23 Eylül 2026 Çarşamba

14:46   MANISA’DA OKUL ÖNÜNDEKI SALDıRı... YENİ PARTI İSTANBUL MILLETVEKILI ÖZÇAĞDAŞ: "MESELE PROTOKOL IMZALANARAK ÇÖZÜLEMEZ"   14:44   ESKIŞEHIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜCE, ÖZGÜR ÖZEL’I ZIYARET ETTI   14:41   MANSUR YAVAŞ, CHP’DEN ISTIFA ETTI: "SIYASI YOLUMA BAĞıMSıZ OLARAK DEVAM ETTIĞIMI KAMUOYUNUN TAKDIRINE SUNUYORUM"   14:36   CHP SÖZCÜSÜ SARı: "CHP’DEN SEÇILMIŞ ARKADAŞLAR AKP’YE GIDIYORSA, BIR ÖZ ELEŞTIRI YAPıLMASı GEREKIR"   10:34   SPK SON DAKIKA AÇıKLANDı: TASFIYE EDILEN 131 FONDAKI MILYONLARı İLGILENDIREN SAYı BELLI OLDU!   10:12   168 LIRADAN 780 LIRAYA Mı ÇıKACAK? CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN AVRUPA OTOYOLU İÇIN KORKUTAN ÖZELLEŞTIRME UYARıSı   09:46   GELECEK İÇIN PEDALLADıLAR: MERSIN’DE ÖĞRENCILERDEN ÇEVRE DOSTU ULAŞıM MESAJı   09:46   39. ERKEKLER CUMHURBAŞKANLıĞı KUPASı FENERBAHÇE’NIN! BEŞIKTAŞ KARŞıSıNDA NET GALIBIYET   09:02   ÖZGÜR ÖZEL SAHA ÇALıŞMASıNı YARıDA KESTI! YENİ PARTI MYK’SıNDA ALıNAN KARARLAR SIYASETIN SEYRINI DEĞIŞTIRECEK   19:41   MANISA’DA OKUL ÖNÜNDE SILAHLı SALDıRı... İÇIŞLERI BAKANı ÇIFTÇI VE MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN, YARALı ÖĞRENCILERI ZIYARET ETTI   19:38   MANISA’DA OKUL ÖNÜNDE SILAHLı SALDıRı... ÖZGÜR ÖZEL: “ORTADA YERINE GETIRILMEYEN BIR KAMU SORUMLULUĞU VAR”   15:37   İMAMOĞLU’NUN “MAKAM ARACı” DAVASı: “100’ÜNCÜ DURUŞMAYA GIRIYORUM”   14:13   MANISA’DA OKUL ÖNÜNDE SILAHLı SALDıRı... NURHAYAT ALTACA KAYıŞOĞLU: “ÇOCUKLARıMıZıN CAN GÜVENLIĞI IÇIN HIÇBIR EKSIKLIK VE IHMAL NORMALLEŞTIRILEMEZ”   14:10   YENİ PARTI KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BAŞAK IÇIN ALEYNA IÇIN ADALET ISTIYORUZ"   14:06   RTÜK DUYURDU: TURGUTLU’DAKI SILAHLı SALDıRıYA YAYıN YASAĞı   11:05   ’BIRBIRIMIZE CANDAN BAĞLıYıZ’: MERSIN EMNIYET MÜDÜRÜ FAHRI AKTAŞ VE TÜRK KıZıLAY’DAN ANLAMLı İŞ BIRLIĞI   10:55   OKUL ÖNÜNDE SILAHLAR KONUŞTU, ÖĞRENCILER YARALANDı! EĞITIM-İŞ’TEN MEB’E SERT TEPKI: ’ARTıK SEYIRCI KALMAYıN!’   10:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘DÜNYA ALZHEIMER GÜNÜ’NDE UNUTULMAZ ETKINLIK   10:10   TOROSLAR’DA OKUL KANTINLERI MERCEK ALTıNDA: ZABıTADAN SıKı DENETIM!   09:42   ERDEMLI SAHILINDE WI-FI 7 DEVRIMI: 7 KILOMETRELIK HATTA KESINTISIZ VE ÜCRETSIZ İNTERNET BAŞLADı!  
 
     
   

Laiklik Meclisi: "Tarikatsever Yusuf Tekin`in tam karşısında, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yanındayız"


Laiklik Meclisi, proje okullarındaki öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin, "Laik, bilimsel, kamusal eğitim; emeğe, liyakate, adalete, bu ülkenin ilerici birikimine sahip çıkmaktan geçer. Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu işgal eden ve partizanca kadrolaşan tarikatsever Yusuf Tekin`in tam karşısında, öğretmenlerimizin ve geleceğimiz olan öğrencilerimizin yanındayız" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 15 Nisan 2025 Salı 11:01   Okunma : 893

(ANKARA)- Laiklik Meclisi, proje okullarındaki öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin, "Laik, bilimsel, kamusal eğitim; emeğe, liyakate, adalete, bu ülkenin ilerici birikimine sahip çıkmaktan geçer. Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu işgal eden ve partizanca kadrolaşan tarikatsever Yusuf Tekin`in tam karşısında, öğretmenlerimizin ve geleceğimiz olan öğrencilerimizin yanındayız" açıklamasını yaptı.

"Proje okulları" olarak bilinen 30`dan fazla okulda görev yapan 20 binden fazla öğretmenin "norm kadro" gerekçesiyle görev yerlerinin değiştirilmesine tepkiler sürüyor. Laiklik Meclisi de konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Laik cumhuriyeti eğitimden tamamen tasfiye etmekle görevli olan Yusuf Tekin`in başkanlığındaki Milli Eğitim Bakanlığı`nın gerici, akıl ve bilim dışı ÇEDES, `Türkiye Yüzyılı Maarif Müfredatı`, Milli Eğitim Akademisi gibi uygulamalarının ardından bugün öğretmenleri tasfiye anlamına gelen yeni bir saldırıyla karşı karşıyayız.

Bakanlığın, `Proje okulları` olarak adlandırdığı `Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme` adı altında binlerce öğretmen kadro dışı bırakılarak sürgün edildi. Eğitimde gerici kadrolaşmayı hedefleyen siyasi iktidar, kendi zihniyet kalıplarına uymayan binlerce öğretmeni adeta cezalandırarak, keyfi ve siyasi atamalarla ülkemizin en köklü ve başarılı devlet liselerinde büyük bir tasfiyeye girişmiştir. Bu karar kabul edilemez.

Okullarına, öğretmenlerine, geleceklerine, laik, bilimsel, nitelikli parasız eğitim hakkına sahip çıkan liseli gençlerimizi coşkuyla selamlıyoruz.
Laik, bilimsel, kamusal eğitim; emeğe, liyakate, adalete, bu ülkenin ilerici birikimine sahip çıkmaktan geçer. Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu işgal eden ve partizanca kadrolaşan tarikatsever Yusuf Tekin`in tam karşısında, öğretmenlerimizin ve geleceğimiz olan öğrencilerimizin yanındayız."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA