29 Ağustos 2026 Cumartesi

19:37   TOROSLAR BELEDIYESI ÜCRETSIZ FUTBOL OKULUNDA İLK DÖNEM TAMAMLANDı: 250 ÇOCUK SERTIFIKASıNı ALDı   19:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN NET 30 AĞUSTOS MESAJı: ’BAĞıMSıZLıĞıN BEDELINI UNUTMAMAK GELECEĞE BORCUMUZDUR’   19:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR TARıM VE TURIZMINE BÜYÜK DESTEK: GRUP YOLU 10 METREYE ÇıKARıLDı   19:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET’E VE BAĞıMSıZLıĞıMıZA SAHIP ÇıKACAĞıZ’   19:25   GÖKYÜZÜNDE KıRMıZı ŞÖLEN: TÜRKIYE KANLı AY TUTULMASıNı KILITLENDI!   19:20   AKDENIZ’DE KALDıRıMLAR YAYALARA AÇıLıYOR! ZABıTADAN İŞGALE KARŞı KARARLı ADıM   19:08   AKDENIZ’IN KıYıSıNDA NEFES ALAN ALANLAR YENILENIYOR: KÜLTÜR PARK’A ÖZEL BAKıM   11:20   MEZITLI’DE 30 AĞUSTOS COŞKUSU: BAŞKAN TUNCER’DEN ANLAMLı ZAFER BAYRAMı MESAJı   10:46   MILYARLıK CIROYA MILYARLıK ZARAR! TARıM KREDI MARKETLERDE ÇÖKÜŞ: ŞUBELER KAPANıYOR, İŞÇILER ÇıKARıLıYOR   09:50   BINASı DA OTOBÜSÜ DE HALKıN BAĞıŞLARıYLA ALıNDı! YENİ PARTI GENEL MERKEZI 31 AĞUSTOS’TA KAPıLARıNı AÇıYOR   09:35   VAHAP SEÇER’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı: ’BIRLIK İÇINDE GELECEĞE YÜRÜYORUZ’   09:25   UTKU ÇAKıRÖZER SINCAN CEZAEVI’NDEN SESLENDI: ’HUKUKSUZ TUTUKLAMALAR PEŞIN CEZAYA DÖNÜŞTÜ!’   09:06   MAHMUT ARıKAN IĞDıR’DA ESNAFıN NABZıNı TUTTU: "BIZI UNUTULMUŞ GIBI BıRAKTıLAR!"   09:04   TKP’DEN KRITIK TOPLANTı: SEÇIM YASASı ÇıKıŞıNA HAZıRLANıYOR, 106. YıL İÇIN SAHAYA İNIYOR   09:02   MERSIN SIYAH İNCIRI TESCILLENIYOR! BÜYÜKŞEHIR DESTEĞIYLE HASAT BEREKETLENDI   01:01   AVRUPA’DA AĞıR MAĞLUBIYET VE FLAŞ İSTIFA! TRABZONSPOR FERENCVAROS’A ELENDI, FATIH TEKKE GÖREVI BıRAKTı   09:05   MERSIN DÜNYA SINEMASıNıN ODAK NOKTASı OLUYOR! BÜYÜKŞEHIR İSPANYA’DA GÖVDE GÖSTERISI YAPACAK   06:31   MEHMET UÇUM’DAN AİHM AÇıKLAMASı: ’ANAYASA’NıN 90. MADDESI AİHM KARARLARıNA DAYANAK OLAMAZ’   01:29   FENERBAHÇE ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE! LYON DEPLASMANıNDA UNUTULMAZ GECE   01:25   YENİ PARTI’DE ÜYE PATLAMASı: 15 GÜNDE 500 BINI AŞARAK REKOR KıRDı!  
 
     
   

Vatikan: "14`üncü Leo adını alan Kardinal Robert Francis Prevost, 267``üncü Papa olarak seçildi"


Vatikan`daki papalık seçiminde (Konklav), Sistine Şapeli`nin bacasından yeni papanın belirlendiğini ilan eden "beyaz dumanın" yükselmesinin ardından Vatikan Basın Ofisi, 14`üncü Leo adını alan Kardinal Robert Francis Prevost`un Papa olarak seçildiğini duyurdu. 

 

Tarih : 8 Mayıs 2025 Perşembe 20:48   Okunma : 3369

Haber: Esma ÇAKIR

(VATİKAN) - Vatikan`daki papalık seçiminde (Konklav), Sistine Şapeli`nin bacasından yeni papanın belirlendiğini ilan eden "beyaz dumanın" yükselmesinin ardından Vatikan Basın Ofisi, 14`üncü Leo adını alan Kardinal Robert Francis Prevost`un Papa olarak seçildiğini duyurdu. 

Katoliklerin son ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus`un 21 Nisan`daki vefatının ardından makamın "boş" ilan edildiği (Sede Vacante) Vatikan`da, ruhban sınıfının papadan sonraki en önemli din adamı konumundaki kardinaller, papa seçiminin ikinci gününün öğleden sonraki oturumunda yeni Papa`yı belirledi. Papa`nın seçildiğinin habercisi olan Sistine Şapeli`nden çıkan beyaz dumanın ardından Vatikan Basın  Ofisi, Kardinal Robert Francis Prevost`un, konklav tarafından yeni Papa olarak seçildiğini ve 14`üncü Leo adını aldığını bildirdi.

Papa 14`üncü Leo, isminin açıklanmasının ardından Vatikan`da bekleyen kalabalığı "Barış hepinizle olsun" diyerek selamladı. Papa 14`üncü Leo, doğduğu adıyla Robert Francis Prevost, ABD`nin Chicago kentinde doğru. Her ne kadar Vatikan`ın, "ülkenin süper güç statüsü ve seküler küresel etkisi" nedeniyle ABD`den bir papa çıkması fikrine uzun süredir karşı çıksa da bugün konklavda ABD`li Prevost`un ismi çıktı. 

Papa 14`üncü Leo, önceki Papa Francis tarafından 2023 yılında kardinal olarak atanmıştı. Augustinian tarikatinin eski lideri olarak bilinen Papa 14`üncü Leo, daha sonra dünyanın dört bir yanından yeni piskoposların seçimini denetleyen güçlü Piskoposlar Manastırı`na da atandı. Batı medyasında yer alan haberlere göre, Papa 14`üncü Leo`nun bu üst düzey görevleri, Peru`da önemli bir misyonerlik deneyimine sahip olmasıyla birleştiğinde, ABD`li bir Papa fikrine genellikle sıcak bakmayanların fikrini değiştirebilir.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA