24 Haziran 2024 Pazartesi

16:02   CHP HEYETINDEN MARDIN`DE ACıLı AILELERE TAZIYE ZIYARETI   15:53   EMO, DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNLARı İNCELEDI   15:26   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT`TEN İKTIDARıN DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıN AÇıKLAMALARıNA TEPKI   15:23   TARSUS’TA 9 MAHALLEDE YOL BAKıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:18   TOROSLAR’DA YOLLAR TERTEMIZ   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YINE BIR İLK: ‘TARSUS DAĞ KOŞUSU’   14:55   ÖZGÜR ÖZEL, AYŞE ATEŞ İLE GÖRÜŞTÜ   14:41   İMAMOĞLU`NDAN KıLıÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME AÇıKLAMASı   13:55   DEM PARTI, DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNDA ZARAR GÖREN BÖLGELERIN AFET BÖLGESI İLAN EDILMESI İÇIN KANUN TEKLIFI VERDI   13:08   TÜRK TABIPLERI BIRLIĞI SEÇIME GIDIYOR....    13:07   BURHANETTIN BULUT: “İŞSIZLIK SIGORTASıNDAN YARARLANMA ŞARTı KOLAYLAŞTıRıLMALıDıR”   12:48   DÜNYA SAĞLıK ÖRGÜTÜ`NDEN ZAYıFLAMA İLAÇLARı UYARıSı   12:03   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARDAN ‘GADIR HUM BAYRAMı’ MESAJı   12:01   MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN, EĞITIMCILERLE YEMEKTE BULUŞACAK...    11:25   SALDA GÖLÜ KORUMA DERNEĞI: "SALDA GÖLÜ, BILIM INSANLARı IÇIN LABORATUVAR OLMALı"   10:50   MADıMAK KATLIAMı`NDA HAYATıNı KAYBEDENLER, YENIŞEHIR`DE ANıLACAK   10:47   SAADET PARTISI`NDE OLAĞANÜSTÜ KONGRE HAZıRLıKLARı...    10:34   MERKEZ BANKASı REEL KESIM GÜVEN ENDEKSI HAZIRAN AYıNDA DÜŞTÜ   09:16   DENIZ, YıLDıZ VE TOPRAK SEVIMLILIKLERI İLE TARSUS DOĞA PARKı’NıN YENI NEŞE KAYNAKLARı   16:15   DIYARBAKıR VE MARDIN ARASıNDA ÇıKAN YANGıNDA ÖLÜ SAYıSı 15`E YÜKSELDI  
 
     
   

ÇYDD: “ÇAĞDAŞ TÜRKİYE`NİN GÜVENCESİ, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMLE YETİŞECEK GENÇLERİMİZDİR” 


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Cumhuriyet`in 100. yılı dolayısıyla bir bildirge yayımladı. “Çağdaş Türkiye`nin Güvencesi, Laik ve Bilimsel Eğitimle Yetişecek Gençlerimizdir`` başlıklı bildirgede, cinsiyet ve fırsat eşitliğine dayalı laik, bilimsel eğitimin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusundaki en önemli unsur olduğu belirtildi.

 

Tarih : 26 Ekim 2023 Perşembe 15:42   Okunma : 360

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Cumhuriyet`in 100. yılı dolayısıyla bir bildirge yayımladı. “Çağdaş Türkiye`nin Güvencesi, Laik ve Bilimsel Eğitimle Yetişecek Gençlerimizdir`` başlıklı bildirgede, cinsiyet ve fırsat eşitliğine dayalı laik, bilimsel eğitimin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusundaki en önemli unsur olduğu belirtildi. 

ÇYDD`nin Cumhuriyet`in 100. yılı dolayısıyla ‘‘Çağdaş Türkiye`nin Güvencesi Laik ve Bilimsel Eğitimle Yetişecek Gençlerimizdir`` başlığıyla bugün yayımlanan bildirgede şunlar kaydedildi. 

“Cumhuriyet`imizin 100. yılına ulaşmanın gururunu ve sevincini yaşarken Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak, Büyük Atatürk`ün çağdaşlaşma hedefine ulaşma yolunda laik ve bilimsel eğitim ile ulaşma yolunda çalışmalarımızı artırarak devam ettiriyoruz. 

Cumhuriyet ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun, Atatürk devrim ve ilkeleri de çağdaşlaşma ülküsünün eseridir. Cumhuriyet`imizin kazanımları, ülkemizin çağdaş geleceğinin, toplumsal barışının ve ekonomik kalkınmasının güvencesidir. 100 yıllık genç Cumhuriyet`imiz, Atatürk`ün “Yurtta barış, dünyada barış” anlayışı ile bölgesel barışın ve iyi komşuluk ilişkilerinin kurucu gücüdür. 

Cumhuriyet`imizin ikinci yüzyılında, ilk yüzyılda gerçekleştiremediğimiz uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefine mutlaka ulaşmalıyız. Cumhuriyet`imiz ikinci yüzyılda demokrasi ile taçlandırılmalı, başta laik toplum yapısı, insan haklarının korunması ve şeffaf yönetim anlayışı alanlarında önemli adımlar atılmalıdır. 

Geleceğimizin güvencesi gençlerimiz, Cumhuriyet`imizin gelecek hedeflerini de gerçekleştirecek gücümüzdür. Gençlerimizi çağın tüm gereklerine uygun, laik ve bilimsel eğitim sistemiyle ve fiziki hiçbir eksiği ve sorunu olmayan okullarda geleceğe hazırlamalıyız, karma eğitim sisteminden asla ödün vermemeliyiz. Eğitim koşullarımızın çağdaşlaştırılmasının ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasının ulusumuzun öncelikli görevi ve ödevi olduğuna inanıyoruz.” 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA