11 Ocak 2026 Pazar

17:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI 2025 YıLıNDA İKLIM VE SıFıR ATıK YÖNETIMINDE ÖNE ÇıKTı   17:01   TARSUS GERI DÖNÜŞÜM ATÖLYESI’NDE HER MALZEME DEĞER KAZANıYOR    16:55   CHP MERSIN İL GENÇLIK KOLLARı: KYK BURSU, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ IHTIYAÇLARıNı KARŞıLAMAK ZORUNDADıR!   16:52   KORAL ÖMÜR’DEN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:47   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:30   MERSINLI EMEKLILERDEN OTURMA EYLEMI   17:05   “MERSIN’DE ORGANIK TARıM SERTIFIKASı ÜRETICININ KAZANCıNı VE DOĞAYı GÜÇLENDIRIYOR”   16:45   “RAMAZAN ÖKSÜZ: BASıN VE STK’LARLA İSTIŞARE ÖNCELIĞIMIZ”   16:39   “GAZETECILER GERÇEĞIN VE DEMOKRASININ SAVUNUCUSU”   16:32   BAŞKAN NECMI AĞAOĞLU’NDAN 10 OCAK GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı   21:10   CHP 2026’YA VITES YÜKSELTTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN “EN UZUN SEÇIM KAMPANYASı” MESAJı   20:55   SINAN ATEŞ DAVASıNDA KRITIK DURUŞMA: “BU BIR TESADÜF DEĞIL, PLANLı BIR CINAYET”   20:42   MERSIN BAROSU’NDAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “BU BIR MESLEK MESELESI DEĞIL, HUKUKUN YAŞAMA MESELESIDIR”  
 
     
   

‘2. ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ` ESNAFIN DA YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde bu yıl ‘Şahmeran` temasıyla düzenlediği ve 3 gün süren ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali` dolu dolu geçti. Birbirinden değerli konukların yer aldığı söyleşiler ve workshoplara çok sayıda vatandaş yoğun ilgi gösterirken, işletmeleri dolup taşan esnafın da yüzü güldü.

 

Tarih : 20 Kasım 2023 Pazartesi 17:30   Okunma : 643

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde bu yıl ‘Şahmeran` temasıyla düzenlediği ve 3 gün süren ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali` dolu dolu geçti. Birbirinden değerli konukların yer aldığı söyleşiler ve workshoplara çok sayıda vatandaş yoğun ilgi gösterirken, işletmeleri dolup taşan esnafın da yüzü güldü.

Alanında uzman konuklarla workshop, söyleşi ve atölyelerin yanı sıra Tarsus`un her yanını panayır alanına çeviren festivalde, yüzü en çok gülen kesimlerden biri de esnaf oldu. Özellikle Tarsus`un eşsiz lezzetlerini denemek isteyen yüzlerce insan, lokantalarda boş masa bırakmadı.

Büyükşehir`in yapmış olduğu festival sayesinde Tarsus`a hareketlilik geldiğini söyleyen esnaf hem işlerinin açılmasından hem de Tarsus`un uluslararası arenada tanıtılmasından memnuniyet duydular.

KENTE HAREKETLİLİK GETİREN FESTİVALDEN ESNAF MEMNUN KALDI

Tarsus yemeklerinin hem doğu, hem de batı kültüründen etkilendiğini ve kendine has lezzeti olduğunu kaydeden esnaf Hüseyin Yücel Keleşoğlu, Tarsus Festivali`nin bu yönde çok büyük katkısı olduğunu belirterek, “Gastronomi bizim için çok önemli. Vahap Başkanım da Tarsuslu olduğu için, buranın özelliklerini iyi bilir. Böyle bir etkinliği bize ve kente kazandırdığı için mutluyuz” diye konuştu.

Bir başka esnaf Salim Evcimen, festivalin kente hem hareket, hem de heyecan kattığını dile getirerek, “Gelen konuklar yemeklerimizin tadına baktı ve çok iyi oldu. Her zaman yapılması gereken etkinlikler bunlar. Mamulümüzü, fındık lahmacunumuzu ve humusumuzu tanıttık” dedi.

Festival sayesinde işlerinin fazlalaştığını ve festivalin faydasını gördüklerini belirten esnaf Mecit Yavuz ise “Festivallerin olması her zaman iyidir. Kesinlikle bu festivallerin daha çok yapılmasını isterim” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA