25 Haziran 2026 Perşembe

18:48   A MILLI ERKEK VOLEYBOL TAKıMı, ÇIN’I 3-0 MAĞLUP ETTI   18:46   CHP GRUP BAŞKANVEKILI MURAT EMIR’DEN ERDOĞAN’ıN AÇıKLAMALARıNA TEPKI   18:44   CHP IL BAŞKANLARıNDAN GENEL MERKEZ’E: “GÖREVDEN ALMALARıNıZı, IHRAÇLARıNıZı TANıMıYORUZ”   18:42   NEW YORK’TA ZOHRAN MAMDANI’NIN DESTEKLEDIĞI SOL ADAYLAR ÖN SEÇIMI KAZANDı   15:38   CHP MALATYA’DA KAPı KRIZI: GENÇLIK KOLLARı "HAIN" YAZıLı DEV POSTER ASTı   15:37   CHP’DEN TEK CÜMLEYLE ISTIFA EDEN NIMET ÖZDEMIR, AK PARTI’YE KATıLDı   15:35   AHMET DAVUTOĞLU: "EĞER BIR YERE KENYA VE GÜNEY KORE DAVET EDILIYOR DA TÜRKIYE EDILMIYORSA VAH HALIMIZE"   12:30   COĞRAFI TESCILLI TARSUS IĞNE OYASı, MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE GELIR KAPıSı OLUYOR   18:46   CHP SÖZCÜSÜ SARı: EYLÜL AYıNıN BAŞıNDAN ITIBAREN OLAĞAN KONGRE TAKVIMINE BAŞLANACAK   18:45   ÜMIT DIKBAYıR, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:44   EKREM İMAMOĞLU: “BU KADAR DETAYLı INSAN KAYNAKLARı SÜREÇLERINDEN GEÇEN BIR YAPı SUÇ ÖRGÜTÜ OLABILIR MI?”   16:43   SELAHATTIN DEMIRTAŞ, KEMAL KıLıÇDAROĞLU ILE GÖRÜŞMEYECEK   15:40   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, IKTIDARA 12. YARGı PAKETI TEPKISI: HIÇ IŞI UZATMAYıN. ANAYASA’Yı KALDıRıN, YASALARı IPTAL EDIN   15:39   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: "ÜLKEYI VE PARTIYI BU CENDERENIN IÇINDE DAHA FAZLA TUTMA"   14:42   MERSIN’DE COĞRAFI IŞARETLER IÇIN ÜRETICI ODAKLı YOL HARITASı   14:41   VAHAP SEÇER, LONDRA’DA YEŞIL ŞEHIRLER BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı’NA KATıLDı   13:34   ERHAN KARAAL’ıN KAÇıRıLMASıNA EKREM İMAMOĞLU’NDAN TEPKI: İDDIA MAKAMı DAHIL HERKES ZAN ALTıNDADıR   12:32   KıLıÇDAROĞLU CHP MYK’Yı TOPLADı, ÖZEL GRUP TOPLANTıSı YAPACAK   10:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: SOFRADAKI YANGı BÜYÜMEYE DEVAM EDIYOR   19:24   BAKAN GÜRLEK: ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTLERIYLE MÜCADELE IÇIN BAŞSAVCıLıKLARA GENELGE GÖNDERILDI  
 
     
   

CHP grup toplantısı... Özgür Özel`den "Normal doğum" pankartına tepki: "Artık kadınların yerine konuşmaya, karar vermeye son verin"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sivassporlu futbolcuların sahaya çıkarken taşıdıkları, "Doğal olan normal doğum" pankartına tepki göstererek, "Kardeşim kaç çocuğu olacağı, doğuracaksa nasıl doğuracağı, nasıl büyüteceği, nasıl giyineceği, ne yiyeceği, ne içeceği, ne kadar güleceği kadının bileceği iştir. Bu konuda laf söylemek hiç kimseye düşmez. Hiçbirimize düşmez. Kadınların yerine konuşmaya, karar vermeye son verin artık. İnsanı erkek olduğundan utandırtıyor bunlar" dedi.

 

Tarih : 15 Nisan 2025 Salı 14:51   Okunma : 840

Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısındaki konuşmasında, Sivassporlu futbolcuların sahaya çıkarken taşıdıkları, "Doğal olan normal doğum" pankartına tepki gösterdi. 

"İşte bunların elindeki devlet kadını başka bir gözle görüyor. Futbol takımlarını, vermiş erkeklerin eline pankartları, doğumun nasıl yapılacağını söylüyor. Kardeşim kaç çocuğu olacağı, doğuracaksa nasıl doğracağı, nasıl büyüteceği, nasıl giyineceği, ne yiyeceği, ne içeceği, ne kadar güleceği kadının bileceği iştir. Bu konuda laf söylemek hiç kimseye düşmez. Hiçbirimize düşmez. Kadınların yerine konuşmaya, karar vermeye son verin artık. İnsanı erkek olduğundan utandırtıyor bunlar. O kadar söylüyorum" diye sözlerine başlayan Özel`in konuşması salonda ayakta alkışlandı.

"Ona yaptıran akıl onun aklının buna ermeyeceğini bildiği için konu hakkında bilgi dahi vermemiş"

Özel, Sivassporlu futbolcuların Fenerbahçe maçı öncesi sahaya çıkarken “Doğal olan normal doğum” mesajına kadınların ve sağlık örgütlerinin tepkisinin sorulduğu Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu`nun "Normaldir. Futbol maçına sadece erkekler mi geliyor arkadaşlar?" yanıtına da tepki göstererek şöyle devam etti:

"Ayrıca kadına karşı saldırının tümleşik hali, zihniyet. Soruyorlar Sağlık Bakanı`na `Maçı bir tek erkekler mi izliyor?` diyor. Esas orada, meselenin ne olduğunu, verdiği mesajı, o kötü mesajın esas hedeflemesini dahi anlamamış. Daha doğrusu ona yaptıran akıl, onun aklının buna ermeyeceğini bildiği için ona konu hakkında bilgi dahi vermemiş. Ama işin kötüsü şu; bir de bunun somutlaştığı yerler var. Ne oldu? Üsküdar Belediye Başkanımız Sinem Dedetaş`a, bu AK Parti`nin yerine yazan, çizen, konuşan icabında haber verdirttiği, darbeden dört ay önce darbenin geldiğini, bildiklerini, sustuklarını, tavukların tara çıktığında sayılacağını söyleyen kişi, yani bu bilgiyi bilen, yazan, söyleyen, her fırsatta AK Parti`yi öven kişi Üsküdar Belediye Başkanımıza, canımız kardeşimize, gencecik evladımıza, Üsküdarlının AK Parti`nin elinden alıp bu iyi yetişmiş, çalışkan, üretken, başarılı yönetici Sinem Dedetaş`a teslim etmiş, buna orada yapılan hizmetlere, ankette çıkan muhteşem memnuniyet oranına rağmen dönüp cinsiyetçi bir yaklaşımla hakaret etti utanmaz."

"Utanmaz adamlar"

Devamında Bahçelievler Belediye Başkanı olacak arlanmaz kadın Belediye Meclis Üyemiz Bahar Günçiçek kardeşimize ağır ithamlar, hakaretlerde bulundu. Yetmedi İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet`e hakaret ettiler. Yanıtını aldılar ama utanmazca hakaret ettiler. Bir ses duyan var mı AK Parti`den? Hatırlayın Kadıköy Belediye Başkan Vekilimiz, geçmişi tertemiz, iyi bir hukukçu, Ramazan günü bir kadın belediye meclis üyesi gerçekten sabırları zorlayacak işler yapıyor ama söze saygılı olmak lazım, burasına geliyor diyor ki `Şunu dışarı çıkaralım artık. Allah aşkına` diyor. Bakın bu. Bunun üzerine dünya kadar tweet, saldırı. Anadolu Başsavcılığı gitti evden polis de getirdi. Ve adli kontrol şartıyla bıraktılar. Bunu söyleyen belediye başkan vekilimiz halkı kin ve nefrete bulaştırmak, onu yapmak, bunu yapmak yazmış durmuş. Burası hukuk devleti olsa AK Partili, MHP`li, vicdanı olan herkese söylüyorum; madem ki hukuk devleti var, eşitlik var. `Şunu çıkaralım artık dışarı Allah aşkına` diyeni polisle alıp mahkemeye çıkaracaksın, hakkında soruşturma başlatıp dava açacaksın. Söyleyemeyeceğim ifadelerle kadın belediye başkanımızı taciz edene, kadın belediye meclis üyemize hakaret edene, kadın belediye başkanımıza hakaret edene tık demeyeceksiniz... Bir tweet görmedim. Bu kadar mı organize bir kötülük içinde olabilir bir partinin yönetimi? Bir bakandan, bir milletvekilinden, bir kadın milletvekilinden, kadın kollarından bir tweet görmedim. Biz ne yapmışız? Olayı duyduğumuz anda tedbirli olarak disipline vermişiz. Hani üzüm üzüme baka baka kararacak olsa, tencere dibin kara seninki benden kara olsa, vallahi billahi belediye meclis üyemize ayıp etmişiz, yazık etmişiz. Ve şunu söylüyorum; Kadıköy`deki kadın belediye meclis üyesinden AK Parti`nin, üzüntülerimi bir kez daha ben iletiyorum ama yetkimiz varsa dosyayı geri çekelim arkadaşlar. Yoksa da bu kadar çirkin pisliğin karşısında arkadaşımızı da asla ve asla cezalandırmayalım. Yeter. Utanmaz adamlar. Biriniz bir tweet atın ya. Bunların çocukları var, eşleri, anneleri, babaları var. 

"Düşün yakamızdan başka bir şey istemiyoruz sizden"

Size hakaret helal, bize `Öf` demek haram öyle mi? Size her türlü kötülük mübah, bize ne yaparsak yapalım yasak, öyle mi? Yok öyle kolay siyaset. Bu milletin yakasından düşeceksiniz. Ben yine bir AK Partili`ye, annesine laf edilirse o küfrü kendi anama sayarım. Ben yine bir MHP`liye, eşine bir şey yapılırsa, söz edilirse o küfrü eşime yapılmış sayarım. Birisinin çocuğu üzülürse kendi evladıma yapılmış sayarım. Bizim duruşumuz budur ama karşımızdakiler bu kadar, artık utanma duygusunu kaybetmiş, onuru evde bırakmış, bu kadar basitleşmiş adamlara karşı söyleyeceğim şudur; düşün yakamızdan başka bir şey istemiyoruz sizden."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA