28 Haziran 2024 Cuma

16:05   DEM PARTI MILLETVEKILI ODUNCU`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E SESLENDI   16:01   İYİ PARTI’DE BIR İSTIFA DAHA   15:57   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KENT KONSEYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTıSı`NA KATıLDı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI, SOLI POMPEIPOLIS PARKı`Nı YENILEME ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:46   CHP’LI MURAT EMIR’DEN ELEKTRIK ZAMMıNA TEPKI   14:19   AKDENIZ BELEDIYESI KÜLTÜR SANAT EVLERINDE YıLSONU ETKINLIKLERI SÜRÜYOR   14:01   GÜLCAN KıŞ: "MERSIN’DE BALıK ÇIFTLIĞI ISTEMIYORUZ"   11:45   YENIŞEHIR BELEDIYESI’DEN BÜYÜK GERI DÖNÜŞÜM HAREKETI   11:16   BIDEN VE TRUMP, 4 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   11:03   MEHMET ŞIMŞEK`TEN "GRI LISTE" AÇıKLAMASı   09:58   LGS SıNAVı SONUÇLARı AÇıKLANDı   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN YKS VE LGS KURSLARı İÇIN ÖN KAYıT BAŞVURULARı BAŞLADı   09:25   MESKİ, KAYıP-KAÇAKLA MÜCADELEYI ARALıKSıZ SÜRDÜRÜYOR   07:45   "CHP`DE GÜNDEM KURULTAY DEĞIL, ERKEN SEÇIM HAZıRLıĞı"   16:35   EMEKLILERIN GÖZÜ TEMMUZDA YAPıLACAK ZAMDA   16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI   15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:40   KAYSERI`DE DARP VE SILAHLı SALDıRıDA AĞıR YARALANAN CHP`LI ŞERAFETTIN BAHADıR BUGÜN AMELIYATA ALıNACAK   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   12:55   ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERI SENDIKASı`NıN "EĞITIM NÖBETI" 33`ÜNCÜ GÜNÜNDE...   
 
     
   

MHP`li Semih Işıkver`den Elazığ`daki Çimento Fabrikasıyla İlgili Açıklama


MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, kent merkezindeki Elazığ Çimento Fabrikası’nın çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 

Tarih : 25 Haziran 2024 Salı 13:18   Okunma : 484

EVREN DEMİRDAŞ

(ELAZIĞ) - MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ merkeze bağlı Aksaray Mahallesi`ndeki çimento fabrikasının insan sağlığını ve çevreyi tehdit eden bilimsel bulgulara rağmen taşınmamasına tepki gösterdi. Işıkver, “Çimento fabrikasının şehrin ortasında kalışı, hava kirliliğinin artmasına sebep olmuş ve bu sıcaklarda çok geniş bir bölgede yaşayan vatandaşlarımızı adeta canından bezdirmiştir” dedi.

"Kaldırılmasına ilişkin bir arpa boyu yol alınmadı" 

“Fabrikanın bulunduğu yerden kaldırılması vaatleri ilimizde maalesef her dönem siyasetin mezesi olmuştur. Elazığ`ın bir çöküntü ovası özelliği taşıması topoğrafyanın yalnız bir yönde hava akımlarına açık olması ve bilhassa çimento fabrikasının şehrin ortasında kalışı, hava kirliliğinin artmasına sebep olmuş ve bu sıcaklarda çok geniş bir bölgede yaşayan vatandaşlarımızı adeta canından bezdirmiştir. Yıllık ortalama 160 bin ton üretimi ile gece gündüz durmadan çalışan fabrikanın kaldırılması konusu şehrimizin 20 yılı aşkındır gündeminde olmasına karşın bir arpa boyu dahi yol alınamamıştır. Bir işletmenin bir şehrin geleceğini ve toplumun sağlığını tehdit etmesine seyirci kalmamalıyız. İlimiz Milletvekillerinin, Belediye Başkanının ve Sayın Valimizin şahsında bütün kurumlarımızın bu hususta topyekün bir mücadele ortaya koymamız gerektiği aşikar. Kendi adımıza bu aziz şehrin tertemiz insanlarını mutsuz eden her konu ile mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum.”

Çimentaş Cementer Holding`in sitesinde Elazığ çimento fabrikasıyla ilgili yer şu bilgilere yer verildi:

“Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri`nin çimento ihtiyacını karşılamak amacıyla 1954 yılında Türkiye Çimento Sanayi T.A.Ş. Türkiye Emlak Kredi Bankası, Krupp Firması ve özel kişilerin ortaklığı ile kurulan Elazığ Altınova Çimento Sanayi T.A.Ş.; 21 Eylül 2006 tarihinden itibaren Çimentaş Grup bünyesinde faaliyet göstermektedir. Elazığ Çimento Fabrikası; Elazığ ilinin güneydoğusunda, Diyarbakır-Bingöl Karayolu üzerinde yaklaşık 208 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulmuştur. Fabrikamızın toplam alanının  yüzde 52`si yeşil alanlara ayrılmıştır ve bu oran her yıl dikilen ağaçlar ve diğer düzenlenmelerle birlikte artarak devam etmektedir. Fabrikamız yılda 1 milyon ton klinker üretim kapasitesine sahiptir.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA