7 Eylül 2026 Pazartesi

11:36   MERSIN’E MEGAKENT DOKUNUŞU: MÜFTÜ DERESI YAŞAM VADISI’NDE GERI SAYıM BAŞLADı!   11:10   GAZIANTEP’TE ASGARI ÜCRETLI BABADAN ÇARESIZLIK DILEKÇESI: ’ÖTANAZI İSTIYORUM!’ KONU TBMM’DE   11:10   GAZIANTEP’TE ASGARI ÜCRETLI BABADAN ÇARESIZLIK DILEKÇESI: ’ÖTANAZI İSTIYORUM!’ KONU TBMM’DE   10:50   MGM’DEN KRITIK UYARı: O İLLERDE SAĞANAK, SEL VE HEYELAN RISKI! HAVA SıCAKLıKLARı ANIDEN DÜŞÜYOR   10:40   30 YıLLıK KÖPRÜ VE OTOYOL GELIRI ELDEN GIDIYOR! YENI PARTI’DEN ÇOK SERT KARARNAME TEPKISI   10:25   FILENIN SULTANLARı ÜST ÜSTE 2. KEZ AVRUPA ŞAMPIYONU! MERSIN DEV EKRANDA TEK YÜREK OLDU   10:15   CHP’LI TÜRKER ATEŞ’TEN OVP TEPKISI: ’SANAYICI VE ÜRETICI NEFES ALAMAYACAK!’   10:10   AŞK, TUTKU VE DÖNÜŞÜM SAHNEDE: MERSIN’DE SIHIRLI BIR MITOLOJIK GECE!   09:40   MERSIN İHRACATTA REKORA KOŞUYOR: MÜSİAD BAŞKANı KAYAN’DAN ‘KATMA DEĞERLI ÜRETIM’ ÇAĞRıSı!   09:15   MERSINLI GENÇLER NASA İLE UZAYA AÇıLıYOR! BÜYÜKŞEHIR PROJELERIYLE DÜNYA SAHNESINE ÇıKACAKLAR   01:30   AVRUPA’NıN EN BÜYÜĞÜ FILENIN SULTANLARı! NEFES KESEN FINALDE İTALYA’Yı DEVIRIP ŞAMPIYON OLDUK   12:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’TA AÇıK HAVA SINEMA ETKINLIĞI: ’HÜKÜMET KADıN’ FILMI YOĞUN İLGI GÖRDÜ   10:41   DEM PARTI KONGRESI’NDE TARIHI BARıŞ MESAJı! TÜLAY HATIMOĞULLARı: ’100 YıLLıK MESELELERIN KADERI DEĞIŞEBILIR’   10:05   CHP’LI İLGEZDI’DEN BAKAN YUMAKLı’YA UCUZ ET TEPKISI: ’HANGI KASABA ET VERDINIZ, AÇıKLAYıN!’   09:50   BILECIK, ZIRVEYE EV SAHIPLIĞI YAPTı: İL BELEDIYE BAŞKANLARı ORTAK GELECEK İÇIN BIR ARAYA GELDI   09:40   MERSINLILER GIŞELER KALKSıN DERKEN ŞOK KARAR! GÜLCAN KıŞ: ’30 YıLLıK ÖZELLEŞTIRME İPOTEĞIDIR’   09:20   30 YıLLıĞıNA DEVREDILIYOR! CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN OTOYOL ÖZELLEŞTIRMELERINE SERT TEPKI: ’GELECEĞIMIZ İPOTEK ALTıNDA’   02:28   KADıKÖY’DE DERBI ALEV ALDı! BEŞIKTAŞ GERIDEN GELIP FENERBAHÇE’YI DEVIRDI   01:10   FILENIN SULTANLARı FINALDE! ÖZGÜR ÖZEL’DEN A MILLI KADıN VOLEYBOL TAKıMı’NA ŞAMPIYONLUK MESAJı   01:01   BİR KERE DAHA FİNALDEYİZ! FILENIN SULTANLARı SıRBISTAN’ı DEVIRDI: CEV AVRUPA ŞAMPIYONASı’NDA ŞOV SÜRÜYOR  
 
     
   

Laiklik Meclisi: "Tarikatsever Yusuf Tekin`in tam karşısında, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yanındayız"


Laiklik Meclisi, proje okullarındaki öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin, "Laik, bilimsel, kamusal eğitim; emeğe, liyakate, adalete, bu ülkenin ilerici birikimine sahip çıkmaktan geçer. Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu işgal eden ve partizanca kadrolaşan tarikatsever Yusuf Tekin`in tam karşısında, öğretmenlerimizin ve geleceğimiz olan öğrencilerimizin yanındayız" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 15 Nisan 2025 Salı 11:01   Okunma : 852

(ANKARA)- Laiklik Meclisi, proje okullarındaki öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin, "Laik, bilimsel, kamusal eğitim; emeğe, liyakate, adalete, bu ülkenin ilerici birikimine sahip çıkmaktan geçer. Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu işgal eden ve partizanca kadrolaşan tarikatsever Yusuf Tekin`in tam karşısında, öğretmenlerimizin ve geleceğimiz olan öğrencilerimizin yanındayız" açıklamasını yaptı.

"Proje okulları" olarak bilinen 30`dan fazla okulda görev yapan 20 binden fazla öğretmenin "norm kadro" gerekçesiyle görev yerlerinin değiştirilmesine tepkiler sürüyor. Laiklik Meclisi de konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Laik cumhuriyeti eğitimden tamamen tasfiye etmekle görevli olan Yusuf Tekin`in başkanlığındaki Milli Eğitim Bakanlığı`nın gerici, akıl ve bilim dışı ÇEDES, `Türkiye Yüzyılı Maarif Müfredatı`, Milli Eğitim Akademisi gibi uygulamalarının ardından bugün öğretmenleri tasfiye anlamına gelen yeni bir saldırıyla karşı karşıyayız.

Bakanlığın, `Proje okulları` olarak adlandırdığı `Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme` adı altında binlerce öğretmen kadro dışı bırakılarak sürgün edildi. Eğitimde gerici kadrolaşmayı hedefleyen siyasi iktidar, kendi zihniyet kalıplarına uymayan binlerce öğretmeni adeta cezalandırarak, keyfi ve siyasi atamalarla ülkemizin en köklü ve başarılı devlet liselerinde büyük bir tasfiyeye girişmiştir. Bu karar kabul edilemez.

Okullarına, öğretmenlerine, geleceklerine, laik, bilimsel, nitelikli parasız eğitim hakkına sahip çıkan liseli gençlerimizi coşkuyla selamlıyoruz.
Laik, bilimsel, kamusal eğitim; emeğe, liyakate, adalete, bu ülkenin ilerici birikimine sahip çıkmaktan geçer. Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu işgal eden ve partizanca kadrolaşan tarikatsever Yusuf Tekin`in tam karşısında, öğretmenlerimizin ve geleceğimiz olan öğrencilerimizin yanındayız."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA