28 Haziran 2024 Cuma

16:05   DEM PARTI MILLETVEKILI ODUNCU`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E SESLENDI   16:01   İYİ PARTI’DE BIR İSTIFA DAHA   15:57   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KENT KONSEYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTıSı`NA KATıLDı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI, SOLI POMPEIPOLIS PARKı`Nı YENILEME ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:46   CHP’LI MURAT EMIR’DEN ELEKTRIK ZAMMıNA TEPKI   14:19   AKDENIZ BELEDIYESI KÜLTÜR SANAT EVLERINDE YıLSONU ETKINLIKLERI SÜRÜYOR   14:01   GÜLCAN KıŞ: "MERSIN’DE BALıK ÇIFTLIĞI ISTEMIYORUZ"   11:45   YENIŞEHIR BELEDIYESI’DEN BÜYÜK GERI DÖNÜŞÜM HAREKETI   11:16   BIDEN VE TRUMP, 4 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   11:03   MEHMET ŞIMŞEK`TEN "GRI LISTE" AÇıKLAMASı   09:58   LGS SıNAVı SONUÇLARı AÇıKLANDı   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN YKS VE LGS KURSLARı İÇIN ÖN KAYıT BAŞVURULARı BAŞLADı   09:25   MESKİ, KAYıP-KAÇAKLA MÜCADELEYI ARALıKSıZ SÜRDÜRÜYOR   07:45   "CHP`DE GÜNDEM KURULTAY DEĞIL, ERKEN SEÇIM HAZıRLıĞı"   16:35   EMEKLILERIN GÖZÜ TEMMUZDA YAPıLACAK ZAMDA   16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI   15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:40   KAYSERI`DE DARP VE SILAHLı SALDıRıDA AĞıR YARALANAN CHP`LI ŞERAFETTIN BAHADıR BUGÜN AMELIYATA ALıNACAK   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   12:55   ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERI SENDIKASı`NıN "EĞITIM NÖBETI" 33`ÜNCÜ GÜNÜNDE...   
 
     
   

YAVUZ OĞHAN: BAĞIMSIZ GAZETECİLİK MÜMKÜN. YETER Kİ SÖYLEYECEĞİN BİR ŞEY OLSUN


Gazeteci Yavuz Oğhan, Gazeteciler Cemiyeti`nin düzenlediği söyleşide genç gazetecilere, internet yayıncılığı ve konvansiyonel medya yayıncılığına ilişkin deneyimlerini anlattı. Oğhan, “Arada bir fark var tabii. Televizyondan daha çok insana ulaşabiliyorum. Bu yatırımı yapmakta kolay bir şey değil. Ama ‘Bağımsız gazetecilik mümkün mü?` Evet, mümkün. Yeter ki söyleyeceğin bir şey olsun, heyecanın olsun, enerjin olsun” dedi.

 

Tarih : 13 Aralık 2022 Salı 12:34   Okunma : 328

Gazeteci Yavuz Oğhan, Gazeteciler Cemiyeti`nin düzenlediği söyleşide genç gazetecilere, internet yayıncılığı ve konvansiyonel medya yayıncılığına ilişkin deneyimlerini anlattı. Oğhan, “Arada bir fark var tabii. Televizyondan daha çok insana ulaşabiliyorum. Bu yatırımı yapmak da kolay bir şey değil. Ama ‘Bağımsız gazetecilik mümkün mü?` Evet, mümkün. Yeter ki söyleyeceğin bir şey olsun, heyecanın olsun, enerjin olsun” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti, 9. Köy Projesi kapsamında dün akşam “Medyanın Bağımsızlığı ve İzleyici ile Okurun Sorumluluğu” konulu bir söyleşi düzenlendi. Söyleşide gazeteci Yavuz Oğhan, genç gazeteciler ve okurlarıyla bir araya geldi. Oğhan, internet yayıncılığı ve konvansiyonel medya yayıncılığına ilişkin şunları söyledi:

“Özellikle televizyon yatırımı çok zor, onu görebiliyoruz. Ama dijitalde böyle bir imkan var, YouTube üzerinden bunu yapmak mümkün. Çok sayıda gazeteci de bunu yapıyor ama etkisini ölçmek, önemli olan. Konvansiyonel medyada, ben YouTue`da yayınlarımı yapıyordum. Belli bir izleyici çevremiz de vardı talep eden, her ne kadar bazıları bana fırça atsalar da çok tatil yapıyorum diye. Şimdi KRT`de yapıyorum. Arada bir fark var tabii. Televizyondan daha çok insana ulaşabiliyorum. Bu yatırımı yapmak da kolay bir şey değil. Ama ‘Bağımsız gazetecilik mümkün mü?` Evet, mümkün. Yeter ki söyleyeceğin bir şey olsun, heyecanın olsun, enerjin olsun. Tek başına da yapabiliyorsun, birkaç arkadaşınla da yapabiliyorsun. Biraz daha geniş kitleyi etkileyebilecek biçimde de yapabiliyorsun. Ama gerçekten çok uğraş gerektiren bir hadise. Bizim üç bin abonemiz var dedik; bunun doğal olarak ofisi var, gideri var, interneti var, çalışanların maaşları var. Öyle kolay olmuyor. Yani burnunuzu suyun üstünde tutuyorsunuz ama devamında burnunuzun suyun içine girme ihtimali çok yüksek. Onun için de çok zor bir süreç. Reklam da alıyoruz tek tük de olsa. Bu girişimlerin değerini bilen kuruluşlar var, az da olsa. Bu girişimin içinde bulunmanın kendilerine katkı sağlayacağını düşünen kuruluşlar var, az da olsa. Bu şekilde devam ediyor ama tabii bir ay sonrasını hiç bilmiyoruz. Ben, hep öyle bakıyorum. Aralık ayı başında maaşlar dağıtıldıysa, kiralar ödendiyse `Oh ne güzel, ocağa bakalım` diye gidiyorsunuz. Ocakta da varsa şubat… Böyle böyle dört yıl oldu.”

“SOSYAL MEDYADA ÇOK BAŞARILI GAZETECİLİK GİRİŞİMLERİ VAR”

Oğhan, sosyal medya üzerinden habercilik faaliyeti yapmaya çalışan gençlerin görünürlüğüne ilişkin soru üzerine şöyle konuştu:

“Bilinirliğin biraz avantaj sağladığı kesin. Çünkü ona şöyle de diyebilirsiniz; belli bir süre mesleğe emek vermiş, oradan tecrübe kazanmış, o mesleğin tecrübesiyle bilinir hale gelmiş insanlar var. Hak ederek de bu işi yapıyorlar. Ya da sansasyonel olarak bu işe yaklaşıp farklı yaklaşımlarla daha bilinir hâle gelenler var. Bilinir olmaktan başka çare yok. Sosyal medyanın kuralı bambaşka. Orada iyi bir şey yapmak değil de merak ettirmek, güldürmek, eğlendirmek bazen olmayan bir şeyi söylemek oralarda fazla iş yapabiliyor. Hiç ismi olmadan, sosyal medyada çok başarılı gazetecilik girişimleri de var. Bunları da yok sayamayız. Nasıl iş yaptığınla bağlantılı.

Bir de istikrarla ilgili bir şey diye düşünüyorum ben. Özellikle sosyal medyada, YouTube`da, Instagram`da, Twitter`da istikrar çok önemli. Senden haber alabileceğini düşünürse insanlar, bir şekilde çevrende buluşuyorlar anladığım kadarıyla. Sen de bir emek vermiş oluyorsun oraya. O emeğin karşılığı da eğer istikrar varsa, eğer emek varsa mutlaka oluyor diye düşünüyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA