28 Eylül 2024 Cumartesi

21:24   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "MEDAWAR ÖDÜLÜNE LAYıK GÖRÜLEN MEHMET HABERAL HOCAMıZı TEBRIK EDIYORUM"   18:36   KıLıÇDAROĞLU`NA ÇUBUK`TAKI LINÇ GIRIŞIMI: “YAKıN O EVI” DIYE BAĞıRAN SEVIM GÖLYERI`NE 5 YıL 10 AY HAPIS CEZASı   16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN ‘YAZA MERHABA` ETKİNLİĞİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesindeki Mola Evi öğretmenleri, özel gereksinimli bireyler ve aileleri için `Yaza Merhaba` etkinliği düzenledi.

 

Tarih : 12 Haziran 2023 Pazartesi 10:44   Okunma : 435

Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesindeki Mola Evi öğretmenleri, özel gereksinimli bireyler ve aileleri için `Yaza Merhaba` etkinliği düzenledi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı Engelliler Şube Müdürlüğü çatısı altında hizmet veren Mola Evi, özel gereksinimli bireylerin sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen Yaza Merhaba etkinliğinde özel gereksinimli bireyler, öğretmenlerin gözetiminde çocuk oyunları oynarken Davultepe 100. Yıl Plajı`nda yürüyüş yaptı. 

Öğretmenlerin gözetiminde ısınma hareketleri yapıp oyunlar oynayan özel gereksinimli bireyler, ailelerinin yaptığı yemeklerden de yedi. Piknikte, yemeğin ardından halaylar çekilerek oyun havaları oynandı. Özel gereksinimli bireyler, aynı yerde piknik yapan Mezitli Halk Eğitim Merkezi üyeleri ile de tanışıp kaynaştı.

Yapılan etkinliklerin öncelikle çocukların eğlenmesi ve deşarj olması üzerine planlandığını söyleyen Mola Evi öğretmenlerinden Fatma Esra Özdal, şöyle konuştu:

“Mola Evi`nden yararlanan öğrencilerimize kendi sistemimizden ulaşarak belirli zamanlarda onların uygunluklarına göre etkinlikler düzenliyoruz. Etkinliklerimiz boyunca çocuklarımızla oyunlar oynuyor, spor aktiviteleri yapıp onların mutlu olacağı müzikler açıyoruz. Havanın da güzelleşmesiyle birlikte hem velilerimiz hem de çocuklarımızla doğaya karışıp temiz hava almak istedik. Velilerin normal zamanda çok fazla evden çıkma imkanı olmuyor. Bu etkinlikler sayesinde velilerimiz de birbiriyle kaynaşıyor ve fikir alışverişinde bulunuyor. Çocukların eğitim ve sağlık durumları hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Hem veliler hem de çocuklar evden çıkıp sosyalleşiyorlar.”

Mola Evi`ne katılmadan önce zamanının çoğunu evde geçirdiğini söyleyen Yaren Saraçer, “Mola Evi sayesinde hem sosyalleştim hem de açıldım. Buradaki hocalarımızla birlikte sürekli faaliyetlerde bulunuyoruz, eğleniyoruz, yeni şeyler hazırlıyoruz” dedi. 

Mola Evi`ndeki öğretmenlerin çok iyi yaklaşım sergilediğini aktaran Fahime Ataş ise “Piknikte çok eğleniyoruz, hocalarımızla bir sürü oyun oynadık. Hepsinden çok memnunum ve onları çok seviyorum” diye konuştu. 

Üç yıldır kız kardeşi için Mola Evi`ne düzenli gidip gelen velilerden Erdal Erdoğan, kardeşi gibi özel gereksinime ihtiyaç duyan bireylerin arkadaşlık kurabileceği, sosyalleşebileceği güzel bir ortamın olduğunu aktararak şunları dile getirdi:

“Bu tarz etkinliklerin olması bizi çok mutlu ediyor. Çocuklar için de hava değişimi oluyor. Önceden kız kardeşim eve kapanıyordu, fakat etkinliklerle birlikte dışarı çıkmaya başladık. Etkinlik olduğunda ona soruyoruz, ‘Gideceğim` dediğinde biz de heyecanlanıyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA