26 Haziran 2024 Çarşamba

14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAHÇELI`YE GEÇMIŞ OLSUN MESAJı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: "DEDAŞ`ıN ŞANLıURFA`YA ETTIĞINI KIMSE ETMIYOR"   14:16   AYLIN NAZLıAKA: "GEÇTIĞIMIZ ÜÇ GÜN IÇERISINDE SEKIZ ILDE DOKUZ KıZ KARDEŞIMIZ KATLEDILDI"   13:48   DEVLET BAHÇELI`DEN SINAN ATEŞ DAVASı AÇıKLAMASı...   13:41   BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ VAKFı`NDAN TREVOR TIMM JULIAN ASSANGE SERBET BıRAKıLMASı SONRASı AÇıKLAMA YAPTı   13:31   DEVLET BAHÇELI, GRUP TOPLANTıSı SONRASı RAHATSıZLANDı   13:18   MHP`LI SEMIH IŞıKVER`DEN ELAZıĞ`DAKI ÇIMENTO FABRIKASıYLA İLGILI AÇıKLAMA   10:58   WIKILEAKS`IN KURUCUSU JULIAN ASSANGE ABD`YLE ANLAŞMA SONRASı SERBEST KALıYOR   10:18   BAŞKAN AV. ULAŞ YıLMAZ’DAN KADıN KOLLARı GENEL KURUL SEÇIMI TEBRIK MESAJı   09:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, SıCAK HAVALARA KARŞı UYARDı   16:02   CHP HEYETINDEN MARDIN`DE ACıLı AILELERE TAZIYE ZIYARETI   15:53   EMO, DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNLARı İNCELEDI   15:26   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT`TEN İKTIDARıN DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıN AÇıKLAMALARıNA TEPKI   15:23   TARSUS’TA 9 MAHALLEDE YOL BAKıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:18   TOROSLAR’DA YOLLAR TERTEMIZ   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YINE BIR İLK: ‘TARSUS DAĞ KOŞUSU’   14:55   ÖZGÜR ÖZEL, AYŞE ATEŞ İLE GÖRÜŞTÜ   14:41   İMAMOĞLU`NDAN KıLıÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME AÇıKLAMASı   13:55   DEM PARTI, DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNDA ZARAR GÖREN BÖLGELERIN AFET BÖLGESI İLAN EDILMESI İÇIN KANUN TEKLIFI VERDI   13:08   TÜRK TABIPLERI BIRLIĞI SEÇIME GIDIYOR....   
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN ‘KIR ÇİÇEKLERİ` PROJESİYLE KADIN SPORCULAR YETİŞİYOR 


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin ‘Kır Çiçekleri` projesi kapsamında eğitim hayatlarına yatılı olarak devam eden 33 kız öğrenci, il ve il dışında katıldıkları yarışmalarda çok sayıda takım şampiyonluğu ve onlarca bireysel derece elde etti.

 

Tarih : 30 Nisan 2023 Pazar 11:05   Okunma : 449

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin ‘Kır Çiçekleri` projesi kapsamında eğitim hayatlarına yatılı olarak devam eden 33 kız öğrenci, il ve il dışında katıldıkları yarışmalarda çok sayıda takım şampiyonluğu ve onlarca bireysel derece elde etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin 3 yıl önce başlattığı Kır Çiçekleri projesi ile özellikle kırsalda yaşayan ve spor yeteneği olan kız çocuklarını aynı çatı altında toplamak, eğitim hayatlarının yanında onlara sportif olarak da alışkanlıklar kazandırmak hedefleniyor. Proje hakkında bilgi veren Belediye`nin Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, şunları kaydetti:

“Şu anda mevcutta 33 öğrencimiz var. 23`ü atletizm branşı ile uğraşıyor. Şu anda aslında atletizm, bizim lokomotif branşımız. Geriye kalan öğrencilerimiz halter ve tekvando branşlarında çalışmalarına devam ediyorlar. Burada amaç ortaokuldan itibaren çocukları kendi yaptığımız yetenek taramasıyla seçmek, ondan sonra da çocuklar adına güzel bir başarı elde etmek. 3 yıl sonra bu çocuklarımızdan birçoğunu milli takımlarda göreceğiz. Önümüzdeki ay Türkiye şampiyonaları var. Okullar arası yarışmalar da olacak.”

2 yıl gibi bir süre içerisinde çok sayıda takım şampiyonluğu, onlarca da bireysel derece elde ettiklerini, yavaş yavaş ulusal alanlarda da derece almaya başladıklarını aktaran Büyükşehir Belediyesi Atletizm Antrenörü Nezir Ergin ise şöyle konuştu:

“Geçen sene burada yapılan il birinciliği, ardından grup şampiyonu ve nitekim haziran ayında Diyarbakır`da gerçekleşen okullar arası Türkiye finalinde, takım olarak Türkiye dördüncüsü olduk. Bu sene okullar arası yapılan il birinciliğinde yine şampiyon olduk. 10-11 Mayıs`ta ilimizde gerçekleşecek olan Türkiye Grup Şampiyonası`nda ilimizi temsil edeceğiz. Daha sonra da 29 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında, Bursa`da Türkiye finali gerçekleşecek.”

Mersin atletizminin neredeyse yüzde 80`ini oluşturduklarını ve 6 sporcularının Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi`nin yapmış olduğu Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) seçme sınavını kazanarak Bakanlık`tan burs aldıklarını da dile getiren Ergin,  “Bu sene iki sporcumuz Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi`nin sınavının barajını geçtiler, ama yaşları küçük olduğu için şu anda başvuru yapamıyoruz. İleride inşallah Avrupa ve dünya olimpiyatlarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler. Projemizin baş mimarı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer`e de ayrıca çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Projede yer alan genç sporcular ise duygu ve düşüncelerini, şu sözlerle dile getirdi:

-Sude Karol: “U16`da ise 300 metrede Türkiye 3`üncüsü oldum. Bu projede yer alarak sporla tanıştım. Antrenman saatlerim ve her şey yerli yerinde. Düzenli bir hayatım oldu.”

-Medine Gökçül: “Mersin genelinde rakibimiz yok. Mersin`de şampiyonuz. Türkiye`de ilk 4`teyiz. Ben uzun mesafeciyim. 400, 800, 1500, 2000 metre koşuyorum. Kır Çiçekleri`nde olmasaydım, belki de normal bir okulda okuyordum sadece.”

-Nazlı Göktaş: “En son yarışma Liseliler Grup Finali`ydi. Orada ikinci olarak finale gitmeye hak kazandım. Burada hem spor açısından, hem de eğitim açısından çok geliştik. Çok iyi yerlere gelebileceğime inanıyorum. Bu proje olmasaydı bu kadar başarı sağlayamazdım.”

-Rabia Naz Göçer: “Diyarbakır`da geçen sene gülle atmada Türkiye üçüncülüğüm var. Yeni yeni çekice başladım. Liseler arası yarışmada çekiçte Mersin birinciliği, diskte de Mersin ikinciliği aldım. Bu proje benim hayatımı değiştirdi.”

-Nidanur Turhan: “Gülle atıyorum, bu seneki Salon Şampiyonası`nda Türkiye birinciliğim var. Geçenlerde Mersin genelinde yapılan denemelerde, il birinciliğim var. Sporcu Eğitim Merkezi`nden burs alıyorum. İleride inşallah olimpiyatlara katılacağım. Tarsus`ta oturuyoruz. Önceden spor düzenim karışıktı, ama şimdi düzenli olarak hem okulumda başarı elde edebiliyorum, hem de antrenmanlarıma verimli katılabiliyorum. Ne kadar ailemizden uzakta kalsak da, sporun hayatımızda çok önemli bir yeri oluyor. Çünkü bize istediğimiz, amaçladığımız her şeyi fazlasıyla veriyor. İyi ki Kır Çiçekleri projesi var.”

-Elif Azra Şenateş: “Önceden de spor yapıyordum, ama bu kadar iyi olacağımı düşünemezdim. Tarsus`ta başarılı olduğumu düşünmüyordum, fakat buraya geldiğimde başarılı olduğumu fark ettim.” 

-Havin Yılmaz:  “Mersin genelinde yapılan yarışmalarda, genellikle şampiyon oluyorum. 8-9 Nisan`da yapılan okullar arası grup yarışmalarında, 400 metrede birinci oldum. Bu yıl içerisinde yapılan Bursa Salon Şampiyonası`nda 400 metrede altıncı oldum. Bu proje gerçekten bizim için çok faydalı. Burada çok güzel bir düzenimiz var. Antrenmanlar ne kadar zorlu geçse de, kürsüye çıktığımız zamanki o gurur bütün yorgunluğumuzu alıyor. Gerçekten bu imkanlar muhteşem. Etrafta yetenekli olup da spora başlamak isteyen çok insan var, ama olanakları yok. Keşke daha önceden de burada olsaydım. Bu projeyi ortaya koyan ve bize bu imkanları sağlayan Başkanımız Vahap Seçer`e çok teşekkür ederiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA