19 Eylül 2024 Perşembe

16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   16:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "GAZILERIN HAKKıNı NE YAPSAK ÖDEYEMEYIZ"   15:59   MEZITLI`DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI DEVAM EDIYOR    15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   12:44   “GAZETECILIĞIN DÖNÜŞÜMÜ VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı, ANKARA`DA YARıN YAPıLACAK   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI   10:43   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "AMACıMıZ KALITELI VE KALıCı HIZMETI VATANDAŞLARıMıZLA BULUŞTURMAK"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KÖPEKLİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞTAYI` SONA ERDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Haydi Arama Vakti` sloganıyla düzenlenen ‘Köpekli Arama Kurtarma Çalıştayı` sona erdi. 

 

Tarih : 11 Aralık 2022 Pazar 12:41   Okunma : 475

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Haydi Arama Vakti` sloganıyla düzenlenen ‘Köpekli Arama Kurtarma Çalıştayı` sona erdi. 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı koordinesinde yapılan Çalıştay`da, Mersin dışından da birçok ilden uzman konuşmacı yer alırken Çalıştay`a; İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Eskişehir, Muğla ve Tekirdağ İtfaiye Daire Başkanları, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü`nden veteriner hekimler, Mersin İl Jandarma Komutanlığı`ndan uzmanlar, Gümüşhane Üniversitesi`nden ve Mersin Üniversitesi`nden akademisyenler katıldı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Köpekli Arama Kurtarma Amirliği`nde düzenlenen Çalıştay`da ilk gün yapılan sunumların ardından, ikinci ve üçüncü gün de uygulamalı eğitimlere geçildi. Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, katılımcılara Köpekli Arama Kurtarma Amirliği yerleşkesini tanıttı.

Çalıştayın son gününde ise Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Köpekli Arama Kurtarma Amirliği yerleşkesinde uygulamalı bilgi paylaşımı yapıldı. Alanında uzman katılımcılar tarafından uygulamalı sunumların yürütüldüğü Çalıştay, soru-cevap ve değerlendirmeyle sona erdi.

Çalıştay hakkında konuşan Mersin İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afet, Arama ve Kurtarma Şube Müdürü Alperen Tabak, Çalıştay`ın verimli geçtiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Bu Çalıştay Türkiye`de Mersin İtfaiyesi olarak yaptığımız ilk çalıştayımız. Köpekler bizim için çok önemli. Bu önemi de insan bulmada, iz takipte ve arama kurtarmada kullanıyoruz. İzmir, Elazığ ve Van depreminde özellikle köpeklerimizi kullandık, çok da başarılı olduk. İki tane kurtarma köpeğimiz, bir tane de iz takip köpeğimiz var.”

Adana İtfaiye Dairesi Başkanı Nihat Sarraf, böyle bir Çalıştay düzenlediği için Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkürlerini ileterek, bu tarz çalışmaların devamını diledi. Sarraf, “Ülkemiz maalesef bir deprem ülkesi. Deprem kuşağı her yerde var. Allah`tan temennimiz inşallah böyle bir şey yaşanmasın. Ama bu köpeklerimizin olağanüstü durumlarda, deprem ve benzeri durumlarda bu şekilde can kurtarması, belki de dünyanın en mutlu ve en zengin olayı” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı`nda İtfaiye Eri olarak çalışan Anıl Karagöz ise Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkür ederek, “Böylesi bir Çalıştay Türkiye`de belki de bir ilk. Öncesinde olduğunu zannetmiyorum. Bizim için önemli. Farklı belediyeler geldi, büyükşehir belediyeleri geldi. Onlarla birlikte burada çalıştık. Onların bizden öğrendiği, bizim onlardan öğrendiğimiz çok şey oldu. Keşke bu çalışmalar daha fazla olsa” diye konuştu.

İtfaiye envanterlerinde son teknoloji cihazlar olduğunu, ancak hiçbirinin arama kurtarma köpeği kadar başarılı olmadığını kaydeden İstanbul İtfaiyesi K-9 Merkezi`nde görev yapan Mehmet Şimşek, şunları söyledi:

“Köpek bambaşka bir şey. Hiçbir milyon euroluk cihaz, köpeğin burnundaki o özelliği karşılayamıyor. Normalde bir enkazda kara arama yaparız, ses var mı yok mu kendi kulağımızla dinleriz; ama köpek, arama süresini ortalama 5 ile 10 dakika içinde bitiriyor. Bize insanı gösteriyor. Ben ilk başladığım zaman şok olmuştum. Ne kadar güzel bir şey demiştim. Yani çok değerli hayvanlar.”

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı`nda görev yapan Sevgi Çakan ise ‘Haydi Arama Vakti` sloganıyla yola çıktıklarını ve köpeklerin arama kurtarmada ne kadar önemli olduğunu duyurmak istediklerini söyledi. Türkiye`de sadece 7 ilde köpekli arama birimi olduğuna dikkat çeken Çakan, “Sayımız az olduğu için insanları artırmak, teşvik etmek ve köpek dostlarımızın bizim için ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırlatmak için böyle bir işe kalkıştık. Çalıştay`dan aldığımız geri dönüşler de bizim için önemli” dedi.


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA