27 Ağustos 2026 Perşembe

11:58   ’HER 100 TL BORCA 103 TL FAIZ!’ CHP’LI GÜLCAN KıŞ ACı TABLOYU AÇıKLADı: HAZINE İPOTEK ALTıNDA!   10:45   MILYONLARCA EMEKLI GEÇIM ÇıKMAZıNDA: ’BIZIM EMEKLILIĞIMIZ AHIRETTE’   10:30   AKDENIZ’DE KADıNLARA ÇAĞRı: ’ÖĞRENMEK VE ÜRETMEK İSTEYEN HERKESI BEKLIYORUZ’   10:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ YAZıLıM KURSU: MERCEK DİGEM EĞITIME DEVAM EDIYOR   10:20   SÜRÜCÜLERE NEFES ALDıRACAK GELIŞME: MOTORINDE İNDIRIM BEKLENTISI!   10:15   KAYSERI PıNARBAŞı’NDA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!   09:05   MERSIN’DE ÜRETICIYE NEFES ALDıRAN DESTEK! YÜZDE 90’LıK KAYBıN ÖNÜNE GEÇILIYOR   02:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETTE ’YENI YÜRÜYÜŞ’ HAMLESI: İKTIDAR MESAJıYLA RESMI HESAPLARı DUYURDU!   01:04   TARSUS’TA ULAŞıM KONFORU ARTıYOR: KILOMETRELERCE YOL BAŞTAN AŞAĞı DÜZENLENDI   01:01   MEHMET UÇUM’DAN AİHM’E REST..   01:01   YENİ PARTI İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK, TÜRKIYE CUMHURIYETI’NIN IKINCI CUMHURBAŞKANı İSMET İNÖNÜ’NÜN OĞLU ERDAL İNÖNÜ’NÜN EŞI SEVINÇ İNÖNÜ’NÜN YENİ PARTI’YE ÜYE OLDUĞUNU AÇıKLADı. ÇELIK, SOSYAL MEDYA HESABıNDAN YAPTıĞı PAYLAŞıMDA, "CUMHURIYETIMIZIN DEĞERLERINE ÖMRÜNÜ ADAMıŞ, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıMıZDAN PROF. DR. ERDAL İNÖNÜ’NÜN KıYMETLI EŞI SEVINÇ İNÖNÜ’NÜN YENI PARTI ÜYELIĞINI BIRLIKTE YAPMAK BÜYÜK GURUR. TARIHIMIZDEN ALDıĞıMıZ MIRAS VE DEĞERLERIMIZ YENI YOLUMUZU AYDıNLATACAK. HEP BIRLIKTE DAHA GÜÇLÜ ŞEKILDE IKTIDARA YÜRÜYECEĞIZ." IFADESINI KULLANDı.   16:17   ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ AVUKATı KARABULUT: “BULGULAR BAYıLTıLDıĞıNı VE SOLUNUMU FELÇ EDILEREK KATLEDILDIĞINI KANıTLAMAKTADıR”   16:16   AHMET ÖZER: “HAKKıMDAKI BU KARARı KESINLIKLE KABUL ETMIYORUZ”   16:15   ABD BAŞKANı TRUMP: İRAN’DA DEVASA BOYUTLARDA BIR INSANI KRIZ VAR VE HEMEN DURDURULMALı   16:14   DIYARBAKıR BAROSU’NDAN AMEDSPOR TRIBÜNLERINE YÖNELIK “SARı TORBA” EYLEMINE SUÇ DUYURUSU   14:37   İBB DAVASı’NDA 69’UNCU GÜN: SAVCı, EKREM İMAMOĞLU’NUN BABASı HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU TALEP ETTI   14:36   DORUK MADENCILIK IŞÇISI KAYNAK: SAYıN CUMHURBAŞKANı SESIMIZI DUYUN. YOKSA CUMHURBAŞKANLıĞı’NA YÜRÜYECEĞIZ   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, EYLEMDEKI MADENCILERI ZIYARET ETTI... “GÜCÜNÜZ HERKESE YETIYOR DA YıLDıZLAR SSS HOLDING’E NIYE YETMIYOR”   13:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AZIZ İHSAN AKTAŞ TEPKISI: "ÖRGÜT DEYIP IKI YıL ZULMEDIP, ‘ÖRGÜT YOK’ DIYORSAN, BAŞTA ‘ÖRGÜT’ DIYENIN CEZALANDıRıLMASı LAZıM"   09:27   33 CAMIDE EŞ ZAMANLı PAYLAŞıM: MERSIN’DE KANDIL SIMIDI İKRAMı SÜRÜYOR  
 
     
   

TKP`den dolar milyarderleri listesine giren 35 kişiye mektup: "Bu mektup, devrimcilerin, emekçilerin, gençliğin ve kaybettiğimiz çocukların sesidir"


Türkiye Komünist Partisi, "Hayırlı işler TÜSİAD" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, Türkiye`den dolar milyarderleri listesine giren 35 kişiye mektup gönderdi. TKP Merkez Komitesi`nden Ali Ufuk Arikan, "Türkiye`den 35 iş insanının dolar milyarderleri listesine girmesi bazılarına göre övünülecek bir şey. Ancak biz, bu servetin hangi bedeller üzerine yükseldiğini sorgulamak için buradayız. Bu mektup, devrimcilerin, emekçilerin, gençliğin ve kaybettiğimiz çocukların sesidir” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 15 Nisan 2025 Salı 10:15   Okunma : 758

(ANKARA) - Türkiye Komünist Partisi, "Hayırlı işler TÜSİAD" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, Türkiye`den dolar milyarderleri listesine giren 35 kişiye mektup gönderdi. TKP Merkez Komitesi`nden Ali Ufuk Arikan, "Türkiye`den 35 iş insanının dolar milyarderleri listesine girmesi bazılarına göre övünülecek bir şey. Ancak biz, bu servetin hangi bedeller üzerine yükseldiğini sorgulamak için buradayız. Bu mektup, devrimcilerin, emekçilerin, gençliğin ve kaybettiğimiz çocukların sesidir” ifadelerini kullandı.

Dolar milyarderleri listesine Türkiye`den giren 35 zengine seslerini duyurmak için "Hayırlı işler TÜSİAD" sloganıyla kampanya başlatan TKP, TÜSİAD`ın farklı siyasi dönemlerde, "sürekli kazanç sağladığı, şirketlerini büyüttüğü ve özelleştirmelerle kamuya ait zenginlikleri yağmaladığını" belirterek, "Yoksulluğu siz yaratıyor, sonra bu kadar yoksulluk kabul edilemez diye açıklamalar yapıyorsunuz. Arsızlık bu TÜSİAD. Hayırlı işler TÜSİAD. Emin olun buna `dur` diyeceğiz TÜSİAD" ifadeleriyle `patronlar kulübü`ne karşı mücadelesini büyüteceğini duyurdu.

TKP`liler, Yenişehir PTT`den, 35 patrona hitaben yazılmış mektupları gönderdi. 

TKP Merkez Komitesi`nden Ali Ufuk Arikan, yaptığı açıklamada, medyada “başarı” olarak sunulan milyarderler listesinin ardındaki "gerçeğe" dikkat çekmek istediklerini belirterek, "Türkiye`den 35 iş insanının dolar milyarderleri listesine girmesi bazılarına göre övünülecek bir şey. Ancak biz, bu servetin hangi bedeller üzerine yükseldiğini sorgulamak için buradayız. Bu mektup, devrimcilerin, emekçilerin, gençliğin ve kaybettiğimiz çocukların sesidir” ifadelerini kullandı.

İzmir`de soğuktan korunmak için kullanılan bir ısıtıcıyla hayatını kaybeden 5 yaşındaki Fadime Nefes, 4 yaşındaki Funda Peri, 3 yaşındaki Aslan Miraç, 2 yaşındaki Masal Işık ve 1 yaşındaki Aras Bulut`un isimlerini anan Arikan, "Emine Akçay`ı unuttunuz mu? Çocuklarını ısıtmak için kurutma makinesi kullanan ve onları kaybeden bir anne… Bugün buradayız, çünkü bu ülkede açlıktan, yoksulluktan, sermayenin acımasızlığından ölen emekçilerin, kadınların, çocukların hesabını soracağız" değerlendirmesini yaptı. 

Arikan, milyonlarca emekçinin 22 bin liralık asgari ücretle açlık sınırını aşan bir yoksullukla mücadele ettiğini, emeklilerin 14 bin liraya mahkum edildiğini ve yoksulluk sınırının 76 bin liraya ulaştığını ifade etti.

"Türkiye`nin zenginlikleri emekçi halk tarafından eşitçe paylaşılacak"

TKP`nin 35 patrona gönderdiği mektupta, 86 milyon nüfuslu Türkiye`de 14 zengin ailenin toplam 79,5 milyar dolarlık servet biriktirdiği belirtilerek, bu servetin halkın alın terinden çalındığı ifade edildi.

Mektupta, "Yanlış anlaşılmasın, sizi kutlamak ya da sizden bir şey talep etmek için yazmıyoruz. Sizi, kendinizi daha fazla saklayamayacağınız gerçeğiyle yüzleştirmek istedik. Ortada büyük bir eşitsizlik ve adaletsizlik var. Bu eşitsizliği yaratan, Türkiye`de sizin sayenizde hüküm süren sömürü düzenidir. Bilin ki işçi sınıfı, el koyduğunuz tüm zenginlikleri geri alacak. Bu sömürü düzeni bittiğinde, Türkiye`nin zenginlikleri emekçi halk tarafından eşitçe paylaşılacak" ifadelerine yer verildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA