9 Haziran 2026 Salı

17:38   EKREM İMAMOĞLU: "TÜRK YARGıSıNı BINDIRDIKLERI ARABAYı SÜREN ZIHNIYET, O ARABAYı HURDAYA DÜŞÜRMÜŞTÜR"   16:39   MERSIN ÜNIVERSITESI’NDE FLAŞ KARAR! TAM YETKI SÜRECINDE BAYRAM ÖNCESI SÜRPRIZ ATAMA: DİSK’TEN SERT TEPKI   15:10   MESUD PEZEŞKIYAN: NE SAVAŞ ALANıNı NE DE MÜZAKERE MASASıNı TERK ETMEDIK   14:21   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU “BEN KONUŞACAĞıM” DEMIŞTI, GRUP BAŞKANı ÖZEL DE “BEN KONUŞACAĞıM” DEDI   13:35   ÖCALAN’DAN DEM PARTI’NIN KONFERANSıNA MESAJ: “DEMOKRASININ KOLAYCA INKAR EDILEBILDIĞI BIR ÜLKEDE, HIÇBIR SORUN ÇÖZÜLEMEZ"   13:34   İBB DAVASıNDA YARGıLANAN REKLAMCı SERKAN ÖZTÜRK: "BEN KASA OLMUŞUM, HESAPLARıMı GÖRMÜŞSÜNÜZDÜR, KASANıN KENDISINE HAYRı YOK"   09:59   AKDENIZ’DE TATILIN YENI ROTASı: DÖVEÇ DENEYIMIYLE KUZEY KıBRıS   09:24   DIJITAL DÜNYAYA ÇEVRIMDıŞı MEYDAN OKUMA! MERSIN’DE ÇOCUKLARı EKRAN BAŞıNDAN KALDıRAN GIZLI FORMÜL   01:01   KADıKÖY’DE AZIZ YıLDıRıM DÖNEMI YENIDEN BAŞLADı! SANDıKTAN REKOR KATıLıM ÇıKTı: İŞTE STAT VE TRANSFER MÜJDESI...   22:59   2 YıLDA YÜZDE 150 ARTTı! CHP’LI GÖKAN ZEYBEK 6 BELDEDEKI O TABLOYU İŞARET ETTI: ’CEVAP BEKLEYEN EN ÖNEMLI SORU...’   12:47   MERSIN’DE GADIR-I HUM COŞKUSU: BAŞKAN TOPRAK ÇALıŞKAN KARDEŞLIK SOFRASıNDA BULUŞTU   10:10   TÜRKIYE BUGÜN SANDıK BAŞıNDA! 6 BELDE VE 362 MAHALLEDE ARA SEÇIM HEYECANı: İŞTE YARıŞAN PARTILER   01:19   BAŞKAN SEÇER’DEN GADIR HUM BAYRAMı’NDA BIRLIK MESAJı: ’MERSIN’DE AYRıMCıLıĞı YERIN YEDI KAT ALTıNA GÖMDÜK!’   14:30   SIYASET KULISLERINI HAREKETLENDIREN PAYLAŞıM! İMAMOĞLU’NUN OFISINDEN ÖZGÜR ÖZEL’E NET DESTEK: ’HEP BIRLIKTE YÜRÜYELIM’   09:32   YSK SON DAKIKA DUYURDU: TÜRKIYE YARıN SANDıK BAŞıNDA! İŞTE 7 HAZIRAN ARA SEÇIM LISTESI VE OY PUSULASı SıRALAMASı   01:05   VAHAP SEÇER’DEN CHP’DEKI ’MUTLAK BUTLAN’ KRIZINE İLK YORUM: ’TUZAK KURULUYOR, OYUNA GELMEYECEĞIZ!’   01:01    BAŞKAN VAHAP SEÇER VE MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN MUT’TA ORTAK ÇıKıŞ: ‘TÜRK SIYASETI ÜZERINDEKI YARGı VESAYETINI KABUL ETMIYORUZ!’   16:01   ÖZGÜR ÖZEL GÜMÜŞHANE’DE: ARTıK MESELE BU PARTI IÇIN GEREKIRSE KURBAN OLMAK AMA BAŞARıLı OLMAK   15:48   KILIS BELEDIYE BAŞKANı HAKAN BILECEN, CHP’DEN ISTIFA ETTI   15:48   İSMAIL ARı’NıN DURUŞMASı ÖNCESINDE BASıN MESLEK ÖRGÜTLERINDEN AÇıKLAMA  
 
     
   

TKP`den dolar milyarderleri listesine giren 35 kişiye mektup: "Bu mektup, devrimcilerin, emekçilerin, gençliğin ve kaybettiğimiz çocukların sesidir"


Türkiye Komünist Partisi, "Hayırlı işler TÜSİAD" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, Türkiye`den dolar milyarderleri listesine giren 35 kişiye mektup gönderdi. TKP Merkez Komitesi`nden Ali Ufuk Arikan, "Türkiye`den 35 iş insanının dolar milyarderleri listesine girmesi bazılarına göre övünülecek bir şey. Ancak biz, bu servetin hangi bedeller üzerine yükseldiğini sorgulamak için buradayız. Bu mektup, devrimcilerin, emekçilerin, gençliğin ve kaybettiğimiz çocukların sesidir” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 15 Nisan 2025 Salı 10:15   Okunma : 631

(ANKARA) - Türkiye Komünist Partisi, "Hayırlı işler TÜSİAD" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, Türkiye`den dolar milyarderleri listesine giren 35 kişiye mektup gönderdi. TKP Merkez Komitesi`nden Ali Ufuk Arikan, "Türkiye`den 35 iş insanının dolar milyarderleri listesine girmesi bazılarına göre övünülecek bir şey. Ancak biz, bu servetin hangi bedeller üzerine yükseldiğini sorgulamak için buradayız. Bu mektup, devrimcilerin, emekçilerin, gençliğin ve kaybettiğimiz çocukların sesidir” ifadelerini kullandı.

Dolar milyarderleri listesine Türkiye`den giren 35 zengine seslerini duyurmak için "Hayırlı işler TÜSİAD" sloganıyla kampanya başlatan TKP, TÜSİAD`ın farklı siyasi dönemlerde, "sürekli kazanç sağladığı, şirketlerini büyüttüğü ve özelleştirmelerle kamuya ait zenginlikleri yağmaladığını" belirterek, "Yoksulluğu siz yaratıyor, sonra bu kadar yoksulluk kabul edilemez diye açıklamalar yapıyorsunuz. Arsızlık bu TÜSİAD. Hayırlı işler TÜSİAD. Emin olun buna `dur` diyeceğiz TÜSİAD" ifadeleriyle `patronlar kulübü`ne karşı mücadelesini büyüteceğini duyurdu.

TKP`liler, Yenişehir PTT`den, 35 patrona hitaben yazılmış mektupları gönderdi. 

TKP Merkez Komitesi`nden Ali Ufuk Arikan, yaptığı açıklamada, medyada “başarı” olarak sunulan milyarderler listesinin ardındaki "gerçeğe" dikkat çekmek istediklerini belirterek, "Türkiye`den 35 iş insanının dolar milyarderleri listesine girmesi bazılarına göre övünülecek bir şey. Ancak biz, bu servetin hangi bedeller üzerine yükseldiğini sorgulamak için buradayız. Bu mektup, devrimcilerin, emekçilerin, gençliğin ve kaybettiğimiz çocukların sesidir” ifadelerini kullandı.

İzmir`de soğuktan korunmak için kullanılan bir ısıtıcıyla hayatını kaybeden 5 yaşındaki Fadime Nefes, 4 yaşındaki Funda Peri, 3 yaşındaki Aslan Miraç, 2 yaşındaki Masal Işık ve 1 yaşındaki Aras Bulut`un isimlerini anan Arikan, "Emine Akçay`ı unuttunuz mu? Çocuklarını ısıtmak için kurutma makinesi kullanan ve onları kaybeden bir anne… Bugün buradayız, çünkü bu ülkede açlıktan, yoksulluktan, sermayenin acımasızlığından ölen emekçilerin, kadınların, çocukların hesabını soracağız" değerlendirmesini yaptı. 

Arikan, milyonlarca emekçinin 22 bin liralık asgari ücretle açlık sınırını aşan bir yoksullukla mücadele ettiğini, emeklilerin 14 bin liraya mahkum edildiğini ve yoksulluk sınırının 76 bin liraya ulaştığını ifade etti.

"Türkiye`nin zenginlikleri emekçi halk tarafından eşitçe paylaşılacak"

TKP`nin 35 patrona gönderdiği mektupta, 86 milyon nüfuslu Türkiye`de 14 zengin ailenin toplam 79,5 milyar dolarlık servet biriktirdiği belirtilerek, bu servetin halkın alın terinden çalındığı ifade edildi.

Mektupta, "Yanlış anlaşılmasın, sizi kutlamak ya da sizden bir şey talep etmek için yazmıyoruz. Sizi, kendinizi daha fazla saklayamayacağınız gerçeğiyle yüzleştirmek istedik. Ortada büyük bir eşitsizlik ve adaletsizlik var. Bu eşitsizliği yaratan, Türkiye`de sizin sayenizde hüküm süren sömürü düzenidir. Bilin ki işçi sınıfı, el koyduğunuz tüm zenginlikleri geri alacak. Bu sömürü düzeni bittiğinde, Türkiye`nin zenginlikleri emekçi halk tarafından eşitçe paylaşılacak" ifadelerine yer verildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA