8 Eylül 2024 Pazar

16:29   YAŞAM HAKKı SAVUNUCULARı ÇAĞLAYAN ADLIYESI`NDE...   16:24   YRP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı KıLıÇ`TAN "MEHMET KASıM GÜLPıNAR" TEPKISI   15:58   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR, CAN ATALAY ILE ILGILI MECLIS BAŞKANı KURTULMUŞ ILE GÖRÜŞECEK   15:07   MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN`DEN ‘OKULLARDA TEMIZLIK GÖREVLISI` AÇıKLAMASı   13:01   YAŞAM HAKKı SAVUNUCULARı ANAYASA MAHKEMESI ÖNÜNDE YAŞAM NÖBETINE BAŞLADı   12:54   AYM, SOKAK HAYVANLARıNA ``ÖTENAZI``YI DE ÖNGÖREN YASAYı ESASTAN GÖRÜŞECEK   12:07   MSB KAYNAKLARıNDAN KARA HARP OKULU MEZUNIYET TÖRENINDE YAŞANAN OLAYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: ``OLAY HER YÖNÜYLE INCELENMEKTEDIR``   11:57   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER ZABıTA PERSONELI ILE BIR ARAYA GELDI   11:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI MERCİ ÖĞRENCI DANıŞMANLıK MERKEZI`NDEN OKULA UYUM SÜRECI TAVSIYELERI    11:08   CHP`NIN, TÜZÜK DEĞIŞIKLIKLERININ GÖRÜŞÜLECEĞI İKINCI YÜZYıL DEĞIŞIM KURULTAYı YARıN BAŞLAYACAK   10:33   KAŞLı GEÇICI HAYVAN BAKıMEVI VE REHABILITASYON MERKEZI, MERSINLI SIVIL TOPLUM TEMSILCILERINI KONUK ETTI   10:05   SILIFKELILER ADAMLAR GRUBU ŞARKıLARıYLA COŞTU   01:29   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: GAZETECI MURAT AĞıREL`I TEHDIT EDEN 2 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   21:11   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: ŞEHIDIMIZE ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM   20:36   DILRUBA KAYSERILIOĞLU`NA "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇLAMASıYLA 4 YıLA KADAR HAPSI ISTEMIYLE YENI BIR DAVA AÇıLDı   19:33   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: “HIÇ KIMSE SIYASETI YARGı YOLUYLA DIZAYN ETMEYE KALKMASıN”    18:35   ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ`TAN İBB BAŞKANı EKREM İMAMOĞLU`NA: "KIMSE YARGıYA PARMAK SALLAYAMAZ"   17:51   1 MAYıS TUTUKLULARıNA TAHLIYE KARARı   16:14   VELI AĞBABA`DAN, ÖMER ÇELIK`IN `ERKEN SEÇIM YOK` SÖZLERINE TEPKI   15:48   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER SPORUN ÖNEMINE DIKKAT ÇEKMEYE DEVAM EDIYOR  
 
     
   

Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi`nin Görüşmeleri Ekim Ayına Ertelendi...


Eğitim sendikalarının tepkisini çeken ve geri çekilmesi için eylem yapılan Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri ekim ayına ertelendi. Teklifin 22 maddelik birinci bölümü Genel Kurul’da oylanarak kabul edilmişti.

 

Tarih : 16 Temmuz 2024 Salı 15:11   Okunma : 480

OGÜN AKKAYA

(ANKARA) - 
Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi`nin TBMM Genel Kurulu`ndaki görüşmeleri yeni yasama yılının başlayacağı ekim ayına ertelendi. Teklifin geri çekilmesi için nöbet tutan Eğitim Sen`in Genel Başkanı Kemal Irmak, erteleme kararıyla ilgili “Bu kanun gerek Öğretmenlik Meslek Kanunu, gerekse Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ismiyle duyurulan yeni müfredat, Türkiye kamuoyunda meşruiyetini yitirmiştir. Bu kadar itiraz ve direnç karşısında zorla bir kanun bu halka dayatılamaz” dedi.

Teklifin geri çekilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı önündeki basın açıklaması yapmaları engellenen ve TBMM Çankaya Kapısı`nın yanındaki Milli Egemenlik Parkı`nda nöbet tutan Eğitim Sen`in Genel Başkanı Kemal Irmak, erteleme kararını ANKA Haber Ajansı`na değerlendirdi.

``Türkiye kamuoyunda meşruiyetini yitirmiştir``

Teklifin ertelenmesinin eğitim emekçilerin günlerdir yürüttüğü eğitim nöbetinin bir sonucu olduğunu belirten Irmak, “Milli Eğitim Bakanlığı önünde gösterdiği direncin de sonucunda oluştuğuna inanıyoruz. Çünkü bu kanun gerek Öğretmenlik Meslek Kanunu, gerekse Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ismiyle duyurulan yeni müfredat, Türkiye kamuoyunda meşruiyetini yitirmiştir. Bu kadar itiraz ve direnç karşısında zorla bir kanun bu halka dayatılamaz. Eğitim emekçileri, bu konuda kararlı bir duruş gösterdi ve sonucunda belli konuda yol aldılar. Belki hükümet zaman kazanmak için de ekim ayına ya da bir sonraki tarihe erteliyor olabilir. Zaman kazanma hamlesi bile bu kanunların toplum nezdinde karşılığının olmadığının göstergesidir” dedi.

``Aydınlık, karanlığı mutlaka yenecek``

``Bugün de bu ittifaklar maalesef cemaat ve tarikatlarla sürdürülüyor. Bunu da en çok eğitim üzerinde taçlandırmaya çalışıyorlar`` ifadelerini kullanan Irmak, sözlerini şöyle sürdürdü:

``Gerici ve ırkçı bir eğitim müfredatı oluşturmaya çalışıyorlar. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile kendilerine yakın kadrolar oluşturmaya çalışıyorlar. Ertelenmiş de olsa tekrar gündeme de gelmiş olsa bu kanuna, Milli Eğitim Akademisi kanununa, yeni müfredatın uygulanmasına izin vermeyeceğiz. Bu ülkemizin geleceğine yapılabilecek bir ihanet. Aydınlık, karanlığı mutlaka yenecektir. Bir an önce cemaat ve tarikatlarla ortaklaştırılan ve giderek bunlar üzerinden oluşturulan bir eğitim yaklaşımından vazgeçilmesini, ülkenin bilimle yönetilmesi bizim için vazgeçilmezdir. Antidemokratik, faşizanca, ırkçı, gerici hazırlanmış ya da hazırlanacak hiçbir uygulamaya geçit vermeyeceğiz.``

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA