21 Eylül 2024 Cumartesi

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

UŞAKLI TARIM İŞÇİSİ ÇELENK: “DİZİMDEN BELİMDEN RAHATSIZIM. TÖVBELER OLSUN MECBURUMDAN GELİYORUM. BEŞ SENEDİR DOKTORA ÇIKAMIYORUM”


Uşak Muharremşah köyünde CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım`a dert yanan tarım işçisi Naciye Çelenk, “Dizimden belimden rahatsızım. Tövbeler olsun mecburumdan geliyorum. 55 yaşındayım. Beş senedir doktora çıkamıyorum. Artık çok yoruldum. Çöpün dibine ayakkabı bırakacaklar da giyeceğim diye bakıyorum. İki senedir marketin önünden geçmiyorum” dedi.

 

Tarih : 6 Haziran 2022 Pazartesi 16:08   Okunma : 492

Uşak Muharremşah köyünde CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım`a dert yanan tarım işçisi Naciye Çelenk, “Dizimden belimden rahatsızım. Tövbeler olsun mecburumdan geliyorum. 55 yaşındayım. Beş senedir doktora çıkamıyorum. Artık çok yoruldum. Çöpün dibine ayakkabı bırakacaklar da giyeceğim diye bakıyorum. İki senedir marketin önünden geçmiyorum” dedi.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Muharremşah köyünde çiftçileri ve tarım işçilerini ziyaret etti. Yalım`ın derdini dinlediği tarım işçisi Naciye Çelenk, şöyle konuştu:

“Ben illallah getirdim. Dizimden belimden rahatsızım. Tövbeler olsun mecburumdan geliyorum. 55 yaşındayım. Eşimin Bağ-Kur borcu çoğaldı baktıramıyoruz. Beş senedir doktora çıkamıyorum. İllallah getirdim, nefesim kurudu. Bunu başbakanlar, yardımcıları, milletvekillerimiz duysun sesimizi. Artık yoruldum, çok yoruldum. Çöpün dibine ayakkabı bırakacaklar da giyeceğim diye bakıyorum. Un alamıyorum, yağ alamıyorum, şeker alamıyorum. Nereye kadar? İki senedir marketin önünden geçmiyorum. Çocuğum, yarım kilo kayısıyı alamıyorum diye bir hafta ağladı. Nereye varacak bu dünyanın sonu? Bizi duysunlar, görsünler. Tamam, alnımızın terini alıyorum. Sabah kadar sancıdan yatamıyorum. Bıktım usandım, intihar edeceğim; Allah`tan korkuma yapamıyorum. İki evladım var. Damadım intihar etti bu borçların yüzünden. İki çocuk kaldı. Anam babam okutsaydı belki bir şey olurdum ama okutmadığı için bu tarlalarda sürünüyorum.

“BU YIL DOMATESİN 4-5 LİRA OLMASI LAZIM. 5 LİRA OLMAZSA SENEYE ÜRETİM YAPMAYIZ”

Yalım`ın ziyaret ettiği arazi sahibi çiftçi, üretimde yaşadığı sorunlara ilişkin şunları söyledi:

“Biz çiftçiliğin her türlüsünü, en iyi şartlarda yapmak için uğraşıyoruz ama gerçekten her geçen yıl, hatta her geçen gün daha da zorlaşıyor bizim yaptığımız işler. Geçen yıl, bir sezonda 50-60 bin liralık kullandığımız elektrik, bu yıl 100 bin lirayı geçecek öyle tahmin ediyoruz. Çünkü rakamlar çok arttı. Geçen yıl kullandığımız gübrelerin fiyatları bu yıl, üç katlarına vardı. Mazot, bize en çok darbe vuran mazot. Geçen yıl 7 lira olan mazot, bu yıl 25-26 lirayı gördü. Bu şartlarda üretim yapabilmemiz gerçekten çok zor. Fiyatlarımızın ona göre katlanması lazım. Bu yıl domatesin 4-5 lira olması lazım. 5 lira olmazsa seneye üretim yapmayız.”

“BU İŞİN İÇİNDEN ZOR ÇIKARIZ”

Bir başka çiftçi, Yalım`a şunları dedi:

“Bu işin içinden zor çıkarız. Ben de aynıyım. Ben şu anda 170 dekar domates ekiyorum. Benim masrafım 2,5 trilyon (2 milyon 500 bin TL) olacak. Geçen sene bu 1 trilyondu. (1 milyon TL) Bildiğiniz gibi değiliz. Bu nasıl olur bilmem.”

“CİDDİ ANLAMDA ÇİFTÇİMİZİN SIKINTISI VAR”

Yalım, çiftçilerin sorunlarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Uşak`tayız. Uşak`ın merkezine beş kilometre mesafedeki Muharremşah köyündeyiz. Muharremşah köyümüz gerçekten tarımda, üretimde, hayvancılıkta, her anlamda çok çalışkan, çok üreten bir köyümüz. Şu anda bir domates tarlasındayız. Yaklaşık 50 dekar, 50 dönümlük bir arazideyiz. Burada her yıl hem Uşak ilimize hem de diğer illerimize hatta ihracata bile üretim yapılıyor. Yani domates üretiliyor. Buradan tırlarla İzmir`e gidip oradan da ülke dışına götürülüyor. Ancak üretilen domates geçen yıl 1.8 TL`ydi. Tabii ki elektrik ve mazot fiyatları üç kat arttı. Bununla alakalı ciddi anlamda çiftçimizin sıkıntısı var. Şu an bu domatesi diktiriyor. Ancak, ne olacağıyla ilgili gerçekten karamsarlar.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA