8 Eylül 2024 Pazar

16:29   YAŞAM HAKKı SAVUNUCULARı ÇAĞLAYAN ADLIYESI`NDE...   16:24   YRP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı KıLıÇ`TAN "MEHMET KASıM GÜLPıNAR" TEPKISI   15:58   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR, CAN ATALAY ILE ILGILI MECLIS BAŞKANı KURTULMUŞ ILE GÖRÜŞECEK   15:07   MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN`DEN ‘OKULLARDA TEMIZLIK GÖREVLISI` AÇıKLAMASı   13:01   YAŞAM HAKKı SAVUNUCULARı ANAYASA MAHKEMESI ÖNÜNDE YAŞAM NÖBETINE BAŞLADı   12:54   AYM, SOKAK HAYVANLARıNA ``ÖTENAZI``YI DE ÖNGÖREN YASAYı ESASTAN GÖRÜŞECEK   12:07   MSB KAYNAKLARıNDAN KARA HARP OKULU MEZUNIYET TÖRENINDE YAŞANAN OLAYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: ``OLAY HER YÖNÜYLE INCELENMEKTEDIR``   11:57   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER ZABıTA PERSONELI ILE BIR ARAYA GELDI   11:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI MERCİ ÖĞRENCI DANıŞMANLıK MERKEZI`NDEN OKULA UYUM SÜRECI TAVSIYELERI    11:08   CHP`NIN, TÜZÜK DEĞIŞIKLIKLERININ GÖRÜŞÜLECEĞI İKINCI YÜZYıL DEĞIŞIM KURULTAYı YARıN BAŞLAYACAK   10:33   KAŞLı GEÇICI HAYVAN BAKıMEVI VE REHABILITASYON MERKEZI, MERSINLI SIVIL TOPLUM TEMSILCILERINI KONUK ETTI   10:05   SILIFKELILER ADAMLAR GRUBU ŞARKıLARıYLA COŞTU   01:29   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: GAZETECI MURAT AĞıREL`I TEHDIT EDEN 2 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   21:11   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: ŞEHIDIMIZE ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM   20:36   DILRUBA KAYSERILIOĞLU`NA "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇLAMASıYLA 4 YıLA KADAR HAPSI ISTEMIYLE YENI BIR DAVA AÇıLDı   19:33   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: “HIÇ KIMSE SIYASETI YARGı YOLUYLA DIZAYN ETMEYE KALKMASıN”    18:35   ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ`TAN İBB BAŞKANı EKREM İMAMOĞLU`NA: "KIMSE YARGıYA PARMAK SALLAYAMAZ"   17:51   1 MAYıS TUTUKLULARıNA TAHLIYE KARARı   16:14   VELI AĞBABA`DAN, ÖMER ÇELIK`IN `ERKEN SEÇIM YOK` SÖZLERINE TEPKI   15:48   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER SPORUN ÖNEMINE DIKKAT ÇEKMEYE DEVAM EDIYOR  
 
     
   

Mersin’de Emekliler İkinci Baharını Yaşıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından emekli vatandaşların emeklilik süreçlerini daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri ve kaliteli vakit geçirebilmeleri amacıyla açılan ’İkinci Bahar Emekli Evi’ne Mersinli emekliler yoğun ilgi gösteriyor.

 

Tarih : 29 Mayıs 2018 Salı 13:08   Okunma : 1191

Mersin’de yaşayan emekli vatandaşların kendilerini yalnız hissetmemelerine yönelik birbirleri arasında sosyal bağ kurmak, toplumsal yaşama ve geleceğe yönelik bakış açısına ivme kazandırmak ve emekli vatandaşlara yönelik merkezlerde sanatsal ve kültürel ortam hazırlamayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Dinlenme Evi’nde emekli vatandaşların ikinci baharlarını yaşamalarını sağlıyor. Yenişehir Bölge Parkı’nda yer alan İkinci Bahar Emekli Evi’nde emekliler, anılarını, sevinçlerini ve hüzünlerini paylaşıyor.

Emekliler hayatın tadını bu evde çıkarıyor

Emeklilerin ikinci baharlarını yaşayabilmeleri için, ‘Bir Bardak Çay Ailedir’ diyerek yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı Emekli Dinlenme Evi’nden Mersin’de ikamet eden emekliler yararlanabiliyor.Sohbet, dinlenme, oyun, sağlık, sanat ve kültür alanlarının yer aldığı İkinci Bahar Emekli Evi'nden 55 yaş üstü emeklilerfaydalanabiliyor. Emekli vatandaşların çalışma hayatlarını bitirdikten sonra evde vakit doldurmak ve zamanlarını boş yere harcamak yerine Emekli Evi’nde birbirleriyle sohbet edebilme fırsatıbuluyorlar.Mersinli vatandaşlar Emekli Evi'nde diş taraması, tansiyon ve şeker ölçümü gibi sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor. Çay, kahve, su gibi içeceklerin ücretsiz olduğu, günlük gazete, dergi ve kitapların da bulunduğu Emekli Dinlenme Evi’nde yaz ve bahar aylarında günübirlik geziler düzenlenecek ve böylece sosyal-kültürel faaliyetler aktif olarak sürdürülecek. Emekli Dinlenme Evi’nde psiko-sosyal danışmanlık hizmetlerinden de faydalanabilecek olan emekliler,hayatın tadını bu evde çıkaracaklar.

Memleket meseleleri burada konuşuluyor

Dinlenme Evi’nde emekli vatandaşlara memleket meselelerinin çözümü noktasında, konuşabilecekleri bir ortam da sunmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, emeklilerin toplum içindeki aktif katılımlarını sağlayabilmek, sağlık ve hukuk alanında onlara tedavi ve rehberlik hizmeti verebilmek ve onların psiko-sosyal destek hizmetlerinden de faydalanabilmelerini hedefliyor.

Bodur: “İnşaatın bitmesini sabırsızlıkla bekledim”

Tekstil işinden emekli ve 77 yaşındaki Kutlay Bodur İkinci Bahar Emekli evi açılmadan önce inşaat halindeyken orayı gördüğünü ve açılacağı günü sabırsızlıkla beklediğini ifade ederek,“Buradaki yapılan inşaatın ne olduğunu çalışanlara sordum. Yaşam merkezi olacağını söylediler. Çok sevindim. Çünkü İstanbul’da da böyle bir yere devam ediyorum. Oradan bilgim olduğu için, Mersin’deki eksikliğin giderilmesi bakımından da çok memnun oldum. Sabırsızlıkla inşaatın bitmesini bekledim. Bittikten sonra da hemen hemen buraya ilk gelenlerden birisiyim. Yaz mevsiminin gelmiş olmasıyla birlikte çoğu insan yaylalara ve yazlıklara dağıldı ama inanıyorum ki sonbaharda daha güzel olacak” dedi.

Bodur: “İnsanın emekliliği ömrünün son günleridir”

İkinci Bahar Emekli Evi’nde yer alan kütüphaneden çok memnun olduğunu ve kitap okumayı sevdiğini sözlerine ekleyen Bodur, “Ben okumayı çok severim ve devamlı okurum. Geçen sene 46 bin sayfa kitap okudum. Benim hayatım okumaktan ibaret. Günde 4-5 saatim okumakla geçiyor. Evimde kütüphanem var ve orada bulunmayan kitapların eksikliğini buradan gideriyorum. Bilhassa Mersin’in kültürel yapısıyla ilgili olan kitapları burada buldum ve çok memnun oldum. Burada onları okuyorum. Günlük gazeteleri okuduktan sonra arta kalan zamanı da kitapla tamamlıyorum. Başkanımıza çok teşekkür borçluyuz. Hakikaten çok iyi düşünülmüş bir girişim. Ben sadece burasıyla yetinmeyip, şehrin başka semtlerinde de bunun devamını istiyorum. Çünkü biliyorsunuz insanın emekliliği ömrünün son günleridir. İnsanların son günlerinde birbirleri ile dayanışma içerisinde olması ve sosyal aktivitelerin bununla sınırlı kalmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Tokdemir: “Burada çayımız bedava, suyumuz bedava”

67 yaşındaki emekli Matematik Öğretmeni Alper Tokdemir gününün yaklaşık 2-3 saatini Emekli Evi’nde geçirdiğini dile getirerek, “Gazeteleri okuyorum, kitaplara bakıyorum. Buraya sürekli yeni kitaplar da alınıyor. Burada çayımız bedava, suyumuz bedava. Böyle güzel bir yeri biz bulamayız. Çok teşekkür ederim her şey için. Burada yeni arkadaşlıklar edindim. Çeşitli yerlerden gelmişler, sohbet ediyoruz. Kiminin çocukları aramadığı zaman anne, baba bazen üzülüyor. Bunları konuşuyoruz. Başkanımıza da ömür boyu başarılar dilerim, daima yanındayım” ifadelerini kullandı.

Tekin: “Buraya gelmeden önce kahvelere giderdim, ama artık bıraktım”

Yaklaşık 18 yıldır Mersin’de yaşayanemekli İbrahim Tekin ise “Buranın açılmış olduğuna çok sevindim. Sakin bir yer, temiz bir yer. Buraya geliyoruz gazetemizi okuyoruz, arkadaşlarla sohbet ediyoruz. Çayımızı, kahvemizi içiyoruz. Günün 3-4 saatini burada geçiriyoruz. Böyle bir yeri ben zaten tahayyül ediyordum. Ben çok memnunum. Vakit geçiriyoruz, arkadaşlarla sohbet ediyoruz. Gazete okuyoruz, günlük olaylardan ve dünyadan haberimiz oluyor” diye belirtti.

Emekli Evi’ne gelmeden önce hayatında düzensiz bir durumun var olduğunu belirten Tekin, “Buraya gelmeden önce düzensiz bir durum vardı. Kahvelere gidiyordum. Kahveyi de pek sevmediğim halde mecburen giderdim. Bunu bıraktım çok şükür. Artık gitmek istemiyorum. Kahveye giden kişiler, çeşitli kültüre sahip insanlar ve bizim uyuşamadığımız kişiler oluyor. Burada ise hepimiz aşağı yukarı sosyal seviye olarak birbirine yakın. Buranın açılması şahsen beklediğim bir şeydi. Yapanlara çok teşekkür ederiz.Ben yıllarca burada bir kütüphane aradım. Şuradaki sakin ortamı bulmak için. Bir köşeye çekilip güzelce gazetemizi ve kitaplarımızı okuyup kültürümüzü biraz daha artırmanın zamanı olmaz, her zaman yapılabilir. O bakımda burası bu tarz şeylere de hizmet ettiği için iyidir. Başkanımızdan Allah razı olsun, sağ olsun, var olsun” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  mersin büyükşehir belediyesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA