15 Ekim 2025 Çarşamba

09:56   GENÇ DENIZCILER AVRUPA ROTASıNDA: MERSIN’DEN RIMINI’YE MESLEKI YOLCULUK   09:38   YUMURTALıK’TA YOL SEFERBERLIĞI BAŞLADı: NARLıÖREN’DE SÖZ VERILDI, ÇALıŞMALAR BAŞLADı!   09:35   MERSIN’DE UZAYLA BULUŞMA: MERCAN PLANETARYUMU DÜNYA SAHNESINDE   18:20   MERSIN’DE AVRUPA ESINTISI: ERASMUS+ FESTIVALI COŞKUYLA KUTLANDı!   14:35   TUNCER BAKıRHAN: GELIN, BU YASAMA YıLıNı TÜRKIYE TARIHININ ÇÖZÜM YıLı YAPALıM   14:34   DICLE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI ROJIN KABAIŞ IÇIN YÜRÜDÜ…   14:33   ESKI NILÜFER BELEDIYE BAŞKANı TURGAY ERDEM TUTUKLANDı   14:29   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’NIN ODAĞıNDA BU HAFTA DA CUMHURIYET HALK PARTISI VARDı   14:28   ABD BAŞKANı TRUMP: “ERDOĞAN RUSYA-UKRAYNA SAVAŞı’Nı BITIREBILIR”   14:05   DÜNYA KıZ ÇOCUKLARı GÜNÜ YENIŞEHIR’DE RENKLI ETKINLIKLERLE KUTLANDı   13:52   MEZITLI’DE AKDENIZ BALıK PAZARı’NA BÜYÜK YENILIK!    13:45   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN HASTA NAKIL AMBULANSı HIZMETI   13:43   MASTERCHEF AKıN’DAN SıNAVA HAZıRLANAN ÖĞRENCILERE DÖNER SÜRPRIZI   13:41   ‘ULUSLARARASı TARSUS YARı MARATONU’ HEYECANı MERSIN’I SARDı   09:31   BAŞKAN SEÇER’DEN ÖĞRENCILERE MÜJDE: ÖĞRENIM DESTEĞI %40 ARTıRıLDı, SON GÜN 24 EKIM!   10:55   MERSIN’DE CEVIZ ÜRETICISINE TEKNOLOJIK DESTEK! 1 SAATTE 1 TON CEVIZ SOYULUYOR   18:30   AKDENIZ’DE TEMIZLIKTE VITES YÜKSELDI: HAFTA SONU MESAISIYLE 8 KAMYON ATıK BERTARAF EDILDI   10:03   KıZ ÇOCUKLARı İÇIN BIR GÜN DEĞIL, BIR GELECEK: MERSIN’DE COŞKULU KUTLAMA!   01:13   SANAT SOKAKTA HAYAT BULDU: YENIŞEHIR’DE FESTIVAL COŞKUSU   19:15   BAŞKAN SEÇER KURDALI PAZARıNDA: “YOKSULLUĞUN FOTOĞRAFı BURADA!”  
 
     
   

Laiklik Meclisi: "Tarikatsever Yusuf Tekin`in tam karşısında, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yanındayız"


Laiklik Meclisi, proje okullarındaki öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin, "Laik, bilimsel, kamusal eğitim; emeğe, liyakate, adalete, bu ülkenin ilerici birikimine sahip çıkmaktan geçer. Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu işgal eden ve partizanca kadrolaşan tarikatsever Yusuf Tekin`in tam karşısında, öğretmenlerimizin ve geleceğimiz olan öğrencilerimizin yanındayız" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 15 Nisan 2025 Salı 11:01   Okunma : 402

(ANKARA)- Laiklik Meclisi, proje okullarındaki öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin, "Laik, bilimsel, kamusal eğitim; emeğe, liyakate, adalete, bu ülkenin ilerici birikimine sahip çıkmaktan geçer. Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu işgal eden ve partizanca kadrolaşan tarikatsever Yusuf Tekin`in tam karşısında, öğretmenlerimizin ve geleceğimiz olan öğrencilerimizin yanındayız" açıklamasını yaptı.

"Proje okulları" olarak bilinen 30`dan fazla okulda görev yapan 20 binden fazla öğretmenin "norm kadro" gerekçesiyle görev yerlerinin değiştirilmesine tepkiler sürüyor. Laiklik Meclisi de konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Laik cumhuriyeti eğitimden tamamen tasfiye etmekle görevli olan Yusuf Tekin`in başkanlığındaki Milli Eğitim Bakanlığı`nın gerici, akıl ve bilim dışı ÇEDES, `Türkiye Yüzyılı Maarif Müfredatı`, Milli Eğitim Akademisi gibi uygulamalarının ardından bugün öğretmenleri tasfiye anlamına gelen yeni bir saldırıyla karşı karşıyayız.

Bakanlığın, `Proje okulları` olarak adlandırdığı `Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme` adı altında binlerce öğretmen kadro dışı bırakılarak sürgün edildi. Eğitimde gerici kadrolaşmayı hedefleyen siyasi iktidar, kendi zihniyet kalıplarına uymayan binlerce öğretmeni adeta cezalandırarak, keyfi ve siyasi atamalarla ülkemizin en köklü ve başarılı devlet liselerinde büyük bir tasfiyeye girişmiştir. Bu karar kabul edilemez.

Okullarına, öğretmenlerine, geleceklerine, laik, bilimsel, nitelikli parasız eğitim hakkına sahip çıkan liseli gençlerimizi coşkuyla selamlıyoruz.
Laik, bilimsel, kamusal eğitim; emeğe, liyakate, adalete, bu ülkenin ilerici birikimine sahip çıkmaktan geçer. Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu işgal eden ve partizanca kadrolaşan tarikatsever Yusuf Tekin`in tam karşısında, öğretmenlerimizin ve geleceğimiz olan öğrencilerimizin yanındayız."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA