16 Eylül 2026 Çarşamba

14:51   ÖZGÜR ÖZEL, TARıK AKAN’ı ANDı... “HEP MEMLEKETTEN YANAYDı”   14:49   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NA ILIŞKIN CEZA DAVASı 21 EKIM’E ERTELENDI   14:49   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE: "ORTA DOĞU DıŞ POLITIKAMıZıN İSRAIL’E TABI OLMASıNA IZIN VEREMEYIZ"   11:30    GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA FLAŞ GELIŞME: TUTUKLU SAYıSı 38’E YÜKSELDI!   11:08   MERSIN’DE İLKÖĞRETIM HAFTASı COŞKUSU: ’TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI’ İLE İLK ZIL ÇALDı!   10:21   ÖZGÜR ÖZEL’DEN LE FIGARO’DA ÇARPıCı ANALIZ: ’21. YÜZYıL OTORITERLIĞININ ÖRNEĞIYIZ’   09:59   MERSIN’DE ÇOCUKLARıN "SPORBÜS" SEVINCI! 26 BINDEN FAZLA MINIK YETENEKLERINI KEŞFETTI   09:41   AKARYAKıTTA TARIHI REKOR VE ÜÇ HANELI DÖNEM! MOTORINE DEV ZAM GELIYOR: TABELALAR GECE YARıSı DEĞIŞECEK!   08:30   TARIHI KENTLER BIRLIĞI KAYSERI’DE TOPLANıYOR: MANSUR YAVAŞ VE MEMDUH BÜYÜKKıLıÇ’TAN KRITIK ZIRVE!   07:20   SIYASETTE DELEGE DEVRI BITIYOR! YENİ PARTI’DEN TARIHI ’DOĞRUDAN DEMOKRASI’ HAMLESI   16:46   ANKARA MERKEZLI 15 ILDE FETÖ OPERASYONU: 26 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:43   YENİ PARTI, ISIM DEĞIŞIKLIĞI IÇIN AYM KARARıNı BEKLEYECEK   16:41   AYLIN NAZLıAKA: LGBTİ+ OLMAK, HAK TEMELLI ÖRGÜTLENMEK SUÇ DEĞILDIR   16:39   İBB DAVASı’NDA 81’INCI GÜN... İMAMOĞLU’NDAN SAVCıNıN AKHAN’A SORUSUNA TEPKI   15:15   TGC: GAZETECI SELAHATTIN GÜNDAY SERBEST BıRAKıLMALı   15:14   SEYIT ASLAN: "KIMLIĞI MEÇHUL BIR ’ITIRAFÇı’ BEYANıNA DAYANARAK 10 KENTTE BASKıN DÜZENLENMESI SARAY REJIMININ YARATTıĞı GARABETIN ÇARPıCı BIR GÖSTERGESIDIR"   15:12   TÜLAY HATIMOĞULLARı: "BARıŞıN DILI ILE BASKıNıN PRATIĞI YAN YANA DURAMAZ"   13:11   İZMIR’DEKI EYLEMDE GÖZALTıNA ALıNAN AVUKAT SERBEST BıRAKıLDı... BARO BAŞKANı YıLMAZ: "ASLA SESIMIZI KıSAMAYACAKSıNıZ"   13:08   ADALET BAKANı GÜRLEK, IŞ DÜNYASı TEMSILCILERIYLE BIR ARAYA GELDI   13:04   İYİ PARTI’DEN İMRALı’YA VILLA YAPıLMASıNA ILIŞKIN "SATıLıK BAHÇELI VILLA" BAŞLıKLı TEPKI VIDEOSU  
 
     
   

TKP`den dolar milyarderleri listesine giren 35 kişiye mektup: "Bu mektup, devrimcilerin, emekçilerin, gençliğin ve kaybettiğimiz çocukların sesidir"


Türkiye Komünist Partisi, "Hayırlı işler TÜSİAD" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, Türkiye`den dolar milyarderleri listesine giren 35 kişiye mektup gönderdi. TKP Merkez Komitesi`nden Ali Ufuk Arikan, "Türkiye`den 35 iş insanının dolar milyarderleri listesine girmesi bazılarına göre övünülecek bir şey. Ancak biz, bu servetin hangi bedeller üzerine yükseldiğini sorgulamak için buradayız. Bu mektup, devrimcilerin, emekçilerin, gençliğin ve kaybettiğimiz çocukların sesidir” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 15 Nisan 2025 Salı 10:15   Okunma : 782

(ANKARA) - Türkiye Komünist Partisi, "Hayırlı işler TÜSİAD" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, Türkiye`den dolar milyarderleri listesine giren 35 kişiye mektup gönderdi. TKP Merkez Komitesi`nden Ali Ufuk Arikan, "Türkiye`den 35 iş insanının dolar milyarderleri listesine girmesi bazılarına göre övünülecek bir şey. Ancak biz, bu servetin hangi bedeller üzerine yükseldiğini sorgulamak için buradayız. Bu mektup, devrimcilerin, emekçilerin, gençliğin ve kaybettiğimiz çocukların sesidir” ifadelerini kullandı.

Dolar milyarderleri listesine Türkiye`den giren 35 zengine seslerini duyurmak için "Hayırlı işler TÜSİAD" sloganıyla kampanya başlatan TKP, TÜSİAD`ın farklı siyasi dönemlerde, "sürekli kazanç sağladığı, şirketlerini büyüttüğü ve özelleştirmelerle kamuya ait zenginlikleri yağmaladığını" belirterek, "Yoksulluğu siz yaratıyor, sonra bu kadar yoksulluk kabul edilemez diye açıklamalar yapıyorsunuz. Arsızlık bu TÜSİAD. Hayırlı işler TÜSİAD. Emin olun buna `dur` diyeceğiz TÜSİAD" ifadeleriyle `patronlar kulübü`ne karşı mücadelesini büyüteceğini duyurdu.

TKP`liler, Yenişehir PTT`den, 35 patrona hitaben yazılmış mektupları gönderdi. 

TKP Merkez Komitesi`nden Ali Ufuk Arikan, yaptığı açıklamada, medyada “başarı” olarak sunulan milyarderler listesinin ardındaki "gerçeğe" dikkat çekmek istediklerini belirterek, "Türkiye`den 35 iş insanının dolar milyarderleri listesine girmesi bazılarına göre övünülecek bir şey. Ancak biz, bu servetin hangi bedeller üzerine yükseldiğini sorgulamak için buradayız. Bu mektup, devrimcilerin, emekçilerin, gençliğin ve kaybettiğimiz çocukların sesidir” ifadelerini kullandı.

İzmir`de soğuktan korunmak için kullanılan bir ısıtıcıyla hayatını kaybeden 5 yaşındaki Fadime Nefes, 4 yaşındaki Funda Peri, 3 yaşındaki Aslan Miraç, 2 yaşındaki Masal Işık ve 1 yaşındaki Aras Bulut`un isimlerini anan Arikan, "Emine Akçay`ı unuttunuz mu? Çocuklarını ısıtmak için kurutma makinesi kullanan ve onları kaybeden bir anne… Bugün buradayız, çünkü bu ülkede açlıktan, yoksulluktan, sermayenin acımasızlığından ölen emekçilerin, kadınların, çocukların hesabını soracağız" değerlendirmesini yaptı. 

Arikan, milyonlarca emekçinin 22 bin liralık asgari ücretle açlık sınırını aşan bir yoksullukla mücadele ettiğini, emeklilerin 14 bin liraya mahkum edildiğini ve yoksulluk sınırının 76 bin liraya ulaştığını ifade etti.

"Türkiye`nin zenginlikleri emekçi halk tarafından eşitçe paylaşılacak"

TKP`nin 35 patrona gönderdiği mektupta, 86 milyon nüfuslu Türkiye`de 14 zengin ailenin toplam 79,5 milyar dolarlık servet biriktirdiği belirtilerek, bu servetin halkın alın terinden çalındığı ifade edildi.

Mektupta, "Yanlış anlaşılmasın, sizi kutlamak ya da sizden bir şey talep etmek için yazmıyoruz. Sizi, kendinizi daha fazla saklayamayacağınız gerçeğiyle yüzleştirmek istedik. Ortada büyük bir eşitsizlik ve adaletsizlik var. Bu eşitsizliği yaratan, Türkiye`de sizin sayenizde hüküm süren sömürü düzenidir. Bilin ki işçi sınıfı, el koyduğunuz tüm zenginlikleri geri alacak. Bu sömürü düzeni bittiğinde, Türkiye`nin zenginlikleri emekçi halk tarafından eşitçe paylaşılacak" ifadelerine yer verildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA