16 Eylül 2024 Pazartesi

16:10   KAS HASTASı YAKUP BEBEĞIN BABASı ERTAN ÇALıK: “ÇOCUĞUMUZUN TEDAVISI IÇIN 3 MILYON 200 BIN DOLAR PARAYA IHTIYACıMıZ VAR”   15:49   ÖZGÜR ÖZEL: “ANAYASA`NıN ILK DÖRT MADDESINE KARŞı ÇıKAN HÜDA PAR`Lı GEÇMIŞIN HIZBULLAHÇı DOMUZ BAĞCıLARı, IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZE ENGEL OLAMAZLAR”   15:47   DEM PARTI`NIN 4 GÜN SÜREN MERKEZI ÖRGÜTLENME KONFERANSı SONA ERDI...   15:37   ANAYASA MAHKEMESI, MAAŞ ZAMMıNı BEĞENMEYIP YÖNETICIYE MAIL ATAN IŞÇIYI HAKLı BULDU   14:06   CHP LIDERI ÖZEL`DEN HÜDA-PAR`A `‘ANAYASA`` YANıTı   11:23   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı... MAHKEME ARA KARARıNı AÇıKLAYACAK   10:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN HAYATıNı KURTARDıĞı ŞIRIN`IN ARTıK BIR YUVASı VAR   10:12   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, PERSONELI ILE PIKNIKTE BULUŞTU   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, FıNDıKPıNARı VE AYVAGEDIĞI SÜPER KUPA FINALI`NI IZLEDI   13:27   BAKAN ÖMER BOLAT: “EMLAKTA DOĞRULANMıŞ ILAN DÜZENLEMEMIZ BUGÜNDEN ITIBAREN UYGULANMAYA BAŞLANDı”   13:19   ÖMER FETHI GÜRER, SILAJLıK MıSıR ÜRETICILERININ SORUNLARıNı DINLEDI: “ÜRÜNLERI SATACAK ALıCı BULAMıYORUZ”   13:06   KPSS-ORTAÖĞRETIM SıNAVı SONA ERDI   12:43   "ADALET NÖBETI"NI KUĞULU PARK`TA SÜRDÜREN DEPREMZEDE DÖNE KAYA: " CUMHURBAŞKANı`NDAN BAKANLıKLARıNA KADAR HERKESI ADALETIN SAĞLANMASı IÇIN GÖREVE DAVET EDIYORUM"   12:33   İSTANBUL BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı EKREM İMAMOĞLU TRABZON`DA: “ŞEHITLERIMIZE RAHMET DILIYORUZ, TERÖRÜ LANETLIYORUZ”   12:19   SAĞLıK ÇALıŞANLARıNA SORUŞTURMA, INCELEME VE TEHDIT IDDIASı... BIRLIK SAĞLıK SEN GENEL BAŞKANı DOĞRUYOL: "SAĞLıK BAKANLıĞı ÇALıŞANLARı MAALESEF SAHIPSIZ KALMıŞ VE ORTAYA ATıLMıŞ DURUMDADıR"   12:17   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI, KIEV`DE ABD KONGRESI DELEGASYONUYLA GÖRÜŞTÜ   11:06   ERDOĞAN TOPRAK: NARIN VE SıLA OLAYLARı GÖSTERDI KI, TÜRKIYE`DE ÇOCUKLAR SAHIPSIZ   10:59   KPSS-ORTAÖĞRETIM SıNAVı... 1 MILYON 864 BIN ADAYıN BAŞVURDUĞU SıNAV 10.15`TE BAŞLADı   09:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN KENT GENELINDE AKDENIZ MEYVE SINEĞINE KARŞı ÖNLEM   09:48   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: AKP IKTIDARı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETI MEŞRULAŞTıRMAYA HIZMET EDIYOR  
 
     
   

Yaşam hakkı savunucuları Anayasa Mahkemesi önünde yaşam nöbetine başladı


Yaşam hakkı savunucuları, Hayvanları Koruma Kanunu`nda değişiklik yapılmasına dair kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle açılan davada ilk incelemenin yapılacağı Anayasa Mahkemesi önünde yaşam nöbetine başladı.  

 

Tarih : 5 Eylül 2024 Perşembe 13:01   Okunma : 451

Anayasa Mahkemesi (AYM), bugün Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun`un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle açılan davada ilk incelemeyi yapacak. Yaşam hakkı savunucuları AYM önünde yaşam nöbetine başladı. 

AYM önünde başlayan yaşam nöbetinde konuşan Mehmet Işılar, yasadan güç alanların kedilere ve köpeklere yönelik saldırılarına dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Sadece sokak hayvanları olarak görülse de ülkemiz için büyük bir gün olduğunu düşünüyorum. Bu uygulanamaz yasaya karşı çıkacak bir kararın umarım bütün alanlara yayılarak, bütün kesimlere yayılarak ilerlemesini takip ediyor olacağız. Bu yasa toplumu birbirine düşürecek bir hale getirdi. İnsanlar sokakta birbirlerine karşı çok sinirliler. Hayvan düşmanları ve hayvan severler diye iki farklı bir kesim yaratıldı. Hepimizin yaşama karşı bir saygı duyuyoruz ve yaşam hakkını savunmak için buradayız. Bu yasadan güç alan insanların sokaklarda ne yaptığını, kedileri sopalarla öldürdüğünü, zehirlediğini, yavru köpekleri dirgenlerle öldürdüğünü hepimiz biliyoruz. Bu olayların artmaması için, barınaklardan katliam haberleri almamamız için bu yasanın yürürlüğünün durdurulması lazım."

Anayasa Mahkemesi üyelerine seslenen Neylan Solmaz, "Bu bir katliam yasasıdır, meşru değildir derhal bu yasanın yürütmesini durdurun diyoruz" diyerek şunları söyledi:

"Anayasa Mahkemesi üyelerine şunu söylüyoruz bu sadece hayvan katletme yasası gibi görünüyor ama bu aynı zamanda insana da çevreye de yönelik birbirinin parçası olan bir şeye yönelik bir karar vereceksiniz. Derhal yürütmeyi durdurma kararı talep ediyoruz çünkü hem toplumu ikiye ayıran bir yasaya dönüştü bu. Hayvanseverleri, yaşam hakkı savunucularını ve hayvan katillerini karşı karşıya getirdi. Maalesef yasa geçer geçmez de yurdun dört bir yanından hayvan cinayetlerinin haberlerini alıyoruz. Kaynak olarak bu yasa gösteriliyor. Bu bir katliam yasasıdır, katliamın da yasasının olmayacağını 105 gündür haykırıyoruz. Anayasa Mahkemesi üyelerine de aynı çağrıyı yapıyoruz bu bir katliam yasasıdır, meşru değildir derhal bu yasanın yürütmesini durdurun diyoruz."  

Yaşam nöbetinde AYM üyelerine seslenen oyuncu Güliz Gündüz, yasanın bir an önce geri çekilmesi gerektiğini talep etti. Gündüz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Buna Hayvanları Koruma Kanunu adı altında hayvanları katliam kanunu demek gerekiyor. Çünkü bu yasa konuşulmaya başlandığından beri hayvan cinayetleri inanılmaz derecede arttı. Sürekli öldürülmüş hayvanların haberini alıyoruz. Bu geri çekilmek zorunda, bununla ne bu toplum yaşayabilir ne biz yaşayabiliriz ne de hayvanlar yaşayabilir. Biz bu ölümlerle yaşayamayız, zaten hayvanların yarısı öldürüldü kalanları en azından sağlam tutabilmemiz için bu yasanın geri çekilmesi gerekiyor. Lütfen geri çeksinler. Bu olabilecek bir yasa değil katliamdan yasa olmaz. Bilimsel ve etik olanı söyledik kısırlaştırma ve yerinde yaşatma ile çözülecekti. Bunun partisi yok o yüzden bu yasa derhal geri çekilmeli. 5199`un 6. maddesi korunmalı bizler dağ başlarına attıkları hayvanları kısırlaştırmaya devam etmeliyiz. Lütfen bu yasa derhal iptal edilsin."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA