen sonra `haber yayından kaldırılmadı` diye böylesine basit bir suçtan diye; kaldı ki benimle ilgili olmayan bir suçtan dolayı yakalama kararı çıkartılmış. İlk duruşmaya gelmeyip ikinci duruşmaya gitmeyince zorla talebi olur. Fakat ben cuma günleri yurdun farklı noktalarına gittiğim için muhtemelen cuma günü ben program için giderken ya uçağa bindiğimde ya da uçaktan indiğimde gözaltına alınacaktım bundan dolayı. Avukatım beni uyardı ve uyarınca da ‘biz gelelim` dedik. İfademizi verdik. Zaten Hakim Bey de ‘savunması alınan sanığın başka suçtan tutuklu ya da hükümlü değilse serbest bırakılmasına` karar verdi. Bakalım daha neler yaşayacağız?

"Daha çok çalışırız, gece çalışırız, hazırlanırız daha iyi bir programı halkımıza iletmek için"

Bugün benim bir günüm gitti. Diğer duruşma için ‘zorla getirilme` kararı alınabilirdi. Çünkü mevzuatı da biliyoruz. Ama yakalama kararı tamamen sindirmeye yönelik. İşte bir günüm gitti, haftasonu programına hazırlanacaktım. Demek ki ‘az hazırlan` diyorlar ama daha çok çalışırız, gece çalışırız, hazırlanırız daha iyi bir programı halkımıza iletmek için. Artık biz bunlara alıştık. Ne olacak diye bekliyoruz. Ama kararlı bir şekilde halkın haber alma hakkını Halk TV olarak sonuna kadar savunacağız. Yıllardır bunu yapıyor Halk TV. Son zamanlarda bunu daha da dikkatle ve titizlikle yapıyor, yapmaya da devam edecek. Biz orada çalışan bireyler olarak zaten bu konudaki hassasiyetimizi her zaman dile getiriyoruz."

Adli para cezası isteniyor

Serhan Asker`in, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun`un, "erişimin engellenmesine ilişkin hakim kararını, şartlara uygun olarak ve süresinde yerine getirmeyen içerik, yer ve erişim sağlayıcıların sorumluları hakkında ceza verilmesini öngören" maddesi uyarınca adli para cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA