27 Eylül 2024 Cuma

17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   16:12   EŞI EMRAH ALA TARAFıNDAN ÖLDÜRÜLEN MINE NUR ALA`NıN POLISLERIN GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLÜMLE TEHDIT EDILDIĞI ORTAYA ÇıKTı   15:36   `CUMHURBAŞKANıNA HAKARET`TEN YARGıLANAN DILRUBA KAYSERILIOĞLU`NDAN DURUŞMA SONRASı AÇıKLAMA...   15:29   CUMHURBAŞKANıNA HAKARETTEN YARGıLANAN DILRUBA KAYSERILIOĞLU HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı   15:11   İYİ PARTILI ZORLU`DAN BAKAN TEKIN`E: “30 BIN TEMIZLIK PERSONELI ALıNACAK AMA 54 BIN OKUL VAR. HER OKULA BIR GÖREVLI DÜŞMEKTE MIDIR?“   13:41   CHP HEYETINDEN TARSUS`A ZIYARET…   11:04   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, ESNAFı DINLEMEYE DEVAM EDIYOR   10:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "SOSYAL KONUT SÖZÜMÜZÜ TARSUS BELEDIYESI IŞ BIRLIĞINDE YAPACAĞıZ"   09:53   MERSIN`DE KıRSAL MAHALLE BULUŞMALARı`NıN YENI ADRESI, PIRÖMERLI MAHALLESI OLDU   09:21   GÜLCAN KıŞ, BAKAN ALI YERLIKAYA`YA SESLENDI   01:24   GALATASARAY SAHASıNDA PAOK`U 3-1 MAĞLUP ETTI   22:40   GALATASARAY KADıN FUTBOL TAKıMı, ŞAMPIYONLAR LIGI`NE KATıLAN ILK TÜRK KADıN TAKıMı OLDU   21:01   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KıBRıS BARıŞ HAREKATı`NA “IŞGAL” DIYEN KıBRıS RUM KESIMI TEMSILCISINE TEPKI: “HEM TÜRKLERE HEM RUMLARA BARıŞ GETIRMEK IÇIN YAPıLDı"   18:52   YALÇıN KARATEPE: BDDK BAŞKAN YARDıMCıSı AYDıN`ıN KENDI ÖZEL DÜĞÜNÜNE, DENETLEMEKLE YÜKÜMLÜ OLDUĞU BANKALARıN GENEL MÜDÜRLERINI DAVET ETMESI VE BU KIŞILERIN DÜĞÜNE KATıLMALARı TAM ANLAMıYLA BIR SKANDALDıR   18:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ÇOCUKLARıMıZı DÜŞÜNEREK GÜNDÜZ BAKıMEVINI AÇıYORUZ"   17:39   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "HAMAS`A BIR TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK BAKMıYORUM"   16:59   KARS ŞEKER FABRIKASı, ŞEKER PANCARı ALıMıNA BAŞLADı   16:54   AMD BAŞKANı HASAN YÜCEL`DEN `ORMAN YÖNETMELIĞI` TEPKISI: YENI YÖNETMELIK MADENCILIĞIN ÖLÜM FERMANıDıR   16:54   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “ECZACıLARıN SESINE KULAK VEREREK SOMUT ÇÖZÜMLERLE, TÜM ECZACıLARıMıZıN 25 EYLÜL DÜNYA ECZACıLıK GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM”   16:45   İŞÇILER SARAÇHANE`DEN SESLENDI: "BENIM 10 TANE ÇEYREK ALTıNıMı HER AY KIM ÇALDı?" "BU INSANLAR SAMAN Mı YIYECEK?"  
 
     
   

TARSUS BELEDİYESİ, YERLİ AYÇİÇEĞİ TOHUMU EKİMİ YAPTI


Tarsus Belediyesi, tarımsal gelişimi desteklemek ve kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla yerli ayçiçeği tohumlarını toprakla buluşturmaya devam ediyor.

 

Tarih : 8 Nisan 2022 Cuma 16:57   Okunma : 573

Tarsus Belediyesi, tarımsal gelişimi desteklemek ve kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla yerli ayçiçeği tohumlarını toprakla buluşturmaya devam ediyor.

Tarsus Belediyesi, yerli üretim ayçiçeği tohumlarını toprakla buluşturma hamlesini, Damlama Mahallesi`nde sürdürdü. Tarsus Belediyesi, çiftçilere destek vermek ve tarımsal üretime teşvik etmek amacıyla Damlataş Mahallesi`nde üretici Ali Zümber`in arazisindeki 7 dönümlük bölgeye, yerli ve yağlık ayçiçeği tohumu ekimi yaptı.

Tohum ekimine, Tarsus Belediye Başkan Yardımcıları Orman Yüksek Mühendisi Osman Polat, Sıtkı Dev, Aydın Polat, Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Nadir Ernariçi, Ziraat Mühendisi Derya Özer, Ziraat Mühendisi Mehmet Özer, Damlama Mahallesi Muhtarı Celil Köse ve üretici Ali Zümber katıldı. 

HEM ÇİFTÇİNİN KAZANMASI HEM DE PİYASADAKİ DALGALANMANIN MİNİMUMA DÜŞMESİ HEDEFLENİYOR

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Orman Yüksek Mühendisi Osman Polat, ülkede stratejik öneme sahip olan yağ eksiğini kapatmak ve ayçiçeği yağı fiyatlarını makul seviyelere indirebilmek için tohum ekiminin önemine dikkat çekti. Polat, şunları söyledi:

"Tarsus Belediyemizin çiftçilerimize verdiği destek kapsamında yine bir üreticimizin, çiftçimizin tarlasındayız. Burada bugün yerli çeşidimiz Ayçiçek tohumunun ekimini yapıyoruz. Çeşidimiz özellikle hastalıklara dayanıklı, yağ oranı yüksek ve erkenci bir çeşidimiz. Çiftçimizi desteklemek özellikle Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan`ın üzerinde hassasiyetle durduğu konuların başında geliyor. Meclis kararı da alındı, yakında 10 dekar ve altında olan çiftçimize dekar başına 150 TL gibi bir maddi destek ayrıca bunun yanında gübre desteğimiz, tohum desteğimiz sürekli devam ediyor. Sadece ayçiçeği ile sınırlı değil. Buğdayda özellikle sözleşmeli çiftçi modeliyle çok ciddi çalışmalarımız oldu ve devam etmekte. Yaklaşık 300`e yakın çiftçimize buğday desteği sağladık. Çiftçilerimize desteklerken özellikle şunda dikkat ediyoruz. Günümüze baktığınız zaman bir kriz var. Artan fiyatlar özellikle gıda konusunda çok ciddi kriz var. Biz çiftçimize bir tohumu ulaştırırken onu desteklerken aynı zamanda piyasaya da bakıp bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.  Yağ fiyatları ciddi anlamda artış gösterdi. Fiyatlara kafa tutmuyoruz ama çiftçimizi destekleyerek en azından bir nebzede olsun hem çiftçimizin kazanmasını hem de piyasadaki bu dalgalanmanın bir yerde minimuma düşmesine katkı sağlıyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA