11 Ağustos 2026 Salı

15:53   CHP MYK YARıN TOPLANACAK   13:52   ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANLıĞı’NA YÜRÜMEK ISTEYEN MADENCILERE ABLUKA: İŞÇILER AÇ, ÇOCUKLARı EKMEK BEKLIYOR   13:51   FILISTIN BAŞBAKANı ABBAS, TÜRKIYE’YE GELIYOR   13:49   MANSUR YAVAŞ: "EREN BÜLBÜL VE FERHAT GEDIK’I ÖLÜM YıL DÖNÜMÜNDE RAHMET VE MINNETLE ANıYORUM"   09:06   KOLOMBIYA DEPREMINDE SON DURUM: ÖLÜ SAYıSı 132’YE YÜKSELDI, ARAMA KURTARMA SÜRÜYOR   09:05   VATANDAŞ İSTEDI, EKIPLER HAREKETE GEÇTI: AKDENIZ’DE ALTYAPı ONARıM SEFERBERLIĞI   08:59   TBMM’DEN GEÇTI! İŞTE 12 MADDELIK "TERÖRSÜZ TÜRKIYE" YASASıNıN TÜM DETAYLARı   08:56   MERSIN’IN TESCILLI LEZZETI DÜNYACA ÜNLÜ MUFFIN’E DÖNÜŞTÜ: HAMZABEYLI’DE MIS GIBI KOKULAR YÜKSELDI!   04:04   CHP’DEN İSTIFA EDEN BELEDIYE BAŞKANı VE 19 MECLIS ÜYESI YENI PARTI’YE GEÇTI   03:49   KOLOMBIYA’DA KÂBUS GECESI! 7,4’LÜK DEPREM ÜLKEYI SALLADı: CAN KAYBı HıZLA ARTıYOR   02:42   BÖLGEDE TÜM DENGELERI DEĞIŞTIREN İMZALAR İTILAF Mı YARATTı? İRAN BÜYÜKELÇILIĞI SESSIZLIĞINI BOZDU!   02:36   TUTUKLU İL BAŞKANı İLKSEN ÖZALPER’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’HAKLı MÜCADELEMIZ DEVAM EDECEK’   01:55   EĞITIM-İŞ’TEN TBMM’DEKI ’ÇERÇEVE YASA’ TEKLIFINE SERT TEPKI: ’SIYASI HESAP UĞRUNA KABUL EDILEMEZ!’   01:24   TBMM’DE KRITIK ’ÇERÇEVE YASA’ OYLAMASı TAMAMLANDı! İŞTE PARTI PARTI FIRELER VE TÜM OY DÖKÜMÜ   17:16   BAHÇELI ILE ÖZEL ARASıNDA YENİ PARTI DIYALOĞU: “BIR GECEDE 91 MILLETVEKILINE NASıL ULAŞTıNıZ”   17:15   “ÇERÇEVE YASA” TEKLIFI TBMM GENEL KURULU’NDA... ÖZGÜR ÖZEL, “‘HAYıR’ DEME HAKKıNA EN ÇOK SAHIP OLAN YENİ PARTI’NIN, KENDI HAKKıNı MILLETIN BARıŞ HAKKıNıN ÖNÜNE KOYMAYACAĞıNı” SÖYLEDI   16:14   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÖZDAĞ’DAN "ÇERÇEVE YASA"YA TEPKI: "BU, YENI BIR SEVR TASARıMıDıR"   16:13   “ÇERÇEVE YASA” TEKLIFI TBMM GENEL KURULU’NDA… TUNCER BAKıRHAN: "BU KÖK YASA KÜRTLERI HUKUKA DAHIL ETMENIN ILK ADıMıDıR"   15:11   “ÇERÇEVE YASA” TEKLIFI TBMM GENEL KURULU’NDA… FETI YıLDıZ: "TEKLIF, AF DÜZENLEMESI NITELIĞINDE DEĞIL"   15:09   YENİ PARTI MANISA MILLETVEKILI BAKıRLıOĞLU: BELGE YOK, DELIL YOK, İLKSEN ÖZALPER OLMAMıŞ IŞLEMLER YÜZÜNDEN TUTUKLANDı  
 
     
   

Laiklik Meclisi: "Tarikatsever Yusuf Tekin`in tam karşısında, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yanındayız"


Laiklik Meclisi, proje okullarındaki öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin, "Laik, bilimsel, kamusal eğitim; emeğe, liyakate, adalete, bu ülkenin ilerici birikimine sahip çıkmaktan geçer. Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu işgal eden ve partizanca kadrolaşan tarikatsever Yusuf Tekin`in tam karşısında, öğretmenlerimizin ve geleceğimiz olan öğrencilerimizin yanındayız" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 15 Nisan 2025 Salı 11:01   Okunma : 794

(ANKARA)- Laiklik Meclisi, proje okullarındaki öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin, "Laik, bilimsel, kamusal eğitim; emeğe, liyakate, adalete, bu ülkenin ilerici birikimine sahip çıkmaktan geçer. Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu işgal eden ve partizanca kadrolaşan tarikatsever Yusuf Tekin`in tam karşısında, öğretmenlerimizin ve geleceğimiz olan öğrencilerimizin yanındayız" açıklamasını yaptı.

"Proje okulları" olarak bilinen 30`dan fazla okulda görev yapan 20 binden fazla öğretmenin "norm kadro" gerekçesiyle görev yerlerinin değiştirilmesine tepkiler sürüyor. Laiklik Meclisi de konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Laik cumhuriyeti eğitimden tamamen tasfiye etmekle görevli olan Yusuf Tekin`in başkanlığındaki Milli Eğitim Bakanlığı`nın gerici, akıl ve bilim dışı ÇEDES, `Türkiye Yüzyılı Maarif Müfredatı`, Milli Eğitim Akademisi gibi uygulamalarının ardından bugün öğretmenleri tasfiye anlamına gelen yeni bir saldırıyla karşı karşıyayız.

Bakanlığın, `Proje okulları` olarak adlandırdığı `Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme` adı altında binlerce öğretmen kadro dışı bırakılarak sürgün edildi. Eğitimde gerici kadrolaşmayı hedefleyen siyasi iktidar, kendi zihniyet kalıplarına uymayan binlerce öğretmeni adeta cezalandırarak, keyfi ve siyasi atamalarla ülkemizin en köklü ve başarılı devlet liselerinde büyük bir tasfiyeye girişmiştir. Bu karar kabul edilemez.

Okullarına, öğretmenlerine, geleceklerine, laik, bilimsel, nitelikli parasız eğitim hakkına sahip çıkan liseli gençlerimizi coşkuyla selamlıyoruz.
Laik, bilimsel, kamusal eğitim; emeğe, liyakate, adalete, bu ülkenin ilerici birikimine sahip çıkmaktan geçer. Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu işgal eden ve partizanca kadrolaşan tarikatsever Yusuf Tekin`in tam karşısında, öğretmenlerimizin ve geleceğimiz olan öğrencilerimizin yanındayız."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA