7 Mayıs 2026 Perşembe

18:16   İBB DAVASı’NDA 34. GÜN... TUTUKLU MUSTAFA KELEŞ: "BABA-OĞUL OLMAK ÖRGÜT IÇIN YETERLI GÖZÜKÜYORSA O ZAMAN ALLAH BENI ÖRGÜT ÜYESI OLARAK Mı YARATTı?"   18:15   BARıŞ ANNELERI HEYETI, ADALET BAKANLıĞı’NA İMRALı ADASı’NDA ÖCALAN ILE GÖRÜŞMEK IÇIN DILEKÇE VERECEK   18:14   BAHÇELI’NIN ÖCALAN IÇIN "KOORDINATÖR" ÖNERISI... İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "REZILLIĞIN DIK ALASı"   18:13   TÜLAY HATIMOĞULLARı: BU SÜREÇTE ATıLACAK EN ÖNEMLI ADıMLARDAN BIRISI, KAYYUM YASASıNıN LAĞVEDILMESIDIR   18:12   EKREM İMAMOĞLU: "BIZIM KıZıLELMA’MıZ TERÖRSÜZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’DIR"   18:10   ECZACıNıN YIYECEKLERINE ILAÇ KATTıKLARı VE ÇOCUĞUNUN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDUKLARı IDDIASıYLA YARGıLANAN SANıKLARA 5 YıL SONRA 5’ER YıL HAPIS   09:26   MERSIN’DE ENGELLERI KALDıRAN HAMLE: TEK TıKLA KAPıNıZA KADAR GELIYOR!   23:27   MERSIN’DE ESNAFıN ’AHI BABASı’ GÜVEN TAZELEDI!   23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI  
 
     
   

CHP grup toplantısı... Özgür Özel`den "Normal doğum" pankartına tepki: "Artık kadınların yerine konuşmaya, karar vermeye son verin"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sivassporlu futbolcuların sahaya çıkarken taşıdıkları, "Doğal olan normal doğum" pankartına tepki göstererek, "Kardeşim kaç çocuğu olacağı, doğuracaksa nasıl doğuracağı, nasıl büyüteceği, nasıl giyineceği, ne yiyeceği, ne içeceği, ne kadar güleceği kadının bileceği iştir. Bu konuda laf söylemek hiç kimseye düşmez. Hiçbirimize düşmez. Kadınların yerine konuşmaya, karar vermeye son verin artık. İnsanı erkek olduğundan utandırtıyor bunlar" dedi.

 

Tarih : 15 Nisan 2025 Salı 14:51   Okunma : 726

Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısındaki konuşmasında, Sivassporlu futbolcuların sahaya çıkarken taşıdıkları, "Doğal olan normal doğum" pankartına tepki gösterdi. 

"İşte bunların elindeki devlet kadını başka bir gözle görüyor. Futbol takımlarını, vermiş erkeklerin eline pankartları, doğumun nasıl yapılacağını söylüyor. Kardeşim kaç çocuğu olacağı, doğuracaksa nasıl doğracağı, nasıl büyüteceği, nasıl giyineceği, ne yiyeceği, ne içeceği, ne kadar güleceği kadının bileceği iştir. Bu konuda laf söylemek hiç kimseye düşmez. Hiçbirimize düşmez. Kadınların yerine konuşmaya, karar vermeye son verin artık. İnsanı erkek olduğundan utandırtıyor bunlar. O kadar söylüyorum" diye sözlerine başlayan Özel`in konuşması salonda ayakta alkışlandı.

"Ona yaptıran akıl onun aklının buna ermeyeceğini bildiği için konu hakkında bilgi dahi vermemiş"

Özel, Sivassporlu futbolcuların Fenerbahçe maçı öncesi sahaya çıkarken “Doğal olan normal doğum” mesajına kadınların ve sağlık örgütlerinin tepkisinin sorulduğu Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu`nun "Normaldir. Futbol maçına sadece erkekler mi geliyor arkadaşlar?" yanıtına da tepki göstererek şöyle devam etti:

"Ayrıca kadına karşı saldırının tümleşik hali, zihniyet. Soruyorlar Sağlık Bakanı`na `Maçı bir tek erkekler mi izliyor?` diyor. Esas orada, meselenin ne olduğunu, verdiği mesajı, o kötü mesajın esas hedeflemesini dahi anlamamış. Daha doğrusu ona yaptıran akıl, onun aklının buna ermeyeceğini bildiği için ona konu hakkında bilgi dahi vermemiş. Ama işin kötüsü şu; bir de bunun somutlaştığı yerler var. Ne oldu? Üsküdar Belediye Başkanımız Sinem Dedetaş`a, bu AK Parti`nin yerine yazan, çizen, konuşan icabında haber verdirttiği, darbeden dört ay önce darbenin geldiğini, bildiklerini, sustuklarını, tavukların tara çıktığında sayılacağını söyleyen kişi, yani bu bilgiyi bilen, yazan, söyleyen, her fırsatta AK Parti`yi öven kişi Üsküdar Belediye Başkanımıza, canımız kardeşimize, gencecik evladımıza, Üsküdarlının AK Parti`nin elinden alıp bu iyi yetişmiş, çalışkan, üretken, başarılı yönetici Sinem Dedetaş`a teslim etmiş, buna orada yapılan hizmetlere, ankette çıkan muhteşem memnuniyet oranına rağmen dönüp cinsiyetçi bir yaklaşımla hakaret etti utanmaz."

"Utanmaz adamlar"

Devamında Bahçelievler Belediye Başkanı olacak arlanmaz kadın Belediye Meclis Üyemiz Bahar Günçiçek kardeşimize ağır ithamlar, hakaretlerde bulundu. Yetmedi İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet`e hakaret ettiler. Yanıtını aldılar ama utanmazca hakaret ettiler. Bir ses duyan var mı AK Parti`den? Hatırlayın Kadıköy Belediye Başkan Vekilimiz, geçmişi tertemiz, iyi bir hukukçu, Ramazan günü bir kadın belediye meclis üyesi gerçekten sabırları zorlayacak işler yapıyor ama söze saygılı olmak lazım, burasına geliyor diyor ki `Şunu dışarı çıkaralım artık. Allah aşkına` diyor. Bakın bu. Bunun üzerine dünya kadar tweet, saldırı. Anadolu Başsavcılığı gitti evden polis de getirdi. Ve adli kontrol şartıyla bıraktılar. Bunu söyleyen belediye başkan vekilimiz halkı kin ve nefrete bulaştırmak, onu yapmak, bunu yapmak yazmış durmuş. Burası hukuk devleti olsa AK Partili, MHP`li, vicdanı olan herkese söylüyorum; madem ki hukuk devleti var, eşitlik var. `Şunu çıkaralım artık dışarı Allah aşkına` diyeni polisle alıp mahkemeye çıkaracaksın, hakkında soruşturma başlatıp dava açacaksın. Söyleyemeyeceğim ifadelerle kadın belediye başkanımızı taciz edene, kadın belediye meclis üyemize hakaret edene, kadın belediye başkanımıza hakaret edene tık demeyeceksiniz... Bir tweet görmedim. Bu kadar mı organize bir kötülük içinde olabilir bir partinin yönetimi? Bir bakandan, bir milletvekilinden, bir kadın milletvekilinden, kadın kollarından bir tweet görmedim. Biz ne yapmışız? Olayı duyduğumuz anda tedbirli olarak disipline vermişiz. Hani üzüm üzüme baka baka kararacak olsa, tencere dibin kara seninki benden kara olsa, vallahi billahi belediye meclis üyemize ayıp etmişiz, yazık etmişiz. Ve şunu söylüyorum; Kadıköy`deki kadın belediye meclis üyesinden AK Parti`nin, üzüntülerimi bir kez daha ben iletiyorum ama yetkimiz varsa dosyayı geri çekelim arkadaşlar. Yoksa da bu kadar çirkin pisliğin karşısında arkadaşımızı da asla ve asla cezalandırmayalım. Yeter. Utanmaz adamlar. Biriniz bir tweet atın ya. Bunların çocukları var, eşleri, anneleri, babaları var. 

"Düşün yakamızdan başka bir şey istemiyoruz sizden"

Size hakaret helal, bize `Öf` demek haram öyle mi? Size her türlü kötülük mübah, bize ne yaparsak yapalım yasak, öyle mi? Yok öyle kolay siyaset. Bu milletin yakasından düşeceksiniz. Ben yine bir AK Partili`ye, annesine laf edilirse o küfrü kendi anama sayarım. Ben yine bir MHP`liye, eşine bir şey yapılırsa, söz edilirse o küfrü eşime yapılmış sayarım. Birisinin çocuğu üzülürse kendi evladıma yapılmış sayarım. Bizim duruşumuz budur ama karşımızdakiler bu kadar, artık utanma duygusunu kaybetmiş, onuru evde bırakmış, bu kadar basitleşmiş adamlara karşı söyleyeceğim şudur; düşün yakamızdan başka bir şey istemiyoruz sizden."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA