29 Haziran 2024 Cumartesi

16:05   DEM PARTI MILLETVEKILI ODUNCU`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E SESLENDI   16:01   İYİ PARTI’DE BIR İSTIFA DAHA   15:57   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KENT KONSEYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTıSı`NA KATıLDı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI, SOLI POMPEIPOLIS PARKı`Nı YENILEME ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:46   CHP’LI MURAT EMIR’DEN ELEKTRIK ZAMMıNA TEPKI   14:19   AKDENIZ BELEDIYESI KÜLTÜR SANAT EVLERINDE YıLSONU ETKINLIKLERI SÜRÜYOR   14:01   GÜLCAN KıŞ: "MERSIN’DE BALıK ÇIFTLIĞI ISTEMIYORUZ"   11:45   YENIŞEHIR BELEDIYESI’DEN BÜYÜK GERI DÖNÜŞÜM HAREKETI   11:16   BIDEN VE TRUMP, 4 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   11:03   MEHMET ŞIMŞEK`TEN "GRI LISTE" AÇıKLAMASı   09:58   LGS SıNAVı SONUÇLARı AÇıKLANDı   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN YKS VE LGS KURSLARı İÇIN ÖN KAYıT BAŞVURULARı BAŞLADı   09:25   MESKİ, KAYıP-KAÇAKLA MÜCADELEYI ARALıKSıZ SÜRDÜRÜYOR   07:45   "CHP`DE GÜNDEM KURULTAY DEĞIL, ERKEN SEÇIM HAZıRLıĞı"   16:35   EMEKLILERIN GÖZÜ TEMMUZDA YAPıLACAK ZAMDA   16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI   15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:40   KAYSERI`DE DARP VE SILAHLı SALDıRıDA AĞıR YARALANAN CHP`LI ŞERAFETTIN BAHADıR BUGÜN AMELIYATA ALıNACAK   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   12:55   ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERI SENDIKASı`NıN "EĞITIM NÖBETI" 33`ÜNCÜ GÜNÜNDE...   
 
     
   

Özgür Özel, 10 Ekim Derneği`nde konuştu: “Gün gelecek katiller ve katilleri koruyanlar teker teker hesap verecekler. O günü yaşayacağımıza ant olsun”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 10 Ekim Barış Derneği dayanışma yemeğinde, Ankara Adliyesi`nde yarın görülecek olan 10 Ekim Ankara Gar Katliamı Davası karar duruşmasını hatırlatarak, "Biz yarın, diğer partilerin kıymetli milletvekilleriyle birlikte kuvvetli bir heyetle orada olacağız. Karar cezasızlığı özendiren bir yere yeltenirlerse tam karşılarında duracağız. Ya da daha önceki çok sayıda siyasi davadaki gibi taraflarını yine suçludan yana kurarlarsa tarihin önünde onları gözlerinin içine bakmak üzere orada olacağız. Ama herkes şundan emin olsun ki gün gelecek bu katiller ve bu katilleri koruyanlar, canımızı yakanlar ve yaktıranlar teker teker hesap verecekler. O günü yaşayacağımıza ant olsun, ant olsun, ant olsun" dedi.

 

Tarih : 25 Haziran 2024 Salı 22:50   Okunma : 470

(ANKARA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 10 Ekim Barış Derneği dayanışma yemeğinde, Ankara Adliyesi`nde yarın görülecek olan 10 Ekim Ankara Gar Katliamı Davası karar duruşmasını hatırlatarak, "Biz yarın, diğer partilerin kıymetli milletvekilleriyle birlikte kuvvetli bir heyetle orada olacağız. Karar cezasızlığı özendiren bir yere yeltenirlerse tam karşılarında duracağız. Ya da daha önceki çok sayıda siyasi davadaki gibi taraflarını yine suçludan yana kurarlarsa tarihin önünde onları gözlerinin içine bakmak üzere orada olacağız. Ama herkes şundan emin olsun ki gün gelecek bu katiller ve bu katilleri koruyanlar, canımızı yakanlar ve yaktıranlar teker teker hesap verecekler. O günü yaşayacağımıza ant olsun, ant olsun, ant olsun" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün 10 Ekim Barış Derneği Dayanışma Yemeğine katıldı. Özel`e burada; CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, İstanbul Milletvekili Ali Gökçek ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba eşlik etti.

Geceye ayrıca; DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Arslan, DEM Parti Hakkari Milletvekili Vezir Parlak, EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan ve TMMOB Başkanı Emin Koramaz da katıldı.

Program, 10 Ekim Derneği Eş Genel Başkanları İshak Oruç ve Mehtap Sakinci`nin konuşmalarıyla açıldı. Ardından DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, TBB Başkanı Sağkan ve EMEP Genel Başkanı Aslan konuştu. Programın son konuşmacısı ise CHP Lideri Özel oldu.

Özel`in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Yakın tarihimizin en korkunç günlerinden birini dokuz yıl önce yaşadık. 10 Ekim 2015 günü Ankara Garı önünde DİSK`in, KESK`in, TBB`nin, TMMOB`un hepimize, bütün Türkiye`ye yaptığı ve emek, barış ve demokrasi mitingi için oradaydık. Aslında bir sürecin en son ve en kanlı halkalarından bir tanesini tamamlıyordu birileri orada. 7 Haziran seçimlerine iki gün kala Diyarbakır`da patlayan ve dört kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan süreç, 20 Temmuz`da Suruç`ta oraya oyuncak götüren, oraya sevgi götüren 33 gencimizin hayatını kaybetmesiyle ivmelenmiş, yaz boyunca sürekli birtakım karanlık eylemlerle Türkiye kana bulanmış, ülkeyi yönetenler failleri tarif ederken ‘kokteyl terör örgütleri` diye tarifler yaparak bu kanlı sürecin kendileri dışındaki herkesin o süreçte olduğunu tarif etmiş ama bir yandan da anketlerle sonuçlarını ölçmüşlerdi.

"Barış isteyenler şarkılarla, halaylarla, otobüslerden çekip paylaştıkları fotoğraflarla birlikte Ankara`ya doğru geldiler”

Ve 10 Ekim günü, 10`uncu ayın 10`unda, sabah 10.10`da buluşmak üzere Türkiye`nin 81 ilinden otobüsler, yüzlerce ilçesinden minibüsler yola çıktı. Barış isteyenler bütün gece yollardan, sonra her birimizin hatıralarına büyük acılar ve en yüreğimizi dağlayacak kareler bırakarak şarkılarla, halaylarla, otobüslerden çekip paylaştıkları fotoğraflarla birlikte Ankara`ya doğru geldiler. Bir tuhaflık vardı. Normalde örneğin Manisa`nın Saruhanlı ilçesinin Azimli Köyü`nden KESK bileşenlerine üye üç canımızı kaybettik. Taziyesinde şunu duydum: Dediler ki ‘Normalde böyle bir eyleme giderken Turgutlu`da durdururlar, Salihli`de durdururlar, Uşak`ta bekletirler, Afyon`da çıldırtırlar, Ankara girişinde bekletirler ama araba hiç durmadı.` Malatya`dan dinlediklerimiz de Hatay`dan dinlediklerimiz de hep aynı şeyi anlattı. O gece her zamankinin aksine hiçbir aracı durdurmadılar. Ve bir aracın önüne bir eskort vermedikleri kalmış sonradan gördüğümüz kadarıyla. Daha önce Adıyaman İslam Çay Ocağı`ndaki ekip -ki bir tanesi daha önce Suruç Katliamı`nın faillerinden bir tanesiydi- bizim yazdığımız, Sayın Veli Ağbaba`nın yazdığı IŞİD raporunda adı geçen kişi Yunus Emre Alagöz, bir önceki Abdurrahman Alagöz Suruç canlı bombasının kardeşi elini kolunu sallaya sallaya biri de hâlâ daha kimliği bilinmeyen bir Suriyeli bombacıyla birlikte gelmiş, bütün yolu aşmış, bütün aramalardan geçmiş ve adeta hepimize meydan okurcasına 10.10`u hedeflemiş, 10.04`te kendilerini patlatmışlardı.

"Bazı acıları hatırlatmamak unutmaya mal oluyorsa hatırlatmak lazım”

Sonra işte bizim tanıştığımız süreç başladı. Üç gün boyunca hep birlikte ömrümüzün o en feci günlerini yaşadığımız adli tıp sürecini yaşadık. O günü hatırlatmak istemem ama unutmak da istemem. Bazı acıları hatırlatmamak unutmaya mal oluyorsa hatırlatmak lazım. Bu salonun öyle bir derdi yok ama bu konuşmaları canlı yayınlardan izleyenlerin, sosyal medyalardan takip edenlerin buna ihtiyacı var. Soma duruşmasının ilk günü 10 bin kişiydik. Her aileden bir kişi alınarak salona sığabildik. ‘Unutursak yüreğimiz kurusun`du. Son günü salonda 135 kişiydik. Öyle olunca cesaret geliyor birilerine. Sen faciayı gördüğünde, bilendiğinde değil; o bilenmiş halin sona doğru geldiğinde, köreldiğinde onlar adaleti katledecek cesareti bulabiliyorlar. O yüzden unutmamak ve yaşananları hatırlamak; o günkü kararlılığı, o günkü duyguyu taşımaya devam etmek gerekiyor.

"Biz birbirimize acılarımızla bağlıyız”

Yarın da öyle günlerden bir tanesi. Tabii 10 Ekim Barış Derneği örnek bir organizasyon. Bu salonun dayanışması, bu salonun bilinci örnek bir bilinç. Bunun tüm alanlara taşınması lazım. Derneğin Eş Başkanlarının kıymetli açılış konuşmalarını, altlarına imza atarak takip ettim. Bundan sonra buradaki birlikteliğin hiç kimseden çekinmeden -ki niye çekinelim? Biz birbirimize evet, göbeğimizden bağlıyız ve acılarımızla bağlıyız. Birbirlerine değerleri, anıları, yaşanmışlıkları, hele hele acıları üzerinden bağlı olanların gücünü; birbirleriyle suçları üzerinden bağlı olanlar asla aşamazlar. Yeter ki biz niçin bir arada olduğumuzu, bizi bir arada tutanın ne olduğunu ve hedefimizi şaşırmayalım. O günün sürecini baştan sona anlatabiliriz. İsim isim, gün gün, tarih tarih bildiğimiz, takip ettiğimiz süreçler...

"Kenan İpek`i, o günkü İstihbarat Daire Başkanını, Devlet Denetleme Kurulu`nun raporuna hiçbir zaman erişilemediğini, Erman Ekinci`nin kim olduğunu hiç unutmamak lazım”

Kenan İpek`i mesela hatırlatabiliriz. ‘İstifa edecek misin` sorusuna pişkin pişkin güldüğünü, sonra Yargıtay`a ödüllendirildiğinin, orada Soma Davası`nın ‘Kardeşim olası kastı bu davada kullanmayacaksan nerede kullanacaksın` diye bozan heyetinin yerine, yukarıdan o beş-sıfırlık kararı bozsun diye atanan üç kişiden biri olduğunu ve üçe-iki kendi dairesinin kararını bozup suçluları kişi başı beşer gün yattıktan sonra serbest bırakan o temyiz kararına imza attığını mesela unutmamak, takip etmek lazım bunları. Mesela bugünkü Ankara İl Emniyet Müdürünün o günün İstihbarat Daire Başkanı olduğunu ve kendisine gelen IŞİD istihbaratlarını değerlendirmeyen kişi olduğunu ama kendisinin bugün Ankara İl Emniyet Müdürlüğü`nde değerlendirildiğini unutmamak lazım, görmek lazım, takip etmek lazım. Recep Tayyip Erdoğan`ın Devlet Denetleme Kurulu`nu görevlendirdiğini, kimsenin kanını yerde bırakmayacağını söz verdiğini ama o kurulun raporunun hiçbir zaman erişilemediğini hatırlamak lazım. Ve katliamdaki 19 sanıktan dokuzuna ağırlaştırılmış müebbet, dokuz sanığa terör örgütü üyeliğinden birtakım cezalar verdiler. Ama mesela Erman Ekinci denen ismin aldığı cezanın nasıl olduysa bozulup beraat ettiğini ve bu Erman Ekinci`nin kim olduğunu hiç unutmamak, sonuna kadar takip etmek lazım.

"Gün gelecek katiller ve katilleri koruyanlar teker teker hesap verecekler. O günü yaşayacağımıza ant olsun”

Biz yarın, diğer partilerin kıymetli milletvekilleriyle birlikte kuvvetli bir heyetle orada olacağız. Karar Tahir Elçi Davası`ndaki gibi, Soma Davası`ndaki gibi cezasızlığı özendiren bir yere yeltenirlerse tam karşılarında duracağız. Ya da daha önceki çok sayıda siyasi davadaki gibi taraflarını yine suçludan yana kurarlarsa tarihin önünde onları gözlerinin içine bakmak üzere orada olacağız. Ama herkes şundan emin olsun ki Soma Davası`ndan sonra Akhisar`da adliyenin önünde dediğim üç kelimeyi burada da tekrar edelim: Gün gelecek bu katiller ve bu katilleri koruyanlar, canımızı yakanlar ve yaktıranlar teker teker hesap verecekler. O günü yaşayacağımıza ant olsun, ant olsun, ant olsun.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA