28 Eylül 2024 Cumartesi

21:24   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "MEDAWAR ÖDÜLÜNE LAYıK GÖRÜLEN MEHMET HABERAL HOCAMıZı TEBRIK EDIYORUM"   18:36   KıLıÇDAROĞLU`NA ÇUBUK`TAKI LINÇ GIRIŞIMI: “YAKıN O EVI” DIYE BAĞıRAN SEVIM GÖLYERI`NE 5 YıL 10 AY HAPIS CEZASı   16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"  
 
     
   

Dünya Sağlık Örgütü`nden Zayıflama İlaçları Uyarısı


Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bazı ülkelerde Tip 2 diyabet ve obezite tedavisinde kullanılan ilaç türü olan sahte semaglutidler hakkında bir tıbbi ürün uyarısı yayımladı. Küresel çapta uyarı yayımlayan DSÖ, son dönemlerde zayıflamak için sıkça kullanılan semaglutid sınıfındaki Ozempic ilacının sahte versiyonlarına dikkat çekti, sağlık için tehlikeli olduğunu vurguladı.

 

Tarih : 24 Haziran 2024 Pazartesi 12:48   Okunma : 550

(CENEVRE) - Dünya Sağlık Örgütü, kilo vermek için kullanılan Ozempic`in sahte versiyonlarına karşı küresel uyarı yayımladı, bu tarz ilaçların internet sitelerinin önerisiyle değil doktor tavsiyesiyle kullanılması gerektiğini vurguladı.

DSÖ, Ozempic gibi ilaçların kan şekeri seviyesini düşürmenin yanı sıra iştahı da bastırdığını, bu sebeple bazı ülkelerde kilo kaybı için daha fazla reçete edildiğini, yoğunlaşan taleple birlikte sahteciliğin de arttığını hatırlatarak, “Bu sahte ürünlerin insan sağlığına zararlı etkileri olabilir; ürünler gerekli ham bileşenlere sahip değilse, sahte ilaçlar yönetilemeyen kan şekeri seviyeleri veya kilodan kaynaklanan sağlık komplikasyonlarına yol açabilir. Diğer durumlarda, enjeksiyon cihazında insülin gibi beyan edilmemiş başka bir etken madde bulunabilir ve bu da öngörülemeyen bir dizi sağlık riskine veya komplikasyona yol açabilir” uyarısı yaptı.

DSÖ Küresel Gözetim ve İzleme Sistemi (GSMS), 2022`den bu yana sahte ürünlerin arttığını tespit etti. Bunun üzerine ilk resmi uyarısını yapan örgütün DSÖ İlaç ve Sağlık Ürünlerine Erişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yukiko Nakatani, “DSÖ, sağlık çalışanlarının, düzenleyici makamların ve halkın bu sahte ilaç partilerinden haberdar olmalarını tavsiye etmektedir. Paydaşları şüpheli ilaçların kullanımını durdurmaya ve ilgili makamlara bildirmeye çağırıyoruz” dedi.

Ozempic`in de içinde yer aldığı semaglutidler, mevcut yüksek maliyetleri nedeniyle diyabet yönetimi için DSÖ tarafından önerilen tedaviler arasında yer almıyor. DSÖ, Ozempic`i bazı internet sitelerindeki kaynağı şüpheli tavsiyeler üzerine kullanmamak gerektiğini, ancak doktor tavsiyesiyle kullanılabileceğini de vurguladı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA