1 Temmuz 2024 Pazartesi

18:17   TORBALı`DAKI PATLAMA... İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı TUGAY AÇıKLAMA YAPTı   17:58   CHP`NIN “GEÇINEMIYORUZ” MITINGI...   17:40   İZMIR TORBALı`DAKI PATLAMAYLA İLGILI ADLI SORUŞTURMA BAŞLATıLDı...   17:06   BAKAN YERLIKAYA, TORBALı`DAKI PATLAMA ANıNA İLIŞKIN GÖRÜNTÜLERI PAYLAŞTı   16:54   İZMIR TORBALı`DA PATLAMA...    14:04   MILLI SAVUNMA BAKANLıĞı: 7 PKK/YPG`LI TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:23   CHP MILLETVEKILI SARı`DAN ASGARI ÜCRET AÇıKLAMASı   12:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN ÜRETICIYE DESTEĞI SÜRÜYOR   09:55   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı YARıN BAŞLıYOR   16:05   DEM PARTI MILLETVEKILI ODUNCU`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E SESLENDI   16:01   İYİ PARTI’DE BIR İSTIFA DAHA   15:57   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KENT KONSEYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTıSı`NA KATıLDı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI, SOLI POMPEIPOLIS PARKı`Nı YENILEME ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:46   CHP’LI MURAT EMIR’DEN ELEKTRIK ZAMMıNA TEPKI   14:19   AKDENIZ BELEDIYESI KÜLTÜR SANAT EVLERINDE YıLSONU ETKINLIKLERI SÜRÜYOR   14:01   GÜLCAN KıŞ: "MERSIN’DE BALıK ÇIFTLIĞI ISTEMIYORUZ"   11:45   YENIŞEHIR BELEDIYESI’DEN BÜYÜK GERI DÖNÜŞÜM HAREKETI   11:16   BIDEN VE TRUMP, 4 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   11:03   MEHMET ŞIMŞEK`TEN "GRI LISTE" AÇıKLAMASı   09:58   LGS SıNAVı SONUÇLARı AÇıKLANDı  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN İŞÇİLERE ‘İŞ KAZASI` TATBİKATI


Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne ait yol asfalt şantiyesinde ‘iş kazası` tatbikatı yapıldı. Gerçek yaşamdan alıntılanan bir kazanın canlandırıldığı tatbikatta işçilere, kaza anında yapılması gerekenler ve ilk yardım müdahaleleri anlatıldı.

 

Tarih : 8 Nisan 2022 Cuma 09:33   Okunma : 662

Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne ait yol asfalt şantiyesinde ‘iş kazası` tatbikatı yapıldı. Gerçek yaşamdan alıntılanan bir kazanın canlandırıldığı tatbikatta işçilere, kaza anında yapılması gerekenler ve ilk yardım müdahaleleri anlatıldı.

Senaryo gereği, şantiye sahasında çalışan bir işçinin ayağına kilit taşı düştü. Mesai arkadaşları acı içinde kıvranan arkadaşlarına birimde bulunan ilk yardım görevlisi ile birlikte ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. İşçiler ardından 112 Acil Çağrı Merkezi`ni arayarak ambulans çağırdı. Ambulans kısa sürede olay yerine gelerek yaralı işçiyi hastaneye taşıdı. 

“AMAÇ: BİR İŞ KAZASI OLDUĞUNDA NASIL DAVRANILACAĞININ FARKINDALIĞINI YARATMAK”

Engelliler ve Sağlık Dairesi Başkanlığı`na bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Levent Muştu, 6331 İş Sağlığı Güvenliği Yasası kapsamında her yıl yangın tatbikatı yaptıklarını ancak bu yıl Mersin`de belediyeler nezdinde ilk kez iş kazası tatbikatı gerçekleştirdiklerini söyledi. Amaçlarının iş kazalarını önlemek olduğunu belirten Muştu, “Buradaki amaç; iş kazalarını önlemek ve bir iş kazası olduğunda nasıl davranılacağının farkındalığını yaratmaktı. Arkadaşlarımız da senaryoyu çok iyi gerçekleştirdiler. Bu anlamda da gerçekten güzel bir sonuç elde etmiş olduk. İşçiler oldukça memnun kaldılar. Zaten İş Sağlığı Güvenliği Şube Müdürlüğü`nün temel amacı; iş kazalarının önlenmesi ve yeni meydana gelecek kazaların farkındalığını yaratmaktır. Biz de bunu gerçekleştirdik” dedi.

“NASIL İLK YARDIMDA BULUNACAĞIMIZI PEKİŞTİRMEK ADINA ÇOK İYİ BİR ETKİNLİK OLDU”

Saha sorumlusu Yusuf Kurultay, tatbikatın kendileri açısından olumlu geçtiğini vurgulayarak, “En azından işçilerin çalışırken daha dikkatli olması gerektiği bir kez daha vurgulandı. Örnek olarak yaptığımız tatbikatın çok olumlu geçtiğini düşünüyorum. Farkındalık yaratmış olduk” diye konuştu.

Tatbikatı izleyen işçilerden Berat Gülmez, “Bu tür tatbikatlar bizim gibi şantiye sahasında çalışan elemanlar için çok önemli. Çok güzel geçti. Bilgi kazandık” dedi.

İşçilerden Gökhan Kelleci ise “Bugünün bize kazandırdığı en önemli şeylerden birisi ilk yardımın ve iş güvenliğinin bizim için ne kadar önemli olduğu. Sahada çalışan insanlar olduğumuz için malum tehlikeli bir iş sektöründe yer almaktayız. Bizim için hem bilgilendirici hem de bu tarz problemlerle karşılaşırsak nasıl müdahale edeceğimiz ve nasıl ilk yardımda bulunacağımızı pekiştirmek adına çok iyi bir etkinlik oldu” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA