8 Ağustos 2026 Cumartesi

10:02   MUT’TA YıLLARDıR SÜREN SU SıKıNTıSı BITTI! MESKİ’DEN KıRSALA HAYAT VEREN DEV HAMLE   09:50   SON DAKIKA: TBMM’DE KRITIK ’ÇERÇEVE YASA’ KABUL EDILDI! PKK SILAH BıRAKıRSA İNFAZLAR ERTELENECEK... KIMLER KAPSAM DıŞıNDA?   01:17   MEZITLI’DE ÇIFTÇININ YÜZÜNÜ GÜLDÜREN HAMLE: ÜRÜN KAYBıNı ÖNLEYECEK DEV DESTEK BAŞLADı!   21:20   YENİ PARTI’DE BAĞıŞ REKORU!   20:35   TOROSLAR’DA BÜYÜK DEĞIŞIM! BAŞKAN ABDURRAHMAN YıLDıZ SAHAYA İNDI: ’HEDEF YıL SONU’   19:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA AÇıK HAVA SINEMASı KEYFI: SOSYALLEŞMENIN VE EĞLENCENIN ADRESI OLDU   19:20   TARSUS’TA KıRSAL ULAŞıMDA BÜYÜK DEVRIM: 3 MAHALLEDE YOLLAR BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI!   19:10   ’30 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI ÇÖZÜM MÜ?’ EĞITIM-İŞ’TEN OKUL GÜVENLIĞI AÇıKLAMASı: ’GEÇICI TEDBIRLERLE SORUN ÇÖZÜLMEZ’   19:01   BORÇKA’DA SIYASETTE ALEVLENEN GERILIM! ’SEÇIMDEN KAÇMASıNLAR, SOKAĞA ÇıKSıNLAR GÖRELIM ONLARı’   16:33   CHP MUT VE SILIFKE İLÇE BAŞKANLıKLARıNDA TOPLU ISTIFA: YENİ PARTI’YE KATıLMA KARARı ALDıLAR   16:01   TBMM GENEL KURULU... VAN GÖLÜ VE MERSIN KÖRFEZI IÇIN ACIL ÖNLEM ÇAĞRıSı   15:57   ÖZGÜR ÖZEL LE MONDE’A YAZDı: "AVRUPA’NıN GELECEĞI TÜRKIYE’DE DEMOKRASININ GELECEĞINDEN AYRı DÜŞÜNÜLEMEZ"   15:56   “ÇERÇEVE YASA" TEKLIFININ YANSıMALARı… DTB BAŞKANı YEŞIL: “BU SÜRECIN EN ÖNEMLI EKONOMIK KAZANıMLARıNDAN BIRI ISTIHDAM OLACAKTıR”   15:54   CHP SÖZCÜSÜ SARı: "MENDERES BELEDIYE BAŞKANı İLKAY ÇIÇEK, DÜN ITIBARıYLA TEDBIRLI OLARAK ’KESIN IHRAÇ’ TALEBIYLE DISIPLINE SEVK EDILMIŞTIR"   13:51   YAŞAR TÜZÜN: "232 BELEDIYE BAŞKANı CHP’DEN ISTIFA EDEREK YENİ PARTI’YE KATıLDı"   13:50   CHP’LI KUŞOĞLU’NDAN MANSUR YAVAŞ AÇıKLAMASı: "ADAYıMıZ DIYE ORTAYA ÇıKARTıP YıPRATMAK ISTEMIYORUZ, HALKıN TEVECCÜHÜ DEVAM EDERSE TABII KI OLUR"   13:50   TRUMP, DOĞUM YOLUYLA ALıNAN ABD VATANDAŞLıĞıNı SıNıRLAMAK IÇIN YENIDEN KARARNAMELER IMZALADı   13:49   SELVI KıLıÇDAROĞLU TABURCU EDILDI   08:05   SILIVRI’DEN DUYGULANDıRAN MESAJ: TAYFUN KAHRAMAN’DAN KıZı VERA’YA YÜREK BURKAN DOĞUM GÜNÜ MEKTUBU!   23:59   SILIVRI’DEN ÖZGÜRLÜĞE: AVCıLAR BELEDIYE BAŞKANı ÇAYKARA TAHLIYE OLDU! İŞTE DAVA DOSYASıNDAKI SON DURUM  
 
     
   

Laiklik Meclisi: "Tarikatsever Yusuf Tekin`in tam karşısında, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yanındayız"


Laiklik Meclisi, proje okullarındaki öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin, "Laik, bilimsel, kamusal eğitim; emeğe, liyakate, adalete, bu ülkenin ilerici birikimine sahip çıkmaktan geçer. Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu işgal eden ve partizanca kadrolaşan tarikatsever Yusuf Tekin`in tam karşısında, öğretmenlerimizin ve geleceğimiz olan öğrencilerimizin yanındayız" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 15 Nisan 2025 Salı 11:01   Okunma : 786

(ANKARA)- Laiklik Meclisi, proje okullarındaki öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin, "Laik, bilimsel, kamusal eğitim; emeğe, liyakate, adalete, bu ülkenin ilerici birikimine sahip çıkmaktan geçer. Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu işgal eden ve partizanca kadrolaşan tarikatsever Yusuf Tekin`in tam karşısında, öğretmenlerimizin ve geleceğimiz olan öğrencilerimizin yanındayız" açıklamasını yaptı.

"Proje okulları" olarak bilinen 30`dan fazla okulda görev yapan 20 binden fazla öğretmenin "norm kadro" gerekçesiyle görev yerlerinin değiştirilmesine tepkiler sürüyor. Laiklik Meclisi de konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Laik cumhuriyeti eğitimden tamamen tasfiye etmekle görevli olan Yusuf Tekin`in başkanlığındaki Milli Eğitim Bakanlığı`nın gerici, akıl ve bilim dışı ÇEDES, `Türkiye Yüzyılı Maarif Müfredatı`, Milli Eğitim Akademisi gibi uygulamalarının ardından bugün öğretmenleri tasfiye anlamına gelen yeni bir saldırıyla karşı karşıyayız.

Bakanlığın, `Proje okulları` olarak adlandırdığı `Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme` adı altında binlerce öğretmen kadro dışı bırakılarak sürgün edildi. Eğitimde gerici kadrolaşmayı hedefleyen siyasi iktidar, kendi zihniyet kalıplarına uymayan binlerce öğretmeni adeta cezalandırarak, keyfi ve siyasi atamalarla ülkemizin en köklü ve başarılı devlet liselerinde büyük bir tasfiyeye girişmiştir. Bu karar kabul edilemez.

Okullarına, öğretmenlerine, geleceklerine, laik, bilimsel, nitelikli parasız eğitim hakkına sahip çıkan liseli gençlerimizi coşkuyla selamlıyoruz.
Laik, bilimsel, kamusal eğitim; emeğe, liyakate, adalete, bu ülkenin ilerici birikimine sahip çıkmaktan geçer. Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu işgal eden ve partizanca kadrolaşan tarikatsever Yusuf Tekin`in tam karşısında, öğretmenlerimizin ve geleceğimiz olan öğrencilerimizin yanındayız."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA