3 Mayıs 2026 Pazar

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
   

Gülcan Kış’tan MTSO’da Ezber Bozan Çıkış: "Mersin Kendi Haline Bırakılacak Bir Şehir Değil!"


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, MTSO yönetimini ziyaret ederek kentin ekonomik geleceğine dair kritik uyarılarda bulundu. Küresel ticaret hatlarının değiştiğine dikkat çeken Kış, "Potansiyel tek başına yetmez, dünya ticaretinin rotasını buraya çekecek planlama şart" dedi.

 

Tarih : 9 Mart 2026 Pazartesi 16:48   Okunma : 3288

MERSİN – CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, kentin ekonomi kurmaylarıyla bir araya gelerek Mersin’in geleceğini masaya yatırdı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve Meclis Başkanı Hamit İzol ile gerçekleştirilen zirvede; lojistikten tarıma, sanayiden dev altyapı projelerine kadar kentin "kaderini belirleyecek" başlıklar konuşuldu.

"Dünya Ticaretinin Rotası Mersin’den Geçmeli"

Mersin’in sadece bugünü değil, 2050 ve 2075 vizyonuyla planlanması gerektiğini vurgulayan Gülcan Kış, jeopolitik gerilimlerin Doğu Akdeniz’i ve Mersin’i stratejik bir merkez haline getirdiğini ifade etti. Kış, liman yatırımlarının ötesine geçilmesi gerektiğini belirterek şu dikkat çekici ifadeleri kullandı:

"Liman yapmak tek başına yeterli değildir. O limana dünya ticaretinin rotasını getirecek planlamayı da yapmak gerekir. Mersin’in rekabet gücünü artıracak yatırımların gecikmesi sadece kente değil, Türkiye ekonomisine zarar verir."

Ankara Hattında Altyapı Takibi: D-400 ve Çeşmeli-Taşucu Otoyolu

Kentin kronikleşen ulaşım sorunlarını TBMM gündeminde tutmaya devam edeceğini hatırlatan Kış, özellikle D-400 Karayolu, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu ve Akdeniz Sahil Yolu projelerinin turizm ve ticaret için "hayat damarı" olduğunu söyledi. Tarımsal üretimde sürdürülebilirlik için ise Pamukluk Barajı ve su yönetimi konularının takipçisi olduğunu dile getirdi.

"Ortak Akıl ve Ankara Baskısı Şart"

Mersin iş dünyasının beklentilerini dinleyen Kış, kentin kalkınmasının sadece yerel çabayla değil, Ankara’da güçlü bir temsil ve baskı grubu oluşturularak mümkün olacağını savundu. MTSO’nun uzun vadeli vizyon projelerine destek veren Kış, kamu ve iş dünyasının "ortak akıl" ile hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Paylaş :
Etiketler :  #Mersin #GülcanKış #MTSO #MersinEkonomisi #LojistikMerkezi #TBMM #MersinHaberleri #HakanSefaÇakır #Ekonomi #TarımVeSanayi #GoogleKeşfet #SEO

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA