23 Eylül 2024 Pazartesi

10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN `YAŞAMı SAHIPLEN DESTEK BÜYÜKŞEHIR`DEN KAMPANYASı DEVAM EDIYOR   10:29   ÖZGÜR KARABAT: “VE BU DA OLDU. AKP EKONOMIK KRIZ IÇIN AÇıK AÇıK HALKı SUÇLAMAYA BAŞLADı”   10:25   KAYıHAN PALA`DAN SAĞLıK BAKANı MEMIŞOĞLU`NA: "KADıNLARıN SAĞLıK VERILERI NEDEN BABALARıNA BILDIRILIYOR?"   10:15   ÖZGÜR ÖZEL, ŞEHIT POLIS MEMURU ŞEYDA YıLMAZ IÇIN BAŞSAĞLıĞı MESAJı YAYıNLADı   10:08   BURSA`DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 PILOT HAYATıNı KAYBETTI   09:53   ÖMER FETHI GÜRER: "EYT MAĞDURIYETI, ÇARESIZLIK IÇINDE KıVRANAN VATANDAŞLARıN UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLENMESINE NEDEN OLMUŞTUR"   08:34   MOTOSIKLET HıRSıZLıĞı OPERASYONUNDA ÇıKAN ÇATıŞMADA, BIR KADıN POLIS ŞEHIT OLDU, BIRI POLIS 2 KIŞI YARALANDı   22:14   ALANYASPOR DEPLASMANDA ADANA DEMIRSPOR`U 2-0 YENDI   22:12   BEŞIKTAŞ EVINDE, EYÜPSPOR`U 2-1 MAĞLUP ETTI   22:01   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, NEW YORK`TA TURKEN FOUNDATION`ıN YURT BINASıNı ZIYARET ETTI   21:50   TÜRKIYE, DÜNYA SATRANÇ OLIMPIYATı`NDA 12. OLDU   21:05   DÜNYA ORGAN NAKLI DERNEĞI 30. ULUSLARARASı KONGRESI İSTANBUL`DA BAŞLADı   19:43   SAMSUNSPOR DEPLASMANDA RIZESPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   19:41   KASıMPAŞA, ANTALYASPOR ILE 0-0 BERABERE KALDı   18:01   SAYıŞTAY: DSİ ILE BELEDIYELER ARASıNDAKI PROTOKOL GEREĞI YAPıLAN BARAJ VE TESISLER, BELEDIYE BIRLIKLERINE DEVREDILDIĞI IÇIN YATıRıM BEDELI GERI ÖDEMELERI TAHSIL EDILEMIYOR   17:08   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “DEPOLARDA AŞı YOK ÇÜNKÜ TÜRKIYE`YI YÖNETENLER HALKıMıZıN SAĞLıĞıNı UMURSAMıYOR”   16:25   EGE DENIZI`NDE PEŞ PEŞE IKI DEPREM   16:21   MERSIN MILLETVEKILI UYSAL, SANAL BAHIS ÇETELERIYLE MÜCADELE İÇIN İLK ADıMı ATTı   16:04   METEOROLOJI`DEN YENI UYARı... 11 ILDE KUVVETLI YAĞıŞ BEKLENIYOR   15:52   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GÖÇ İDARESI BAŞKANLıĞı DENETIM RAPORU: “TAŞıNMAZLARA YAPıLAN DEĞER ARTıRıCı HARCAMALARıN ILGILI TAŞıNMAZıN MALIYETINE EKLENMEDIĞI TESPIT EDILDI”  
 
     
   

CHP İl Başkanı Aktay: “Laiklik, özgürlüklerin güvencesidir”


Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Adil AKTAY, laiklik ilkesinin kabulünün yıldönümünde; “Laiklik ilkesi, din ve vicdan, düşünce ve ifade özgürlüklerinin güvencesidir” dedi.

 

Tarih : 6 Şubat 2018 Salı 14:21   Okunma : 1076

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Adil AKTAY Laiklik ilkesinin Anayasaya girişinin 81. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada Cumhuriyet devriminin başarılarının ardında, çağdaşlığın temeli olan laiklik ilkesinin olduğunu söyledi.

Laiklik ilkesinin,  din ve vicdan, düşünce ve ifade özgürlüklerinin güvencesi olduğunu vurgulayan AKTAY, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Laiklik, herkesin dini inançlarını özgürce yaşamasının güvence altına alındığı bir düzeni ifade eder. Bu nedenle, laik bir ülkede, sosyal, ekonomik, siyasal ve hukuksal temel düzenin din kurallarına dayandırılması kabul edilemez.

Ne yazık ki; Cumhuriyet devriminin temel ilkeleri arasında en çok laiklik ilkesinin kazanım ve değerlerine saldırılmaktadır. Hedef tahtasının en başında da bilimsel ve laik eğitim öğretim sistemimiz bulunmaktadır. AKP iktidarı 16 yıldır, Milli Eğitim Temel Kanunu’nda yer alan ‘millî eğitimde laiklik esastır’ hükmünü ihlal etmektedir. Müfredatlar, sivil toplum maskesi takınmış cemaat ve tarikatların önerileri doğrultusunda hazırlanmaktadır. ‘Değerler eğitimi’ altında okullarda şeriat propagandası yapılmakta, ‘şeriat yeminleri’ ile beyinler yıkanmaktadır. 

Ümmetçilikten ulusçuluğa, kulluktan yurttaşlığa, bağnazlıktan çağdaşlığa geçişimizin simgesi olan laiklik ilk kez 5 Şubat 1937'de yapılan değişiklikle anayasada yer bulmuş ve devletin temel nitelikleri arasında sayılmıştır.  Bu çok değerli adımın 81’inci yıldönümünde, herkesi laiklik ilkesi etrafında güç birliği oluşturmaya davet ediyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  chp, adil aktay

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA