12 Haziran 2024 Çarşamba

11:58   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARıNDAN TEMIZLIK PERSONELINE BÜYÜK MORAL   10:53   GÜLCAN KıŞ: “HABERDEN TASARRUF OLMAZ”   10:39   TAHIR ELÇI CINAYETININ KARAR DURUŞMASı BAŞLADı     10:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI “ÇOCUK ÇALıŞTAYı” DÜZENLEDI   10:02   VELI AĞBABA`DAN "ÇOCUK IŞÇI" RAPORU: TÜRKIYE`DE HER 10 ÇOCUKTAN 3`Ü YOKSUL   23:43   GÜRSEL EROL`DAN KAYYUM ELEŞTIRISI: “BU, DEM PARTI`LI BIR BELEDIYE BAŞKANıNA YAPıLAN BIR UYGULAMA DEĞIL BU, INSANLARıN SEÇME VE SEÇILME HAKLARıNıN TAKDIR GÖRMEDIĞI BIR DAVRANıŞ ŞEKLI”   22:47   DENIZ YÜCEL`DEN ÖMER ÇELIK`E `NEFRET SÖYLEMI` YANıTı: "BÖYLE BIR KONUNUN KONUŞULDUĞUNU TEYIT EDEMIYORUZ"   22:29   AKP`LILERIN ITIRAZıNA KARŞıN METIN KURT`UN ADı, İBB MECLISI`NDE ALıNAN KARARLA YEDIKULE`DEKI SPOR TESISINE VERILDI   21:29   ÖMER ÇELIK: “CUMHURBAŞKANıMıZ ARZU EDILDIĞI TAKDIRDE CHP`YE HAZINE VE MALIYE BAKANıMıZ ŞIMŞEK`IN BILGI VERECEĞINI IFADE ETTI”   20:47   AYŞE ATEŞ: “CUMHURBAŞKANı`MıZıN SESSIZLIĞINDEN GÜÇ ALARAK TEHDIT VE IFTIRALARı ILE BIZE HAYATı ZINDAN EDEN, SUÇU VE SUÇLUYU ÖVEN HER KIM VARSA DÜN NE SÖYLEDIĞINE BAKARAK YARıN NE KONUŞACAĞıNı DÜŞÜNSÜN”   20:10   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN VE CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`IN GÖRÜŞMESININ PERDE ARKASı VE GENEL MERKEZDE YAŞANANLAR (2)   20:07   AKPM RAPORTÖRÜ SCHENNACH, DEM PARTI HEYETIYLE GÖRÜŞTÜ   20:05   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, AYŞE ATEŞ`I KABUL ETTI   19:49   TTB: "ÖZEL HASTANELER YÖNETMELIĞI`NDE YER ALAN DÜZENLEMELERIN HAK KıSıTLAYıCı OLDUĞU BELIRTILEREK, DAVA AÇıLDı"   19:41   MERAL AKŞENER: ``TÜRKIYE`NIN HERHANGI BIR YERINDE HERHANGI BIR AMAÇLA BIR OFIS AÇMADıM``   19:35   24 OLUŞUMDAN “TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI”NE TEPKI: "LAIKLIK VE BILIM KARŞıTı YENI MÜFREDATı TÜMDEN REDDEDIYORUZ"   19:26   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN VE CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`IN GÖRÜŞMESININ PERDE ARKASı: ÖZEL VERGIDE ADALET TALEBINI DE DILE GETIRDI (1)   18:41   CHP MYK, ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESININ ARDıNDAN TOPLANDı   18:29   İLIÇ`TE 2021`DE KAPASITE ARTıŞı IÇIN BAŞVURAN ŞIRKET, BILIRKIŞI RAPORUNU BEKLEMEDEN ÇALıŞMAYA DEVAM ETMIŞ   18:22   CHP MANISA MILLETVEKILI BAKıRLıOĞLU: "ÇIFTÇININ BORÇLARı FAIZSIZ ÖTELENSIN"  
 
     
   

TAKSİM`DE "19 MAYIS" TÖRENİ... İMAMOĞLU: “BİZE YÜKLENEN SORUMLULUKLARIN TAMAMINI MİLLETİMİZLE BULUŞTURMA KONUSUNDA KARARLIYIZ”


19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde resmi tören düzenlendi. Törenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “21`inci yüzyılda Atatürk`ü anmak, 19 Mayıs`ta Gençlik ve Spor Bayramı`nı kutlamak, bize farklı sorumlulukları da yüklüyor. Bu sorumluluk, toplumun her bireyine yüklenmiş durumda ama özellikle biz yöneticilere daha da fazla yüklenmiş durumda. Güzel İstanbul`umuzda bu bahsettiğim duyguların tamamını hayata geçirme ve milletimizle buluşturma konusunda kararlıyız” dedi.

 

Tarih : 19 Mayıs 2024 Pazar 11:30   Okunma : 322

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: MEHMET ÇALPAR

(İSTANBUL) - 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi. Törenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “21`inci yüzyılda Atatürk`ü anmak, 19 Mayıs`ta Gençlik ve Spor Bayramı`nı kutlamak, bize farklı sorumlulukları da yüklüyor. Bu sorumluluk, toplumun her bireyine yüklenmiş durumda ama özellikle biz yöneticilere daha da fazla yüklenmiş durumda. Güzel İstanbul`umuzda, bu bahsettiğim duyguların tamamını hayata geçirme ve milletimizle buluşturma konusunda kararlıyız” dedi.

Bu yıl 105`incisi kutlanan 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla İstanbul`daki Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde resmi tören düzenlendi. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve çok sayıda siyasi parti, kurum ve dernek temsilcisi katıldı. Törende Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay anıta çelenk koydu. 

Tören sırasında, geçen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nda İmamoğlu`nun yanında yer alarak uzun süre sohbet etmesiyle çok konuşulan Efe Ercan isimli çocuk, İmamoğlu`nun yanına giderek sohbet etti. 

Resmi törenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin organize ettiği etkinlik başladı. İmamoğlu ile birlikte siyasi partilerin, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, anıta çelenk koydu. 

“ATATÜRK`E VE ARKADAŞLARINA MİNNET BORCUMUZ VAR”

Çelenklerin bırakılmasının ardından gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, 19 Mayıs`ın, kararlılığın ilk adımı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“O ilk adımla birlikte milletin uyanışı ve muazzam bir milli mücadele. Kadını, erkeği, genci, yaşlısı; hürriyet, bağımsızlık mücadelesi ve sonucunda milletimizin 1920`de önce Meclis, 1923`te sonra Cumhuriyet`le buluşması… Atatürk`e ve o dönem mücadele veren silah arkadaşlarına, yol arkadaşlarına, milletimize; yani hepimizin aslında atasına, dedesine, ninesine büyük minnet borcumuz var. 21`inci yüzyılda Atatürk`ü anmak, 19 Mayıs`ta Gençlik ve Spor Bayramı`nı kutlamak, bize farklı sorumlulukları da yüklüyor. Türkiye`mizin eğitimden sağlığa, spordan kültür sanata, sanayiden bilime, teknolojiye, tabii ki adalete, özgürlüğe, fikir özgürlüklerine, demokrasiye, bütün bu noktalarda en üst seviyeye ulaşması konusunda büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluk, toplumun her bireyine yüklenmiş durumda ama özellikle biz yöneticilere daha da fazla yüklenmiş durumda. Güzel İstanbul`umuzda, bu bahsettiğim duyguların tamamını hayata geçirme ve milletimizle buluşturma konusunda kararlıyız.

“UMARIM O MÜCADELEYİ VERENLERE LAYIK OLURUZ”

Bu kararlılık, aslında günü geldiğinde hızla, zamanı çok geçirmeden, bu pırlanta gençlere, bu şehrin, bu ülkenin en güzel hâliyle yönetimini, bütün unsurlarını devretme sorumluluğu var hepimizde. Umarım Türkiye`mize, dünyanın bu bahsettiğim unsurlar üzerinden en müreffeh seviyeye ulaştığı günleri sağlarız. İşte o zaman Mustafa Kemal Atatürk`ü, kurucu ve ebedi liderimizi gerçekten anmış oluruz. Gerçekten o büyük mücadeleyi veren insanlara layık olmuş oluruz. Ben, bu duygularla Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı yürekten kutluyorum. İstanbul`umuzun her noktasında bugün gün boyu, akşam, kutlamalar, bir arada olmalar, coşkular… Artık milli bayramlarımızda milletimiz, İstanbul`da ücretsiz ulaşıma da sahip, ki bu coşkuyu yaşayabilsin diye. Bu noktada bir araya gelmenin ne kadar önemli olduğunu, ne kadar değerli olduğunu, coşkuyla, gençlerimizin bir arada olmasını sağlamanın ne kadar anlamlı olduğunu hep birlikte yaşayalım. Emeği geçen herkese, tüm kurum kuruluşlara İstanbul`umuz adına da yürekten teşekkür ediyoruz. Bayramımız kutlu olsun.”

EFE SORUSUNA YANIT: “PIRLANTA GİBİ BİR ÇOCUĞUMUZ”

Efe Ercan isimli çocuk ile diyaloğu sorulan İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Pırlanta gibi bir çocuğumuz. Çocuğumuzun bir tarafı Türk, bir tarafı Afrika kökenli, bizim evladımız. Büyükannesiyle geliyor. ‘Tutamadım evde` diyor. Bayrama coşkuyla gelmek istedi diyor. Otizmli bir çocuğumuz ama zeki, duyguları yüksek, bayrama nasıl bir ciddiyetle geldiğini gördünüz ve ‘Bu akşam etkinlikler nerede` diye herkese sordu, farklı farklı ilçeleri sordu. Onlara katılma coşkusu, insanın içi bir başka, yüreği bir başka, gözleri bir başka doluyor. Onun için o evladımıza ve bütün evlatlarımıza güzel bayramlar diliyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA