19 Ocak 2026 Pazartesi

16:20   EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA YÜKSELTILMESINE ILIŞKIN TEKLIF… KONYALı EMEKLI: “SABAHA KADAR BEKÇILIK YAPıYORUM”   15:15   YARGıTAY’DA YSK ÜYELIĞI IÇIN SEÇIM BAŞLADı, ILK TURDA SONUÇ ALıNAMADı, SEÇIME YARıN DEVAM EDILECEK   14:14   MURAT ÇALıK, ÖNCE İZMIR ŞEHIR HASTANESI’NE ARDıNDAN KATIP ÇELEBI ÜNIVERSITE HASTANESI’NE SEVK EDILDI   13:12   ÖZGÜR ÖZEL’DEN HRANT DINK MESAJı: "TÜM GERÇEKLER ORTAYA ÇıKANA, TÜM SORUMLULAR YARGıLANAN KADAR UNUTTURMAYACAĞıZ"   13:05   TRUMP’TAN GRÖNLAND MESAJı: “NOBEL VERILMEDIYSE, ARTıK BARıŞı DÜŞÜNME GIBI BIR YÜKÜMLÜLÜK HISSETMIYORUM; ABD ÇıKARLARıNı ÖNCELEME ÖZGÜRLÜĞÜM VAR”   12:24   CHP’LI KıŞ: İKTIDAR ‘KRIZ VAR’ DIYEREK OVP’YI ŞIŞIRDI, VATANDAŞTAN FAZLA VERGI TOPLADı; EMEKLIYE, ÇALıŞANA, ÇIFTÇIYE VERMEDIĞI PARAYı FAIZE ÖDEDI   10:55   MERSIN’DE ZABıTA’DAN SAĞLıK OPERASYONU: 300 KILO SUCUK VE ÇIĞKÖFTEYE EL KONULDU!   22:04   TARSUS, YEREL YÖNETIMLERIN ZIRVE BULUŞMASıNA EV SAHIPLIĞI YAPTı   18:59   “MERSIN’IN CARETTALARı TARIHI ZAFERLE PARLADı: BAŞKAN SEÇER TRIBÜNDE, MSK PARKEDE ŞOV YAPTı”   18:50   “TALAT DINÇER’DEN ÇARPıCı ÇıKıŞ: MADEN KEŞIFLERI GERÇEKTEN YENI MI, YOKSA YASAYLA Mı GÜNDEME GELDI?”   15:58   ULUSLARARASı ALıCıLAR MERSIN’DE BULUŞTU: 10 MILYON ÜRÜN SATıŞı GERÇEKLEŞTI   13:55   “ADA’DAN ÇARPıCı UYARı: TUTUKLU AILELERINE SAHTE OPERASYON MESAJLARıYLA DOLANDıRıCıLıK TUZAĞı”   10:44   SURIYE ORDUSU RAKKA’DA KRITIK PETROL VE GAZ SAHALARıNı ELE GEÇIRDI: FıRAT BARAJı KONTROL ALTıNDA!   10:40   “TARıM ALARM VERIYOR: GIRDI FIYATLARı ÇIFTÇIYI İCRAYA, TÜKETICIYI RAF KRIZINE SÜRÜKLÜYOR”   10:25   “CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI AŞıLDı: 2026’DA %35 ARTıŞLA REKOR ÖDENEK!”   10:04   “SÜPER AMATÖR’DE NEFES KESEN DERBI: AKDENIZ VE YENIŞEHIR 2-2’DE BULUŞTU”   20:55   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN HATAY’DA SERT ÇıKıŞ: ‘YALANıN VE ALGıNıN KARŞıSıNDA DIMDIK DURUYORUZ’”   20:34   “CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı: HALKıN İRADESINE MÜDAHALEYE SON VERILMELI”   13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA  
 
     
   

İMAMOĞLU`NDAN TEPKİ: İLÇEYİ KAZANAN AK PARTİ OLUNCA TEKRAR OY SAYIMINA RET, CHP KAZANINCA TEKRAR SAYALIM DEMEK NE DEMOKRASİYE NE MERTLİĞE SIĞAR


İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul`da bazı ilçelerde CHP`nin itirazlarının reddedilip AKP`nin itirazlarının kabul edilmesine tepki gösterdi. İmamoğlu, "İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar. İl Seçim Kurulu ve YSK`nın tüm bu olan bitene seyirci kalmamasını istiyoruz" dedi. CHP`nin sonuçlara itiraz ettiği kararın beklendiği Arnavutköy İlçe Seçim Kurulu önünde toplanan yurttaşlar ise "Hak, Hukuk, Adalet" sloganı attı.

 

Tarih : 2 Nisan 2024 Salı 21:56   Okunma : 726

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul`da bazı ilçelerde CHP`nin itirazlarının reddedilip AKP`nin itirazlarının kabul edilmesine tepki gösterdi. İmamoğlu, "İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar. İl Seçim Kurulu ve YSK`nın tüm bu olan bitene seyirci kalmamasını istiyoruz" dedi. CHP`nin sonuçlara itiraz ettiği kararın beklendiği Arnavutköy İlçe Seçim Kurulu önünde toplanan yurttaşlar ise "Hak, Hukuk, Adalet" sloganı attı.

"GÖRÜNEN O Kİ İKTİDAR DEMOKRATİK SÜREÇLERİ MERTÇE YÖNETMEMEYE KARARLI"

İtiraz sürecinde yaşananlara ilişkin İBB Başkanı İmamoğlu`nun sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

"Görünen o ki, iktidar demokratik süreçleri mertçe yönetmemeye kararlı. Seçimi CHP`nin kazandığı Gaziosmanpaşa ilçemizde baskılarla tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Aynı talepte bulunduğumuz Ümraniye ilçemizde ise talebimiz reddedildi. Pendik, Fatih, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçeleri için ise taleplerimize henüz karar çıkmadı. İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar. İl Seçim Kurulu ve YSK`nın tüm bu olan bitene seyirci kalmamasını istiyoruz.

Gaziosmanpaşa`da alınan tüm oyların yeniden sayımı kararının bir benzeri Beykoz`da alınmak isteniyor. Sahada seçim kaybedenlerin masa başında seçim kazanma baskılarına hukuk dur demeli. İl Seçim Kurulu ve YSK, ilçe seçim kurullarına yapılan baskılara acilen müdahale etmeli"

"HAK, HUKUK, ADALET"

CHP`nin sonuçlara itiraz ettiği kararın beklendiği Arnavutköy İlçe Seçim Kurulu önünde toplanan yurttaşlar ise "Hak, Hukuk, Adalet" sloganı attı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Arnavutköy İlçe Seçim Kurulu`ndan az önce ayrıldım. Arnavutköy`de İlçe Belediye Başkanlığı seçimine itiraz ediyoruz. Aşağıdaki görüntülerle ilgili hukukçularımızla birlikte incelemeleri yapıyoruz, gerekli hukuki süreçleri başlatacağız" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI

Çelik`in paylaşımındaki görüntüde, AKP`li başkan yönetimindeki Arnavutköy Belediyesi`nin, Başkan Yardımcısı`nın özel kalemi Resul Yeniyurt olduğu, bu kişinin tutanaklara müdahale ettiği belirtiliyor.

31 Mart 2024 yerel seçiminde Arnavutköy`de AKP`nin adayı Mustafa Candaroğlu yüzde 41.94, CHP`nin adayı Tekin Aras ise, yüzde 38.44 oy almıştı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA