25 Eylül 2024 Çarşamba

16:59   KARS ŞEKER FABRIKASı, ŞEKER PANCARı ALıMıNA BAŞLADı   16:54   AMD BAŞKANı HASAN YÜCEL`DEN `ORMAN YÖNETMELIĞI` TEPKISI: YENI YÖNETMELIK MADENCILIĞIN ÖLÜM FERMANıDıR   16:54   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “ECZACıLARıN SESINE KULAK VEREREK SOMUT ÇÖZÜMLERLE, TÜM ECZACıLARıMıZıN 25 EYLÜL DÜNYA ECZACıLıK GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM”   16:45   İŞÇILER SARAÇHANE`DEN SESLENDI: "BENIM 10 TANE ÇEYREK ALTıNıMı HER AY KIM ÇALDı?" "BU INSANLAR SAMAN Mı YIYECEK?"   16:37   ÇERKEZOĞLU, SARAÇHANE`DEN IKTIDARA SESLENDI   16:24   FERNAS MADENCILIK IŞÇILERI SOMA`DAN ANKARA`YA YÜRÜYOR... "BIZI INSAN OLARAK GÖRMÜYORLAR Mı? ÖLÜM OLSA BU IŞIN UCUNDA BEN GIDECEĞIM"   16:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "İTFAIYE TEŞKILATıMıZLA GURUR DUYUYORUM"   16:05   SILAHLı POZLARıNı SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞAN YUNUS EMRE GEÇTI`NIN KUZENI K.G. DE GÖZALTıNA ALıNDı, ÇOK SAYıDA SUÇTAN KAYDı OLDUĞU ORTAYA ÇıKTı   16:03   AYSU BANKOĞLU, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN ABD GEZISINI ELEŞTIRDI: “ÇOCUKLAR KÖYDEN OKULA GIDEMIYOR, SARAY AHALISI 12 BIN KILOMETRE ÖTEDE FOTOĞRAF ÇEKTIRMEK IÇIN MILYONLAR SAVURUYOR“   15:28   DEPREMDE CENAZELER KARıŞTı, GERÇEK 19 AY SONRA ORTAYA ÇıKTı   15:22   ANTALYA İKLIM DEĞIŞIKLIĞINE UYUMDA SU YÖNETIMI ÇALıŞTAYı... GÖKAN ZEYBEK: "CHP BELEDIYECILIĞI, YETIŞTIRDIĞI NITELIKLI KADROLARLA TÜRKIYE`YI ÇOK DAHA IYI YÖNETEBILECEĞININ GÖSTERGESIDIR``   15:12   BITLIS`TE 4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   15:08   YENILENEN SPRINTER PANELVANLAR, TÜRKIYE`DE KARAVAN PAKETI VE KARAVANA ÖZEL OPSIYONLARı ILE SATıŞTA   14:48   ANKARA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN OKULLARA TEMIZLIK MALZEMESI YARDıMı... MANSUR YAVAŞ: ``EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI VE SAĞLıKLı BIR GELECEK ADıNA KARARLıLıKLA ILERLIYORUZ``   14:45   FAIK ÖZTRAK: "BU KÖTÜ YÖNETIM, ÜLKEMIZI OECD ÜLKELERI ARASıNDA SEFALET ENDEKSI`NDE BIRINCILIĞE TAŞıDı   14:43   ESENYURT BELEDIYESI ZABıTA MÜDÜRLÜĞÜ`NDEN OKULLARıN ÇEVRESINDE SıKı DENETIM   14:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ESNAFıMıZA HER ZAMAN KAPıMıZ AÇıKTı, ŞU ANDA DA AÇıK"   14:17   SOMA`DAN ANKARA`YA YÜRÜYÜŞ BAŞLATAN FERNAS MADENCILIK IŞÇILERI MADENCI ŞEHITLIĞI`NI ZIYARET ETTI... "BIZ DE ÖLMEYELIM DIYE IŞ GÜVENLIĞI ISTEDIK"   14:03   "PARA SAYMA” DAVASı ERTELENDI... ÇIFTCI: “MAALESEF YARGıNıN YINE SIYASET ÜZERINDE MAŞA OLARAK KULLANıLDıĞı BIR YARGıLAMA SÜRECINI IZLEDIK"   13:49   GÖKAN ZEYBEK: “CHP`NIN CUMHURBAŞKANı ADAYıNı MAHKEMELER BELIRLEYEMEZ”  
 
     
   

ANADOLU KADIN HAREKETİ DERNEĞİ BAŞKANI SARAÇ`TAN BAKAN TEKİN`E "KIZ OKULLARI" TEPKİSİ: "TÜRKİYE`NİN 100 YILLIK GEÇMİŞİNE KARŞI TEHDİT OLUŞTURMAKTADIR"


Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir Saraç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`in kız okulları açılması ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Saraç, Bakan Tekin`in sözlerinin karma eğitimin önemini göz ardı eden ve Türkiye Cumhuriyeti`nin 100`üncü yılında kabul edilemez bir durumu temsil ettiğini belirtti. Saraç, bu açıklamaların gerici bir tutumu yansıttığını ve eşitlik ilkesine aykırı olduğunu vurguladı.

 

Tarih : 12 Temmuz 2023 Çarşamba 16:51   Okunma : 362

Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir Saraç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`in kız okulları açılması ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Saraç, Bakan Tekin`in sözlerinin karma eğitimin önemini göz ardı eden ve Türkiye Cumhuriyeti`nin 100`üncü yılında kabul edilemez bir durumu temsil ettiğini belirtti. Saraç, bu açıklamaların gerici bir tutumu yansıttığını ve eşitlik ilkesine aykırı olduğunu vurguladı.

Karma eğitimin yıllardır Türkiye`deki eğitim sisteminin temelini oluşturduğunu ifade eden Saraç, birlikte öğrenme, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadın-erkek ilişkilerinin desteklenmesi ve demokratik değerlerin yayılması gibi önemli faydalarının bulunduğunu belirtti. Saraç, Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ün öncülük ettiği eğitim devrimlerinin karma eğitimin ne kadar kritik olduğunu gösterdiğine dikkat çekti.

“TOPLUMU AYRIŞTIRMAK YERİNE BİRLİKTE İLERLEMEYE ODAKLANMAK ZORUNDAYIZ”

Türkiye`nin geçmişte birçok zorlukla karşılaştığını ve her zorlukta bir araya gelerek bir adım ileri gittiğini vurgulayan Saraç, “Türkiye Cumhuriyeti`nin 100`üncü yılına yaklaştığımız bu dönemde geriye gitmek ve toplumu ayrıştırmak yerine birlik ve beraberlik içinde ilerlemeye odaklanmak zorundayız” dedi. Saraç, bu tür açıklamaların toplumun temel değerlerine ve kazanımlarına tehdit olarak görülmesi gerektiğinin altını çizdi.

“KARMA EĞİTİM TOPLUMUN EŞİTLİK VE ADALET TEMELİNİ OLUŞTURUR”

Karma eğitimin toplumun eşitlik ve adalet temelinde ilerlemesini sağlamada önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Saraç, kız çocuklarının eğitimine eşit fırsatlar sunmanın yanı sıra erkeklerin ve kadınların bir arada yaşayabilme ve işbirliği yapabilme becerilerini geliştirdiğini belirtti.

“TÜM KESİMLER BİRLİKTE ÇALIŞARAK AYRIŞTIRICI İFADELERDEN KAÇINMALI”

Karma eğitimin çocukların gelecekteki hayatlarını etkilediğini belirten Saraç, aynı sınıflarda ve okullarda eğitim gören gençlerin birbirlerinin farklılıklarını anlama ve saygı duyma yeteneğini geliştirdiğini ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilinçlendirdiğini vurguladı. Türkiye`nin 100`üncü yılında, geçmişe saygı göstermek ve geleceği daha aydınlık yapmak için bir fırsat olduğunu belirten Saraç, bu hedeflere ulaşmak için tüm kesimlerin birlikte çalışması ve toplumu ayrıştıran, geriye götüren açıklamalardan kaçınması gerektiğini ifade etti.

“EĞİTİM SİSTEMİNİN GÜCÜ BİRLİKTE ÖĞRENMEKTEN GEÇER”

Saraç, eğitim sisteminin gücünün birlikte öğrenmek, birlikte büyümek ve birlikte geleceğe ilerlemek olduğunu vurgulayarak, karma eğitim ilkesinin Türkiye Cumhuriyeti`nin 100`üncü yılında daha da güçlendirilmesi gerektiği yerde bu tür açıklamalarla toplumun geriye götürülmemesi gerektiğini söyledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA