30 Haziran 2024 Pazar

18:17   TORBALı`DAKI PATLAMA... İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı TUGAY AÇıKLAMA YAPTı   17:58   CHP`NIN “GEÇINEMIYORUZ” MITINGI...   17:40   İZMIR TORBALı`DAKI PATLAMAYLA İLGILI ADLI SORUŞTURMA BAŞLATıLDı...   17:06   BAKAN YERLIKAYA, TORBALı`DAKI PATLAMA ANıNA İLIŞKIN GÖRÜNTÜLERI PAYLAŞTı   16:54   İZMIR TORBALı`DA PATLAMA...    14:04   MILLI SAVUNMA BAKANLıĞı: 7 PKK/YPG`LI TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:23   CHP MILLETVEKILI SARı`DAN ASGARI ÜCRET AÇıKLAMASı   12:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN ÜRETICIYE DESTEĞI SÜRÜYOR   09:55   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı YARıN BAŞLıYOR   16:05   DEM PARTI MILLETVEKILI ODUNCU`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E SESLENDI   16:01   İYİ PARTI’DE BIR İSTIFA DAHA   15:57   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KENT KONSEYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTıSı`NA KATıLDı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI, SOLI POMPEIPOLIS PARKı`Nı YENILEME ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:46   CHP’LI MURAT EMIR’DEN ELEKTRIK ZAMMıNA TEPKI   14:19   AKDENIZ BELEDIYESI KÜLTÜR SANAT EVLERINDE YıLSONU ETKINLIKLERI SÜRÜYOR   14:01   GÜLCAN KıŞ: "MERSIN’DE BALıK ÇIFTLIĞI ISTEMIYORUZ"   11:45   YENIŞEHIR BELEDIYESI’DEN BÜYÜK GERI DÖNÜŞÜM HAREKETI   11:16   BIDEN VE TRUMP, 4 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   11:03   MEHMET ŞIMŞEK`TEN "GRI LISTE" AÇıKLAMASı   09:58   LGS SıNAVı SONUÇLARı AÇıKLANDı  
 
     
   

Yenişehir Belediyesi’den Büyük Geri Dönüşüm Hareketi


Yenişehir Belediyesi ekoloji konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Geçen yıl faaliyete başlayan Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi ile atıkları tiplerine göre ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırılmasını sağlayan Belediye bu zamana kadar 312 ton ambalaj atığının dönüşümünü sağladı.

 

Tarih : 28 Haziran 2024 Cuma 11:45   Okunma : 499

(MERSİN)- Mersin`de Yenişehir Belediyesi, geçen yıl hayata geçirdiği Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi ve tekstil kumbaraları ile bir yılda toplamda 352 ambalaj ve tekstil atığının geri dönüşümünü sağladı.

Belediye ayrıca, çeşitli noktalara 255 adet tekstil kumbarası yerleştirerek 40 ton tekstil atığı geri dönüştürdü. Tesiste cam, plastik, pet, kağıt, karton, metal ve naylon grubu atıkları ayrıştırılıyor. Tesis, günlük 10 ton atık işleme kapasitesine sahip.

“Sıfır atık konusunda kentimizde büyük bir hareket başlattık”

Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, şunları söyledi:

“Doğal kaynakların korunması, çevresel sorunların çözülmesi ve sağlıklı bir ekosistem için hepimize düşen sorumluluklar var. Yenişehir Belediyesi olarak, sıfır atık konusunda kentimizde büyük bir hareket başlattık. Çünkü geleceğimiz için bugünden atılacak her adım, daha yaşanabilir bir kent için büyük bir fark yaratacak. Çocuklarımızın bu konularda bilinçlenmesi için eğitimler veriyoruz. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüzü ve Yenişehir Temiz Çevre A.Ş. iştirak şirketimizi kurduk. Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi`mizi hayata geçirdik, Yenişehir Çevreci Halk Kart`ı başlattık. Bunlar gelecek için önemli adımlar, aynı zamanda topyekün bir mücadele gerektiriyor. Atık yağların geri dönüşümünü ve organik atıklardan kompost üretilmesini de sağlıyoruz.” 

Paylaş :
Etiketler :  Yenişehir Belediyesi, Mersin, Abdullah Özyiğit

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA