21 Eylül 2024 Cumartesi

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

FATİH ERBAKAN: SAYIN ERDOĞAN, GENÇLER YURT DIŞINA KEYFİNDEN GİTMİYOR. 20 SENEDİR GENÇLERİN İŞSİZLİĞİNE ÇARE BULAMADIĞINIZ İÇİN GİDİYOR


Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın “Sırf daha iyi arabaya binmek, daha yeni telefon almak, daha çok konsere gidebilmek gibi süfli heveslerle ellerin, yani başka ülkelerin, başka toplumların kapısına varanlara acıyarak bakıyoruz” sözlerine yanıt verdi. Erbakan, “Sayın Erdoğan, bu gençler keyfinden yurt dışına gitmiyor. KPSS`de 90 puan almış, mülakatta 40 puan verilip elendikleri için mecburen yurdunu, evini bırakıp gidiyor.  Bu gençler ellerin kapısına neden gidiyor? 20 senedir gençlerin işsizliğine çare bulamadığınız için gidiyor” dedi.

 

Tarih : 2 Ekim 2022 Pazar 18:46   Okunma : 284

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın “Sırf daha iyi arabaya binmek, daha yeni telefon almak, daha çok konsere gidebilmek gibi süfli heveslerle ellerin, yani başka ülkelerin, başka toplumların kapısına varanlara acıyarak bakıyoruz” sözlerine yanıt verdi. Erbakan, “Sayın Erdoğan, bu gençler keyfinden yurt dışına gitmiyor. KPSS`de 90 puan almış, mülakatta 40 puan verilip elendikleri için mecburen yurdunu, evini bırakıp gidiyor.  Bu gençler ellerin kapısına neden gidiyor? 20 senedir gençlerin işsizliğine çare bulamadığınız için gidiyor” dedi.

Fatih Erbakan, partisinin Adana 2. Olağan İl Kongresi`ne katıldı. Yüreğir Kültür Merkezi`nde düzenlenen kongrede konuşan Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Sakarya`da yaptığı, "Hani ekonomide her taraf çökmüştü, batmıştı. Helikopterden o yolları gördüm. Araçlar, otomobiller, otobüsler, kamyonlar, TIR`lar… Tıklım tıklım yollar, dolu" açıklamasını eleştirdi. Erbakan, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Helikopterden baktım, yollar tıklım tıklım. Ekonomik kriz yok` diyor ama biz de diyoruz ki ‘Sayın Erdoğan, işler öyle helikopterden göründüğü gibi değil. Helikopterden inip biraz halkın arasına, esnafın yanına girerseniz durumun farklı olduğunu göreceksiniz. Milletvekilleriniz, parti yetkilileriniz, yıllardan beri koptukları halkın arasına girsinler. Bizler, sürekli olarak çarşıda, pazardayız. Esnafımızla, halkımızla birlikteyiz. Ama oralarda ne sizi ne milletvekillerinizi ne de il yöneticilerinizi göremiyoruz maalesef. Çarşıya pazara, halkın arasına inin lütfen. Oralara indiğinizde ne göreceksiniz? Çarşı pazarda taneyle salatalık, taneyle domates alındığını göreceksiniz. Bakkallarda, çarşı pazarda, ucuz sebze meyve reyonu altında çürük ve ezik meyve sebze satıldığını göreceksiniz. Askıda ekmek kuyruklarını göreceksiniz. 2021`de 5,7 milyon hanenin sosyal yardım, 11 milyon 362 bin vatandaşın gıda yardımı aldığını göreceksiniz. Geçtiğimiz kış 4 milyon haneye doğal gaz veya kömür yardımı yapıldığını… Yani neredeyse 15 milyon insanın ısınma ihtiyacını karşılayamaması demek. Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.”

“BU GENÇLERE AÇLIK SINIRININ ALTINDA ASGARİ ÜCRETİ REVA GÖRDÜĞÜNÜZ İÇİN GİDİYOR”

Türkiye`de işsizler ordusunun Yunanistan nüfusunu geçtiğini ve her 4 gençten birinin işsiz olduğunu ve gelecekten ümidini kestiğini belirten Erbakan, “Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde iki gençten biri işsiz. Gerçi siz, bu gençlere acıdığınızı söylüyorsunuz; daha iyi bir araba, daha iyi bir telefon için yurt dışına, ellerin kapısına varanlara acıyarak baktığınızı söylüyorsunuz. Sayın Erdoğan, bu gençler keyfinden yurt dışına gitmiyor. KPSS`de 90 puan almış, mülakatta 40 puan verilip elendikleri için mecburen yurdunu, evini bırakıp gidiyor. Bu gençler ellerin kapısında neden gidiyor? 20 senedir gençlerin işsizliğine çare bulamadığınız için gidiyor. 20 senelik iktidarınızda bu gençlere kaliteli bir eğitim veremediğiniz için gidiyor. Bu gençlere açlık sınırının altında asgari ücreti reva gördüğünüz için gidiyor. Başka niçin gitsin” diye konuştu.

Muhalefetin ‘Altılı Masa` toplantılarına da değinen Erbakan, şöyle devam etti:

"İktidar böyle de çözüm olarak sunulan ve sürekli bir araya gelip ‘altın günü` yapan masa başındakiler ne durumda? Cumhurbaşkanı adayı yok. Milletin derdine derman olacak bir tane somut proje yok. Ortaya çıkan tek şey, `kim cumhurbaşkanı olacak` kavgası ve `parlamenter sisteme geçiş`. Parlamenter sistem aşağı, parlamenter sistem yukarı. Çay kahve içiyorlar, sonra da fotoğraf çektirip dağılıyorlar. En son iki büyük ortak arasında adaylık tartışması kavgası çıktı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kendi cumhurbaşkanlığı adaylığını masaya adeta dayattı. Buna karşın Sayın Akşener, `Altılı masa noter değil, biz noter değiliz` ifadesini kullandı. CHP`den vaktiyle emanet milletvekilli almalarından kaynaklanan diyet borçlarını 31 Mart seçimlerinde CHP`ye geri ödediklerini ifade etti. Peki CHP`ye olan diyet borcunuzu ödediniz de masanın gizli ortağı olan HDP`ye diyet borcunuzu nasıl ödeyeceksiniz? Masaya dışarıdan destek veren ve baskı yapan HDP`nin yetkilileri ikide bir bu diyet borcunu hatırlatıyorlar, ‘Biz destek vermesek siz o koltuklarda oturamazdınız, o koltuklarda bizim sayemizde oturuyorsunuz` diyorlar. Daha bu aşamadayken bu hallere düşmüş, birbirlerine diyet ödeme pazarlığına düşmüş ittifak ortaklarından işbaşına gelmeleri halinde ne beklersiniz? Rabbime hamdolsun ki biz, kimseye diyet borcu olmayan bir partiyiz. Milli Görüş`ün bugüne kadar kimseye diyet borcu olmamıştır. Milli Görüş, ilkelerinden hiçbir zaman taviz vermemiştir. "

Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Selahattin Baysal, Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanlığı`na yeniden seçildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA