11 Temmuz 2025 Cuma

15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:33   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"  
 
     
   

CHP’li Vekil Gülcan Kış üreticinin sesi oluyor


TBMM Zirai Don Araştırma Komisyonu üyesi CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, çiftçilerin yaşadığı don mağduriyetini Meclis’e taşıyor.

 

Tarih : 29 Mayıs 2025 Perşembe 13:30   Okunma : 743

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Zirai Don Olaylarının araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, çalışmalarına hız verdi. Komisyonun aktif üyelerinden biri olan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, hem Ankara’daki toplantılarda hem de sahada üreticilerin yanında yer alıyor.

Bakanlık, TARSİM ve TZOB sunumları Komisyona aktarıldı

Komisyonun son toplantısında, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. (TARSİM) ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği yetkilileri, don felaketinin etkilerine ve alınması gereken tedbirlere ilişkin kapsamlı sunumlar yaptı. Gülcan Kış ise toplantıya damga vuran değerlendirmeleriyle dikkat çekti.

Tarımda her afetin faturasını üreticiye kesemezsiniz” diyen Gülcan Kış, çiftçilerin yalnız bırakıldığını ve mevcut sigorta sisteminin yetersiz kaldığını vurguladı. “Destekler geç, eksik ve karmaşık. Çiftçimizin devletten beklentisi açık: Zamanında destek, adil tazminat, güçlü koruma” dedi.

Gülcan Kış: “Sadece Ankara’dan konuşmak yetmez”

Komisyonun sadece rapor yazan değil, çözüm üreten bir yapı olması gerektiğinin altını çizen Kış, TBMM çatısı altındaki çalışmaların sahayla bütünleşmesinin önemine dikkat çekti. Bu kapsamda, komisyon üyeleri önümüzdeki günlerde geniş bir saha incelemesine çıkıyor.

Komisyonun saha programında Mersin’in de aralarında bulunduğu birçok il yer alıyor. Iğdır, Erzincan, Malatya, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar ve Aksaray gibi don zararının yoğun hissedildiği bölgelerde çiftçilerle bir araya gelinecek.

“Mersinli üreticimizin hakkını sonuna kadar savunacağım”

Mersinli çiftçilerin yaşadığı mağduriyeti Meclis’e taşıyan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, şu değerlendirmede bulundu:

“Mersin’in yüksek kesimlerinde onlarca üreticimiz don nedeniyle ürününü kaybetti. Bir yıllık emeğin yok olması karşısında çaresiz kalan çiftçimizin, günü kurtaran değil geleceğini planlayan politikalara ihtiyacı var. Komisyon üyesi olarak, bu mağduriyetin görünür ve duyulur hale gelmesi için üzerime düşen her görevi yapmaya devam edeceğim.”

CHP’li Gülcan Kış’ın mesajı net: “Çiftçiyi korumak milli bir görevdir”

Tarımda sürdürülebilirliğin ancak üreticinin emeğine sahip çıkılarak sağlanabileceğini belirten Kış, iktidarın tarıma yaklaşımını da sert sözlerle eleştirdi:

“Her kriz sonrası konuşmak değil, kriz öncesi önlem almak zorundayız. İklim krizini görmezden gelenler, bugün don mağduru üreticiye sırtını dönemez. Çiftçiyi korumak, sadece ekonomik değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluktur. Bu bizim milli görevimizdir.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA