4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

AVUKATLAR 27 NİSAN`DA ANKARA`DA "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ"NE HAZIRLANIYOR... ANKARA BARO BAŞKANI KÖROĞLU: "BU MİTİNG AVUKATLARIN EKONOMİK ANLAMDA BÜYÜK ÇIKMAZA SÜRÜKLENMESİ NEDENİYLE DÜZENLENİYOR"


Ankara Baro Başkanı Mustafa Köroğlu, Türkiye Barolar Birliği`nin (TBB) 27 Nisan`da Ankara`da düzenleyeceği "Büyük Savunma Mitingi"ne ilişkin "Bu miting aslında baroların alelade bir meslek örgütü olmadığı, aynı zamanda bağımsız savunmayı temsil ettiği, bu nedenle adalet için önemli olduğu ama son yıllarda giderek avukatların ve baroların özellikle ekonomik anlamda büyük bir çıkmaza sürüklenmesi nedeniyle düzenleniyor" dedi.

 

Tarih : 24 Nisan 2024 Çarşamba 18:43   Okunma : 342

HABER: EREN CESUR - KAMERA: MEHMET MEHMETLİOĞLU

(ANKARA) - Ankara Baro Başkanı Mustafa Köroğlu, Türkiye Barolar Birliği`nce (TBB) 27 Nisan`da Ankara`da yapılacak "Büyük Savunma Mitingi"nin, baroların bağımsız savunmayı temsil etmesi dolayısıyla adalet için önemli olduğunu vurgulamak amacıyla ve son yıllarda avukatların ve büroların ekonomik anlamda büyük çıkmaza sürüklenmesi nedeniyle düzenlendiğini belirtti.

TBB, "Şiddete ve angaryaya karşı meslek onurunu ve emeği savunmak için" 27 Nisan`da Ankara Anıtpark`ta "Büyük Savunma Mitingi" düzenleyecek. Türkiye`nin 81 ilindeki baroların ve avukatların mitinge katılım sağlayacağını belirten Ankara Baro Başkanı Mustafa Köroğlu, ANKA Haber Ajansı`na mitingin düzenlenme sebebini şöyle anlattı: 

"Bu miting; aslında baroların alelade bir meslek örgütü olmadığı, aynı zamanda bağımsız savunmayı temsil ettiği, bu nedenle adalet için önemli olduğu ama son yıllarda giderek avukatların ve baroların özellikle ekonomik anlamda büyük bir çıkmaza sürüklenmesi nedeniyle düzenleniyor. Aynı zamanda avukatların mesleği yaparken uğradığı saldırılar, meslektaşlarımızın müvekkilleriyle özdeşleştirilmesi, bu nedenle şiddete uğraması, öldürülmesi,  bunun yanı sıra ciddi ekonomik sorunlarla ama buna çözüm üretilmemesiyle karşı karşıya kalmaları nedeniyle yapıyoruz."

"BU MİTİNG, `AVUKATLAR İÇİN ADALET` DEMEK İÇİN"

Türkiye`deki birçok üniversitede hukuk fakültesi açıldığına ve buralardan mezun  binlerce kişinin avukatlık ruhsatını aldıktan sonra iş bulamadığına işaret eden Köroğlu, "Avukatlık ruhsatını da aldıktan sonra büyük bir işsizlikle karşı karşıya kaldıkları için bu mitingi yapıyoruz. Asgari ücretin altında dahi ücretle çalışmak zorunda bırakıldıkları için yapıyoruz. Bu mitingi bugün birçok gencin bu kıskaçta ruhsatlarını alıp büro açamaması, mesleğini yapamaması, hayallerinden ve ideallerinden uzaklaşmak zorunda kalmaları nedeniyle yapıyoruz.

Bu mitingi, `Avukatlar için de adalet` demek için yapıyoruz ve yıllardır vatandaşın haklarını savunmak ve onların sesi olmak durumunda kalan avukatların bugün vatandaşlar da yanında olmalı ve avukatların sesine bir karşılık vermeli. O yüzden özellikle Ankara Barosu`na kayıtlı tüm meslektaşlarımı eksiksiz olarak orada görmek istiyorum. Orada olmalarından ve hep beraber sesimizi çıkaracak olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyacağımı ve `Yıllar sonra o gün ben de oradaydım` deme şerefini yaşayacağımı düşünüyorum."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA