Konferans salonunda düzenlenen ve Etüt Merkezi’nden öğrenciler ve öğretmenlerin dinleyici olarak katıldığı Meslek Tanıtım Günleri Seminerine, Avukat Alanur Güneri Ekici, Eczacılar Odası Genel Sekreteri Cemil Oktay Aslan, Uzman Klinik Psikolog Nisa Nur Yıldıran ile Akademisyen ve Yüksek Mühendis Yasir Ziya Gültak konuşmacı olarak katıldı. Uzman konuklar, Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Etüt Merkezi’ne gelerek üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere, gerçekten severek yapacakları, mutlu olacakları ve kendilerini geliştirebilecekleri bölüm ve meslekleri tercih etmelerinin önemine değindi. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan uzmanlar, fakülte tercihi yaparken, üniversitenin sağladığı sosyal imkânları da mutlaka araştırmaları için gençlere tavsiyelerde bulundu.
“DİPLOMA SAHİBİ OLAN İNSANLARDAN BİR FARKINIZ OLMALI”
Sunumlarında, bugün yaptıkları meslekleri neden tercih ettiklerini de anlatan farklı mesleklerden konuşmacılar, nasıl karar verdiklerini, odaklanmanın önemi ve sınavlara nasıl hazırlandıkları hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Meslek hayatına giden yolda üniversite kazanmanın birinci basamak olduğunu ifade eden Akademisyen ve Yüksek Mühendis Yasir Ziya Gültak; “Üniversiteye kaydolup hazırlığı atladıktan sonra sadece gezip tozup, ama günü geldiğinde derslerinize çalışıp iyi bir şekilde bile okulu bitirseniz artık bir işe yaramıyor. Üniversiteler eğlenme yeri değil, bir eğitim yeridir. Etrafınıza sorun; üniversite mezunu olup iş bulamayan veya bulduğu işten memnun olmayan birçok insan görürsünüz. Peki, sebebi nedir? Üniversiteye geliyorlar ve eğitimlerini tamamlıyorlar fakat kendilerini geliştirmiyorlar. Günümüzde herkes artık diploma alabiliyor. Diplomanın önemi var fakat diploması olan insanlardan mutlaka bir farkınız olmalıdır.” şeklinde konuştu.
“MESLEK SEÇİMİNDE KİŞİSEL ÖZELLİKLERİNİZİ DE GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN”
Uzman Klinik Psikolog Nisa Nur Yıldıran ise sunumunda, “Ben bu mesleği gerçekten yapmak istiyor muyum?” sorusuna net bir yanıtınızın olması çok kıymetlidir. Çünkü bu ilerleyen süreçlerde her bölüm için böyledir. Bu soru, eğitim sürecinizde iyi bir motivasyon kaynağı olacaktır. Çünkü üniversite okurken; hangi bölüm olursa olsun hakikaten motivasyona ihtiyacınız oluyor. Bu noktada, ‘Neden psikoloji okumak istiyorum?’ sorusunun yanıtına, ‘İnsanlara yardım etmeyi seviyorum’ gibi bir tuzağa düşmeyin. Burada daha çok kişisel özelliklerinize bakın; iyi bir dinleyiciyim, iyi bir anlatıcıyım, meraklıyım, felsefe ile aram iyi’ gibi özelliklerinizi gözden geçirin.” ifadelerini kullandı.